| Önceki başlık :: Sonraki başlık |
| Yazar |
Mesaj |
bjcaksontr
|
|
Tarih: 10 Eylül 2009 07:06 Mesaj konusu: 5 aylık oldu ama ?? |
|
|
arkadaşlar hero beş aylık oldu biliyorsunuz..geçen haftaya kadar balkona yapıyordu buna izin veriyordum güzelde alışmıştı koştur koştur gidiyordu çişini yapmaya ancak artık aşılar felan bitince dedim yeter artık dışarı alışsın ilk günler son derece güzeldi hiç kaza olmadı ancak son 2 gündür dışarı 6-7 kere çıkmamıza rağmen hem dışarıyayapıyor hemde eve gelince bi 10 dk felan sonra yapıyor
yani dışarda az az yapmıyor baya yapıyor diyorum ne varsa yaptı herhalde ama evdede aynı yav taş çatlasın yarım saat duruyor ve hiç yalansız 1 litreye yakında eve yapıyo anlamadım gitti bu kadar su bile içmiyor kızıyorum naptın sen diyorum hatasını biliyor ama yapıyor işte
normalde hiç tutamasa 5 saar tutması gerekmezmi çişini yada bu tutmayı nasıl öğreticem ?? _________________ HERO (4 aylık alman çoban) |
|
| Başa dön |
|
 |
gladiator88
|
|
Tarih: 10 Eylül 2009 14:40 Mesaj konusu: |
|
|
daha yeni yeni alışıyor dışarı yapmaya bir anda evi bırakıp sadece dışarıya yapmasını bekliyemezsiniz ki
ayrıca istediğiniz kadar dışarı yaptırın bir süre az da olsa eve gelince yapıcaktır
(çişini yapması için illa su içmesi gerekmez ) |
|
| Başa dön |
|
 |
bjcaksontr
|
|
Tarih: 10 Eylül 2009 20:25 Mesaj konusu: |
|
|
tabiki bir anda öğrnecek die bi beklentim yok benim asıl takıldığım olay balkonun kpaısını kapatmalımıyım açıkmı durmalı  _________________ HERO (4 aylık alman çoban) |
|
| Başa dön |
|
 |
98xzx
|
|
Tarih: 11 Eylül 2009 09:55 Mesaj konusu: |
|
|
eğer kapatırsanız balkondaki yerine çiş yapamayacağı için evin içine yapacaktır (tabiki ilk günler) ama sonradan dışarıya alıştıkça sadce dışarıya yapacaktır _________________ 123456789 |
|
| Başa dön |
|
 |
amens
|
|
Tarih: 27 Aralık 2009 22:31 Mesaj konusu: |
|
|
| biz de şu an da o süreçten geçiyoruz aşıları yeni bitti dışarda gezip geliyoruz eve geldikten hemen sonra evde yapıyor dışarda yapmıyor ama biz bunun için daha bi çalışma yapmadık ne yapmalıyız nasıl yapmalıyız |
|
| Başa dön |
|
 |
bestegocmen
|
|
Tarih: 27 Aralık 2009 23:38 Mesaj konusu: |
|
|
| Yavrular 6-8 aylık olana kadar tuvaletlerini pek tutamazlar biraz daha büyüdüklerinde 10 saatte kadar tutabiliyorlar.. Bizimkiside öyleydi balkona alıştırmıştık aşıları bitince dışarı çıkartalım dedik ve sizin yaşadığınız olayları yaşadık.. Ama zamanla alışıyorlar dışarıya alıştımı eve asla yapmicaktır.. |
|
| Başa dön |
|
 |
BİBER-SEYMA
|
|
Tarih: 03 Ocak 2010 16:55 Mesaj konusu: |
|
|
bizimde aşılarımız bitti dışarı alışsın istiyorum çişini yapıyo ama kakasını buzamana kadar bi defa yaptı orayı koklatıyorum ama asla yapmıyo biraz önce yemekten sonra çıktık eve geldim anında kakasını yaptı. işin kötüsü öğrenci olduğum için defalarca dışarı çıkarmaya vaktim yok napıcam bilemiyorum nasıl öğreticem?  _________________ 20831444biber |
|
| Başa dön |
|
 |
Pikapika
|
|
Tarih: 14 Ocak 2010 02:08 Mesaj konusu: |
|
|
Aslında işe çişle değil kaka saatlerini ayarlamakla başlarsanız ve ilk günden itibaren sürekli aynı saatlerde çıkarsanız ki bunun için yemek saatlerini en az 15 günlük bir düzene oturtmuş olmanız lazım, gerisini köpek çıkış saatlerine göre ayarlar. Bunun içinde mutlaka mamasını yedikten sonra çıkartın, toprak ot, çimen vs li zeminde turlamaya çalışın, koşmak isterse koşturmasına müsade edin, hatta hafiften koşturun, aynı yeri kullanacaksanız ve alan dar ise etrafta katiyen dışkısını bırakmayın.
Siz belli bir düzeni oturttuysanız o kendisini o sabit saatlere göre daha rahat ayarlıyacaktır. Bir düzen yakalarsanız 6 aylık olana kadar bu düzene ayak uydurun ve bozmadan sürdürün 6 aylık ve üstünde zaman aralıklarında 1-2 saatlik oynamalar yaparak size en uygun zamanları ayarlayabilirsiniz. 6 aylık altı için 3 kereden az olmamak koşulu ile çıkış aralıklarını birbirlerine eşit aralıklarla ayarlamaya gayret edin. Örneğin 6 ay altı yavru düzeni 6:00- 6:30 mama 6:35 dışarı 6:50 içeri 13:00 mama 13:10 dışarı 13:25 içeri 19:00 mama 19:10 dışarı 19:25 içeri ve 21:00 dışarı 21:30 içeri şeklinde 3 öğün mamaya 4 kez çıkma şeklinde olabilir. 15x3 dakikalık çıkışlarla 30 dakikalık çıkışları hafta sonları değiştirip öğlen çıkışını yarım saat kullanıp diğer turları 15 dakikaya çekerseniz böylece tam hangi çıkışta çok gezilecek hangisinde hemen dönülecek net bir fikri olmadığı için önce depoları boşaltıp sonra gezer eğer sistemi çözerse daha fazla gezmek için çişini kakasını tutmayı tercih edebilirler.
4. mamasız çıkışın (21:00) amacı sabah size ayılıp kendinize gelecek zamanı kazandırması. 21:00 da çıkılmadığı zaman sabah uyanır uyanmaz çişini yapma ihtimali çok yüksek olduğundan saat 21:00 a bir tur ilave ederek 3 aylık yavruda kazalar hariç çiş ve kaka işini 0 a indirebilirsiniz. |
|
| Başa dön |
|
 |
BİBER-SEYMA
|
|
Tarih: 14 Ocak 2010 15:05 Mesaj konusu: |
|
|
teşekkür ederim cevabınız için. dediğim gibi öğrenci olduğm çin okadar çıkarma imkanım olmadı o yüzden alışmadı sanırım. ama bu dönem arası tatili çok iyi değerlendirip onu alıştırmayı planlıyorum umarım başarılı olurum. tekrar teşekkür ederim  _________________ 20831444biber |
|
| Başa dön |
|
 |
|