| Önceki başlık :: Sonraki başlık |
| Yazar |
Mesaj |
mugii
|
|
Tarih: 22 Aralık 2009 21:52 Mesaj konusu: köpeğim kendini fino sanıyor ebatlarının farkında değil |
|
|
merhabalar.
6.5 aylık 48kiloluk erkek rot bakıyoru fakat köpeğim resmen rot görünümlü fino inanılmaz seviniyor beni görünce üstüme atlıyor fakat belli süre sonra ısırmaya başlıyor dişleride devamlı evde kemik yediği için baya sağlam ve can yakan bi hal aldı onun haricinde işine gelirse laf dinliyor
bide en büyük sorunumuz kendisinin ebatlarını çok küçük sanıyor ama tam aksine gayet büyük veteriner hekimimiz olsun petshoptakiler olsun her gören kaç yaşında diye sorduklarında 6.5 aylık dediğimde hadi canım diyorlar. küçük köpek olduğunu sanıp abuk subuk yerlere girip çıkamıyor yada girmeye çalışıyor ortalığı dağıtıyor ben şikayetçi değilim çok seviyorum oğlumu ama ebatlarını bilmesi lazım çünkü oynarken bir pati atması ciddi zarar veriyor
bu konuda yapabileceğim birşey varmı acaba
not: küçük köpeği olanlar sakın yalnış anlamasın bnm köpeğimin sadece ebatları farklı onlarda canlı lütfen yalnış anlamayın ruhu bnmkininde kçk köpek onlarda çok tatlılarr =)
iyi günler diler ilginize şimdiden teşekkür ederim. _________________ `~mugii~~ |
|
| Başa dön |
|
 |
tatyanatr
|
|
Tarih: 23 Aralık 2009 00:10 Mesaj konusu: |
|
|
Köpeğiniz 48 kilo olabilir ama henüz 6.5 aylık -- yani daha bir bebek! Cüssesinin farkına varmasını bekliyemezsiniz! Enerji dolu, ilgi bekleyen bir çocuk o ve yakında buluğ çağına girecek! Asileşecek...bunlara hazırlıklı olmanız lazım.
Köpeğinizin ısırmasını bugüne kadar bıraktırmış olmanız gerekirdi. Forumda bir sürü başlık var bu konu hakkında, araştırın. Aynı şekilde üstünüze atlamasına da artık izin vermemelisiniz. Şu aylarda dizginleri elinize alıp, köpeğinizi doğru kontrol etmeyi öğrenmezseniz, onun 'delikanlı' aylarında bayağı zorlanırsınız.
Diğer bir başlıkda köpeğinizi pozitif değil 'negatif' eğitimle eğittiğinizi yazmışsınız. Bu nasıl bir yöntem merak ettim. Pozitif eğitim doğru ve düzenli bir şekilde uygulanırsa en doğru eğitim aracıdır. Bu köpeğe hiç bir zaman ceza uygulamıyacaksınız demek değildir (ama ceza yalnış birşey yaptığında ona beklediği 'iyi' şeyi vermeme anlamındadır. Yani ondan birşeyi esirgemeniz gibi) Hiç bir zaman köpeğe eğitimin şiddet ve dayakla olacağına inanmamışımdır... bu 'eğitim' değil, köpeğin güvenini kırararak, sizden korkarak ve çekinerek size itaat etmesi anlamındadır. Buda istenilen bir sonuç olamaz!
Eğitimde fiziksel ceza neden olmamalıdır: http://blog.pozitifim.net/2008/06/ceza-neden-olmamal.html
Ayrıca başka bir başlıkta köpeğinizin peçete / kağıt parçaladığını söylemişsiniz - bu genelde 'sıkıntı' göstergesidir... köpeğinizle düzenli yürüyüşlere çıkıp, oyunlar oynayıp fazla enerjisini atmasına özen göstermelisiniz.
'Horlamasına' gelince de endişe edilecek birşey olduğunu sanmıyorum. Bir çok köpek horlar... Horlamayla beraber akıntı, nefes darlığı, aksırma, öksürme, ateş vs... gibi semptomlar görmediğiniz sürece kafanızı takacak birşey olduğunu sanmam. |
|
| Başa dön |
|
 |
pussycatbull
|
|
Tarih: 23 Aralık 2009 02:38 Mesaj konusu: |
|
|
| kilolu köpeklerde horlama daha fazla görülür. yanlarını ellediğinde kaburgalarını hiseetmiyorsan köpeğin yağlanmış olabilir. kilosu iriliğinin yanında bundan da kaynaklanıyor olabilir. |
|
| Başa dön |
|
 |
mugii
|
|
Tarih: 24 Aralık 2009 00:11 Mesaj konusu: |
|
|
bütün gün sokakta gezip de buna rağmen yada düzenli bir şekilde günde 4 5 kere bile dışarı çıktığında eve geldiğinde gene gayet zevkle yiyor o kağıt peçeteleri ama sadece herhangi bir vitamin eksikliğinden mi kaynaklanıyor onu merak ediyorum.
pozitif eğitmende ilgilendi kendisine eğitim verdi ama geri dönüşü çok kısa vadeli oldu maalesef.
kaburgaları da sayılıyor net bir şekilde bakıldımı
ilginize teşekkür ederim. _________________ `~mugii~~
En son mugii tarafından 24 Aralık 2009 00:13 tarihinde değiştirildi, toplamda 1 kere değiştirildi |
|
| Başa dön |
|
 |
mugii
|
|
Tarih: 24 Aralık 2009 00:13 Mesaj konusu: |
|
|
| tatyanatr demiş ki: |
Köpeğiniz 48 kilo olabilir ama henüz 6.5 aylık -- yani daha bir bebek! Cüssesinin farkına varmasını bekliyemezsiniz! Enerji dolu, ilgi bekleyen bir çocuk o ve yakında buluğ çağına girecek! Asileşecek...bunlara hazırlıklı olmanız lazım.
Köpeğinizin ısırmasını bugüne kadar bıraktırmış olmanız gerekirdi. Forumda bir sürü başlık var bu konu hakkında, araştırın. Aynı şekilde üstünüze atlamasına da artık izin vermemelisiniz. Şu aylarda dizginleri elinize alıp, köpeğinizi doğru kontrol etmeyi öğrenmezseniz, onun 'delikanlı' aylarında bayağı zorlanırsınız.
Diğer bir başlıkda köpeğinizi pozitif değil 'negatif' eğitimle eğittiğinizi yazmışsınız. Bu nasıl bir yöntem merak ettim. Pozitif eğitim doğru ve düzenli bir şekilde uygulanırsa en doğru eğitim aracıdır. Bu köpeğe hiç bir zaman ceza uygulamıyacaksınız demek değildir (ama ceza yalnış birşey yaptığında ona beklediği 'iyi' şeyi vermeme anlamındadır. Yani ondan birşeyi esirgemeniz gibi) Hiç bir zaman köpeğe eğitimin şiddet ve dayakla olacağına inanmamışımdır... bu 'eğitim' değil, köpeğin güvenini kırararak, sizden korkarak ve çekinerek size itaat etmesi anlamındadır. Buda istenilen bir sonuç olamaz!
Eğitimde fiziksel ceza neden olmamalıdır: http://blog.pozitifim.net/2008/06/ceza-neden-olmamal.html
Ayrıca başka bir başlıkta köpeğinizin peçete / kağıt parçaladığını söylemişsiniz - bu genelde 'sıkıntı' göstergesidir... köpeğinizle düzenli yürüyüşlere çıkıp, oyunlar oynayıp fazla enerjisini atmasına özen göstermelisiniz.
'Horlamasına' gelince de endişe edilecek birşey olduğunu sanmıyorum. Bir çok köpek horlar... Horlamayla beraber akıntı, nefes darlığı, aksırma, öksürme, ateş vs... gibi semptomlar görmediğiniz sürece kafanızı takacak birşey olduğunu sanmam. |
evet ergenlik konusunda haklısınız zaten sahip olmadan önce yeterince bilgi edindim çok teşekkür ederim. _________________ `~mugii~~ |
|
| Başa dön |
|
 |
tatyanatr
|
|
Tarih: 24 Aralık 2009 11:45 Mesaj konusu: |
|
|
| mugii demiş ki: |
| pozitif eğitmende ilgilendi kendisine eğitim verdi ama geri dönüşü çok kısa vadeli oldu maalesef. |
Köpeğe eğitimi siz mi verdiniz? Eğitime mi yollandı? Arada büyük bir fark vardır çünkü... ayrıca 6.5 aylık bir yavru 'eğitildi' deyip bundan sonra düzgün davranıcak diye beklememelisiniz. Köpeğinizin eğitimine siz şahsen en az 12 (tercihen 18 aylık) olana kadar (kısa kısa da olsa, ama her gün düzenli olarak, (bilse dahi) mesela temel komutları tekrar terkar çalışarak,) itaat eğitimini mutlaka pekiştirmelisiniz.
Kağit peçete konusunda da bu kadar ısrarlıysa - o zaman 1ncisi bu tarz şeyleri onun ulaşamıyacağı yerlere kaldırın, 2ncisi yemeye çalıştığı zaman vs. onu net bir 'hayır' ile uyarın, buna izin vermeyin. Unutmayın, üstünüze atlaması gibi - istenmeyen bir hareketin istenmediğini sizin ona söylemeniz gerekir, o kendi kendine sizin ondan ne bekledeiğinizi bilemez.
 |
|
| Başa dön |
|
 |
mugii
|
|
Tarih: 26 Aralık 2009 12:09 Mesaj konusu: |
|
|
| tatyanatr demiş ki: |
| mugii demiş ki: |
| pozitif eğitmende ilgilendi kendisine eğitim verdi ama geri dönüşü çok kısa vadeli oldu maalesef. |
Köpeğe eğitimi siz mi verdiniz? Eğitime mi yollandı? Arada büyük bir fark vardır çünkü... ayrıca 6.5 aylık bir yavru 'eğitildi' deyip bundan sonra düzgün davranıcak diye beklememelisiniz. Köpeğinizin eğitimine siz şahsen en az 12 (tercihen 18 aylık) olana kadar (kısa kısa da olsa, ama her gün düzenli olarak, (bilse dahi) mesela temel komutları tekrar terkar çalışarak,) itaat eğitimini mutlaka pekiştirmelisiniz.
Kağit peçete konusunda da bu kadar ısrarlıysa - o zaman 1ncisi bu tarz şeyleri onun ulaşamıyacağı yerlere kaldırın, 2ncisi yemeye çalıştığı zaman vs. onu net bir 'hayır' ile uyarın, buna izin vermeyin. Unutmayın, üstünüze atlaması gibi - istenmeyen bir hareketin istenmediğini sizin ona söylemeniz gerekir, o kendi kendine sizin ondan ne bekledeiğinizi bilemez.
 |
ilginize teşekkür ederim. pozitif eğitim 1 ay önce verildi istanbuldayken bn sdc kendi araştırmalarım okuduğum yazılarla verdim eğitim yararlı oldu tabiki haklısınız min 10 aylıkken yollayacağım çiftliğe eğitim için konuştum ankaradaki Tarkan bey ile. 2 ay sonra eğitime gidicek muhtemelen yada yaşında yollayacağım.
kağıt mevzusunda ise dün veterineriyle konultum biz normalde istanbulda yaşıyorduk fakat okul dolayısıyla ankaraya geldim o yüzden istanbuldaki veteriner hekimimizi aradım vitamin eksikliği olduğunu söyledi dün almam gereken vitamini söyledi ve vermeye başladım her gün vermeye devam edeceğim bi nebze olsun azalma görüldü
ilginize çok teşekkür ederim.
arada köpeğimin kilolu olduğunu söylemiştiniz önceden köpeğimi aldığım zaman üst solunum yollarında enfeksyon ve tenya'sı vardı bu yüzden inanılmaz bir vitamin takviyesi yapıldı daha sonra amipli dizanteri oldu bildiğiniz üzere istanbulda sel baskını oldu o tedavisinde de inanılmaz bir yükleme yapıldı o yüzden 70 kiloyu bulacağını söyledi veterinerimiz normal bir rot ebatlarından daha büyükolacağını belirtti doktorumuz =)
çok teşekkür ederim tekrardan iyi günler herkese _________________ `~mugii~~ |
|
| Başa dön |
|
 |
EfeYildiz
|
|
Tarih: 03 Ocak 2010 00:22 Mesaj konusu: |
|
|
Veteriner hekiminiz kim? _________________ İsmail Efe Yıldız