| Önceki başlık :: Sonraki başlık |
| Yazar |
Mesaj |
canım-sindy
|
|
Tarih: 23 Aralık 2009 21:17 Mesaj konusu: !!!!!!!!!!LÜTFEN YARDIM!!!!!!!!!!! |
|
|
lütfen yardım edin köpeğim daha henüz 2 aylık onu alalı 5 gün oldu ancak ben ona oda bana çok alıştı 2 aylık olmasına rağmen tuvalet eğiitimi çok azda olsa verdim banyomuzda duvarın kenarında bir gazete var biz evde yokken oraya yapıyor ancak biz evdeyken hep bizimle oyun oynuyor ve bazen altına kaçırıyor asıl sorun bu deil köpeğimin adı sindy dişi bir köpek son günlerde ikimizinde birbirimizi çok sevmesine rağmen beni ısırıyor paçamı tutuyor ve bırakmıyor ben ona asla şiddet uygulamıyorum ona "hayır" diyerek bırakmasını sağlamak istiyorum ama bırakmıyor beni çok felaket ısırıyo sırf beni de deil cinsi kukır normalde insan canlısı diyorlar ama o her gördüğünün ayağını yada elini ısırıyor iyi ki yavru pek acımıyor ama büyüyünce dahakötü olur diye çok korkuyoruz.....LÜTFEN YARDIM EDİN!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
BİDE köpeğim kafesine girince çok havluyor ilk başlarda alışır die hemen açmıyorum kafesi sonra akşam oluyor susmuyor sonra gece oluyor bir türlü uyumuyor ve bu günde böyle oldu şu an da kanepenin üstünde mışıl mışıl uyuyor bunun sebebi ne olabilir sebebinden çok nasıl düzelte bilirimm LÜTFEN YARDIM EDİNNNNN!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! _________________ SİNDYİM BENİM qUZUUMMM |
|
| Başa dön |
|
 |
canım-sindy
|
|
Tarih: 23 Aralık 2009 21:45 Mesaj konusu: KÖPEK ISIRMASI |
|
|
ARKADAŞLAR ŞİMDİ ÖĞRENDİM KÖPEKLER DE ISIRMA DOĞAL BİR ALIŞKANLIKMUŞ HELE YAVRULARDA 1-8 AY ARASI KÖPEKLERDE AMA BEN YİNEDE SİZİN FİKİRLERİNİZİ ALMAK İSTİYORUM LÜTFEN YANIT VERİRMİSİNİZ... _________________ SİNDYİM BENİM qUZUUMMM |
|
| Başa dön |
|
 |
Dobbyberk
|
|
Tarih: 24 Aralık 2009 00:27 Mesaj konusu: |
|
|
Isırma huyu dişleri dökülüp yerine yenileri gelene kadar olucaktır. Bu sürede sizi ısırmasını engellemek için çeşitli ilgi çekici, ses çıkaran oyuncaklardan alabilirsiniz. Ayrıca kemirme isteğini tatmin etmek için de veterinerlerde ve pet shoplarda kemikler ve çiğneme çubukları var. Bunalrın da çok faydası oluyor.
Köpeğiniz daha iki aylık. Yani annesinden muhtemelen yeni ayrılmış. Yani tanımadığı bir ortamda ilk defa yalnız kalıyor. Kafes dediğiniz şey taşıma kutusu benzeri bir şeyse verdiği tepki çok normal. Orada kapalı kalmak tabii ki onu korkutacaktır ve o da çıkmak isteyecektir. Kafes ya da kutuda uzun süre kapalı tutmayın. Kafese, taşıma kutusuna vb. şeylere girmelerini sağlamak için zorla içine sokmak doğru değildir. Bırakın kendi tanımak için kendi isteğiyle girsin. Ya da içine bi yiyecek, oyuncak türü ilgi çekici bir şeyler atarak girmesini sağlayabilirsiniz. _________________ Alphie the Frenchie! |
|
| Başa dön |
|
 |
tatyanatr
|
|
Tarih: 24 Aralık 2009 02:19 Mesaj konusu: Re: KÖPEK ISIRMASI |
|
|
| canım-sindy demiş ki: |
| ŞİMDİ ÖĞRENDİM KÖPEKLER DE ISIRMA DOĞAL BİR ALIŞKANLIKMUŞ HELE YAVRULARDA |
GÜNAYDIN! Ya köpek almadan hiç mi araştırmıyorsunuz? Hiç mi merak etmiyorsunuz - ben bu hayvanı alıp evime götüreceğim, alışkanlıkları nedir, huyları suları nasıl olur, ne tür problemlerle karşılaşabilirim diye??? Aklım almıyor doğrusu.
Arkadaşlar, köpek almadan (veya en azından köpeği eve getireceğiniz zaman) kendinize köpek bakım ve eğitimi hakkında kitaplar edinin. Böylece ''ısırma''/''kemirme''/''tuvalet sorunu'' vs... gibi en sık rastlanan sorunlarla karşılaştığınızda bunların ne demek olduğunu ve bu problemleri nasıl çözmeniz gerektiğine dair bilginiz olur.
Sonuçta biraz geçde olsa doğru bilgilenmişsiniz - köpeklerde ısırma doğal bir alışkanlıktır. Aşağıdaki linke bakın, bunu zamanla ona istenmeyen bir hareket olduğunu anlatabilmeniz için yapabileceğiniz şeyler anlatıyor:
http://www.havhav.com/forum/viewtopic.php?t=30482
Havlama konusuna gelince - Dobbyberk doğru söylemiş.
Ayrıca köpeğinize yalnız kalmayı zamanı geldiğinde de ona yavaş yavaş öğretmelisiniz. Onu öyle saatlerce kısıtlı bir mekanda bırakmamalısınız. 2 aylık köpeğin herşeyden evvel en az 2-3 saatte bir tuvalete gitme ihtiyacı olacaktır. Dediğim gibi kendinize ACELE tarafından bir köpek eğitim ve bakım kitabı alırsanız, hayatınız bir hayli kolaylaşır. En azından köpeğinizi 'tanımanızı' sağlayacak ve ona nasıl davranmanız gerektiği konusunda kılavuz olacaktır.
Yalnız kalma vs... hakkında da 'ilk adım' olarak size bir kaç link:
http://www.oncuveterinerlik.com/default.asp?id=76
http://havhav.com/forum/viewtopic.php?t=29016&highlight=&sid=89fd7e7704108abdb2a43cf149529eab |
|
| Başa dön |
|
 |
canım-sindy
|
|
Tarih: 24 Aralık 2009 17:12 Mesaj konusu: köpekler |
|
|
Hay1r yan1l1yorsun ben köpek almadan önce ortalama 1 y1l onlar1n eitiminden tut oyuncaklar1na kadar ancak köpeklerin bu kadar havlad11n1 bilmiyordum bu konuda beni azarlaman gerekmezdi......  _________________ SİNDYİM BENİM qUZUUMMM |
|
| Başa dön |
|
 |
alikucak
|
|
Tarih: 24 Aralık 2009 17:48 Mesaj konusu: Re: köpekler |
|
|
Hay1r yan1l1yorsun ben köpek almadan önce ortalama 1 y1l onlar1n eitiminden tut oyuncaklar1na kadar ancak köpeklerin bu kadar havlad11n1 bilmiyordum bu konuda beni azarlaman gerekmezdi......  |
yazılanları okuyorumda tuhafıma gıdıyor ama bır yandan da gülüyorum.
bakın şimdi 23 aralık gunu saat 20.38 de thekill arkadasa ısırma konusunda gayette bilgece yanıt yazıyorsunuz.ısırmanın cok dogal bır olay oldugunu anlatıyorsunuz.ayrıcada thekill arkadasa yazdıgınız yanıt gayette ıyı.
aradan bır saate yakın zaman gecıyor 23 Aralık 2009 saat 21:17 kopegım benı ısırıyor dıyorsunuz.bune çelişkıdır.thekill arkadasımıza yazdıgınız gıbı hanı cok dogal dı kucuk kopeklerın ısırması.orada yazdıklarınızı uygulamıyormusunuz. |
|
| Başa dön |
|
 |
Zeus17
|
|
Tarih: 25 Aralık 2009 20:39 Mesaj konusu: |
|
|
yha kardeşim hiç birşy olmaz bnm kangalım var aynısını bnada yapıo (düşün kangal ısırıo ) büyüyünce geçer korkma sen _________________
|
|
| Başa dön |
|
 |
canım-sindy
|
|
Tarih: 25 Aralık 2009 22:09 Mesaj konusu: |
|
|
| Zeus17 demiş ki: |
yha kardeşim hiç birşy olmaz bnm kangalım var aynısını bnada yapıo (düşün kangal ısırıo ) büyüyünce geçer korkma sen |
TEşekKÜRler ZEUS _________________ SİNDYİM BENİM qUZUUMMM |
|
| Başa dön |
|
 |
canım-sindy
|
|
Tarih: 25 Aralık 2009 22:14 Mesaj konusu: Re: köpekler |
|
|
| alikucak demiş ki: |
Hay1r yan1l1yorsun ben köpek almadan önce ortalama 1 y1l onlar1n eitiminden tut oyuncaklar1na kadar ancak köpeklerin bu kadar havlad11n1 bilmiyordum bu konuda beni azarlaman gerekmezdi......  |
yazılanları okuyorumda tuhafıma gıdıyor ama bır yandan da gülüyorum.
bakın şimdi 23 aralık gunu saat 20.38 de thekill arkadasa ısırma konusunda gayette bilgece yanıt yazıyorsunuz.ısırmanın cok dogal bır olay oldugunu anlatıyorsunuz.ayrıcada thekill arkadasa yazdıgınız yanıt gayette ıyı.
aradan bır saate yakın zaman gecıyor 23 Aralık 2009 saat 21:17 kopegım benı ısırıyor dıyorsunuz.bune çelişkıdır.thekill arkadasımıza yazdıgınız gıbı hanı cok dogal dı kucuk kopeklerın ısırması.orada yazdıklarınızı uygulamıyormusunuz. |
özür dilerim ama ewt cidden biraz karışık ancak benim kuzenim beni buraya üye yaptı galiba o thekil arkadaşımıza cevap yazdı özür dilerim... _________________ SİNDYİM BENİM qUZUUMMM |
|
| Başa dön |
|
 |
rapjunior
|
|
Tarih: 25 Aralık 2009 23:29 Mesaj konusu: |
|
|
yavru annesindne ve kardeşlerinden erken ayrılırsa bu sorun daha fazla ortaya çıkıyor almadan önce iyice araştırın diğer yavrularla beraber izleyin orda öğrenmesi gerekir ısırmamayı vb ama bunlara kaç kişi dikkat ediyorki sonra böyle yavruların çoğunda aynı sorun çözümü en başta ağlıklı düşünerek acele etmeyerek araştırarak ne istediğini bilerek yavru seçerek çözebilirsiniz. _________________ † маѓїјцапа |
|
| Başa dön |
|
 |
sln07
|
|
Tarih: 26 Aralık 2009 19:08 Mesaj konusu: |
|
|
Meraba,
kopeklern yavruyken ısırması cok dogal..bende golden var ilk aldıgımda cook ısıryodu kıyafet brakmadı :)fakat disleri cıkmaya baslynca yani biraz buyuynce ısırmyo, arada ısırıyo tabi ama acıtmıyo cunku bir kopegin ısırıcagı en son kisi sahibidir.ısırmadan once dikkatini dagtmaya calısın oyuncak vs vern, ısırdıgında oyuncak vermeyin bunu odul olarak algılar,hayır diye yuksek sesle bagırın gerekrse odadan cıkın belirli bir zaman sonra ısırmay keser..fakat sabırlı olmanız lazım yavru beslemek cok zorr |
|
| Başa dön |
|
 |
canım-sindy
|
|
Tarih: 28 Aralık 2009 21:35 Mesaj konusu: HAVLAMA |
|
|
| rapjunior demiş ki: |
| yavru annesindne ve kardeşlerinden erken ayrılırsa bu sorun daha fazla ortaya çıkıyor almadan önce iyice araştırın diğer yavrularla beraber izleyin orda öğrenmesi gerekir ısırmamayı vb ama bunlara kaç kişi dikkat ediyorki sonra böyle yavruların çoğunda aynı sorun çözümü en başta ağlıklı düşünerek acele etmeyerek araştırarak ne istediğini bilerek yavru seçerek çözebilirsiniz. |
TEŞEKKÜRLER _________________ SİNDYİM BENİM qUZUUMMM |
|
| Başa dön |
|
 |
canım-sindy
|
|
Tarih: 28 Aralık 2009 21:55 Mesaj konusu: havlama |
|
|
| sln07 demiş ki: |
Meraba,
kopeklern yavruyken ısırması cok dogal..bende golden var ilk aldıgımda cook ısıryodu kıyafet brakmadı :)fakat disleri cıkmaya baslynca yani biraz buyuynce ısırmyo, arada ısırıyo tabi ama acıtmıyo cunku bir kopegin ısırıcagı en son kisi sahibidir.ısırmadan once dikkatini dagtmaya calısın oyuncak vs vern, ısırdıgında oyuncak vermeyin bunu odul olarak algılar,hayır diye yuksek sesle bagırın gerekrse odadan cıkın belirli bir zaman sonra ısırmay keser..fakat sabırlı olmanız lazım yavru beslemek cok zorr |
TEŞEKKÜRLER...............................!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! _________________ SİNDYİM BENİM qUZUUMMM |
|
| Başa dön |
|
 |
OZANASİ
|
|
Tarih: 29 Aralık 2009 13:51 Mesaj konusu: |
|
|
Mesajlarınızı yazarken lütfen uslubunuza dikkat ediniz. Rahatsız edici uslupta, kişilere yönelik saldırı, kışkırtma, sataşma, hakaret, içeren mesajlar yazmayınız. Bu mesajlar düzeltilecek ya da silinecektir. Bu uslubunuz devam ettiği taktirde üyeliğinizi bloklamak durumunda kalacağım.
| Alıntı: |
Forum kuralları 3. maddesi:
3) Kişisel sataşma, hakaret, tahrik ya da küfür içeren mesajlar yazmayınız. Bu mesajlar ve yanıtları silinir. Bu tip mesaj yazan üyelerimiz uyarılacak, devam etmeleri durumunda forumdan çıkarılacaktır. |
Bu kullanıcı yazdığı bu mesajdan dolayı 1 kırmızı kart almıştır.
Bu mesaj Moderatör 1 tarafından silinmiştir. |
|
| Başa dön |
|
 |
ZEYH
|
|
Tarih: 30 Aralık 2009 08:25 Mesaj konusu: |
|
|
İnanamayıp, en az bi beş defa falan baktım şu mesaja da... Makarna yapınca bazen süzgeç yerine insan görünümlü yaratıkları kullanasım geldiğini anladım... Git insanlıktan nasibini al, nolur! _________________ 23.05.09 doğumlu GSD'm Tejas ((: |
|
| Başa dön |
|
 |
|