| Önceki başlık :: Sonraki başlık |
| Yazar |
Mesaj |
arkhetip
|
|
Tarih: 31 Aralık 2009 05:10 Mesaj konusu: Karın şişliği ve büyük tuvalete çıkamama.... |
|
|
| Eve dün akşam bir köpek getirdim. Köpecik dişi, sokaktan alınmış üç hafta pek de uygun olmayan koşullarda barınmıştı. Koşulları iyi olmadığı için köpeciği sahiplendim. Düne (29.12.09) kadar dört gün yemek yememiş. Dün akşam süt yoğurt ve kıyma verdim. Bu sabah sadece kıymayı yedi. Akşam (30-12-09)ise 0-12 aylık hills le besledim. İlk geldiğinde burnu sıcak ve kuruydu bu öğlen burnu normale döndü oldukça hareketliydi. ancak akşam her halde fazla hills verdim tekrar halsizleşti. Karnına baktım karnı bütünüyle şişti (bölgesel bir şişlik değil). Herhangi birşeyi var mı diye karnını parmak uçlarımla hafif baskı uygulayarak yokladım. Karnında tuhaf bir durum farketmesem de sanıyorum baskı yaptığımdan, çok az da olsa işedi. Daha doğrusu şeffaf, kokusuz bir sıvı göbeğine aktı, 5-6 damla birşey(sırt üstü yatıyordu) İki gündür yanımda ve hiç kakasını yapmadı. Bir iyi bir kötü oluyor. Veterinerim de ayağını kırdığı için köpüşün bakımı cumartesiye kaldı. Köpek yavru 3-4 aylık ya var ya yok. Hiçbir aşısı yapılmadığı için ve evde iki kedi beslediğim için köpeği odaya kapattım. Battaniyenin arasında sıcakta yatıyor. Acil olarak ne yapmam lazım. Veterinerim bakana kadar ölümcül birşey olmaz değil mi? |
|
| Başa dön |
|
 |
alikucak
|
|
Tarih: 31 Aralık 2009 11:14 Mesaj konusu: |
|
|
c.tesı gunu cok uzun bır sure.
ankaradasınız ve bırcok veterıner hekım mevcut.hıc bırsey yapamadınız ankara üni.veterınerlık fakultesıne gıdınız.semt olarak dışkapıdadır.
2 gundur kaka yapmaması sıkıcı bır durum.bence c.tesıyı beklemeyınız.
En son alikucak tarafından 31 Aralık 2009 11:15 tarihinde değiştirildi, toplamda 1 kere değiştirildi |
|
| Başa dön |
|
 |
tatyanatr
|
|
Tarih: 01 Ocak 2010 14:21 Mesaj konusu: |
|
|
| alikucak demiş ki: |
c.tesı gunu cok uzun bır sure.
ankaradasınız ve bırcok veterıner hekım mevcut.hıc bırsey yapamadınız ankara üni.veterınerlık fakultesıne gıdınız.semt olarak dışkapıdadır.
2 gundur kaka yapmaması sıkıcı bır durum.bence c.tesıyı beklemeyınız. |
%100 katlıyorum.... en iyisi hemen alın veterinerlik fakültesine götürün! Orada acil kliniği var.
Adres:
Ankara Üniversitesi,
Veteriner Fakültesi,
İrfan Baştuğ Cad. 06110, Ankara
Tel: 0 (312) 317 03 15
Fax: 0 (312) 316 44 72
e-posta: vetmed@veterinary.ankara.edu.tr |
|
| Başa dön |
|
 |
arkhetip
|
|
Tarih: 02 Ocak 2010 01:49 Mesaj konusu: |
|
|
| Tavsiyeleriniz için teşekkürler. İlk mesajı attığım gece, yediği mamadan 9 saat sonra nihayet kakasını yaptı. Sonra sormayın bir iştah bir iştah:))))) Sağlığı ve keyfi pek yerinde. Yani tamamen düzeldi. Tek sorunu odada kapalı kalmak. Zira evde iki kedi var. Aşıları yapılmadı diye vet. odada kapalı kalsın ve gezdirmeni tavsiye etmiyorum dedi. Yarın aşıları yapılır yapılmaz sokağa vuracağız kendimizi... |
|
| Başa dön |
|
 |
alikucak
|
|
Tarih: 02 Ocak 2010 11:17 Mesaj konusu: |
|
|
| arkhetip demiş ki: |
| Tavsiyeleriniz için teşekkürler. İlk mesajı attığım gece, yediği mamadan 9 saat sonra nihayet kakasını yaptı. Sonra sormayın bir iştah bir iştah:))))) Sağlığı ve keyfi pek yerinde. Yani tamamen düzeldi. Tek sorunu odada kapalı kalmak. Zira evde iki kedi var. Aşıları yapılmadı diye vet. odada kapalı kalsın ve gezdirmeni tavsiye etmiyorum dedi. Yarın aşıları yapılır yapılmaz sokağa vuracağız kendimizi... |
arkadasım veterıner hekımınızı yanlıs anlamıssınız bence.aşıları tamamlanana kadar gezdırmek amaçlı cıkarmamalısınız yavrunuzu dısarı.aşılarda bır gunde tamamlanmıyor maalesef.veterıner hekımıze detaylı sorunuz bu konuyu sizi aydınlatacaktır. |
|
| Başa dön |
|
 |
arkhetip
|
|
Tarih: 02 Ocak 2010 20:43 Mesaj konusu: |
|
|
| alikucak demiş ki: |
| arkhetip demiş ki: |
arkadasım veterıner hekımınızı yanlıs anlamıssınız bence.aşıları tamamlanana kadar gezdırmek amaçlı cıkarmamalısınız yavrunuzu dısarı.aşılarda bır gunde tamamlanmıyor maalesef.veterıner hekımıze detaylı sorunuz bu konuyu sizi aydınlatacaktır. |
Mesajınızı okuyunca epey şaşırdım doğrusu. Ve veterinerle konuştum. Sizin de söylediğiniz gibi dışarı çıkması için iki ay varmış daha. Önce aşılarla parazitleri temizleyip sonra gençlik aşısı yapılacakmış. Ancak bu sürecin iki handikabı var. Birincisi köpek çok sıkılacak, sosyalleşemiyecek, birçok şeyi 3. ayında tanıması başka 5. ayında tanıması başka. Ben sosyal bir hayvan olmasını istiyorum. ikinci olarak köpüşü bahçede beslemeyi düşünüyorum. Yan komşumuzun da köpeği var, o bugün bizi uyardı. Eğer bir an evvel bahçeye çıkarmazsanız eve alışır ve bahçede bakmanız mümkün olmaz dedi.( onlar köpeğe evde bakıyorlar). Neyse vet. gelsin de ayrıntılı konuşayım. Sonra tekrar yazatım. Ayrıca uyarınız için çok teşekkür ederim. |
|
| Başa dön |
|
 |
arkhetip
|
|
Tarih: 03 Ocak 2010 01:25 Mesaj konusu: |
|
|
Veteriner az evvel gitti. İç parazit için hap içirdi. Dış parazitini uyguladı. Cinsi konusunda, köpüşü aldığım arkadaşın götürdüğü veteriner pitbull demişti. Bugün gelip gören komşum av köpeğine benziyor dedi:))) Oysa sokö işte:)))
Veterinerimiz, sizin cins değil diye köpeği sokağa atmayacağınızı bildiğimden melez olduğunu rahatlıkla söyleyebilirim dedi. Her hangi bir cins demek için seceresini bilmek gerekiyormuş. Cinsiyle ilgilenmesem de ne kadar büyür merak ediyorum. Vet. 30 kiloyu bulur patileri büyük diyor. Alacağım kulübe için ne boyuta geleceğini bilmem lazım. Sizce ne kadar büyür?
İşte köpüşün fotoğrafı.
http://img32.imageshack.us/i/img1259kopya.jpg/
http://img23.imageshack.us/i/img1257kopya.jpg/
En son arkhetip tarafından 03 Ocak 2010 01:41 tarihinde değiştirildi, toplamda 1 kere değiştirildi |
|
| Başa dön |
|
 |
alikucak
|
|
Tarih: 04 Ocak 2010 12:31 Mesaj konusu: eleyınız. |
|
|
aşıları bıtene kadar elbette kopegınızı hücre hapsınde tutmuyacaksınız.bahceniz varmıs cıkarabılırsınız,eve gelenlerle olsun,bahcedekı komsularınızla tanıstırabılırsınız.bahcede ıken yoldan gecenlerı ve cesıtlı tasıtları bıle gormesı sosyallesmesı ıcın gereklı seylerdır.dısarı cıkarmayından kasıt gelısıguzel yerlerde serbest dolastırmayın sokak hayvanları ıle temas ettırmeyın dir.kopegınız cevreyı tanıma adına herseyı koklayacak yalayacaktır.bu sırada vırus kapma ıhtımalı cok yuksektır.
şu linki ınceleyınız.
http://www.havhav.com/konu/9/149
kopegınız orta boyda bır ırk olacak gıbı durmakta.
yapacagınız kulübe ayakta ıken rahatca donecek ebatlarda olmalıdır.aşırı buyuk kulübeler de üşüme rıskı vardır.90 x 90 h:75 cm yeterlı gıbı bence. |
|
| Başa dön |
|
 |
arkhetip
|
|
Tarih: 05 Ocak 2010 01:39 Mesaj konusu: |
|
|
| Gerçekten çok değerli bilgiler aldım sizden, sağolun. |
|