| Önceki başlık :: Sonraki başlık |
| Yazar |
Mesaj |
Jimmy06
|
|
Tarih: 02 Ocak 2010 01:06 Mesaj konusu: ALman kurdum Kırmamı ? |
|
|
Merhaba Ben 1 hafta önce bir alman kurdu aldım acaba kırmamı degilmi cok kararsız kaldım sizlere danışmak istedim cevaplar için sımdiden teşşekür ederim
http://img36.imageshack.us/i/luckyt.jpg/ _________________ Losion (: |
|
| Başa dön |
|
 |
kutup96
|
|
Tarih: 02 Ocak 2010 12:03 Mesaj konusu: |
|
|
bence hayır ama başka bilene bi sor  |
|
| Başa dön |
|
 |
alikucak
|
|
Tarih: 02 Ocak 2010 12:22 Mesaj konusu: Re: ALman kurdum Kırmamı ? |
|
|
| Jimmy06 demiş ki: |
Merhaba Ben 1 hafta önce bir alman kurdu aldım acaba kırmamı degilmi cok kararsız kaldım sizlere danışmak istedim cevaplar için sımdiden teşşekür ederim
http://img36.imageshack.us/i/luckyt.jpg/ |
bir karmaşa yaşamamak için aynı konu başlıgını bırden fazla açmayınız lütfen.forum kurallarıda bunu gerektırıyor. |
|
| Başa dön |
|
 |
Jimmy06
|
|
Tarih: 02 Ocak 2010 15:03 Mesaj konusu: |
|
|
özr dlerm ya. kırma oldugundan cok korkuyorum da. (: _________________ Losion (: |
|
| Başa dön |
|
 |
AlsPaCE
|
|
Tarih: 02 Ocak 2010 19:09 Mesaj konusu: |
|
|
| Jimmy06 demiş ki: |
| özr dlerm ya. kırma oldugundan cok korkuyorum da. (: |
Kırma olduğundan neden korktuğunuzu anlayamadım.Acaba kırma desek napıcaksınız bilmiyorum.Bu köpek kırma olsada olmasa da çok tatlı bir köpek bence kırmalığı sizin için bu kadar önemli olmamalı.Unutmayın köpek köpektir ve onlar bizim dostlarımız.Onları cinslerine göre ayırt etmek bile bana saçma geliyor (bu benim düşüncem tabi ki)
Nolursa olsun ondan vazgeçmeyin derim ayrıca çok şirin resmi görünce bayıldım çok güzel çıkmış.Köpeğinizle mutlu ömürler dilerim. _________________ AlsPaCE'MM |
|
| Başa dön |
|
 |
Jimmy06
|
|
Tarih: 02 Ocak 2010 21:56 Mesaj konusu: |
|
|
ya biliyorum cok tatlı köpegim bırakmıcagım hic ama ben köpegimin safkan olduguna cok dikkat ederm yani sonuca varırsak kırmamı ? _________________ Losion (: |
|
| Başa dön |
|
 |
cash01
|
|
Tarih: 03 Ocak 2010 16:59 Mesaj konusu: |
|
|
beğenmediysen bana verebilirsin köpeğini  _________________ CeMoCaN |
|
| Başa dön |
|
 |
-DOGO-
|
|
Tarih: 04 Ocak 2010 21:02 Mesaj konusu: |
|
|
Bir uzman olarak bana SAFKAN gibi geldi bence asla kırma deil _________________ ヅ ヅ ヅ |
|
| Başa dön |
|
 |
rapjunior
|
|
Tarih: 05 Ocak 2010 00:40 Mesaj konusu: |
|
|
ne uzmanısın sen gece gece güldürdün beni helal olsun _________________ † маѓїјцапа |
|
| Başa dön |
|
 |
gokreıs
|
|
Tarih: 06 Ocak 2010 16:29 Mesaj konusu: ALMAN KURDUM KIRMAMI |
|
|
BU KÖPEK YÜZDE YÜZZ SAFKAN BİR AÇKÖPEĞİDİR.BEN ÇOK AÇK BESLEDİM.KÜÇÜK,BÜYÜK,BEBEK,YAŞLI,ÇOK YAWRU AÇK GÖRDÜM BU YÜZDEN BİLİRM.BU KÖPEK MÜKEMMEL BİR AÇK VE KESİNLİKLE SAFKAN.  |
|
| Başa dön |
|
 |
alikucak
|
|
Tarih: 06 Ocak 2010 16:56 Mesaj konusu: Re: ALMAN KURDUM KIRMAMI |
|
|
| gokreıs demiş ki: |
BU KÖPEK YÜZDE YÜZZ SAFKAN BİR AÇKÖPEĞİDİR.BEN ÇOK AÇK BESLEDİM.KÜÇÜK,BÜYÜK,BEBEK,YAŞLI,ÇOK YAWRU AÇK GÖRDÜM BU YÜZDEN BİLİRM.BU KÖPEK MÜKEMMEL BİR AÇK VE KESİNLİKLE SAFKAN.  |
Bu yavrunun AÇK olmasına hıc bır ıtırazım yok.bunu daha once aynı arkadasın actıgı başlıklarda belırtım.kendısıne ozel mesaj atarakta bunu belırtım.
ama safkan demek cok baskadır.yarısı bellı olan bır resme bakarak hıcbır
şekılde her hangı bır ırk ıcın safkandır ve degıldır denemez.tam bır resımde olsa denemez.ki AÇK larda ırk standartları cok fazladır.helekı bır AÇK nın seceresı yoksa saflık konusunda konusmak hıc dogru bırsey olmaz.seceresı olmayan bır AÇK da 4-5 kuşak geriye gıderek detaylı bir ıncelemek gerekır.buda ımkansızdır.
ALINTIDIR.........
'' Özellikle ticari işletmelerin yada arka bahçe üreticilerinin ilanlarında daha sık karşılaşılan safkan alman kurdu terimlerini sorgulamak gereklidir. Bir köpeğin safkanlığı şecere ile ispatlanır. Birçok ülkede olduğu gibi ülkemizde de doğan Alman Çoban Köpeklerine WUSV (Dünya Alman Çoban Köpekleri Birliği) temsilcisi olan TRSV tarafından şecere verilmektedir. Yerli doğum olan köpeklere safkan terimini kullanabilmek için o köpeğin TRSV şeceresinin olması esas koşuldur.
TRSV rastgele her doğumdan olan yavrulara şecere vermemektedir. Doğan yavruların şecere sahibi olabilmesi için damızlık olan anne ve babanın 18 aydan sonra en az bir yarışmada SG ünvanı alması, BH davranış-refakatçi köpek sınavı, İş (SchH) sınavı, Korung Damızlıkiçin yeterli belgelerine sahip olması gereklidir. Bu sınavları geçmiş ve gerekli ünvanları almış köpekler TRSV den çiftleşme numarası alarak çiftleştirilir. Dişinin doğumundan size en fazla 15 gün içerisinde TRSV ye üreme belgesi doldurularak doğum ve yavrular bildirilir. Bu belgenin gönderilmesinin akabinde TRSV Bölge Sorumlusu tarafından yavrular anne altında 2 kez haberli gerek görülürse de 1 kez baskın şeklinde kontrol edilir. Bölge sorumlusunun son ziyaretinde yavrulara TRSV tarafından verilmiş kulak tatu numaraları basılır ve yavruların şecereleri dişi sahibine teslim edilir.
Ayrıca bir köpeğin safkan olması demek; ırkı için belirlenmiş standartlarının birebir içinde olması ve hata olarak kabul edilen kusurları anatomisinde ve karakterinde barındırmaması gerekmektedir. ''
Eğer Köpeğimiz seceresiz ise yine de alman çoban köpeği tanımlaması içerisinde olup olmadığını anlayabilmemiz için ırk standartları ile karsılastırıp kopegımız hakkındakı kararı tecrubelı biri veya kendımızin vermesınden başka bır caremız yoktur. |
|
| Başa dön |
|
 |
alikucak
|
|
Tarih: 06 Ocak 2010 17:24 Mesaj konusu: |
|
|
http://www.vonmaestro.com/gsdstandart.php
BİR ALMAN ÇOBAN KÖPEĞİ İLE İLGİLENEN VEYA İLGİLENMEYEN ARKADASLARIMIZ ÜSTTEKİ LİNKE KISCA BIR GÖZ ATARLARSA SEVINIRIM.AÇK DA IRK STANDARTLARININ NE KADAR DETAYLI VE ONEMLI OLDUGUNU ANLAMANIZ ICIN OKUMANIZA BILE GEREK.
ÜLKEMIZDE BU KONUYLA ILGILI OLARAK KONUSUNDA UZMANLASMIS KISILERDEN KURULU DERNEKLER BILE IKIYE BÖLÜNÜRKEN BİZLER BURADA SADECE BASIT RESIMLERE BAKARAK SAFKANDIR YADA DEGILDIR DEMEK NE KADAR DOGRUDUR.
EGER SAFKAN BIR IRKA SAHIP OLMAK ISTIYORSAK
Alacağınız köpeğin seceresi ( sahte olmayan secere,aşı kartını secere dıye gösteren uretıceler mevcut ) )olmasına, genetik ve karakter olarak geçmiş kuşaklarına bakılmasına önemle dikkat etmelisiniz.
Alacağınız köpeğin anne ve babasının daha önce verdiği yavruları görün, zekalarına ve aldıkları egitimlerine, DNA ve Rontgenlerine bakın. eger bunları yapmadan bır AÇK aldıysanız safkan oldugunu ıddıa edemezsınız.
aldıktan sonrada başlık acıp '' safkan mı? ama safkan olmasına cok onem verıyorum ''demenızın bır manasıda yok.cok onem verıyorsanız almadan once gereklı arastırmayı yapacaksınız.
bılen arkadaslarımız bilir üç adet AÇK köpegim var.seceresıde yok.yukarıda saydıgım nedenlerden dolayıda soranlara (seceresı olmadıgından ) safkan demıyorum.
En son alikucak tarafından 06 Ocak 2010 17:40 tarihinde değiştirildi, toplamda 1 kere değiştirildi |
|
| Başa dön |
|
 |
98xzx
|
|
Tarih: 08 Ocak 2010 22:48 Mesaj konusu: |
|
|
bana da safkan gibi geldi _________________ 123456789 |
|
| Başa dön |
|
 |
PaC
|
|
Tarih: 09 Ocak 2010 03:05 Mesaj konusu: |
|
|
| muhtemelen safkan bi köpek diil bi yıllardır edindigim tecrübe araştırmalarıma göre sömem gerekirse neden kırma diil dersek alman çoban köpeklerinde beyazlık olmaz surat yapısı çok küt geliyor rotweiler gibi renkler ve maskede bu yönde saygılar... |
|
| Başa dön |
|
 |
alikucak
|
|
Tarih: 09 Ocak 2010 12:08 Mesaj konusu: |
|
|
| PaC demiş ki: |
| muhtemelen safkan bi köpek diil bi yıllardır edindigim tecrübe araştırmalarıma göre sömem gerekirse neden kırma diil dersek alman çoban köpeklerinde beyazlık olmaz surat yapısı çok küt geliyor rotweiler gibi renkler ve maskede bu yönde saygılar... |
alman çoban kopeklerınde gögüste beyazlıklara rastlanabılır.bu o kopegın alman coban kopegı olmadıgını gostermez sadece yarısmalarda kusur olarak kabul edılır ve kotü puandır.hepsı bu.hatta sadece duz beyaz kurk bıle mevcuttur.ama bunu bırcok kulüp kabul etmezken düz beyazı sadece amerikan kennel club kabul ediyor.
surat yapısına gelınce gelısmekte olan bır yavrudan bahsedıyoruz.yaklasık 2-2.5 aylık bır yavru bu gelısmesının başında henüz.suratında safkanlıkla ılgılı bır hata söz konusu degıl.ayrıca suratı küt bir suratta degıl.
MASKE ile ılgılı dusuncenıze gelırsek.2-2.5 aylık bır yavru bu tekrarlıyorum.gelısmıs bır kopekten bahsetmıyoruz.dogdugunda sımsıyah olan yuvru ergenlıge ulasana kadar orjınal rengını alacaktır.yanaklarda ki pas rengı gelısecek dır.alnı kulakların arasını kaplayacaktır ve enseye dogru yayılacaktır dıye dusunuyorum.kısacası bu bır maske degıldır.gelısmıs bır kopek suratı bıle olmus olsa bu bır maske degıldır.
renklerıne gelınce gogustekı beyazlık ta haklısınız ama bu bır kusurdur sadece .vucudunun dıger renklerınede gelırsek bu kopek tam bır açk renklerıne sahıptır.
bır AÇK da renkler Orijinal renk siyah ve kahverengi+siyah,pasrengi+siyah ve gri tonlar ile işaretlenmişitir.Göğsün üstünde ve bacakların iç yüzünde açık renklere izin verilir ancak hoş karşılanmaz..Vücutta cansız, soluk,açık renkler ve pigmentasyon noksanlığı makbul değildir.Kürkte nokta şeklinde veya daha büyük beyazlıklar hata sayılır.
UNUTMAYINIZ BU KOPEK GELISMEKTE OLAN BIR YAVRUDUR.DOGDUGUNDA TAMAMEN SİYAH DOGARLAR VE ZAMAN ICINDE GELISEREK RENKLER ORJINAL RENGE KAVUSUR.EMIN OLUNUZ BU YAVRU YARI BELINE KADAR PAS RENGINE BURUNEBILIR.BILEMEYIZ.
BU YAVRU SAFKANMIDIR DEGILMIDIR SECERESI OLMADIGINDAN BILEMEYIZ.SAFKAN OLDUGUNU SECERESIZ OLDUGUNDAN DOLAYI KIMSE ISPAT EDEMEZ.
SAFKANLIGI BIR KENARA BIRAKIRSAK BU KOPEK GUZEL BIR ALMAN ÇOBAN KÖPEGİ.
KOLAYLIKLAR DİLERIM ...............
En son alikucak tarafından 09 Ocak 2010 12:18 tarihinde değiştirildi, toplamda 2 kere değiştirildi |
|
| Başa dön |
|
 |
|