| Önceki başlık :: Sonraki başlık |
| Yazar |
Mesaj |
lindaliza
|
|
Tarih: 03 Ocak 2010 16:06 Mesaj konusu: mama yemiyoo lütfenn yardım edinnn:( |
|
|
mrb kızım 5 aylık olmak üzere.. fakat hala mama problemimiz var kilosu oldukça yerinde veterinerim çok şımarttığımı ve çok üstüne düştüğümü söylüyo ama ona kalırsa mama yemiyosa aç bırakmalıymışım yapamıyorum aldığımda 45 günlükdü ıslak mama hiç vermedim mamayı tavuk suyuyla ıslatıp emmesini bekliyodum ve içine küp küp doğranmış kaynatılmış havuç koyuyodum hepsini bitirmese de yiyodu acıkınca gidip bitiriyodu şimdi mamayı ne şekilde verirsem veriyim yemiyo. ıslatıyorum bazen yağsız baharatsız yemekler hazırlıyorum onlarla karıştırıormm yiyomuş gbi görünüyo ağzına alıyo yemeği yiyo mamaları çıkartıyo. yani bırakın kuru mama yemesini ıslatıp yemesine bile razıyım ama yemiyo bazenn elimde mamayla saatlerce peşinden koşuyorumm ağzını kapatıyoo açmıyo deli oluyorum inanın odasında birsürü mama kabı ve içinde farklı şeylerle karıştırılmış mamalar var bir tane bile mama yediremiyorum. mama kabıyla odaya girdiğimi görünce kaçıcak yer arıyo napıcağımı şaşırdım hem üzülüyorum hemde kızıyorum. lütfen yardım edin. |
|
| Başa dön |
|
 |
tatyanatr
|
|
Tarih: 03 Ocak 2010 18:40 Mesaj konusu: |
|
|
Veterineriniz haklı... anlattıklarınızdan köpeğinize bir köpek gibi değil çocuk gibi davranıyorsunuz. Neticede mama yememesinden anlıyacağınız gibi, onada iyilik yapmıyorsunuz.
Köpeğinize sadece kuru mama vermeye başlamalısınız. Onun için en doğrusu bu. Ayrıca yine veterinerinizin dediği gibi mamayı bütün gün önünde tutmamalısınız. Öğününü verin, 15dak içinde yemedi. Önünden kaldırın. 15 dak sonra yine önüne koyun. Yine yemedi, bu sefer yine kaldırın. Gelecek öğüne kadar birşey vermeyin. Merak etmeyin 1-2 gün birşey yemez ise açlıktan ölmez... nitekim acıkınca da önüne ne koyarsanız yer...
Birde köpeğinizi daha iyi anlıyabilmeniz, ve onunla sağlıklı bir iletişim kurmak istiyorsunuz şu makaleye bakmanızı tavsiye ederim.
http://www.hayvansevergazetesi.com/yazar/142-kopek-psikolojisi-hakkinda-soylesi.html |
|
| Başa dön |
|
 |
lindaliza
|
|
Tarih: 03 Ocak 2010 19:49 Mesaj konusu: |
|
|
| tatyanatr demiş ki: |
Veterineriniz haklı... anlattıklarınızdan köpeğinize bir köpek gibi değil çocuk gibi davranıyorsunuz. Neticede mama yememesinden anlıyacağınız gibi, onada iyilik yapmıyorsunuz.
Köpeğinize sadece kuru mama vermeye başlamalısınız. Onun için en doğrusu bu. Ayrıca yine veterinerinizin dediği gibi mamayı bütün gün önünde tutmamalısınız. Öğününü verin, 15dak içinde yemedi. Önünden kaldırın. 15 dak sonra yine önüne koyun. Yine yemedi, bu sefer yine kaldırın. Gelecek öğüne kadar birşey vermeyin. Merak etmeyin 1-2 gün birşey yemez ise açlıktan ölmez... nitekim acıkınca da önüne ne koyarsanız yer...
Birde köpeğinizi daha iyi anlıyabilmeniz, ve onunla sağlıklı bir iletişim kurmak istiyorsunuz şu makaleye bakmanızı tavsiye ederim.
http://www.hayvansevergazetesi.com/yazar/142-kopek-psikolojisi-hakkinda-soylesi.html |
bu sefer deniycem sabahdan beri pek bişey yemedi mama kabını arada bi gösteriyorum koklayıp gidiyo ama vermiycem başka hiçbir şey |
|
| Başa dön |
|
 |
Zeus17
|
|
Tarih: 06 Ocak 2010 19:01 Mesaj konusu: |
|
|
bnm köpeğimde 4.5- 5 aylık .. başlarda sadece süt içiyordu mamayı bi kaba koydum ve bıraktım.baktımki mamaya yedi ve sevdi.artık herşeyi yiyo tutamıorm resmen yal yiyo mama yiyio et yiyo hepsini götürüo kerata sen bırak mecbur yicek  _________________
|
|
| Başa dön |
|
 |
|