Yardım Email Gönder
Şifremi Unuttum!
Sağlık | Köpek Psikolojisi | Eğitim | Dernek-Barınaklar | Haberler | Söyleşi | Irklar | Konuk Veteriner | Havhav Gündem | O'nun Anısına
Sizin Yazılarınız | Gamze'nin Kalemi | Yazın Yarışın | İlan Panosu | Duyurular | Linkler | Reklam | Barınaklara Köprü | Veteriner Bilgi Bankası
 SSSForum Ana Sayfa  SSSForum Kuralları  SSSSSS   AramaArama   Üye OlÜye Ol   ProfilProfil   Özel MesajÖzel Mesaj   GirişGiriş 

bilgilerinize ihtiyacım var

Yeni Başlık Gönder    Cevap Gönder    Havhav.com Forum Ana Sayfası -> Genel Konular
Önceki başlık :: Sonraki başlık  
Yazar Mesaj
denizlilipasa

MesajTarih: 04 Ocak 2010 16:26    Mesaj konusu: bilgilerinize ihtiyacım var Alıntıyla Cevap Ver

öncelikle hepinize merhaba.kurban bayramında denizlide suluköprüdeki petshoptan terrier yavru aldım.hastalandı veterinere götürdük kusma şikayeti olan yavruma şurupla tedavi etmeye çalıştı ama her geçen gün dahada kötüleşti.sonra geri götürdüm kardeşiyle değiştirdiler.bilemezdimki götürdüğüm yavrunun bulaşıcı bir hastalığı olduğunu sonra bu yavrumu başka bir veterinere götürdüm.hastalığı nedeniyle ve iştahsızlığıyla ona antibiyotik ve vitamin iğnelerini yapmaya başladı.aşılarına başlamıştık sadece kuduz kalmıştı.ama 1 ay sonra minişimi kaybettim.şimdi bir köpek çiftliğinden yavru aldım adı paşaÇok Mutlu
25 günlük sütle besliyorum. aldığım yer öle söyledi ve kalsiyum desteği için bir ilaç önerdi.dediklerini uyguluyorum ama yaşadığım kötü olaylardan çok etkilendim ne yaparsam iyi olur bilemiyorum.beslenmesi ve sağlıklı olması için yapabilecekelrim konusunda bana yardımcı olurmusunuz?

En son denizlilipasa tarafından 04 Ocak 2010 16:42 tarihinde değiştirildi, toplamda 1 kere değiştirildi
Başa dön
Kullanıcı profilini gör. Özel mesaj gönder
olvido

MesajTarih: 04 Ocak 2010 17:19    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

benm köpeğimin adıda Paşa Çok Mutlu bu yüzden çok ilgimi çekti mesajınız. öncelikle size paşanızla uzun,sağlıklı, güsel günler dileyeyim. köpeklerle ilgili konularda pek tecrübem yok fakat burdan öğrendiklerimle paşaya en iyi şekilde bakmaya çalışyorum. şuanda 7,5 aylık oldu, ben bile inanamıyrum zaman çok çabuk geçiyor. ilk bize geldiği güneri hatırlamya çalışıyourm ben ne yapıyordum diye. bnde süt veriyordum ama bana sade tek süt verme dediler, yarı yarıya su ile karıştırp öyle veriyordum. ağır geliyormuş köpeklere süt. ayrıyeten ben geceleri korkmasın, üsümesin diye de küççük pet şişeye sıcak su koyup onu bir havluyla sarıyordum, anne sıcaklığı veriyomuş. ayriyeten de içine ufak çalar saatler oluyorya onuda koyuyordum ki annesinin kalp atışı sanarmış Gülümseyen ona sarılıp öyle huzurlu uyuyordu. ben paşayı ik geldiği zamnlarda bu şekilde bakıyordum. çok şükür şimdi kocaman, sağlıklı, güçlü bir köpek olldu artık. ben onu kucağıma alıp sevmeyi, kucağımda uyutmayı özledim. size tavsiyem bu günlerinizn tadını ii çıkarın çünkü nasıl büyüdüğünü anlamıcaksınız bile Çok Mutlu
Başa dön
tatyanatr

Sarı

MesajTarih: 04 Ocak 2010 18:01    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Ne yazık ki sizin gibi başına petshoplardan gelen kalmayan insanlara çok rastlıyoruz. Köpekleriniz için üzüldüm çok. Sizide çok etkilediğine eminim.
Öncelikli olarak köpekleri bir canlı gibi görmeyen, gel yenisini vereyim mantığıyla bir canlıya eziyet çektiren petshopları kınıyorum. Bir mağdur olarak sizinde yapabilecekleriniz var:
http://www.petshopgercegi.com/magdurlar-ne-yapmali/
Lütfen üşenmeyin, başkalarının sizin duruma düşmesine göz yummayın.

Yeni yavrunuzu da çiflikten 25 günlük vermişler. Inanılır gibi değil! Köpeklerin en az 8-10 haftalık olarak anneleri ve kardeşleriyle kalmaları gerekir. Şu andaki endişelerinizde haklısınız. Size tavsiyem acilen köpeğinizi bir veterinere götürmeniz. Tam yaş, kilosuna göre ona her gün ne sıklıkta, ne kadar mama vermenizi o söyliyecektir. Köpeğinizi şimdi doğru beslemezseniz (ki onun hala anne sütü alıyor alması gerek) - gelişim bozukluğu gösterebilir. Nitekim köpeğinizin genel bir sağlık kontrolünden de geçmesi gerekir. Ayrıca bir aşı takvimi çıkması gerekir.
Onun için ilk fırsatta veterinerinizin yolunu tutun.

Bu esnada beslenme hakkında bir fikriniz olsun diye aşağıdaki linki bir okuyun:

Yavruların beslenmesi: http://www.havhav.com/konu/11/249

Köpeğinizin temel ihtiyaçları için: http://www.havhav.com/konu/13/635

Kendinize ayrıca ilk fırsatta köpek bakım ve eğitimi hakkında kitap edinmelisiniz. Internetten veya forumlardan derme çatma bilgiler ile sınırlı kalmamalısınız. En kapsamlı ve doğru bilgileri ancak kitaplardan bulabilirsiniz.

Köpeğiniz henüz ÇOK ama ÇOK küçük olduğundan ona mümkün olduğu kadar ilgi göstermelisiniz. Annesinden ayrıldığından yuvasını arıyacak, ağlıyacaktır. Buna kızmamalısınız. Onu yalnız kalmaya yavaş yavaş alıştırmalısınız. Bu aralar onu saatlerce yalnız ASLA bırakmamalısınız. Ayrıca ona kendini rahat edecek, sıcak bir ortam yaratmalısınız. Öte yandan sık sık tuvalete gitmek isteyecektir. Bunun içinde ona şimdiden istediği zaman gidip tuvaletini yapabilmesi için bir yer hazırlamalısınız.
(Tuvalet eğitimi: http://www.havhav.com/konu/13/590)

Gördüğünüz gibi dikkat etmeniz, uygulamanız gereken çok şey var. Bunlara hazırlıklı olun. Hemen bir kitap alın!
Başa dön
Telling

MesajTarih: 04 Ocak 2010 18:20    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

''25 günlük sütle besliyorum. aldığım yer öle söyledi ve kalsiyum desteği için bir ilaç önerdi''
Bunun şaka olduğunu söyleyin bana !!!
25 günlük yavru aldınız sütle besliyorsunuz ve kalsiyum ilacı verdiler !!!
Süt köpeklerde sindirim bozukluğu yapar hele bu 25 günlük bir yavruysa düşünemiyorum bile.
Ayrıca sadece sütle beslerseniz hayvan doymaz git gide zayıfladığını görürsünüz..
Sebze haşlayıp yoğurtla karıştırıp ekmek doğramanız tavsiyem.
Onu geçtim nereden esti 25 günlük yavru almak ?? yavrular 2 aydan önce anneden ve sütünden ayrılmamalılar.
Hele birde ilaç verdiler hemde bu kalsiyum ilacı şakamısınız yada verenler şakamıııııııı?
25 günlük yavruya hiç bi şekilde ilaç verilmez verenler afedersiniz SALAKtır..
O kadar bilgisizki insanlarımız..
İlacın ismini öğrenebilirmiyim ACİLLL.

En son Telling tarafından 04 Ocak 2010 18:23 tarihinde değiştirildi, toplamda 2 kere değiştirildi
Başa dön
denizlilipasa

MesajTarih: 04 Ocak 2010 18:50    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

ARKADAŞLAR ANLIYORUM BANA KIZIYORSUNUZ NİYE BU KADAR KÜÇÜK BİR YAVRU ALDIN DİE AMA ZATEN DİĞER KARDEŞLERİNİ VERMİŞLER SADECE 2 KARDEŞ KALMIŞLAR ORDADA SÜTLE BESLENİYORDU.AYRICA ŞİKAYETLERİMİ ZATEN YAPTIM.HER NE KADAR HAYVANDA OLSALAR (BENCE)İNSANLARDAN DAHA DEĞERLİLER.ONU HERŞEYDEN ÜSTÜN TUTARAK SEVİYORUM VE İLGİLENİYORUM.VE İLGİLENMEYEDE DEVAM EDECEĞİM.YETİŞKİN BİR KÖPEK İSTEMİŞTİM AMA HEP BÜYÜK IRKLARDAN GETİRDİLER MAĞLESEF APARTMANDA YAŞADIĞIM İÇİN KÜÇÜK IRK BESLEMEM GEREK.ONLARINDA YETİŞKİNİ YOK DEDİLER.DENİZLİDE BARINAK OLMADIĞI İÇİNDE BARINAKTAN ALAMADIM.HERTÜRLÜ İMKANI DEĞERLENDİRMEYE ÇALIŞTIM AMA:(
PAŞAM ŞİMDİ GAYET YAYILMIŞ BİRŞEKİLDE UYUMAKTA.ŞİMDİ ONA VERECEĞİM SEBZE İLE YARDIMDA BULUNMUŞ OLURUM DEĞİLMİ?ÇÜNKÜ ONA HİÇ ZARAR VERMEK İSTEMİYORUM.ONUN İÇİN NE GEREKLİ İSE ONU YAPMAK İSTİYORUM.HATTA ARANIZDA DENİZLİLİ VARSA EN İYİ VETERİNERİ ÖNERMESİNİ RİCA EDİYORUM.ÇÜNKÜ BİLDİĞİM 2 VETERİNER VAR AMA İKSİNEDE TAM ANLAMIYLA GÜVENEMİYORUM....HEPİNİZE TEŞEKKÜRLER
Başa dön
alikucak

Sarı

MesajTarih: 04 Ocak 2010 19:01    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

denizlilipasa arkadasım pamukkale unı.veterınerlık fakultesı varmı bır arastırınız.
dıger konularda gereklı yazılar yazılmıs katılmamak elde degıl.
Başa dön
denizlilipasa

MesajTarih: 05 Ocak 2010 10:13    Mesaj konusu: hepiniz bana kızgınsınız Alıntıyla Cevap Ver

ben sadece yavrum için yardım istedim ama hepiniz bana öle bi saldırıyorsunuzki.sanki ben zorla o kadar küçük bir yavruyu aldım.sadece sizden destek istedim teşekkürler.bu arada ilacın adı calcidine
Başa dön
alikucak

Sarı

MesajTarih: 05 Ocak 2010 12:04    Mesaj konusu: Re: hepiniz bana kızgınsınız Alıntıyla Cevap Ver

denizlilipasa demiş ki:
ben sadece yavrum için yardım istedim ama hepiniz bana öle bi saldırıyorsunuzki.sanki ben zorla o kadar küçük bir yavruyu aldım.sadece sizden destek istedim teşekkürler.bu arada ilacın adı calcidine

YAZILANLARI DÜN OKUMUSDUM.Bugun tekrar okudum acaba gercekten bır saldırı varda ben farkedemedım ve bılmedende olsa katılıyorum dıyerek bu saldırılara katılmıs mı oldum diye.
bakınız burada şahsınıza bır saldırı soz konusu degıl.sadece petshop mantıgı ıle sıze 25 gunluk yavruyu satan cıflik kınanmakta.
lütfen üstünüze alınmayınız.
Başa dön
Mesajları göster:   
Yeni Başlık Gönder    Cevap Gönder    Havhav.com Forum Ana Sayfası -> Genel Konular
1. sayfa (Toplam 1 sayfa)

© 2003. Her hakkı saklıdır.