Yardım Email Gönder
Şifremi Unuttum!
Sağlık | Köpek Psikolojisi | Eğitim | Dernek-Barınaklar | Haberler | Söyleşi | Irklar | Konuk Veteriner | Havhav Gündem | O'nun Anısına
Sizin Yazılarınız | Gamze'nin Kalemi | Yazın Yarışın | İlan Panosu | Duyurular | Linkler | Reklam | Barınaklara Köprü | Veteriner Bilgi Bankası
 SSSForum Ana Sayfa  SSSForum Kuralları  SSSSSS   AramaArama   Üye OlÜye Ol   ProfilProfil   Özel MesajÖzel Mesaj   GirişGiriş 

4 aylık 14 kg

Yeni Başlık Gönder    Cevap Gönder    Havhav.com Forum Ana Sayfası -> Genel Konular
Önceki başlık :: Sonraki başlık  
Yazar Mesaj
yeniyurt0606

MesajTarih: 04 Ocak 2010 20:04    Mesaj konusu: 4 aylık 14 kg Alıntıyla Cevap Ver

benim açk ım 4 aylık ve 14 kilo sizce kilosu iyimi yoksa az mı çok mu teşekürler... ii forumlar
yeniyurt0606

MesajTarih: 05 Ocak 2010 07:29    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

kimse bişi bilmiyor mu
yeniyurt0606

MesajTarih: 05 Ocak 2010 21:23    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

??
Pikapika

MesajTarih: 06 Ocak 2010 12:08    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Kilosu aya göre alınacak bir kriter değil çok iri ebeveynli bir açk yavrum var ve 2 aylık iken 13 klio idi şimdi üç aylık olmak üzere ve tahminen 17-18 kilo kadar, ama vücuduna oranla zayıf duruyor ve iştahsızlığı devam ederse mamasını değiştireceğim. 14 kiloluk yavrunuza zayıf bu nedenle diyemiyeceğim gibi 18 kiloluk yavrununda iştahsızlığını gördüğüm için kilosu normaldir diyemem. Farklı genetik özellikdeki AÇK yavruları arasında kilo farklılıkları büyük olabiliyor, arkadaşımın AÇK yavrusu 4 aylık ama bizimkinin hem kilo hem boy olarak yarısı kadar, ancak kendi ölçeğinde kilosu normal ve sağlıklı bir yavru. Bu nedenle yavrunun sadece yaşına bakarak yapılan mama ayarlaması korkunç yanıltıcı oluyor. İki aylık yavruya günlük 300 gram kadar mama önerilmesine karşın, 150 gram X 4 alması gerekebiliyor. Yaş+ırk özellikleri+kilo+yavrunun kendisi Gülümseyen olmadan mama ayarlamamak lazım. Aynı durum burada da geçerli yavrunuz iri AÇK yavrusu ise 14 kiloluk zayıf bir yavru olabileceği gibi, daha ufak bir AÇK gen mirascısı için yürüyen bidon gibi olabilir.
Başa dön
Kullanıcı profilini gör. Özel mesaj gönder
Mesajları göster:   
Yeni Başlık Gönder    Cevap Gönder    Havhav.com Forum Ana Sayfası -> Genel Konular
1. sayfa (Toplam 1 sayfa)

© 2003. Her hakkı saklıdır.