Yardım Email Gönder  
 erujum - Yeni Yavr...
 erujum - Amerikan ...
 karlıçınar - Kanga...
 toprak musti - Sib...
 toprak musti - Orh...
 köpek_isteyen - Bu...
Şifremi Unuttum!

Arthur, Kartopu ve Hagi artık yuvalarında

Bu haftayı mutlu haberlerle sonlandırıyoruz. Arthur, Kartopu ve Hagi artık yuvalarına kavuştular.

Arthur ve Kartopu
Sahipleri ile birlikte evlerinde çıkan yangında ağır yanıklar alan Arthur ve Kartopu'nun yaklaşık iki aydır yapılan bir dizi tedaviler başarıya ulaştı. Tedavileriyle ilgilenen Vet. Hekim Zehra Satıluşağı'ndan aldığımız bilgilere göre Arthur ve Kartopu tedaviye çok iyi yanıt vermişler, her ikisinde de deride kapanmayan çok az bir alan kalmış. Bundan sonra tedavilerine sadece pomadlar ile devam edilecek. Hem Arthur hem de Kartopu haftada bir defa kontrol için kliniğe getirilecekler. Ayrıca önceleri haftalık uygulanan özel serumları artık ayda bir uygulanmaya başlanmış, böylece bu serum için ayda bir kez kliniği ziyaret etmeleri gerekecek. Bu ziyaretler sırasında iyileşme süreçlerindeki kontrollerde sağlanmış olacak.

Zehra Hanım sonbaharda en geç kış aylarında fizyolojik olarak genel durumları daha da iyileşmiş olacağından deride tüysüz kalan bölgelere deri nakli yapılacağını söyleyerek; şu andan itibaren herhangi bir ilaç veya malzeme yardımına ihtiyaç olmadığını, fakat sonbaharda yapılacak operasyonlar için 4 kutu Zoletil (anestezik) ihtiyacının halen karşılanamamış olduğunu ekledi. O tarihe kadar bu ilaçlarda temin edilebilirse çok faydalı olunacağını belirtti. Özellikle Kartopu ailesine kavuşunca çok heyecanlanmış. Arthur ise cici annesi ile bir haftadır Sapanca’da yazlıkta yeşillikler içinde yaşıyor.

Hagi
Aşkı yüzünden kaynar su ile haşlanan Hagi ise bu hafta tedavi gördüğü hastaneden taburcu oldu. 15 yaşındaki ‘Hagi’, 3 ay süren tedavinin ardından döndüğü sokağında, hoşgeldin partisiyle karşılandı. Vücudunda 3’üncü derecede yanıklar oluşan Hagi, büyük oranda iyileşerek Rumelihisarı Torlak Fırın Sokak’a getirildi.

Haci 1 ay daha hastaneyi ziyaret edecek, veterineri Servet Serdar tedavisinin 1 ay daha sürmesi beklediklerini iletti. 7,5 milyar lira tutarındaki tedavi masraflarının yarısı hastane, yarısı da mahalle sakinlerince karşılandı.

En başından beri olayın takipcisi olan Lale Halimoğlu ise, ‘Her mahallede bu tarz olaylar oluyor. Mahalleli hayvanların arkasında olsun. Hagi’ye yapılan bize yapılmış bir saldırıdır. Biz ortak hareket ederek köpeğimiz Hagi’ye sahip çıktık. Hagi, bu tip olayların yaşanmaması için bir sembol olmalı’ diye konuştu.

18.06.2004

İlgili Başlıklar
Coprophagia / Koprofaji : Dışkı yeme
Kala-Azar - Vet Hek Zehra Satıluşağı
Yangından kurtuldu, ama ağır yaralı....
Hagi'yi bir de benden dinleyin...
Hagi'nin hikayesi
    Yorum Yaz

Yorumlar   (6 adet)

Yazan: Ceyda Ergül

Tarih: 18 Ağustos 2004

Saat: 12:58

Ben böylesine canilere insan diyemiyorum. Umarım böyle bir acının ne oldugunu kendisi bizzat yaşar, Hagi ye mahalle sakinlerince sahip çıkılmasına çok sevindim ama daha emniyetli bir yere alınamaz mıydı?Mahkemeye verilen bu cani intikam falan almaya kalkmasın sonra?

Yazan: ilkyaz74

Tarih: 21 Haziran 2004

Saat: 17:38

Her üç köpek içinde çok sevindim tam da bende onlarla ilgili bir haber var mı diye buraya yazı yazacaktım. Hem maddi hem de manevi yönden bu üç köpeğe destek olan insanlar inşallah çoğalır ve böyle olaylara maruz kalmayız. Bizim de şu anda yaşlı bir bayanın ölümü dolayısıyla sokakta kalan bir köpeğe yuva bulmaya çalışıyoruz. Bizim kendi köpeğimiz var eve alamıyoruz. Sarı tüylü bir terier ve yardıma muhtaç, dün üzerindeki keneleri ve pislikleri temizledik, pire tozu döktük ayrıca yemek veriyoruz ama o sokaklara hiç alışık değil zavallı durumda belki birileri sahiplenir diye buraya yazıyorum, ilginize şimdiden teşekkürler

Yazan: ejder

Tarih: 21 Haziran 2004

Saat: 03:04

umarım bir daha böyle insanlığa yakışmayacak olaylar yaşanmaz

Yazan: bla

Tarih: 19 Haziran 2004

Saat: 18:21

bu harika olaylar karşısında ne diyeceğimi bilemiyorum!!! bu bu müthiş!! hatta bende bir-iki hafta önce inşallah iyileşirler diye düşünüyordum.

Yazan: taormina

Tarih: 18 Haziran 2004

Saat: 22:13

Hagi'nin iyileşmesine çok sevindim!
Ama Hagi'nin üzerine kaynar su döken cani insan hala o mahallede ise ya yine Hagi'ye zarar vermeye kalkarsa?
Bence Hagi artık bu cani insandan uzak tutulmalı,o insandan mümkün olduğunca uzak biryerde ve güvende yaşamalı bence...
Keşke biri onu sahiplenseydi...
Çok daha güvende olmuş olurdu böylece...Sokakta yine başına birşey gelebilir..

Yazan: eatkan

Tarih: 18 Haziran 2004

Saat: 15:15

HEM OKUDUM HEM AĞLADIMM YÜREKLERİNİZE SAĞLIK HAGİNİN MAHALLESİ

Sayfa başına dönmek için tıklayın
Adana'da dogo köpeğim ka...
Balıkesirde kayıp yavru ...

Barınaklardan

Rot doberman...

Evde butik p...

Eş Arayan

Bosamıza gel...