Yardım Email Gönder  
 erujum - Yeni Yavr...
 erujum - Amerikan ...
 karlıçınar - Kanga...
 toprak musti - Sib...
 toprak musti - Orh...
 köpek_isteyen - Bu...
Şifremi Unuttum!

2004 İzmir Pet & Flora Fuarı

Tabii ki içersinde köpek olan her yer, her etkinlik güzeldir benim için. Bu açıdan baktığımda bence Pet Flora’da. Flora olarak sadece iki stand vardı ve çok yetersizdi. Bu da bizim halkımızın yeşile olan duyarsızlığıdır bence. Ve Fuar hakkında olumsuz olarak söyleyeceğim şeylerin başındadır.

Halkın katılımı pek azımsanacak değildi aslında. Ben cumartesi ve pazar günleri oradaydım ve genelde kalabalıktı. Havhavcılardan Danger ve Musti’yi görebildim sadece ama buluşamasak bile başka gelenlerinde olması sevindirici.

İnanılmaz cüsseli Kangallar, minik sevimli Shar-Pei yavruları, yılanlar, kuşlar hepsi çok  güzeldi.

Cumartesi gün ilk gösteriyi Çevik kuvvet köpekleri yaptı ve kelimenin tam anlamı ile Showları  beni büyülediler. Özellikle bir sokak köpeği ile bir pitbulla ortak yaptırdıkları gösteri hayranlık verici idi. Yan yana duran iki polisin uzaktan el işaretleri ile aldıkları komutları hiç şaşırmadan ve kendi eğitmenleri olan polis ile diğer polisi hiç şaşırmadan harfiyen yerine getirdiler ki, öğrendiğime göre bu gösteriyi dünyada sayılı köpek yapabiliyormuş.

İkinci gösteriyi Mimer köpek çiftliği yaptı ve onlarından da ileri itaat eğitimi almış köpeklerinin yaptığı show mükemmeldi. Bir Alman Kurdunun Suçluyu yakalayıp etkisiz hale getirdikten sonra eğitmenin verdiği komut ile bekleyip daha sonra suçlu götürülürken eğitmeni ile suçlu arasına girerek bodyguardlık yapması görülmeye değerdi.

Ancak bir köpek çiftliğinin gösterisinin kötülüğünü anlatmak için bir kelime bulamıyorum. İlk önce çıkardıkları Alman kurdu genelde komutları yapıyordu ancak özellikle gel komutu ile neredeyse yere yapışarak ve kulaklarını kısarak gelmesi, köpeğin nasıl eğitildiğine dair aklımda soru işaretleri oluşmasına neden oldu. Hayvancağız o kadar ezik, o kadar silikti ki anlatamam, bir de ara sıra insanların yüzüne "ne olur beni bunlardan kurtarın" der gibi bakması çok kötüydü. Daha sonra bir kaç tane Retriever çıkardılar ama verilen komutların neredeyse yarılarını yerine getirmeleri insanların gülüşmelerine neden oldu. Bu yüzden zavallı hayvanların akşam yiyecekleri dayakları düşünerek oradan ayrıldım.

Umarım bu fuar İzmirli hayvan severlere bir şeyler öğretmiştir. Ben kendi payıma köpek seçimi kadar köpek eğitiminin de ne derece önemli olduğunu bir kez daha anladım. Köpeğimiz her dediğimi yapmak zorunda olan bir robot değildi, ve onları eğitmek adına çektikleri bu eziyetleri hak etmiyorlardı. Çevik kuvvetin ve Mimer’in köpekleri de eğitilmişlerdi ancak bütün komutları hiç sekmeden ve coşku ile yerine getirdiler.

Lütfen köpek seçiminde gösterdiğimiz hassasiyeti eğitmen seç erkende gösterelim.

Seneye yapılacak fuarın hem köpekler hem de bizim için daha renkli, coşkulu ve faydalı geçmesi dileği ile, hoşçakalın.

Ali Mutlu, kingboxer

Fuardan diğer görüntüler...

14.10.2004

İlgili Başlıklar
Kızımı yedim (8 Mart Dünya Kadınlar Günü )
Ali Mutlu'nun köpeği Balyoz
    Yorum Yaz

Yorumlar   (6 adet)

Yazan: DKÇ

Tarih: 31 Ekim 2004

Saat: 00:38

Merhabalar

Hepinizin duygu ve düşüncelerine saygı duyuyorum ama lütfen biraz araştırarak, görerek ve bilerek yorum yapalım lütfen.

Yazan: retrievers

Tarih: 31 Ekim 2004

Saat: 00:11

Bu konuyu tartışma yapmak için yazmadım yanlızca gerçekleri anlatmaya çalıştım. Eğitmenlerden bahsetim çünkü polis eğitmen ile çiftlik eğitmeni aynı. Nasıl oluyor da bir yere çok iyi bir yerde çok kötüoluyor bunu sordum? Ayrıca ekürilerle tartışmak anlamsız çünkü berabersiniz. Benim muhatabım da değilsiniz...

Yazan: DanGer

Tarih: 22 Ekim 2004

Saat: 01:48

retrivers:
Genel oLarak gözlenen bi konu aLi beyin yazdikları..asil sizi TARAFSİZ olmaya davet ediyorum..

Yazan: tan21

Tarih: 19 Ekim 2004

Saat: 20:17

fuar güzeldi ama yinede eğitim konusunda izmir deki çiftliklere güvenmek zor

Yazan: retrievers

Tarih: 18 Ekim 2004

Saat: 17:09

Merhaba Ali Bey
Herkesin gözleri önünde suç işlediğinizin farkındamısınız? Neden mi o çiftliğin sahipleri çok yakın tanıdığım arkadaşlarım. Çiftliğe hiç gittiniz mi? Eğitmenleri ile tanıştınız mı? Köpeklere davranışlarını biliyormusunuz? Neden ön yargılı davranıyorsunuz? Ben zaten bu yazınızı kaydedip onlara göndereceğim ve sonucuna zaten siz katlanacaksınız. Öncelikle sunu da söyleyeyim muhtemelen ön yargılı ve taraflı yazı yazıyorsunuz ki bir üst satırda yere göğe sığdıramadığınız emniyet güçlerinin gösterisindeki eğitmen ile o çiftliğin eğitmeninin aynı olduğunun bile farkında değilsiniz. Bu türkiye de köpeklere en iyi davranan insanlar arasında gösterilebilecek insanlardır dost çiftliğindeki tüm çalışanlar. Bence bir an önce çiftlik sahipleriyle oraya giderek tanışın eğitim gösterilerini bir seyredin ve buraya yazmış olduğunuz yazıyı hemen düzeltin. Çok büyük haksızlık yapıyorsunuz. Ben de eğitimi seyrettim ama ne hikmetse sizin bahsettiğiniz olayların 1 tanesi ile bile karşılaşmadım. Hayvan sever olabilirsiniz ama TARAFSIZLIK önemlidir. Bu arada emniyet güçlerinin gösterisinde ben gözyaşlarımı tutamadım gerçekten mükemmeldi. Ama o köpekler 5 ve 6 yaşlarındalar ve 6 aylıktan itibaren eğitimdeler. Yarın tekrar siteye gireceğim ve yazınızın düzeltilmesini bekleyeceğim. Saygılar

Yazan: DanGer

Tarih: 14 Ekim 2004

Saat: 18:28

kingboxer:'Ben kendi payıma köpek seçimi kadar köpek eğitiminin de ne derece önemli olduğunu bir kez daha anladım.' demişsin kesinLikle katiliyorumm...

Sayfa başına dönmek için tıklayın
Adana'da dogo köpeğim ka...
Balıkesirde kayıp yavru ...

Barınaklardan

Rot doberman...

Evde butik p...

Eş Arayan

Bosamıza gel...

Erkek minyat...

Köpek Arayan

Trafik kazas...

Golden retri...