Yardım Email Gönder  
 erujum - Yeni Yavr...
 erujum - Amerikan ...
 karlıçınar - Kanga...
 toprak musti - Sib...
 toprak musti - Orh...
 köpek_isteyen - Bu...
Şifremi Unuttum!

Burcu Çetinkaya İle Röportaj

Bize biraz kendisnizden bahseder misniz?
19 mart 1981 de İstanbul'da doğdum. Robert Koleji'ni, arkasından da Koç Üniversitesi ekonomi bölümünü bitirdim. Şu anda aktif olarak Kanal 24'de "Otomobil Sevdası" isimli bir televizyon programı yapıyorum. Cumartesi ve pazar günleri yayınlanıyor. Bunun dışında da yarışıyorum profesyonel olarak. Sonax Şahsuaroğlu Castro sponsorluğunda. Hem Türkiye ralli şampiyonasında hemde dünya ralli şampiyonasında yarışıyorum 2008 sezonunda. Buradan köpekler ne alaka derseniz; benim çocukluğumdan beri hep köpeğim oldu. Doğduğumda evde bir bebek boxer cins köpeğimiz vardı. Biz beraber büyüdük. Daha sonra onu kaybettik. Ondan sonra tekrar bir boxerım oldu 6 sene yaşadık. Daha sonra Amereika'ya gidince onu bir arkadaşım almak zorunda kaldı. Öyle köpeklerle birlikte yaşadığım için en sonunda yarışta evlat edindiğimiz hafif sokak köpeği bir boxerımız var. Şu an  birlikte yaşıyoruz adı Palio.

Köpekle aynı evde yaşamanın zorlukları ve iyi tarafları nelerdir?
Zorlukları tabii var. Onlar çocuk  gibiler çok ciddi emek istiyorlar. Bizde Palio'yu aldığımızda bende co pilotumla birlikte yaşıyordum.  O dönem bebeklerdi, birde hastalardı ve iki kardeşlerdi. İlk 6 ay onları ayırmama sözü vardı o yüzden birlikte baktık. Kardeşinin ismi Polo. Daha sonra başka bir ev bulduk. Dolayısıyla bu dönem çok zor bir dönemdi. Emek istiyorlar, seyahat etmek istiyorsunuz edemiyorsunuz. Ama ben çok seyahat ediyorum bu konuda da annem yardmcı oluyor. Bir insanın nasıl çocuğu olduğunda yardm gerekiyorsa, köpeği oldugunda da aynı şey geçerli. Ya sürekli evde olacaksınız ya köpeğinizi beraber götürüceksiniz ya da bir çaresini bulucaksınız.

Can Dostum'a katılmanızdaki en buyuk etken?
En önemli sebep: Gerçekten köpekleri çok seviyorum ve bu projenin sosyal sorumululuk projesi olarak insanlara bir şeyler öğrereteceğine inanıyorum . Zaten özellikle Show Tv ve Medyapım tarafından düzenlenen projeler çok başarılı oluyor. Mesela Buzda Dans adlı yarışma programı da çok ilginç gelmişti. Türkiye'de yaklaşık 50 senedir buz pateni yapılıyor ama bugun Kanyon'da bile buz pisti var. Her tarafta buz pateni konuşuluyor. Aynı şekilde sokak köpekleride Türkiye'de yıllardır var  ama pek ilgi görmüyolar açıkçası. İnsanlar çok ciddi paralar verip, emekler harcayıp pet shoplardan köpekler alıyorlar. Ama sokak köpeklerine bir bakayım bile demiyorlar. O yüzden de bu projenin çok işe yarayacağını düşündüğüm için katılmaya karar verdim.

Köpek sahibi olmak isteyenlere mesajınız var mı? Nelere dikkat etsinler?
Çok iyi düşünsünler.  Özellikle dediğim gibi, ilk başta çok tatlı görünüyor böyle ufacık. Ben her gün pet shoplara gidiyorum Akmerkez'de falan dayanamayıp. Ben birden kendimi kaybedip eve götrüreyim yazık bunlara diyorum ama iyi düşünmek lazım. Eğer çok uzun zaman bir fedakarlıkta bulunamayacaklarsa. Onların çok ciddi duyguları var, çok üzülüyorlar, çok kırılıyorlar. Ben mesela Almanya'ya yarışa gittim 1 haftalığına. Köpeğim evde kıyametleri koparmış, ki hep yanında biri vardı. Ben olmadığım için bunları yaptı.  Tuvaletini yaptı, ortalığı dağıttı, parçaladı. Sırf isyan etti yani o yuzden çok iyi düşünmek lazım.
Bunun dışında köpk almaya karar verenler lütfen bir barınaklara baksınlar çünkü çok güzel köpekler var orada. Pet shoplara bir sürü para verip almadan önce, barınaklara bir baksınlar o parayla başka birşey yapsınlar.

Yarışmadaki partneriniz Star'ı yarışmadan sonra sahiplenmeyi düşünüyor musunuz?
Benim zaten bir köpeğim var ve annemle bakıyoruz ortak. Star'dan vazgeçemiyorum gerçekten çok sevdim. Ama dediğim gibi yapamayacağım bir söz vermek istemiyorum. Dediğim gibi çok destekçim oldu. Eğitmenim gerçekten Star'dan ayrılmak istemediğini söyledi. Ve onu ne kadar sevdiğini ve bunu tamamen iyi niyetle yaptığını söylediği için onun bakımını beraber üstleneceğiz.

10.04.2008

Yorum Yaz

Yorumlar   (16 adet)

Yazan: kseru

Tarih: 30 Ekim 2008

Saat: 00:13

can dostum çok güzel bir yarışmaydı.benim köpeğim o zaman daha 22 günlüktü hep kucağıma alıp izliyordum onunla!

Yazan: ismo

Tarih: 28 Ağustos 2008

Saat: 14:55

beyler benim sormak istediğim 1 soru war benim 1 alman kurt köpeğim var adı linda we adından da anlaşıldığı gibi dişi.ben onun su aralar 1 erkek kurt köpeğiyle eşlemek istiorum erkek kurt köpeği yavrulardan kacını alır kacı dişiye kalır

Yazan: kıbrısçıklı

Tarih: 18 Ağustos 2008

Saat: 17:35

merhabalar
güzelim köroğlu diyarı BOLU dan selamlar.yeni köpek sahibi olacam; bir arkadaşımın erkek boxeri dişi terrierle birleşmiş terrier doğumu yaptı şu an yavrular 1.5 aylık olmak üzereler bir yavru beğendim boxere benziyor inşaallah hayal kırıklığına uğramam acaba neye benzer yavrular ayrıca kuyruk ile kulak kesimi kaç aylık iken yapılır.muhammertali-14@hotmail.com teşekkürler...

Yazan: mayagolden07

Tarih: 15 Ağustos 2008

Saat: 00:50

yıllardır köpek besledim halen besliyorum. Onlardan bir türlü kopamıyorum. İnsanlara zorla sevdiremezsin , insanın içinde olur sevgisi. Köpek seven insanlardan zarar gelmez.

Yazan: deyzibafi

Tarih: 13 Ağustos 2008

Saat: 20:06

bnd köpekleri çook sewerim

Yazan: havvhavv_

Tarih: 12 Ağustos 2008

Saat: 19:40

çok güzel yaaa çok tatlı bir köpek:D

Yazan: deyzibafi

Tarih: 09 Ağustos 2008

Saat: 20:19

bn köpekleri çok sewerim deyzi de bizim köpeğimizdi bafiyede biz bakardık.

Yazan: köpek_labrador

Tarih: 31 Temmuz 2008

Saat: 16:15

ben köpeklere bayılıyorum. Özellikle oyuncu olanlara..labradorları cokk ama cokk sewiyorum.. eger dubleks bir evim olursa o zaman alacagım.. dua edin lütfennn!!! cokk istiyorum...!!!!

Yazan: kvncfb_şef

Tarih: 21 Temmuz 2008

Saat: 00:06

ben köpekleri çok seven biriyim.ama seneye bir köpek almayı düşünüyorum.köpek bakımlarında verebileceğiniz bir ipucu veya önemli hususlar varmıdır.

Yazan: ozkocaer

Tarih: 29 Haziran 2008

Saat: 01:13

Evde köpek bakmak isteyen bir kişi köpeğinin ne gibi özelliklere sahip olması gerektiğini, yani boyunun, kilosunun ve karakterinin ne olacağını bilmek istemesi kadar doğal bir durum yoktur. Bu nedenle köpeğimi pet shop dan aldım. Ayrıca mahalledeki köpeklere bakmak için de elimden geleni yapmaya çalışıyorun. Ancak Sayın Burcu Hanım Türkiye genelinde bir araştırma yapmış ve "İnsanlar çok ciddi paralar verip, emekler harcayıp pet shoplardan köpekler alıyorlar. Ama sokak köpeklerine bir bakayım bile demiyorlar." gibi bir sonuca ulaşmış.

Lütfen hayırlı bir iş yaparken kimseyi suçlamadan yapın. Hayırınızı yapın çöpe atın. Suçlamalar yaparak ilgi çekmeye çalışmayın.

Yazan: sempatik

Tarih: 14 Haziran 2008

Saat: 01:36

Size katılıyorum evde köpek beslsmsk başlıbaşına bir sanat.Ben 17 yıldır papillon cinsi anne kız büyüttüm. yavru bende doğdu.ama 6 yıl önce anne kanserden öldü. Ne yazıkki bu günde 15yaşını bitiren bebeğimi uyutmak zorunda kaldım.Tüm hayat durdu bugün bende deliler gibiyim ama yapacak bişey yoktu o da bir sürü hastalıkla boğuşuyordu 3 yıldır.Beni tüm hayvan severler çok iyi anlıyacaklar kendi bebeğimi kaybetmiş gibiyim ellerim arasından kayıp gitmesini önleyemedim.Tam 17 yıl dile kolay benim yaşama sevincimlerdi ama ne yazıkki hayat bu.Şimdi soruyorum ben ve benim gibiler dört patili dostlarımıza sevgiyle böyle bağlanırken başka şahıslar bunları çocuklarına oyuncak diye alıp hevesleri geçtikten sonra sokağa nasıl atarlar .

Yazan: KÜÇÜKPIRTIK

Tarih: 27 Mayıs 2008

Saat: 13:46

STAR BENCE ÇOK AKILI VE SEVİMLİ BİR KÖPEKTİ BENCE KENDİNE GÖRE BİR HAVASI VARDI DİYER KÖPEKLERE GÖRE STAR BÜYÜK GELİŞME GÖSTERMİŞTİ KÖPEYİM OLMASA STARIN BENİ OLMASINI ÇOK İSTERDİM

Yazan: Podyumcadisi

Tarih: 06 Mayıs 2008

Saat: 13:59

Star Sahibine Cok Havlayan Bir Kopekti

Yazan: fındıkvefıstık

Tarih: 19 Nisan 2008

Saat: 11:17

ay ne kadar güzel tüyleri var keşke köpeğim olsa

Yazan: caner 54

Tarih: 12 Nisan 2008

Saat: 23:46

bana yardım edin ben illanda seteri arı yorum soka terkedilmiş sakaryalıyım cankit_54_@hotmail.com

Sayfa başına dönmek için tıklayın
Balıkesirde kayıp yavru ...
Kayıp dişi doberman aran...

Barınaklardan

Rot doberman...

Evde butik p...

Eş Arayan

Bosamıza gel...

Erkek minyat...

Köpek Arayan

Trafik kazas...

Golden retri...