Yardım Email Gönder  
 köpekkoliksezanur ...
 RudeBoy and BadBoy...
 svl_79 - SENİ ÇOK ...
 temalogy - Gül Han...
 köpek_labrador - B...
 baron01 - Nuray Tu...
Şifremi Unuttum!

Ümit Erdim ile Röportaj

Sizi tanıyabilir miyiz?
1985 İzmit doğumluyum. Beş yıldır oyunculukla uğraşıyorum. Su an atv’ de Selana adlı bir dizide rol alıyorum. Ayrıca da bildiğiniz üzere Can Dostum adlı yarışma programına devam ediyorum.
Can Dostum’a nasıl katıldınız?
Bir kere yarışmanın konsepti çok mantıklı. Barınaklara dikkat çekmek çok doğru bir iş. Buradaki köpeklerin hepsinin geldiklerinde bakımları yapıldı. Daha sonra da onlarla çalışmaya başladık ve şu anki hallerine geldiler. Dolayısıyla insanlar barınaklarda kendilerine uygun cok da güzel ve akıllı hayvanlar bulabilirler. Bu çok doğru bir şey ve insanlara oradaki köpeklerin de eğitilebilir olduklarını gösteriyoruz. Barınak deyince insanların aklına hep hasta hayvanlar geliyor ve uğraşamayız diye düşünüyorlar. Bu yarışmayla birlikte barınaklardan ne kadar doğru ve düzgün kopekler çıkabileceğini gösterdik insanlara. Oralara yönelttik dolayısıyla mantıklı, doğru bir iş. Köpek hevesi olan insanlar sağdan soldan değil de direkt olarak barınaklardan  bu tür ihtiyaçlarını karşılayabileceklerini gördüler. Özelikle  Burcu ‘nun (Burcu Çetinkaya) köpeği Star herhangi bir ırkın özelliklerini taşımıyor ve barınaklardaki köpeklerin nasıl eğitilebileceğinin en güzel örneğidir. Yani oradan alınan herhangi bir köpeğin eğitilebileceğini göstermiş oluyoruz. Dolayısıyla insanlar ürkmesinler, sokak kopeğiymiş falan diye ön yargılı bakmasınlar olaya. Mutlaka cins köpek olması gerekmiyor, köpek köpektir ve eğitilebilir.

Köpeğiniz var mı?
Son  dört yıldır evimde köpek besleyen bir insanım. İlk köpeğim bir Cocer’dı. Kendisi hediye olarak geldi o anki şartlardan dolayı hemen annesinin yanına gönderdik biraz emrivaki oldu. Sonra bir Şarpi aldık. Onunla iki buçuk yıl beraber yaşadık. O da şimdi kız kardeşimin evinde. Şu an benim kendi evimde on dört aylık bir Amerikan Stuff var. Biraz sert bir hayvan ama ben memnunum çok seviyorum. Aramızdaki ilişki çok iyi, itaat durumu çok başarılı. Kendi yöntemlerimle eğittim tabii. Onu eğitirken aslında doğru sandığım bir çok şeyin yanlış olduğunu bu yarışma sayesinde anladım. Şimdi bu yanlışları düzeltme çabası içindeyim açıkçası. Burada bilmediğimiz şeyleri de öğrendik. O açıdan yarışmada olmaktan memnunum yani bir çok şey öğrendiğime inanıyorum.
Yarışmadaki partneriniz Lucky’i sahiplenmeyi düşünüyor musunuz?
Lucky’i alamam. Almak isterim ama alamam. Evdeki köpeğimden dolayı. Evdeki köpek de erkek dolayısıyla zannetmiyorum geçinebileceklerini. Dediğim gibi evdeki hayvan sert biraz çünkü. İnsanlara karşı değil ama diğer hayvanlara karşı sert. Dolayısıyla Lucky ile anlaşamazlar. Ama Lucky’nin sahiplendirilmesi ile yakından ilgileneceğim. Ben sahiplendireceğim diyebilirim çünkü çok fazla talep var Lucky’e. Türkiye’nin her yerinden istekler geliyor. Lucky‘e çok istek var ama ben ince eleyip sık dokumak istiyorum. Çok özel bir köpek doğru ellere gitrmesi lazım. Onu çok seviyorum..

Nelere dikkat ediceksiniz?
Bir aileye gitsin isityorum. Çünkü ben kendim de bekar yaşayan bir insan oldugum için biliyorum çok zor oluyor. Lucky ile ilgilenmek lazım. Bekar yaşayınca beslediğimiz hayvanlarla ilgilenmekte zorlanıyorsunuz. Dolayısıyla aile olmasını çok istiyorum ben. Özellikle de küçük çocukları olan bir aile. Lucky çocukları da çok seven bir hayvan. O yuzden bu konuya dikkat edeceğim sahiplendirilmesi aşamasında.
Bir köpekle aynı evde yaşamanın ne gibi zorlukları, avantajları var?
Bir kere evde bir köpek olması çok guzel bir şey, hayatta vazgeçeceğimi düşünmüyorum. İnsanlar iki sene, üç sene köpeğe bakıyor sonra sıkılıyor, satıyor. Boyle saçma sapan şeyler hayatımda yapmadım. Evde bir köpekle olmaktan çok mutluyum. Köpekle uyuyan bir insanım ben. Kendi köpeğimle her gece beraber yatıyoruz. İşim olmadıgı zaman gezip tozmak yerine köpeğimle vakit geçiriyorum. Gezeceksem de köpeğimi alıp geziyorum. Dolayısıyla vakit buldukça ilgilenmek lazım ne kadar çok ilgilenirsek o da o kadar mutlu oluyorlar. Onların hayatında bir tek siz varsınız. Bizim etrafımızda arkadaşlarımız var, işimiz var ama onun tek bir arkadaşı var o da siz oluyorsunuz. Dolayısıyla işlerden zaman buldukça onunla vakit geçirmeye çalışıyorum. Ona özel ilgi ve alaka göstermeye çalışıyorum.

Köpek sahibi olmak isteyenlere vereceğiniz mesajlar var mı?
Kopek sahibi olmak isteyenlere öncelikle iyi düşünmelerini öneriyorum. Bu iş bazı özveriler gerektiriyor. Bütün ayrıntıları düşünmeleri lazım. Yarışmada gördük, sokak köpekleri de eğitiliyor, biz de alıp eğitelim deyip sonra heves kaçtığı zaman tekrar barınağa iade etmek bu çok riskli bir durum. Zaten barınaklardan alınan hayvanlar fiziksel olarak sağlıklı olabilirler ama psikolojik sorunları olabiliyor. Orda çok kalabalık yaşıyorlar ve birçok sorunları olabiliyor. Buradan alınacak olan hayvanların hayatlarına çok düzgün ve mutlu bir şekilde devam etmeleri lazım. Bu da yeni sahiplerine bağlı. O yüzden bir defa onu alacak olan insanın omur boyu onunla beraber yaşaması lazım. Bu konuda karar vermiş olan insanlar yarışmamızla da irtibat kurabilirler. Elenen yarışmacıların köpekleri sahiplendiriliyor, önce kendilerine soruluyor ama barınaklarda daha birçok köpek var. Buradan da irtibat kurabilirler. Sonuçta bu kopekler havadan gelmedi buraya hepsi barınaklardan alındı.

İleriye yönelik projelerinizden bahseder misiniz?
Söylediğim gibi şu an bir dizide oynuyorum. Yeni sezonda da devam edeceğim. Ayrıca haftada altı gün yarışma için buraya geliyorum. Yoğun bir tempo devam edıyor, her akşam Lucky ile çalışıyorum. Onun dışında bir de dükkan açma projem var. Köfteci olacağım ben Sultanahmet Köftecisi, Şaşkınbakkal  şubesi. Üçe bölünmüs durumdayım ama mutluyum. Bir taraftan esnaflık, bir taraftan kopek eğitmenliği, bir taraftan da oyunculuk. Hayatımda bölünmeler yaşıyorum ama memnunum hepsine yetişiyorum elimden geldiğince, enerjim bitene kadar devam.
Havhav ‘ı biliyor musunuz?
Havhav.com’ a iki buçuk yıl önce üye oldum ve ilk tıklamamı sitenize 3 yıl once gerçekleştirdim. Ip’ lerimden kontrol edebilirsiniz.  O zamanki nickim buffy’ di. Sitenizi çok faydalı buluyorum. Köpek sahibi bir insan için her türlü bilgi var. Ben forumlara genel olarak pek girmiyorum. Yazı yazmaya kafam pek basmıyor bir şey yazıyorsunuz altına üç tane yazı geliyor. Konu dağılıyor yetişemiyorum o yüzden hiç yazamıyorum. Sadece okumak daha mantıklı geliyor bana. İstemeden oradaki konuyu dağıtıyorum.

Sitemizde görmek istediğiniz yeni bir bölüm var mı?
Her şey gayet mantıklı, her konuya değiniyorsunuz. Gayet başarılı ve faydalı buluyorum. Bu arada Havhav.com’ a diğer arkadaşlar adına da bu ropartaj için teşekkür ediyoruz. Onlar da kendi konularında ne kadar başarılı ve profesyonel olduklarını bir kez daha gösterdiler.
Esas biz size teşekkür ediyoruz. Hem böyle bir projede yer alıp insanların dikkatlerini barınaklardaki hayvanlara çektiğiniz için hem de bu yoğunluğun arasında bizlere vakit ayırdığınız için. Size yarışmada ve iş hayatınızda başarılar diliyoruz.

07.03.2008

Yorum Yaz

Yorumlar   (7 adet)

Yazan: 82dmm

Tarih: 24 Mart 2008

Saat: 16:24

ya ben lucky i almak istiorum ama nasıl irtibat kurabilirim bilmiorum bi fikri olan var mı?

Yazan: merveseyma_gfb

Tarih: 24 Mart 2008

Saat: 12:40

bence kazanır cunku terrrıer ler herzaman daha ıtaatkar ve daha enerjık oluyor

Yazan: baydemir

Tarih: 14 Mart 2008

Saat: 01:38

namı deger arıff :) tvde nasılsaa dısardada olee :)

Yazan: baydemir

Tarih: 14 Mart 2008

Saat: 01:37

umıt kardesımm benım guzel bır ıse ımza attııınız tebrık edıyorum sızlerı....

Yazan: Maviss

Tarih: 10 Mart 2008

Saat: 19:35

Lucky gherçeqtende çhoq tatlu bi köpeq üsteliqte çhoq akıllı
ben olsaydım hiç düşünmeden alırdım....

Yazan: SongulSanda

Tarih: 09 Mart 2008

Saat: 00:16

Sayın sanatçıyı tanırız hepimiz herhalde TV'den.. Gerçekten KÖPEK'lere ilgisi olan birisi. Yarışmadada gayet başarılımmm

Sayfa başına dönmek için tıklayın
Balatta kayıp golden
9 aylık kopoy um büyükçe...
[b]kayıp terrıer ankara[...

Barınaklardan

Rot doberman...

Evde butik p...

Eş Arayan

Bosamıza gel...

Erkek minyat...

Köpek Arayan

Trafik kazas...