Yardım Email Gönder  
 köpekkoliksezanur ...
 RudeBoy and BadBoy...
 svl_79 - SENİ ÇOK ...
 temalogy - Gül Han...
 köpek_labrador - B...
 baron01 - Nuray Tu...
Şifremi Unuttum!

Tolga Savacı İle Röportaj

Bu hafta havhav ekibi olarak “Can Dostum” adlı yarışma programından da tanıdığınız  Tolga Savacı ile beraberdik. Kendisi bütün Türkiye’de olduğu gibi burada da herkesin sevgisini kazanmış bir kişi. 1963 doğumlu. Fransız Kolejini bitirdikten sonra mankenlik eğitimi almak için İtalya'ya gitti. İki yıl boyunca İtalya, Fransa ve Almanya’da mankenlik yaptı. Türkiye’ye döndüğünde ilk olarak Banu Alkan'la birlikte oynadığı "Arzu" adında bir film çekti. Aynı yıl Hülya Avşar'la "Tapılacak Kadın" ve "Sekreter" adlı filmlerde oynadı. Bugüne kadar 21 sinema filminde oynayan Tolga Savacı ayrıca televizyonlarda da bir çok dizide rol aldı. Kendisinin aynı zamanda bir köpek dostu olduğunu biliyoruz ve sizler için birkaç soru sorduk.

Köpeğiniz var değil mi?
Evet bir Akbaş’ım var. Şimdi bir tane daha oldu partnerim Ares. 
Bir problem çıkacak mı acaba?
Sanmıyorum. O da iyi huylu bu da iyi huylu. Tabii önce biraz kıskanma olacaktır. Buradaki eğitmenlerimiz bu konuyla ilgili birkaç tavsiyede bulundu. Dışarıda birbirlerine alıştırmaya çalışacağız. Bakalım ne olacak.
Köpek sahibi olmaya nasıl karar verdiniz?
İlk olarak ablam Cocker almıştı 1979 senesiydi yanlış hatırlamıyorsam. Ondan evvel biz çok  küçükken bir hediye Kangal gelmişti fakat apartman dairesiydi ve büyüyünce de babam annem istememişlerdi. Onu bir çiftliğe vermişlerdi. Tabii o zaman bizim söz hakkımız yoktu. Cocker ımızı da maalesef 1987 senesinde gençlik hastalığından daha doğrusu veteriner hatası yüzünden kaybettik. İğneyi yapmayı unuttu bize de hatırlatmadı. Halbuki 7 yaşından sonra devinim düşmeye başlıyormuş. İnsanlarda ki 35 yaş eğrisi gibi. Tekrar  yapmak gerekiyormuş gençlik aşısını. Ondan sonra açıkçası bir Kangal daha bana hediye geldi. Zaten çocukluktan gelen bir şeyde vardı kangala karşı ve 13 sene kangal besledim. En son uyutmak zorunda kaldık çünkü arka bacakları tutmuyordu.

Bu programa katılmaktaki amacınız  neydi?
Bir kere hayvanlarla ilgili bir proje olması önemliydi benim için. İnsanlarda cins hayvan hastalığı var. Bazen bakıyorsunuz cins diye alıyorlar, sonra kırma olduğunu anlayınca 3 - 5 aylıkken sokaklara bırakıyorlar. Biraz büyüyünce ortaya çıkıyor tabii. Bunlar maalesef üzücü olaylar. Bugün Avrupa’ya gidiyorsunuz, bakıyorsunuz inanılmaz şık insanların elinde, bizdeki sokak köpeklerinden daha çirkin hayvanlar var. Çünkü hayvan sevmek için onun cins olması gerekmiyor. Diyeceksiniz ki sizde niye kangal vardı? Dediğim gibi bana hediye gelmişti. Tamam çok büyük bir keyif kangal beslemek. Çok farklı bir hayvan ama bir sokak köpeği de bende aynı sıcaklığı, sevgiyi uyandırıyor. Onlar inanılmaz… Sevgilerini ve duygularını vermeye hazırlar.

Nasıl bir şey köpekle birlikte yaşamak?
Kolay değil tabii ki. Tatile çıkacaksınız köpeğinize göre ayarlıyorsunuz. Tatilinizi, arabanızı yaşantınızı tabii ki köpeğinize göre ayarlamanız gerekiyor ama verdiği o kadar çok şey var ki. Mesela size verdiği bir pozitif enerji var. Korkunç bir şey yani. Canınız bir şeye sıkkın olsun, bir gidin köpeğinizle on dakika oynaşın hiç bir şey kalmıyor.  Bütün stresinizi alıyor. Karşılıksız bir sevgileri var. Belki biraz egoistçe o kadar karşılıksız sevginin insanı mutlu etmesi. Ama işte onun gözünüzün içine bakması bence çok güzel bir şey. Zaten hayvan sevmeyen insanın ben insan sevebileceğine inanmıyorum.

Köpek sahibi olmak isteyen insanlara mesajınız var mı?
Bence öncelikle iyi düşünsünler. Çünkü bu oyuncak gibi değil yani düğmesine basıp bir kenarda oturtup sonra tekrar istediğiniz zaman harekete geçirebileceğiniz bir şey değil. Çişi var kakası var, gezdirmeniz gerekiyor ilgilenmeniz gerekiyor. Hep 9 aylık bir çocuğunuz var gibi düşünmeniz gerekiyor. Ama çok keyifli bir sorumluluk.. Dediğim gibi çok karşılıksız bakıyorlar, çok güzel duygular veriyorlar insana. Üzerinizdeki bütün olumsuz enerjiyi alıyorlar. Özellikle tek çocuklu aileler için çok ideal. Bence anne babaların çocuğu zorlayarak o sorumluluğu aşılaması lazım. Çocuk paylaşmayı öğrenir, sevgiyi bölüşmesini öğrenir onunla beraber. Güzel bir şey bence ama iyi düşünmek lazım. Maalesef görüyorsunuz ki barınaklar terkedilmiş cins köpeklerle dolu. Zaten ben öncelikle herkese barınaklara bir bakmasını tavsiye ediyorum. İnanamayacağınız kadar iyi köpekler var. Sadece cins olarak değil, hepsi sevgi dolu.

İleriye yönelik projeleriniz var mı?
Şu anda yeni bir projem yok. Belki yeni sezonda bir iki proje ihtimali var onlarla ilgili  görüşmeler sürüyor. Onun haricinde İstanbul’da bir işim olmadığı sürece Muğla Dalyan’dayım. Orada küçük bir butik otelim var on odalık. Boş vakitlerimde onunla uğraşıyorum, balığa çıkıyorum. Bundan sonra köpeklerimle daha fazla vakit geçirmek zorunda kalacağım. Ne de olsa artık iki tane oldular.

22.03.2008

Yorum Yaz

Yorumlar   (3 adet)

Yazan: multieror

Tarih: 24 Nisan 2008

Saat: 11:26

ares gercektende süper bı kopek ben eger olsaydım ares alırdım ama annem izin vermıyooooooooooooooo:c

Yazan: qwertyuı

Tarih: 10 Nisan 2008

Saat: 14:38

cok guzel.tolga beyin de bir kopek sever olduunu ogrenmek.

Yazan: DOSTCEM

Tarih: 10 Nisan 2008

Saat: 12:11

Tolga beyin bir kopek sever oldugu belli ama bazi seyleri karistirmamak lazim cins kopek ile sokak kopegi kopek seven bir insan icin tabi farki olamaz ama kopegi ne amacla aldiginiz cok onemlidir yani koruma kopegi ustiyorsaniz bir sokak kopegi alamassiniz cunku sokak kopeginin babasi annesi babaanesi belli olmadigi icin egitmek cok zor olabilir yani hirsizlik yapmak iseyen bir kisiyle oyun oyniyabilir her seyin basi egitim tabi her kopek saldirganliklar gosterebilir ama bunu egitimle dengeliyebiliriz sokak kopegi bir alman kudunda bir rod da oldugu gibi dengeyi kuramiya bilir cunku kopekler icgudusel hareket ederler o yuzden sokak kopekleri cok akillidir derler hayatta secerelerinin yasadigi olaylar genlerinde tecrube olarak vardir o yuzden gene cocuklariniza arkadas olsun diye bir sokak kopegi alamassiniz gene seceresi belli olmadigi icin sorun cikabilir yani saf kan kopek bu yuzden cok onemlidir yanilma payiniz olmaz iyi bir egitimle istediginiz amacta kullanabilirsiniz.

Sayfa başına dönmek için tıklayın
Balatta kayıp golden
9 aylık kopoy um büyükçe...
[b]kayıp terrıer ankara[...

Barınaklardan

Rot doberman...

Evde butik p...

Eş Arayan

Bosamıza gel...

Erkek minyat...

Köpek Arayan

Trafik kazas...