Yardım Email Gönder  
 erujum - Yeni Yavr...
 erujum - Amerikan ...
 karlıçınar - Kanga...
 toprak musti - Sib...
 toprak musti - Orh...
 köpek_isteyen - Bu...
Şifremi Unuttum!

Önyargılarla Boğuşan Bakırköy Barınağı

Bakırköy barınağı hakkında şimdiye kadar bir sürü vahşet öyküsü duyduk. Hayvanların açlıktan birbirini parçaladığı, deney için kesilip biçildiği, devamlı uyutulduğu şeklinde.  Ancak habersiz yaptığımız bir ziyaretle bu söylenenlerin hiç doğru olmadığını gördük. Hafta içinde Kedigen.com editörü Konuşankedi Elif ve üyelerimizden thelma ile çeşitli hayvansever gruplar tarafından zaman zaman tartışma konusu yapılan bu barınağı ziyaret ettik. Bu arada Tüm öğleden sonrasını bize ayıran thelma’ya teşekkür ederiz.

Barınağa İncirli Çarşı mağazasının arkasından bozuk, toprak yollu bir yokuştan iniliyor. Ne kapısı var ne tabelası. Özellikle yağmur yağınca balçığa dönüşen bu yola kışın girmek neredeyse imkansız.

Barınağa gideceğimizi daha önceden haber vermedik, çat kapı gidelim, ne oluyorsa görelim istedik. Barınak görevlileri bizi çok iyi karşıladılar. Başka bazı barınaklarda olduğu gibi “giremezsiniz, göremezsiniz, resim çekemezsiniz” gibi bir tavırla hiç karşılaşmadık. Hatta hem kedilerin hem köpeklerin bol bol resimlerini çektik. Kedi miyavlamalarını duyunca önce kedi odasına girdik, sonra dışarıdaki köpek kafeslerini dolaştık.

Kedi odasında yaklaşık 50-60 kedi vardı. 6-7 tanesi anne, diğerleri yavru. 4 günlük olanından 1 aylık olanına kadar her renk ve çeşit yavru burada var. Anne kediler süt vermeyi bırakınca kısırlaştırılıyorlar ve kısa bir süre sonra sokağa salınıyorlar. Yavrular da sahiplendirilmeye çalışılıyor ama sokakta yaşayabilecek yaşlara gelinceye kadar sahiplendirilmezlerse salınıyorlar. Barınakta kedilerin hastalık ve doğum dışında tutulduğu bir mekan yok. Barınağın sahiplendirilemeyen, kimse tarafından istenmeyen birkaç kedisi var, biri kör, diğeri 3 bacaklı. Bir de avazı çıktığı kadar bağıran 2 aylık bir tekir gördük. Esnafın biri kepenklerini indirirken araya kaçmış ve bacağı kırılmış. 2 aylık bu kedi barınakta tedavi edilmiş, şimdi yürüyebliyor ve sahip bulmak için sesini duyurmaya çalışıyor. 

Öğrendiğimize göre buraya kedi getirip bırakılmasına izin verilmiyor. Sadece Bakırköy sınırları içindeki doğurmak üzere ya da çok hasta olan sokak kedileri barınak aracı tarafından toplanıyor ve tedavileri yapılıp, kısırlaştırılıp geri bırakılıyorlar. 

Kedi odasından sonra dışarı çıkıp avluda ve kafeslerin arasında dolaştık. Barınakta yaklaşık 600 köpek var ve burada da diğerlerinde olduğu gibi cins köpekler gördük. Terrier grubundan birçok köpek, dalmaçyalı, pekinesse, setter ve golden retriever, labrador... Bu köpeklerin çoğu ailelerin çocuklarına hediye olarak aldıkları ve sonra çocuğun ilgisi kalmayınca barınağa terk ettikleri hayvanlar. Hepsi sahip bekleyen hayvanlar...

Barınağın girişinde büyük bir karantina kafesi var. Barınağa ilk getirilen uyuz ya da hasta köpekler önce burada tedavi ediliyor, sonra kafeslerine yerleştiriliyorlar. İçlerdeki kafeslerin bazılarında trafik kazası  geçiren, hayatlarından ümit kesildiği halde tedavileri yapılan ve ufak sakatlıklarla yaşayan hayvanlar vardı. Bizi görünce onlar da hoplayıp kafese burunlarını uzatarak bizi selamladılar.

Kafeslerin arasında dolaşırken bazı kafeslerin kapıları gözümüze çarptı. Alt kısmı olmayan bir kapılar o kadar eskimiş ve paslanmış ki, oradan eğilerek çıkmak isteyen bir köpek sırtını parçalamadan çıkamaz. O kapılı bölümler şu anda kullanılmıyor ancak bir an önce elden geçirilip değiştirilmesi gerekiyor. Gözümüze çarpan bir başka nokta da, etrfata hiç elektirk direği veya aydınlatma olmadığıydı. Gece olduğunda burası büyük ihtimalle zifiri karanlık oluyor.

Bu barınak ihaleyle bir işletmeye verilmiş bir barınak. Gittiğimizde yol, aydınlatma ve kanalizasyon gibi fiziki eksiklikler gördük. Bu konuda bilgi almak istediğimizde bunların Bakırköy Belediyesi tarafından karşılanması gerektiğini öğrendik. Ancak anladığımız kadarıyla belediye bugüne kadar olumlu bir adım atmamış.

Bakırköy barınağı, bir barınağın olabileceği kadar temizdi. Hatta altyapı eksikliklerini gözönüne alınca tertemizdi diyebiliriz. Altyapı sorunu nedeniyle geçmiş yıllarda  köpeklerin durumu içler acısıymış. Belediyenin ilgisizliğini ellerinden geldiğince barınak çalışanları kapatıyor. Kaldı ki, Çevre ve Orman Bakanlığının yayınladığı “Barınak Kriterleri”nde belirtildiği gibi belediye, arazi tahsisinin yanı sıra barınağın yol, su, elektrik ihtiyaçlarını da sağlamakla yükümlü.

Açıkçası bu barınağa gelirken her türlü şeye hazırlıklı geldik. Birkaç yıl önce nasıldı bilemiyorum ama herhalde iyi yönde değişiklikler olmuş ki, hayvanların önlerinde mama kapları var, su kapları dolu, hasta ve sakat hayvanlara bakılıyor, kötü şartlara rağmen hayvanlar acı çekiyormuş, birbirini parçalıyormuş gibi bir durum yok. Duyduklarımız ya tamamen abartı ve karalamaydı ya da o zamandan bu zamana iyi yönde değişiklikler oldu.

Genel olarak barınak denildiğinden herkes bir önyargıyla yaklaşıyor. Bakırköy barınağı da bundan nasibini fazlasıyla almış. Öyle ki, barınağa ziyarete gelenlerden bazıları köpek havlamalarını açlıktan birbirlerini parçaladıkları şeklinde yorumlamış. Oysa biliyoruz ki, köpekler kendi bölgelerine yabancı biri girdiğinde havlarlar. Cumartesi günleri barınağın hemen arkasında kurulan pazar yerinden köpeklere taş atıldığında da köpeklerin hep bir ağızdan havlaması doğal.

Şimdiye kadar birçok barınak gezdik, gördük. Bunlardan bazıları ihale yoluyla işletmelere verilmiş barınaklardı. Bu tür barınaklarda genellikle sorunların işletmeden kaynaklandığını gördük. Ancak burada durum biraz farklı. Burada, işletme üzerine düşen görevleri yapıyor ancak işveren konumundaki Bakırköy Belediyesi’nin geçmiş yönetimleri yükümlülüklerini yerine getirmemiş. 
28 Mart 2004 yerel seçimlerinden sonra Bakırköy Belediyesi’nde yönetim değişmiş. Yeni yönetimin “Barınak Kriterleri” ne uygun çalışmaları en kısa zamanda başlatmasını bekliyoruz. 

Biz hayvanseverler bu barınak için ne yapabiliriz?
Bu barınak ile ilgili hayvanseverler olarak yapabileceğimiz; (her türlü gıda ve tıbbi ihtiyaçları işletmeci tarafından karşılandığından) sadece evlerimizde biriken eski gazete, çarşaf, kumaş, giysi yardımıdır. Tabi, en önemlisi de  belediyeyi görev başına çağırmaktır.

İçişleri Bakanlığının genelgesi ile Vali ve kaymakamlara sokak hayvanları konusunda yetki ve sorumluluk verilmiş durumda. Çevre ve Orman Bakanlığı’nın valiliklere gönderdiği “Barınak Kriterleri” genelgesine göre; Belediye, arazi tahsisinin yanı sıra barınağın yol, su, elektrik ihtiyaçlarını da sağlamalıdır.   

Bakırköy Barınağı’nda Belediyenin yükümlülüğünde olan yol, elektrik, kanalizasyon gibi fiziki şartların eksikliği nedeniyle hayvanların imkansızlıklar içerisinde barındırıldığını gördük. Bu durumun hayvanseverlerce yeni yönetime bildirildiğini, Valilikten bir yetkilinin, Bakırköy Belediye Başkan’ın ve diğer görevlilerin  barınağa gelerek durumu tespit ettiğini öğrendik. Bu, sevindirici ve umut verici bir gelişme.
Şu an için yapabileceğimiz, Bakırköy Barınağı ile ilgili gelişmeleri takip edip iyileşme olmaması durumunda diğer yetkili makamlara durumu bildirerek ilgilenmelerini sağlamak olacaktır. 

08.07.2004

İlgili Başlıklar
Bakırköy Barınağı'na Palet Yardımı
4 Ekim etkinlikleri
Kısırlaştır, yerine bırak....
    Yorum Yaz

Yorumlar   (34 adet)

Yazan: santep

Tarih: 10 Ekim 2008

Saat: 11:02

Barınaklarda bulunan hayvancıkların neden orada olduklarını sanırım iyice okumuyoruz. Bakın Alanya 'da oturan biri mesaj yazmış "sibirya kurdu varsa alabilirim" diye.
ALANYA 'DA SİBİRYA KURDUNUN İŞİ NE!!!
Sırf kendi zevklerimiz için mantıksız işler yapıyoruz. Ben de severim o köpek cinsini, fakat İstanbul 'da havalar bazen o kadar sıcak oluyor ki evimdeki sıcak seven minik Chihuahua cinsi köpeğim bile bunalıyor. Lütfen mantıklı davranalım, kendi zevklerimiz için başkalarının hayatını (buna hayvanlar da dahil) sıkıntıya sokmayalım.
Saygılar.

Yazan: bluesea

Tarih: 22 Nisan 2008

Saat: 19:35

SLM BEN ALANYA DAN DENİZ.BARINAĞINIZDA ERKEK SİBİRYA KURDU WARSA ALABİLİRİM.05428118108.NUMARAM.HBR BEKLİCEM.

Yazan: estrella

Tarih: 02 Şubat 2006

Saat: 21:01

LÜTFEN KEDİ KÖPEK ALMAK İSTEYENLERİ BARINAKLARA YÖNLENDİRELİM

Yazan: sumsum

Tarih: 25 Eylül 2005

Saat: 18:52

Çok üzüldüm arkadaşlarım hayvan arıyorlarsa bu barınağa göndericem

Yazan: bedihauzel

Tarih: 13 Nisan 2005

Saat: 12:29

BEN BARINAKLARA VERİLEN PARALARIN GERÇEKTEN HAYVANLARA GİDİP DİTMEDİĞİNDEN ŞÜPHELİYİM.AMA CANLARIMADA YARDIM ETMEK İSTİYORUM.NE YAPMALIYIM

Yazan: zıllı

Tarih: 12 Nisan 2005

Saat: 15:13

merhaba size çok güsel haberlerim var...köpeğimi buldum yani sadece birini buldum ama diğerininde yerini öğrendim...bu mutluluğumu siz dostlarımlada paylaşmak istedim...zilliyi izmire vermişler çıtırda benimle beraber...çok i hatta biraz daha uysallaşmış:)hepinize selamlar

Yazan: zıllı

Tarih: 07 Nisan 2005

Saat: 11:58

bir gaflet anıyla verdiğim köpeklerimin nerde olduğunu ve ne durumda olduklarına dair haber alamıyorum...bu konuda ne yapableceğimim bilmiyorum...bana yardımcı olursanız sevnirim. vicdanımın bi parça daha rahatlamasına yardımcı olun...tüm yardımlara açığım...hayvanseverlerin bu konuda kalmıyacağına inanıyorum...şimdiden teşekkür ederim...

Yazan: amunra

Tarih: 01 Nisan 2005

Saat: 01:49

merhaba hayyvan barinağının hali içler acısı kabul amaki geçen ilk baharda yavru bir kopek edinmek içinbarinağa gittim isteğimi belirrtim bana alınacak mama ve ilaç listesi verdiler. elbet ki yardım edeceğim amaki liste şeklindeki bu yaklasık 100-150ytl arasıydı sinir oldum. ben yardımımı kendime göre yapmalıyım listelere gore değil.

Yazan: thelma

Tarih: 23 Mart 2005

Saat: 00:33

arkadaslar..biz her pazar kedigen üyeleriyle saat 13te bakırköy metro istasyonunda bulusup barınağımızı ziyarete gidiyoruz..hepinizin desteğine ihtiyacımız var..bizi yalnız bırakmayın ltf..hepinizi bekliyoruz..
http://www.havhav.com/forum/viewtopic.php?p=111873#111873

Yazan: pepa

Tarih: 16 Mart 2005

Saat: 13:28

ben osmaniyedeki barınaga gittim yolu yok isik yok ve köpeklerin hepsi bir agızdan al beni diye bagırıyor. hayvan sever herkezden ricam var lütfen köpek almadan evvel barınakları gezin oradaki sokak köpeklerinin hepsi caaaaaaan hepsi cok tatlı. tek zor yanı binlercesi arasından birini secmek. ben barınaktan hos ayrılmadım moralim bozuldu.

Yazan: Zeusum

Tarih: 10 Mart 2005

Saat: 23:46

Bence Havhav.com yapımcıları biraraya gelerek aylık hayvanlarla ilgili bir dergi hazırlasalar,barınakların adresleri tel olsa,yardıma ihtiyacı olan hayvanlara sahip bulmak amacıyla bilgiler verilse,kermeslerin ve yardımların yeri tarihleri yazılsa hayvanseverler daha kolay bir şekilde yardım etmiş olmazlar mı???Ve böylece bütün hayvan severler tanışmış biraraya gelmiş olur,hayvanlarımıza daha çok yardım eli uzatmış oluruz.....Sevgiler

Yazan: pejapredrag

Tarih: 05 Mart 2005

Saat: 02:09

merhabalar istanbul küçükyalıda oturuyorum.Barınaklarda boş olduğum günlerde gönüllü olarak çalışmak istiyorum.Yardımcı olursanız sevinirim.

Yazan: kelebek_13

Tarih: 02 Mart 2005

Saat: 21:31

arkadaslar selamlar, ben yeni üye oldum dogru yeremı yazıyorum bılmıyorum ama ankaradayım ve bugun çankaya belediyesinin çevreyi ve hayvanları koruma derneğine üye oldum çok komik bir aylık ücretle hepinizide davet ederim katılmak isteyenler benimle irtibat kurabilirler kelebek_13@hotmail.com
sevgiler

Yazan: böcüğüm

Tarih: 23 Şubat 2005

Saat: 13:03

merhabalar.. aranızda yeniyim balıklama giricem konuya... bakırköy barınağı ile ilgilenen çokiyi bir bey var adı ahmet bey di galiba ... kendisinin belediye ile çok iyi ilişkileri var. belediye.. barınağın öncelikli sorununun alt yapı olduğunu çok iyi biliyo ve çalışmalar yapıyo. ayrıca ik hafta da bir gönüllüler barınağı gidip temizliyolar. bende katıldım bir iki temizliğe.. her barınağın ihtiyacı olduğu gibi onlarında yardıma ihtiyaçları var. ben bakırköyde bazı lokantalar ile görüştüm akşamları artan yemekleri oraya götürmeleri için .. ama maalesef ordan taşındığım için takip edemiyorum. firmalar bu konuıda istekliler orda oturup bu konu ile ilgilenenler kötü cevaplar almayacaklardır. .. bakırköy barınağı benim bu güne kadar gezdiklerim arasında en iyisi diyebilirim. keşke daha güzel olsa .. ama bu elimizde...

Yazan: paradise

Tarih: 19 Şubat 2005

Saat: 14:27

merhabalar!!ben sizden yardım istiyorum dünakşam saatlerinde yaşadığımmkötü olaydan sonra bu ülkü de gerçekten hayvanlara değer verilmediğini anladım.ben beylikdüzünde yaşıyorum ve golden cinsi bir oğlum var..dünakşam E-5 bir araba sokak köpeğe çarpıp kayboldu(insanlık yaptı yaa) köpek yol kenarına düştü yanına gittiğimde yaşıyordu.hemen beylikdüzü belediyesini aradım ve yardım istedim.iç kanamasını olduğunu düşünüyordum fakat hayvan kendindeydi.defalarca aradım ismail bey adında bir görevliyle her 5 dk bir görüştüm..ama ne gelen oldu nede ilgilenen şuan b.düzü belediyesini şikayet etmem istiyorum..çünkü o köpeğin ölmesinde onların da rolü var...o bir hayvan olabilir onlar için ama ne yazık ki canlı olduğunu unutuyorlar ve kaza olan yerle belediye arası 5 dk mesafe de bana yardımcı olursanız sevinirim..sonucu tahmin etmişsinizdir yine ölüm(türkiye burası değil mi??)

Yazan: ERENLER

Tarih: 17 Şubat 2005

Saat: 16:59

merhaba ben havhav com ilk defa gırdim ve hemen uye oldum ben bir hayvan sever olarak sıtenızı cok begendim benıde olaylardan haberdar ederseniz cok sevinirim aranıza katılmak ıstiyorum hoscakalın

Yazan: puppies

Tarih: 15 Şubat 2005

Saat: 20:41

lütfen biri bana ankaradaki barınakların yerini söyleyebilir mi? llüüttffen

Yazan: REKLİ

Tarih: 13 Şubat 2005

Saat: 18:20

ben erkek bir köpek alıp onu beslemek istiyorum

Yazan: chipie_t

Tarih: 16 Ocak 2005

Saat: 17:08

bana izmirdeki barınakların tam adresini verbilecek birileri var mı?

Yazan: hulyayıldız_06

Tarih: 13 Ocak 2005

Saat: 15:22

ben birşey öğrenmek istiyordum. Ankaradaki hayvan barınaklarının adreslerini nasıl bulabilirim. bir köpek almak ve onu bir eve sahip etmek istiyorum. LÜTFEN yardımcı olun bana.

Yazan: gelin

Tarih: 10 Aralık 2004

Saat: 16:40

Kesinlikle ön yargılı olmayın gözünüzle görmeden inanmayın!bugün 9 aralık Cuma ve ben çok mutluyum ve bu mutluluğumu sizlerle de paylaşmak istedim. Ben CNR Fuar merkezinden Oya daha önceki yazımda buradaki yani CNRdaki köpeklerin durumundan sözetmiştim.Buradan, Bakırköy Barınağından Veteriner Hekim Ahmet Bey'e, Özlem Hanım'a, Tacettin Bey'e ve tüm çalışanlarına teşekkürlerimi sunuyorum. Burada bulunan köpeklerimizi alarak kısırlaştırdılar ve gereken bütün sağlık kontrollerinden geçirdiler.Şimdi baba geldi yavruları da alıp aşılarını yapacaklar. Bakırköy barınağında çok büyük bir çalışma yapılıyor şu anda ve oradaki hayvanların hepsi de hallerinden memnun. Duvarlar boyanmış,yerlere fayans döşenmiş,en büyük problemleri olan foseptik çukuru Bakırköy Fen işleri Müdürlüğü tarafından kapatılarak ana kanalizasyona bağlanmış, yerlere kaldırım taşları döşeniyor,yola da asfalt döşenecek yani orası çok muhteşem bir yer olacak. Sağolsun Belediye çok yardım ediyormuş ilaç yemek vs.( Belediyenin hayvanlar için böyle çalıştığını görünce gözlerime inanamadım açıkçası ve onları da yapmakta oldukları bu mükemmel işten dolayı kutluyorum, teşekkürlerimi sunuyorum) fakat onların bir sıkıntısı var orada çalışacak gönüllü insanlara ihtiyaçları var eğer vaktiniz varsa ve yüreğinizi huzurla doldurmak isterseniz oradan yardımlarınızı esirgemeyin. Eskilerinizi atmadan oraya bir sorun, gazete kumaş parçaları vb. olan herşeyinizi oraya götürebilirsiniz. Oraya gitmek iserseniz İncirli Boyner mağazasının hemen yanında inen toprak yolu takip edin sizi oraya götürecektir. Telefon numarası 5726853 manevi yardım edin huzurla yaşayın! Sevgiler Oya...

Yazan: sakarm

Tarih: 21 Kasım 2004

Saat: 18:46

bunlarla ilgilenmeniz cok güzel bende köpekleri sewerim eğer retrewer warsa bakabilirim

Yazan: gelin

Tarih: 20 Ekim 2004

Saat: 10:53

Ben CNR fuar merkezi Medya Fors Fuarcılıkta çalışıyorum Burada 6 tane bebeğimiz var Allah'tan 4'ü erkek şimdi 2,5 aylık oldular. Elimizden geldiğince hayvansever ve vicdanı olan arkadaşlarımızla, anneleri ve babaları dahil besliyoruz hepsini. Fakat daha önce burada yaşamış ve doğum yapmış başka bir köpeğe ve yavrularına da bakmıştım hatta uyuz olduklarında onlara kendi elimle aşı bile yapmıştım. hepsi sağlıklıydı ama bir hafta başı geldiğimde hepsinin toplatıldığı ve nereye götürüldüğünün bilinmediği söylendi, kahrolmuştum ve onlarla ilgili haber almadım bi daha. Aynı şeylerin bu yavrucakların ve ailelerinin başına gelmesini istemiyorum. Asıl söylemek istediğim, bebekler sütten kesildi artık yumuşak şeyler yemeğe başladılar anneyi Bakırköy barınağına alıp kısırlaştırıp tekrar buraya bırakabilirler mi? 2 dişi yavrunun da kısırlaştırılabilmesi için kaç aylık olması gerekiyor. Bir daha aynı acıyı yaşamak istemiyorum. En kısa zamanda cevabınızı bekliyorum. Çok teşekkür ediyorum.

Yazan: pissy

Tarih: 14 Ekim 2004

Saat: 12:41

geçen sene foça'yı terkedişimin nedenleri:
1)Sokak hayvanlarının uyutulmak bahanesiyle zehirlenişi ve tam olarak can vermemelerine rağmen falezlerden aşağı atılarak katilce öldürülmeleri..
2)Evimin bahçesinde baktığım ve aşılattığım sokak köpeği zeytin ve 8 yavrusunun bir gece zehirlenmesi...
3)Karşı bahçedeki komşu köpeğimiz Pamuk'a bir zabıta aracının çarparak ölüme terkedilmesi ve veterinerden dönerken gözümdeki yaşlar...
4)Barınaklarda yaşayan köpeklerin birer birer eksilmesi ve orda yapılan işkenceler.
Hoşçakal Küçük Sahil Kasabası...
Gözümde yaşlarla hoşçakal...

Yazan: thelma

Tarih: 13 Ekim 2004

Saat: 21:46

Bir müjdem var..havhav.com ve kardeş site kedigeninde bunda payı çok büyük..Bakırköy barınağının yolu yapılıyor...asfaltlama çalışmaları başlatılmış..insallah yarım kalmaz..ayrıca 17 EKİM 2004 PAZAR GÜNÜ SATT 11.00DE BAKIRKÖY METRO İSTASYONUNUN ÖNÜNDE TOPLANIYORUZ..HEM TANIŞACAĞIZ HEMDE BAKIRKÖY BARINAĞINI ZİYARET EDECEĞİZ..HEPİNİZİ BEKLİYORUZ..

Yazan: sevgicalisal

Tarih: 27 Eylül 2004

Saat: 16:29

hayvanları koruma derneği lütfen ümraniye santraldeki köpeklere yardımcı olsun. Opel servisinin bahçesinde.

Yazan: sevgicalisal

Tarih: 27 Eylül 2004

Saat: 16:27

İSTANBUL ÜMRANİYE SANTRALDE OPEL SERVİSİNDE BAHÇESİNDE BAKIMA MUHTAÇ KÖPEKLER ZOR DURUMDA. BARINAĞA ALINABİLİR Mİ?

Yazan: Deniz Edirne

Tarih: 11 Eylül 2004

Saat: 20:56

Edirne barınağınada aynı şekilde ani bir ziyaret yapmanızı rica ederim.Açlık,hastalık ve çaresizlik gözlerinden okunuyor.Adı var kendi yok bir hayvan toplama ve doğal seleksiyon oluşturma merkezi orası.ÇOK ACİL VE ÇOK ÖNEMLİ.LÜTFEN.

Yazan: grimelek

Tarih: 13 Ağustos 2004

Saat: 17:28

tamam güzel. de...
arkadaşım sürekli bu barınağa yardım yapmaya çalışıyordu. yemeklerin yetersiz olduğunu söylemiş bazı barınak görevlileri. arkadaşımda bir otel le anlaşmış kalan yemekleri barınağa versinler diye. fakat barınak yetkilileri buna rağmen bir iki kez yemek alıp daha sonra vazgeçmişler. hem yemek yetersiz diyorlar hemde bu şekilde davranıyorlar. biz bi anlam veremedik açıkçası. bazı kötü sahnelerle bizzat karşılaşmış arkadaşım. şimdi burda yazmak istemiyorum... belkide tüm bunlar belediyenin ilgisizizliğinden kaynaklanıyordur. umarız ki herşey daha iyi olur.

Yazan: slıck1903

Tarih: 03 Ağustos 2004

Saat: 10:06

Bende bağcılarda oturuyorum ve sıksıkta olmasa bakırköye giderim ama baınağa hiç gitmedim eğer birdaha ki sefere benide davet ederseniz sevinirim.

Yazan: hasan_31000

Tarih: 30 Temmuz 2004

Saat: 17:01

barınaklarda bakılan kediler ve köpekler normal olduğundan daha fazla bakıma ihtiyaçları var. barınakların yapabileceği en fazla yemeklerini verip sahip aramak.eğer sizde bize en yakın dostlarımızı seviyorsanız ve onlarınen iyi şartlar altında yaşamasını istiyorsanız en azından barınaklara maddi yönde yardım yapın.ve onlar için yapabileceğiniz en büyük şey ya onları sahilenmek yada köpek edinmek isteyen herkese barınakları önermektir.şimdiden ilginiz için teşekkür ediyorlar....

Yazan: bbodabasi

Tarih: 16 Temmuz 2004

Saat: 17:56

aslında benim danışmak istediğim başka bir konu var. Antalyanın bir beldesinde hayvan barınağı olmadığı ve kurmak istemedikleri için bir sitede barınan köpekleri (ki site halkından tanıdıklarım hemen herkesin hayvanları beslediğini söylüyor-VETERİNER HEKİM HARİÇ!) belediye zehirli ekmek ile öldürüp topluyormuş. Bu konuda yapılabilecek bir şey var mı? Şikayet edebileceğim bir merci ya da gerçekten sonuç alabileceğimiz bir kurum ?
şimdiden herkese teşekkür ederim.

Yazan: gökhan

Tarih: 09 Temmuz 2004

Saat: 16:36

güzel

Yazan: Rocksy

Tarih: 08 Temmuz 2004

Saat: 23:40

ben bakırköyde oturuyorum,söylenilenler gibi bi barınak değil..

Sayfa başına dönmek için tıklayın
Balıkesirde kayıp yavru ...