Yardım Email Gönder  
 erujum - Yeni Yavr...
 erujum - Amerikan ...
 karlıçınar - Kanga...
 toprak musti - Sib...
 toprak musti - Orh...
 köpek_isteyen - Bu...
Şifremi Unuttum!

Hayvanlarin Yaşam Haklarını Koruma Derneği' nin Yardımlarınıza İhtiyacı Var

HAYVANLARIN YASAM HAKLARINI KORUMA DERNEGI
YONETIM KURULUNDAN DUYURULUR !
10.07.2006

Son gunlerde terk edilen bebek kedilerin koruma altina alinmasi ve acil durumdaki hastalarin artmasina bagli olarak dernek borclari ve is gucu gereksinimi artmistir. Tum uyelerimizin ve duyarli hayvanseverlerin ellerinden geldigi kadar acil olarak dernek hesabina bagista bulunmalari ve bu yardim cagrisini cevrelerine dagitmalari rica olunur...

BAKIM ve KORUMA ALTINDAKI HAYVANLAR:

KOPEKLER:
1. Igor (kirik-II): 11 aydan beri odenemeyen Igor'dan kalan 1000 YTL'lik kirik operasyonu ve pansiyon borcunun odenmesi gerekiyor. Bu ayki pansiyon borcu odenemedi. Ayrica pansiyondan Igor icin yeni bir kulube istendi. Su an icinde bulundugu kulube pansiyona ait olup curuk ve yikilmak uzeredir. Buyuk boy kulube fiyati 350 YTL'dir.
2. Bulut (kirik-I): Barindirildigi barinaga olan 200 YTL'lik borcu 2 aydir odenemiyor.
3. Kuzgun: Gozunden yaralanmis bir sekilde bulunan Kuzgun icin 900 YTL'lik burcundan 600 YTL'si odenebildi. Geriye kalan 300 YTL'lik borcu hala beklemede.
4. Tumorlu kopege ilac tedavisi uygulanmaktadir. Ameliyat parasi tamamlandiginda ameliyat oncesi gerekli tetkikleri tekrar yapilarak koldaki tumor alinacaktir.
5. Kalp yetmezligi olan 3 kopegin ilacla tedavisi devam etmektedir.
6. Cilt sorunu olan kopek, ayda bir tedaviye goturulmektedir.
7. Lasmanyali kopegin yeniden tetkiklere goturulmesi gerekmektedir.
8. Felcli kopegin genel saglik taramasindan gecirilmesi, bobrek fonksiyonlarinin incelenmesi ve ardindan operasyonla batan tirnaginin kesilmesi gerekmektedir.

KEDILER:
1. Dovulmus olarak bulunan kedi: Tamamen iyilesti, klinige 400 YTL'lik odeme yapildi. Geriye kalan 300 YTL ve barinmasi icin gerekli olan buyuk kafesin acilen temin edilmesi gerekmektedir. Damagindan iki operasyon gecirdigi icin 6 ay boyunca yumusak gida yemesi gerektigi icin konserve mama ile beslenecek.
2. Sokakta bulunan agir dehidrasyonlu ve gelisememis kedi yavrusu: Ishali devam ediyor, diskisinda yogun sekilde parazit tespit edildi, bugun antibiyotik, serum takviyesi ve vitamin enjeksiyonu yapildi. Besin degeri yuksek gidalarla beslenmesi gerekmektedir.Yapilmasi gereken odeme tedavi surdugunden belirlenememistir.
3. Apseli kedi: Karin bolgesinde erik buyuklugunde apsesi olan kedinin tedavisi bugun bitti. Bir miktar odeme yapildi. Kalan borc 60 YTL'dir.
4. Gozune pisi pisi otu kacmis ve kronik bronsitli kedi: Tedavisi tamamlandi. 300 YTL'lik borcu hala odenemedi.
5. 2 haftalik bir yavruyken bulunan kedinin solunum sorunu surdugunden,teshis icin kan testi yapilmak uzere tekrar hastahaneye goturulmesi gerekmektedir.
6. 5 Mart dogumlu 4 yavru: Hala yuva aramaktalar. Bir hafta once baslayan goz enfeksiyonlarinin tedavisine devam ediliyor. Bugune kadar antibiyotik ve goz tedavisi icin klinige 450 YTL borclanilmistir. Tek bir kafes icinde yasamlarini surdurduklerinden cok acil bir sekilde yuva bulunmasi gerekiyor.
7. Yeni bulunan 2 bebek kedi: Beslenme giderleri karsilaniyor. Sagliklari iyi...

KARGA:
Hala kopek box'inin icinde barindiriliyor. Kirik ve yarali olan kanadinin pansumanina devam ediliyor. Her pansuman icin 15 YTL odenmektedir. Cok acil olarak buyuk kafes imal ettirilmesi icin 850 YTL temin edilmesi gerekiyor.

AYRICA;

Mevcut ve gelecek hasta hayvanlari tedavi suresince barindirabilmek icin acil olarak eski imalat fiyati uzerinden -bir kereye mahsus olmak uzere- pesin odeme sartiyla tanesinin 225 YTL�ye satisini yapmayi kabul eden firmadan acil olarak 4 kafes satin alinmasi gerekmektedir.

TOPLAM BORC: 2410 YTL

Genel Hizmet Ihtiyaclarinin Karsilanmasi icin Gereken Tutar: 2100 YTL

Beklemedeki Hayvanlara Tibbi Yardim Ulastirilmasi icin Gereken Minimum Tutar: 3500 YTL

Katkida bulunmak isteyen hayvan dostlari icin;

Yurt icinden yapilacak bagislar icin:
Hayvanlarin Yasam Haklarini Koruma Dernegi adina,
Garanti Bankasi, Sariyer Subesi (Sube Kodu:142)
6299410 numarali hesaba istediginiz miktarda bagis yapabilirsiniz.

Yurt disindan yapilacak bagislar icin:
Hayvanlarin Yasam Haklarini Koruma Dernegi adina,
Garanti Bankasi, Sariyer Subesi (Sube Kodu: 142)
USD Hesap No: 9096470
Euro Hesap No: 9096469

Irtibat icin:
Hayvanlarin Yasam Haklarini
Koruma Dernegi

www.hyhkd.tk
hyhkd88@yahoo.com

BILGI: Devletten desteksiz, dostlarimizin bagislari ve uyelerin yaptigi cuzi nakdî yardimlar haricinde herhangi kurum ya da kurulustan hicbir sekilde yardim almadan, veteriner hekim dostlarimizin anlayisi ve sabri sayesinde zor durumdaki hayvanlara yardim etmeye calisan Hayvanlarin Yasam Haklarini Koruma Dernegi (Kurulus yili: 1988) sadece en kritik durumdaki hayvanlara yardim etmeye calismaktadir. Dernek kasasina giren bagis ve uye aidatlari hic bekletilmeden borclarin odemesine dagitilmakta; yeni vakalar ve mevcut hastalarda cikan komplikasyonlar nedeniyle artan borclarin tamami hicbir zaman odenememektedir.

NOT: 5253 - Dernekler Kanunu / Madde 38: Dernek gelirlerinin bankalar araciligi ile tahsili halinde banka tarafindan duzenlenen dekont veya hesap ozeti gibi belgeler alindi belgesi yerine gecer.

11.11.2006