|
|
|
 |
|
|
|
|
Gül Hanım’ın Barınağı |
|
Ben,eşimi kaybettikten sonra, tesadüfen bir hayvan sever oldum 25 sene önce... Henüz 40’ımda değildim ve yolda tekme ile kenara itilen bir köpek gördüm. Ona vurulan tekmeler canımı acıttı. Onun arka tarafı çok pislenmişti,kokuyordu.. O da bundan ÇOK UTANIYORDU!. Onu bir taksinin bagajında (bagajı gazetelerle döşeyerek) evime getirdim. Belden aşağısı felçliydi ve yaşlıydı. Adını Ece koydum, onu yıkadım. Etraf onu istemedi ve ben bir eski evi kiraladım. Ece, 3 sene sevildiğini fark ederek yaşadı. Tabiiki artık acı çeken, aç, aciz hayvanları fark etmeye başlamıştım ve onlarda nasılsa hep önüme çıkıyorlardı ve halada öyleler ama... |
|
Bu eski ev artık özürlü kedi ve köpek evi olmuştu + 2 tanede konteynırı kedi evleri yaptım! Burasının aşırı dolu olmasının bir başka nedenide bazı hayvansever! arkadaşlardır. Senelerdir evimin ve barınağın kapılarına evlerindeki kedilerini kutular içinde; köpeklerinide tasma ile bağlayarak terk ettiler. Bazı kediciklerin ölülerini görmek zorunda bırakıldım.. Köpekler KEDİLERİN YABANCI, BİZİM!OLMADIĞINI BİLEREK BOĞMUŞLARDI... |
|
Bana, bu hayvan severler gerçekten hiç acımadılar, ben emekli bir sağlıkçıyım sadece, aynı zamandada kronik astım hastasıyım, ilaçsız nefes alamıyorum. Ve 7 ay önce kalp damarlarımda tıkanıklık görüldü. Ben telefonla beni arayanlara; kedi ve köpek alamayacağımı söylediğimde, hakaret işitiyorum. Belediyeden kısırlık dışında hiç yardım görmüyorum, hiçbir dernek bana yardım etmiyor, onların yardım listelerinde yer bulamadım.. |
|
Köpeklerimde artık benim gibi yaşlılar ve onları belediyemin barınağına terk edemem! Fırınlardan ucuz ekmek arıyorum. Hasta kedi, köpeklerim beklemedeler... Bacağı kırık kedi 8 yada 10 aylık bir oğlan, dayak yemiş, kırık ön ayak acil tedavi edilmeli. Böbrek hastalarına diyet kutu, yaş mama vermem söylendi, alacak durumum yok. Yo-yo bebeklikten baktığım kısır erkek kedim, hasta ve tedavisi yarım kaldı. Daha 6 kedim hasta ama bunlar çok aciller.
|
|
Paşayı ise; bir balık lokantası bebekken alıp, balık artıklarıyla beslemiş ve onu bu hale getirdikten sonra çoluk çocuğun taşladığı bir yere terk etmişler. Bende onu ağlarken gördüm, çocuklar ona SAKAT PİSLİK diyorlardı.. Ona haydi bize gidelim dedim, oda yüzüme baktı ve peşime takıldı barınağa kadar. Ne yazıktır ki, insanlar bize gülüyordu, Deli falan olduğumu düşünüyorlardı.. Burada 34 köpek(bir kısmı özürlü) + 130 kadar kedi var. Nasıl yemek bulurum üzüntüleri beni hasta etti, buranın kirasını vermek artık çok zor oldu. Yıllar içinde bütün birikimlerim bitti. Beni, kedi, köpek evlat edinmek isteyenler ve gerçekten yardım yapacaklar arasın, hayvanını vermek istiyenler LÜTFEN aramasın.
|
|
Benim hayatta iki korkum oldu: Barınaktaki ve dışındaki köpek, kedilerime günlük yemek bulamamak ve başıma birşey gelirse;burada yaşayan + akşamları bir dilim ekmek için beni bekleyen hayvancıklar ne olur? Karşıma çıkan kaza geçirmiş, tekmelerle çeneleri kırılmış, (hatta bir yavru dişi köpeğe tecavüz edilmiş) köpekler, kedilere yardım etmeleri, yani ben başlarında bekliyeyim gelin alın diye aradığım dernekler maalesef, gelmeyince onları buraya taşıdım... Ve burası doldu bir şekilde... Artık birileri gelip sadece 5 genççe kısır köpeği evlat edinsinler istiyorumki, bu sabah gördüğüm, kemikleri sayılabilir korkmuş koca bir kemik yığını olmuş kız kangalı alabileyim! Üstelik kulaklarıda aynı Paşam gibi kesilmiş! Bir çiftlik onu sahiplenebilir mi? Buralarda şimdilik göz kulak olurum onada. Köpeklerin kulakları NEDEN KESİLİR?, hiç anlıyamadım. Allah sizden razı olsun. İnşallah buraya yardım gelir.Sevgi dolu,sağlıklı bir gelecek dilerim size ve tüm Havhav çalışanlarına… Yardım etmek isteyen hayır severler ve kargo şirketi Gül Hanımı arıyarak, tarifle burayı bulabilir. İlginiz için ÇOK TEŞEKKÜRLER. Sevgiyle kalın. Gül ve barınaktaki herkes SEVGİLERİNİ gönderiyor. Tel:0212.592.57.47 0535.287.14.61 |
|
|
12.05.2008 |
|
|
|
|
|
|
Yorumlar (19 adet) |
|
Yazan: qalip |
Tarih: 11 Temmuz 2008 |
Saat: 15:04 |
Selam arkadaslar ben orduda oturyorum ordu kucuk sehır old. ıcın barınak turu bısı yok ve kopek sahıbı olmak ıstıoRum.kargo gıbı bısıyle gelme ımkanı wrmı orduya acaba.yarım edersenız sevınırım msn adresımıde werım..
galipduyar515@hotmail.com |
|
|
Yazan: serop |
Tarih: 11 Temmuz 2008 |
Saat: 00:38 |
siz ne büyük ve mübarek bir insansınız Gül hanım!! |
|
|
Yazan: Castello |
Tarih: 10 Temmuz 2008 |
Saat: 05:16 |
Arkadaşlar bence burdan edineceğiniz bi hayvanla,Bir Hayvandan çok bir İnsana yardım edeceksiniz..
Gül Hanım Sizi ve hikayenizi Hayretler içinde okudum.Sizinle bir hayvansever olarak gurur duyuyorum.Ve şunu söylemek istiyorum ki siz bu hayatınızda da öteki hayatınızda da(allah gecinden versin.)en iyi yeri bence çoktan haketmişsiniz... |
|
|
Yazan: hamzaatmaca |
Tarih: 05 Temmuz 2008 |
Saat: 15:10 |
arkadaşlar burası nerede |
|
|
Yazan: Dino97 |
Tarih: 01 Temmuz 2008 |
Saat: 02:09 |
o zaman git sibirya kurdu al arkadasim.ne de olsa gul hanimin barinaginda ki kopekler ayni senin alacagin sibirya kurdu gibi hergun petshop'lardan yemeklerle besleniyor(!)...ayip ne diyeyim,en azindan soyle haberlerin altina su tarz yazilar yazmayin yaa...burda "bana yardim edin hayvanlara yetisemiyorum" diyen bi yardimsever kadinin yardimina kosmaktansa senin o konfor icinde yasayan sibirya kurdunu alip almamak arasinda yasadigin tereddute yardim edecek bi hayvan sever olabilecegine ihtimal vermek istemiyorum...sana da tavsiyem git bi barinaktan kopek al,hem bi hayvana yardim etmis ol,hem kendine bir dost edinmis...(haberi okuyup cok uzuldum,bi gazla yazdim,kusura bakmazsin umarim...) |
|
|
Yazan: herkili |
Tarih: 30 Haziran 2008 |
Saat: 14:32 |
barınakta baya güzl hayvanlar var birtane arkadas edin mek isterim ama sibirya kurdu daha da cok beyeniyorum ve kardeşimde istiyo yardımcı olursanız sevinirim |
|
|
Yazan: köpekkoliksezanur |
Tarih: 16 Haziran 2008 |
Saat: 21:14 |
bende khaira'ya katılıorum:d.... |
|
|
Yazan: khaira |
Tarih: 15 Haziran 2008 |
Saat: 14:03 |
Gül Hanımın barınağında yaşayan bu uysal,tatlı köpeklerden istediğinizi evlat edinebilirsiniz.Hele yeni bulunan Üçbuçuk adlı yavru kız çok şirin!(arka bacağı kopmuş...)Gül Hanım,evinizi ve bahçenizi görerek,onları sonuna kadar kimselere(BARINAKLARA...)vermemeyi taahhüd eden,sevgi ile bakacak aileler arıyor.Hepsine iyi şanslar. |
|
|
Tarih: 15 Haziran 2008 |
Saat: 13:57 |
Gül Hanım ve can dostları,Sevgili Suna Wolff'a teşekkür ediyorlar.Sevgili Suna Hanım,barınak dışında Gül Hanıma bağımlı 11+otoparkın 2 serbest bırakılmış ve biri hasta köpeğin bir haftalık mamalarını karşılamıştır.Duyarlı davranışınıza teşekkürler. |
|
|
Tarih: 13 Haziran 2008 |
Saat: 19:23 |
Gül Hanım,barınak çevresinde yaşamlarını sürdürmeye çalışan (3 ü çevredeki otoparkın serbest!bırakılan dişi köpekleridir,) köpeğe her gün su/yiyecek taşımaktadır.Sevgili,Suna Wolff,bu 11 köpek için bir haftalık konserve göndermiştir.Sevgili Suna Wolff'a ÇOK TEŞEKKÜR ediyoruz. |
|
|
Tarih: 08 Haziran 2008 |
Saat: 21:12 |
Gül hanım ve köpekleri Begüm Özbek'e ve onu Havhavlar'dakı yazınıza yönlendiren Eskişehir hayvan koruma derneği eski başkanı Ayten Tutkun hanıma ÇOK teşekkür ediyorlar. Begüm;Amerika'da eğitimine devam ediyor ve cesur bir hayvansever olan Sevgili SÜSEN ERKUŞ'un kızıdır.Begümün sayesinde barınaktaki köpekler 10 gün kuru mama yiyebilecekler. Begüm Amerika'dan Küçük Çekmece'ye yetişti.Sağolasın Begüm.Hepimiz senin için duacıyız. |
|
|
Tarih: 04 Haziran 2008 |
Saat: 21:26 |
Güzel bir haber!
Bu gün Işıl Gül Barınağına gitmiş!Veeee,Eli kolu mama DOLU ziyaret etmiş barınağı...Bacağı alçıda olduğu halde bütün köpekleri ve kedileri elleri ile beslemiş.Barınaktaki herkes ve Gül Hanım bu akşam çok mutlular ve Işıl'a TEŞEKKÜR ediyorlar.Bravo Işıl,TH.Y.'NIN TATLI HOSTESİ. |
|
|
Tarih: 30 Mayıs 2008 |
Saat: 12:35 |
Hayret,duyarlı insanlarımızdan bugüne (30 mayıs!)kadar hiç bir yardım gelmemişbarınağa...Şimdide bütün köpeklerKENEdolmuş!Sadece İstanbul'un nüfusu 13 milyon(belkide daha fazladır!)Nerede bu hayvan severler,insanlar sadece kendi hayvan/larını değil;tüm hayvanları sevmelidir!Lütfen ACİ
L mama ve KENE ilaçları BEKLENİYOR!İyi dileklerini yazan gençler sağolsunlar,teşekkürler. |
|
|
Yazan: cakal_karlos |
Tarih: 28 Mayıs 2008 |
Saat: 10:56 |
gül teyze bende 13 yasında bır cocu m ama hyayvanları cok sevıyorum allah sana yardım etsın ne dıyelım elımden bıse gelse yapardım ama yınede senın durumunu duzeltmöek ıcın bı yol arayacagım
|
|
|
Yazan: komedi |
Tarih: 19 Mayıs 2008 |
Saat: 14:34 |
suan elimizden gelen bişey yok sadece şuan destek çıkabiliriz yada para bağışlayabiliriz o kadar |
|
|
Yazan: köpekkoliksezanur |
Tarih: 18 Mayıs 2008 |
Saat: 17:16 |
keşke elimden bişe gelse:(:(:(bu arada gül teyze size çok teşekkür ederim bütün hayvanseverler adına.keşke herkez sizin kadar düşünceli olabilse ama olamıyor işte :((:(( |
|
|
Yazan: boncuk 2 |
Tarih: 18 Mayıs 2008 |
Saat: 00:39 |
yapmis oldugunuz ozveri icin sizi kutlarim keske hepimiz sizin kadar duyarli olabilsek |
|
|
Yazan: beste ölçer |
Tarih: 16 Mayıs 2008 |
Saat: 20:10 |
ben 11 yaşında bir kızım ve hayvanları çoook seviyorum.gül hanım teyzeye selemlarımı iletir ona çok teşekkür ederim. |
|
|
Yazan: ABDO |
Tarih: 13 Mayıs 2008 |
Saat: 22:17 |
KEŞKE ELİMDEN BİŞE GELEBİLSE ÇOK ÜZÜLDÜM HAYVANCIKLARA ELBET RABBİM BİRGÜN BUNLARA EZİYET EDENLERDEN HESABI8NI SORACAKTIR |
|
|
|
|
|
|
|
|
|