|
|
|
 |
|
|
|
|
Tek günlük sevinç |
|
* resim HavHav.com arşivinden |
|
Ansızın bir telefonun gelmesiyle değişti hayatım... Hayatım değişti demek yanlış olur aslında, hayatıma anlam geldi.
Bundan tam tamına 8 yıl önceydi. Gerçekten harika bir ilkbahar günüydü. Ortaokul öğrencisiyken akşamüstü eve gelen bir telefonla tüm dünyalar benim olmuştu sanki. Babam bana ve kardeşime sürpriz yapmış, bizi sirke götürecekti Balçova'ya! İş yerine gidip onunla buluşmamızı istedi. Anneciğimizi de alıp babamla buluşmaya gittik bizi bekleyen 2. sürprizden habersiz. Merdivenlerden çıktık. Babam masasında oturmuş tam karşımda duruyordu yüzündeki o sevimli ifadeyle. Bir şeyler saklıyordu benden. Farkındaydım. Bazen çok mutlu, heyecanlı olursunuz ama ne kadar belli etmek istemeseniz de babam çok da güzel belli ediyordu. Masasının yanında evraklarını koyduğu ufak bir masa daha vardı. Herkes oraya bakıyordu ben hariç. En sonunda aklıma geldi de çevirdim kafamı. Bir de baktım ki ne göreyim... Benim hayatımın anlamı olacak, yaşantıma renk katacak oğlum. Veterinerden alınmıştı Maskara'm... Simsiyah parlayan o güzelim tüyleriyle gözlerimi büyülemişti resmen. O bir American Cocker'dı. Tam 3 aylıktı geldiğinde. Beni gördüğünde başka, apayrı bir sevinci vardı... O ufak masanın üstünde duramıyordu sevincinden. Sanki eğitimliydi ve annesini hemen tanıdı. Gözlerindeki o ışıltı metreler ötesinden görülebilirdi. Kollarımın arasına aldığımda yalamadık yer bırakmadı. Küçük pespembe dili sevinçten kurumuştu. Oğlumu gördükten sonra sirki falan unuttum. Hatta nerde olduğumu, ne yaptığımı unuttum. Bilincimi yitirmiş gibiydim. Tek ilgi alanım oğlumdu. O gece veterinerinde kalması gerekiyordu. Tek bir gece ayrı kalacağımızı düşünerekten resmen ağladım. Halbuki saatler sonra tekrar yanımda olacaktı ama olamadı. İşte kabus minik oğlum Maskara'mı o gece bırakınca başladı.
O zamanlar kuyruk kesmek modaymış güya. Benimde yaşımın verdiği tecrübesizlik vardı. Oğlumu veterinere verdiğimiz gecenin ertesi günü artık dayanamaz olmuştum, oğlumu Alsancak'tan veterinerinden almaya yola çıktım. Orda değildi... Babama vermişler. Büroya gittim. Bir de baktım ki oğlumu kuyruğu kesilmiş. Röntgen kağıdı ile boyunluk yapılmış boynuna kaşıntısı tutar da dikişi patlatırsa diye. E benim miniğim de yerinde durmazdı tabi... Ağzıyla kaşımasa da yere sürünürdü. 2 günde bir dikişini kontrole götürürdük. Evde olmadığımız için babam onu sabahları alıp büroya götürürdü... Hiçbir eksiği yoktu. Hatta bence fazlası vardı. Bir gün gündüz ben okuldayken büroda çok mızmızlanmış. Dışkısında problem görmüş babam ve hemen veterineri aramış. Maskara'yı çağırmışlar. Ve anlamışlar ki oğlum annesinden kaptığı mikrop üzerine "Kanlı İshal" denilen çok tehlikeli, öldürücü bir hastalığa yakalanmış. Babam da bizim elimde ölmesini istememiş ve veterinere geri vermiş oğlumu, üzülmeyim diye. |
|
Bana babam Makara'ya yeterince iyi bakamadığımız için geri verdiğimizi söylemişti. Verdiğimizin 3. günü ölmüş oğlum:((( Veeeeee... |
|
8 yıl geçti aradan. Yaş kemale geldi 24 oldu. Üniversiteler bitti çalışma hayatı başladı. Ama hala daha unutamadım Maskara'mı! Benle çok kısa beraber oldu hatta saatlerce diyebilirim. Onu hatırladıkça içim bir tuhaf oluyor. Şimdi bir dostum, oğlum, hayatım daha olacak yakında. Ama sanki ona ihanet ediyormuşum gibi geliyor bana. Hep benle olsaydı keşke... Onu gerçekten çok özlüyorum. O benim her şeyimdi. Küçük bir çocuğun nasıl elinden en sevdiği şeyi aldığınızda ağlar ve gözü hep onda kalır aynen bende de o duygu var şuanda. Çünkü Maskara'm daha çok yaşamalıydı. O güzel gözlerindeki anlamdan bile hak ediyordu bunu. |
|
Canım oğlum, sevgilim, hayatım, dünyam... SENİ ÇOK AMA ÇOOOOOOK ÖZLÜYORUM. Ve seni çok seviyorum. İlk göz ağrım seni ASLA unutmayacağım... |
|
3 aylık bir köpeğin kuyruğunun kesilmesi ne kadar doğru? Ve bunu bize danışmadan yapması? Kanlı ishalden veya aldığı bir başka mikroptan dolayı kaybettim oğlumu. Sonuçta geri gelmeyecek ama ben hala onun acısı ve özlemindeyim. Madem kanlı ishal neden bize verilirken tembihlenmedi? Sağlık karnesinden tutun kimliğine kadar çıkarttırdık. Sağlıklı diye neden kayıtlara geçti? |
|
Şimdi bir dost sahibi olmak istiyorum ama nasıl? Nasıl güveneceğim ben onlara? Bu anım size umarım bir ders olur ve dostlarınıza sahip çıktığınızdan daha da fazlasını yaparsınız... |
|
LÜTFEN DOSTLARINIZA ÇOK İYİ BAKIN... KAYBEDİNCE YERİNİ HİÇBİR DOST DOLDURAMIYOR. BİLİNÇLİ OLARAK ONLARLA YAŞAYALIM. HEPİNİZE UZUN ÖMÜRLER... |
|
Zeynep Özler - İzmir
Kaybettiğiniz köpeğiniz için yazdığınız yazının O'nun Anısına sayfasında yayınlanması istiyorsanız editor@havhav.com adresine gönderebilirsiniz. |
17.06.2004 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Yorumlar (3 adet) |
|
Yazan: DeutscherWolf |
Tarih: 22 Haziran 2004 |
Saat: 16:27 |
Banada küçükken sosis köpeklerden almisti annemler, o kadar sevincliydimki,hayatimda o kadar seker bir yavru görmemistim ama benim sevincimde malesef sadece 3 gün sürmüstü, cünkü 3.günü o da kanli ishal hastaligina yakalandi, bütün veterinerlere götürdük hic care bulamadilar ve öldü, bir hafta buyunca agladim. sonra annemler onu aldigimiz yerden bir yavru daha almak istediler bana daha fazla aglamayim diye ama ben almak istememistim, cünkü o da ölür diye cok korkmustum. Annemlerde köpek alma konusunda birz bilincsizdi, hayvan satan pazardan almislardi köpisimi ama bu hayvan satan pazarlara (Eminönü-Istanbul)yavrular Rusyadan cok zor kosullarda cok bebekken getiriliyor ve hastalanip ölüyor cogu. Rusyada bunlarin ticareti sanirim cok yapiliyor ve ucuza getiriyorlar. Bize saglik garantisi dahi vermislerdi köpek icin, ölürse yerine baska verme garantisiydi bu. Ama yeni alacagim yavrunun saglik derecesini nerden bilebilirimki. O da büyük bir ihtimalle hastalanip ölürdü. Cünkü bu kanli ishal hem bulasici hemde cok öldürücü bir hastalik. yavruyu alirken bakiyorsunuz cok saglikli oyuncu görünüyor fakat bir süre sonra hastalaniyor, megersem hastaligin kulucka döneminde almisiz yavruyu :( Eminönü hayvan pazarinda satilan yavrulara dikkat! sonra cok üzülebilirsiniz! |
|
|
Yazan: zeynep23 |
Tarih: 21 Haziran 2004 |
Saat: 20:01 |
senin adına çok sevindim ufukçum umarım dostunla çoooooooooooook daha uzun seneler sağlık içinde yaşarsınız.malesef bizim talihsizliğimiz oldu.ama şimdi yeni bir dostum var gerçi maskaranın yeri bende hep ayrı olacak.şimdi de bir kızım var daha 1aylık golden ret. adı maya. umarım o çoooooooooooooooooooook daha sağlıklı olur.şuan anne altında daha kızım hemen hemen hergün ziyaretine gidiyorum.çok sağlıklı gözüküyor nazar değmesin.tabi sizlere de.... mutluluklar.. |
|
|
Yazan: ufuk_abay |
Tarih: 18 Haziran 2004 |
Saat: 19:20 |
yıl:1999
aynı şey benimde başıma geldi ama şanslıydım ben 11 yaşındayım ve köpeğimizi aldığımızda kuyruğu kesilmiş ve hayvan satan bir dükkandaydı. durduğu kafesten onu aldık,eve götürdük ve bir iki gün normaldi. ama 3 gün dışkısında bir gariplik vardı veterinere götürdük dediki.:
köpeğiniz alman boxer, ve kuyruğu çok temiz ve düzgün bir ameliyatla kesilmiş. ama köpeğiniz kanlı ishale yakalanmış. kurtulma şansı %99 ama ümidinizi yitirmeyin. ben o anda hıçkırıklara boğuldum ama veteriner dediki bir ilaç var, yurtdışında onu getirtebilirsem kurtulma şanı çok daha artar hatta şanslıysa kurtulur..Veterinere geirin dedik ve ilaç 3 gün sonra geldi tedavi edildi ve dolphin iyileşti.çok şanslıymışızki o veterinere gittik . artık o 5,5 yaşında.sizin böyle bir şanssızlığa yakalanmanız beni çok üzdü. başınız sağolsun... sevgilerimle.
ufuk abay |
|
|
|
|
|
|
|
|
|