3 ‘üncü oğlum LASTER’A |
|
İki oğlumla yıllarca yaptığım “bu eve hayvan giremez” savaşını kaybetmiştim. Onların tercihi American cookerdan yanaydı. Bense evden kaçmak istiyordum. Kuştan bile korkan ben nasıl olup ta evde köpek besleyecektim? |
|
Sağa sola haber salınmıştı bile 15 gün sonra Mayıs 1994’te kucaklarında dünya tatlısı oğlum Laster (Lestır) ile geldiklerinde tansiyonum 17’ye çıkmıştı. Nerden bilebilirdim hayatımın en güzel 11 yılını onunla geçireceğimi. Bir aylık bir mücadeleden sonra Laster’a alışmıştım. Canım oğlum kendini bana sevdirmişti, artık o benim yaşam kaynağımdı. Sanki onunla yeniden doğmuştum. Laster ile uyum içindeydik. Bana hiç bağırmadı, sözlerime karşı gelmedi. Ona kızdığım zamanlarda bile gözlerini kaçırarak sakinleşmemi beklerdi. Ben onu “kurban olduğum” diye severdim ama hastalık gelince kurban olurum lafı lafta kalıyormuş. |
|
|
|
Kurban olamadım 2005 yılının Şubat ayında dışkısında bir damla kan var diye elimle götürdüm veterinere yürüyerek gitmişti ama yapılan yanlış teşhis ve tedaviyle ertesi gün ayakta duramayacak hale gelmişti. Ne yiyor ne içiyordu. İkimiz de zayıflıyorduk. İki veterinerden ve 8 günlük işkenceden sonra götürdüğümüz ANATOLYA HAYVAN HASTANESİNDE Veteriner hekim Halil bey tarafından hastalığı teşhis edildi. Üre!!! |
|
|
|
Böbrekler iflas etmişti. Kan tahlili yapıp teşhis koymak bu kadar zor muydu? Ben ondan maddi manevi hiçbir şeyi esirgememiştim ki. |
|
Anatolyadaki 2 günlük tedavinin ardından geçirdiği krizle beyin ölümü oldu dediler. Uyutmaya kıyamadım, onu ellerimle öldüremezdim. Yoğun bakımda ki kafesinde kaskatı kesilmiş vücudunun üzerindeki o güzel başını kaldırıp ellerimi kokladı, adeta benimle helalleşip vedalaştı. Ertesi gün yani 11.03.2005 yılında onu kaybettik; kahrolmuştum, yıkılmıştım. Beni anlayamayanlar alt tarafı bir köpek dediler. |
|
Laster alt tarafı bir köpek değildi. |
|
Laster benim dostumdu. |
|
Laster benim arkadaşımdı. |
|
Laster benim yaşam kaynağımdı. |
|
O öldüğünden beri her gün hastayım sanki bütün enerjim ve sağlığım onunla beraber gitti. |
|
Laster şimdi Tuzla hayvan mezarlığında babasının yaptırdığı kabirde yatıyor. |
|
Rahat uyu bebeğim seni hiç unutmayacağız. Şimdilik içimiz rahat. Umarım bir gün çocuklarımızın üzerine başkaları koyulup onların rahatları kaçırılmaz. |
|
İŞTE O ZAMAN TAMAMEN YIKILIRIZ. |
|
SENİ ASLA UNUTMAYACAĞIZ ... AİLEN. |
|
|
|
Hayguyi Dumeciyan |
17.05.2007 |
|
|
|
|
|
|
Yorumlar (3 adet) |
|
Yazan: AZATT |
Tarih: 18 Ağustos 2008 |
Saat: 18:40 |
allah sabır versin basınız sagolsun.alt tarafı köpek diyenler asıl ne altı ne üstü asla insan olamayan sadece insan kılığındaki yaratıklar,keşke bir köpek kadar olabilirseler,onlar kadar sevecen,onlar kadar dost,onlar kadar candan,onlar kadar cesur ve sadık olabilseler.ama nerde??? vicdandan sevgiden yoksul yaratıklar!!!laster görünüşünde bile ne kadar mahsun oldugunu belli ediyor yavrucak |
|
|
Yazan: merviis-kral |
Tarih: 22 Mayıs 2008 |
Saat: 21:29 |
çok üzüldüm bnmde köpeğim lesterin aynısı aklıma o geldi allah inşallah mezarında rahat ettirir |
|
|
Yazan: melovedeno |
Tarih: 22 Mayıs 2008 |
Saat: 19:22 |
ben sana çok üzüldük biz kardeşimle üyeyiz bu siteye (ikizim) allah rahmey eylesin...:( |
|