Yardım Email Gönder  
 erujum - Yeni Yavr...
 erujum - Amerikan ...
 karlıçınar - Kanga...
 toprak musti - Sib...
 toprak musti - Orh...
 köpek_isteyen - Bu...
Şifremi Unuttum!

Yavrum Gofretim

Badem gözlü yavrum, Gofretim, biricik Kızım… Sen benden gideli daha 1 gün oldu. Ama sanki 1 yıl gibi uzun sürdü. Yüreğime oturdu acın, hiç çıkmayacak gibi… Biliyorum azalsa da bu acı, hiç bitmeyecek biz tekrar kavuşana kadar…

Biz senle mutlu mesut yaşarken, burada “onun anısına” kımısına yazılan yazıları okur, ağlardım. Sonra kafamı çevirip yanımda yattığını gördüğümde bir “oh” çekerdim yavrum. Bilirdim o günün birgün geleceğini, ama inan bu kadar erken geleceği aklımın ucundan bile geçmezdi. Ben senin benden, bizden, yuvamızdan gidebileceğin ihtimalini düşündüğümde dahi ağlarken şimdi ben bu acıya nasıl dayanıcam yavrum.

Babanla seni ilk aldığımız günü hatırlıyorum. Baban yolda giderken “sakın hemen alalım diye atlama, once bir bakalım bu sorumluluğu alabilecek miyiz bir danışalım” demişti. Sonra senin yanına geldik. Kafesini açtılar. Sen hemen sanki düğümün babanda çözüleceğini biliyormuşsun gibi onun kucağına atladın. Sana görür görmez vurulduk yavrum… Daha o ilk an sevdik seni…

Sonrasında senle hayatımız tamamen değişti… Babanla hep “hayatımızın en doğru kararı Gofretimiz, kızımız” derdik. Bize öyle güzel, öyle mutlu günler yaşattın ki… Hakkını, bize verdiğin sonsuz sevgiyi helal et kızım… Senle dolu dolu 2 sene geçirdik. Daha en başından seni nasıl daha uzun yaşatabiliriz diye sürekli araştırma yapardık. En iyi mama, en iyi veteriner, ev yemeği yok, tatlı yok… hepsi kafamızdaydı, çünkü senin normalde 14 yıl yaşayacaksan, 15 yıl yaşaman için, o 1 yıl için ne gerekirse yapmaya hazırdık… Dayanamıyorduk bebeğim, 10 yıl sonra bizden gitmene bile şimdiden dayanamıyorduk… 24 saat beraberdik seninle, gece gizlice o tatlı burnunla odamızın kapısını açardın, içeri girerdin bize görünmeden sonra kıvrılıverirdin yatağa, yanımıza… Sen bizi uyuyor sanırdın ama yok bebeğim biz hep gelmeni beklerdik uyuyor numarası yaparak… Sonra anlardın uyanık olduğumuzu, sana kızmadığımızı ve işi yüzsüzlüğe vurup boylu boyunca aramıza yatardın, şımarırdın… Ah be yavrum keşke burda olsaydın da şımarsaydın… Sonra sen sağlıklı ol, daha uzun sure bizimle ol diye seni kısırlaştırmaya karar verdim. Doktorunla konuştum, çok basit bir işlem… Gofreti büyük risklerden kurtaracaksınız… Gittik o gün Ankara’nın sözde 1 numaralı kliniğine!!! Gitmez olaydık yavrum, kendimi hiç affetmeyeceğim!!! Ameliyattan belirtilen saaten geç çıktın, delirdim… elim ayağım birbirine dolandı… Sonra geç girdik ameliyata o yüzden geç çıktık dediler, Gofret ayılmak üzere dediler… Yanına koştum… Beni görüyor, duyuyordun… Gözlerinle takip ediyordun ama kıpırdamıyordun… Daha yeni başladı ayılmaya dediler… 30 ya da 40 dakika orda bekledim başında tamamen ayılmanı, konuştum seninle, yavrum canın çok acıdı mı bana kızdın mı diye sordum, senin iyiliğin için dedim… Ama sen birtülü kalkmıyordun, nazlanıyor dediler, siz işe gidin kalsın zaten serum takılı, sonra gelip alın dediler… İşe gittim… duramadım 1 saat sonra gene koştum yanına… gene konuştum hadi kızım kalk evimize gidelim dedim… Bu sefer kalkmaya çalıştın doğrulur gibi oldun ama yine yattın… bakın kendine geliyor tembelliği bırakıyor, siz gidin ayaklanınca arayalım dediler… gittim… çalışmak ne mümkün, resmen zaman geçirmeye gittim… Sonra akşam oldu aradım ayaklandı dediler, sevinçle koşarak geldim sana yavrum… Getirdiler seni yalpalaya yalpalaya yürüyordun ama beni görünce o olmayan gücünle direk bana geldin kuyruk sallayarak… Sarıldım yavruma… Evimize gittik, arabadan indik ama sen kala kaldın… yıkılcak gibiydin… hadi kızım eve dedim sırf beni kırmamak için son bir gayret doğruldun evimize girdik… Sonra sen yığıldın gözlerimin önünde koridora, kucakladım yatağına götürdüm… Doktorunu ararken sen derin derin nefes almaya başladın… Korkudan dona kaldım bebeğim, gözlerimin önünde gidiyordun benden hem de basit dedikleri, super geçti dedikleri kısırlaştırma operasyonundan dolayı… Bakamadım yavrum gözlerine utandım, ben bunun olmasına nasıl izin verdim dedim… Sen benden gittin badem gözlü kuzum… sen bizden gittin… Bir umut seni hemen hastaneye götürdüm, bekledim dışarda biri çıkıp Gofret sadece bayılmış diyecek diye… Ama olmadı bebeğim ve bir Allahın kulu sana ne olduğunu söyleyemedi bana yavrum… dedikleri gibi  sebepsiz yere, öylesine mi benden gittin bebeğim??? Geldim yanına, o kadar güzeldin ki kızım, sarıldım sana öptüm öptüm öptüm… Bebek gibi uyuyordun sanki benden gitmemiştin yavrum… Ama gittin be kızım… Seni bugün ebedi yatağına yatırdım, hala bebek gibiydin, hala çok güzeldin… En sevdiğin topunu da koydum yanına, cennette oynarsın yavrum… Sen bizden gittin ama bebeğim, baban ve ben senden gidemiyoruz… Acın içimizi yakıyor… Neden, nasıllar içimizi yiyor… Ama sen yine de geri gelmiyorsun… Gittiğin yerde mutlu ol bebeğim… Seni çok seviyoruz badem gözlü kuzum…

Annen ve Baban

06.03.2008

Yorum Yaz

Yorumlar   (17 adet)

Yazan: AZATT

Tarih: 18 Ağustos 2008

Saat: 18:21

hayatımızda keşkeler,neden,nasıllar hiçbir zaman bitmez.siz onun uzun süre sizinle beraber olması için yapmısınız vicdan azabınızı anlıyorum.allah sabır versin bu sizin sucunuz deil.buda kaderin bir oyunu.bu sizin deil ameliyatı yapan veterinerin sucu.ya bünyesinin kaldıramayacagı miktarda uyutucu verildi yada operasyon esnasında hata yaptılar onlar için basit olan bu hatalar bizim canımızdan can koparıyor işte.basınızsagolsun

Yazan: Okomoje

Tarih: 29 Mart 2008

Saat: 03:35

Yağmur yüreklime, BADEM gözlüme, kuzuma, yavruma, en iyi dostuma selam olsun, selam olsun yavruma..... Annen burda ve seni çok özlüyor...

Yazan: öyküekin

Tarih: 26 Mart 2008

Saat: 00:28

ağlıyarak okudum ve ağlıyarak yazıyorum.Acınızı paylaşıyorum,size ne diye bilirim çok acı.Bizimde bir oğlumuz var canımız oda 2 yaşında ve bizde zamanzaman bu ameliyatı düşünüyorduk.Ama şimdi asla yaptırmam aynı sizin gibi onu nekadar uzun yaşatabiliriz diye uğraşıyoruz.O cennette mutlu olsun sizede sabır diliyorum. Badem gözlü kuzunuz eminim sizi çok sevdi.

Yazan: dünyammm

Tarih: 24 Mart 2008

Saat: 01:27

bunun dayanması nasıl olur bilmiyorum...ödüm talıyor her gün...nasıl bir acıdır?bu yazıyı okudum nefes alamıyorumaglamaktan...ya başıma gelirse?yaşayabilirmiyim kızım,dünyam,herseyim olmadan...o kapı açıldımı boncuklarını açıp kim geldi diye bakan pırlantam olmadan...kızım 18 yaşında 1 haziranda 19 a girecek...düşünün korkularımı ben 8 yaşındaydım o güneş dogdu evimize...su an ben 27 yasımın yolundayım...anlatamıyorum ama tek bir istegim var sizden...lütfen ama lütfen yeni bir gofrete kucak açın...bu sevgiyi verebilecek az insan var...ve nolursunuz barınaklardan alın...tekrar basınız sagolsun...

Yazan: esecer

Tarih: 22 Mart 2008

Saat: 20:57

All dogs go to heaven . . .

Tarih: 22 Mart 2008

Saat: 00:26

Son vapurda ayrıldı limandan
Son tren içimi çizipte geçti
Bir bir ışıkları söndü odaların
Kapılar gözlerini uykulara kapadı
Yarim yağmur yüreklim uyuyormusun

İçimde kırılır kalır, çığlığın sesin
Susar yüreğimde hüzün, soluğum susar
Belki kavuşamam sana, ölümde gelir
Bulutlara yazdım seni, yağmur yüreklim

Oy dilsizim oy gülmezim, yağmur yüreklim
Oy çiçek bakışlı yarim, ağlayan sesim
Sensiz yaralıdır zaman, yıllar yaralı
Sararır içimde hüznüm, yıllar yaralı
Sarılıp yarama gitsem, çare değilki
Bulutlara yazdım seni, yağmur yüreklim

Oy dilsizim oy gülmezim yağmur yüreklim
Oy çiçek bakışlı yarim ağlayan sesim

Yazan: simgeonur

Tarih: 21 Mart 2008

Saat: 23:47

basınız sağolsun. Allahım sabır versin size.gözyaslarımı tutamadım. zaten duygusal bir insanım.hele konu hayvanlar olunca,onlara veda olunca:((tutamıyorum şu an gözyaşlarımı..küçük kızınız,badem gözlünüz şu an cennete eminim. küçük bir melek oldu o. sizi izliyor. üzülmenizi hiç istemez.. lütfen kendinizi toparlamaya calışın. çok zor bu ama..tekrar başınız sağolsun..ALLAHIM BİZİ AYIRMASIN ONLARDAN..canım oğlum köpük seni çok seviyorum annemmmmm..

Saat: 21:03

Sevgili Şule,
Yazdıklarınız ve gösterdiğiniz destek için çok teşekkür ederim. Bu acı dinmiyor malesef sadece belkide bu acıyla yaşamaya alışıyor insan... Kızım rüyalarıma geliyor oynuyoruz, doya doya seviyorum onu... Hergece dua ediyorum rüyama gelmesi için buna da razıyım... Yorum yazan, desteğini esirgemeyen tüm dostlarımıza tekrar tekrar teşekkürler...

Yazan: -sule-

Saat: 18:17

yazınızı bugün okudum, işyerindeydim, göz yaşlarıma hakim olamadım, sizi öyle iyi anlıyorum ki, acınızı tüm kalbimle hissediyorum, allah size dayanma gücü versin, insanın yavrusundan, biricik köpeğinden böyle bi vesile ile ayrılmanızı çok zor, benimde bir oğlum var, onunda adı gofret, her gece rüyalarıma giriyo, çok korkuyorum basına zamansız beklenmedik bişey gelmesinden, kendimi on beş yıl sonra doğal ölümüne hazırlamaya çalışıyorum, ama çok zor, ölüyo bir parça çikolata için, versem bi türlü, vermesem başka..köpek sahibi olmayan bilemez, insanın kendi çocuğundan farkı yok, herkes anlayamaz, sakın kendinizi suçlamayın, siz ona iki mutlu sene vermişsiniz, size minnettar olduğuna eminim, eger inanırsanız, kader dediğimiz, değiştiremeyeceğimiz bir senaryoda gelişir hayatta olaylar, bir ameliyat ancak vesile olur, ama gofretciğin kaderi böyle yazılmış, ama hastanenin bir ihmali veya hatası varsa üstünde durulmalı bence. ama boşverin, siz yıpranırsınız, bir an evvel bu süreci atlatmaya çalışın karı koca, uzaklaşmaya çalışın, bir köpek daha edinin derim, ama bu son kaçınılmaz, sadece şekli değişir, hepimizin bu sevgiyi tatmadan önce bir gün mutlaka bu acı sonla yüzleşeceğimizi bilmemiz ve hazır olmamız gerekir. Bu yazı eğer size acınızı hatırlatacaksa çok üzülürüm, inanın tek istediğim sizinle dertleşebilmekti, eminim kuzunuz çok mutludur şimdi, düşünmemeye çalışın, siz çok iyi bir anneydiniz, sevgiyle kalın.

Yazan: caglari

Tarih: 18 Mart 2008

Saat: 12:54

Allah sabırlar versin. Gercekten insanın içini yakıyor bu üzüntü. İki ay önce 14 yıllık dostumuzu bizde kaybettik. Yalnız değilsiniz.

Yazan: bademveseker

Tarih: 09 Mart 2008

Saat: 19:40

eskiden bir köpeğimiz vardı.birçok köpek almıştık ama o başkaydı.sizinle paylaşmak istiyorum.benekti adı...Bricik oğlumuzdu...Onunla yatardık..Oynardık...Ama bahçeli evimizden taşındığımızda onu bir süreliğine komşularımıza emanet etmek zorunda kalmıştık.ama benek bize çok kırılmıştı...Kaçmıştı...Kaçtığını öğrendiğimizde onu günlerce aradık.Ama bulamadık.beneğin yılladır acısını ablamla kalbimizde hissediyoruz.tekrar bir köpek alıcaz.ama Oğlumuzun acısını unutmayacağız.SENİ SEVİYORUZ OĞLUM... ablaların(şevval_zeynep)

Yazan: bademveseker

Saat: 19:31

Gofret gerçekten iyi bir kızmışsın...Cennetesin...Mutlu uyu bebeğim...

Yazan: sabrish

Saat: 00:01

allah rahmet eylesin. çok büyük bir acıdır bilirim. insanın inanası gelmiyor ölünce. okurken ağladım. hakikaten çok kötü birşey. Allah sabır eylesin

Yazan: dobicik

Tarih: 08 Mart 2008

Saat: 16:41

yorumumu görüp en başa koymanız bni çok sevindirsi inanın her gece gofret cennnete gitsin diye duva ediorm...

Yazan: dobicik

Tarih: 07 Mart 2008

Saat: 17:07

allah yardımcınız olsun ne diyim baınız saolsun iysallah cennnetdedir...allah sabırlar versin...amin huzur içnde yat gofrett

Saat: 12:04

İyi dilekleriniz için teşekkür ederim... Bugün 3. gün kızımdan ayrı geçen... Acım azalmak bilmiyor... Biran bile aklımdan çıksa yavrum kendimi kötü hissediyorum ona ihanet etmişim gibi... Çok zor... Allah hiçbir hayvan severe bu acıyı vermesin...Zeytinle birlikte size uzun bir ömür diliyorum... Benim yerime öpün onu lütfen.

Yazan: tugcebakan

Saat: 10:54

acınız ne kadar taze..
şuan iş yerindeyim ve gözyaslarıma engel olamıyorum..
sizi öyle iyi anlıyorum ki ne akdr zor bu acıya dayanmak.
benimde zeytinim var, simsiyahh oğlummmm benim.9 yasındda benm herseyim,her gece sırtını bana dayamadan uyuyamaz..kendi canımdan bile önemlii.
allahım size yardım etsin..allah dayanma gücü versin inşallah..

Sayfa başına dönmek için tıklayın
Adana'da dogo köpeğim ka...
Balıkesirde kayıp yavru ...

Barınaklardan

Rot doberman...

Evde butik p...

Eş Arayan

Bosamıza gel...

Erkek minyat...

Köpek Arayan

Trafik kazas...

Golden retri...