|
|
|
 |
|
|
|
|
SENİ ÇOK ÖZLÜYORUZ SEVGİLİ DOLLY |
|
Kızımıza doğum günü hediyesi olarak geldiğin 14 yıl öncesinden bu güne kadar yaşadığın en zor 10 günü seninle birlikte geçirdik Dolly. Yaşlılığın ile gelen sorunlar en az bir yıl öncesine dayanmıştı. Gözlerin görmemeğe, kulakların işitmemeye, dişlerin görev yapmamaya başlasa bile son bir yılda Eşim Esen ile birlikte sana yinede en iyi şekilde bakmaya devam ettik, rahatını sağlamaya özen gösterdik Dolly. Yaşantımızı sana göre planlamaktan hiç yakınmadık. Ama ömrünün biteceğine dair işaretler görünmüştü. Son 4 aydır dilinin altında gelişen şişlik-beze'nin tedavisi için 15-20 günde bir Saraçhane'deki İBB veterinerliğine giderek yaşamını rahatlatmak istedik sevgili Dolly. Ama her canlının ölümü tadacağını da unutmamıştık oğlum. |
|
2008 yılının ikinci haftasında başlayan sıkıntılarının seni ömrünün son safhasına getirdiğine yine de inanmak istemedik güzel Dolly'miz. Miden ile ilgili sıkıntıların artmıştı. Esen ve Ben 1 haftadır perişandık. Seni çocuk maması ve sütle beslemek zorundaydık artık. 12 Ocakta-Cumartesi yine veterinerimize gittiğimizde sana çare olarak 2 günlük tedavi ilacın iğne olarak verildi. Tuvalet ihtiyacın için altını çocuk pedi ile bağlamamız gerekti. Rahat uyuman için hazırladığımız özel kutuna çok sevdiğin yastığına yatırdık seni Dolly. Geceleri 2-3 saatlik uykularımızla sana bakmaya çalıştık. Cumartesi büyük miktardaki kanlı kusmandan sonra artık uykusuz geçen gecelerimiz başlamıştı. Pazar günü hiç yemez-içmez oldun oğlum. Acılarını dindirmek için seni uyutmak içimizden gelmedi. Güçlüdür oğlumuz iyileşecek umudunu Esen daima söyledi. Pazartesi günü sabah pelte gibiydin, su bile içemiyordun. Sabah altındaki ped bağını açtığımızda kanlı dışkını temizledik yine temiz olanı ile değiştirdik. Sen temizlikten hoşlanırdın zira. Ben artık yaşamının sonuna geldiğini düşünsem bile Esen seni sevdiğin örtüne sarıp birlikte öğleyin Veterinimize gittik. Artık seni çok seven Esenin kucağında sona giden iki saatlik yolculuğun başlamıştı. Veteriner serum verdi ve mide kanamana çare iğneni yaptı. Akşam yapılması için şırangayı da yanımıza alıp evimize dönerken yine Esenin kucağında yalnız olmadığını hissediyordun. 14 Ocak 2008 saat 15 de eve girince yine o kanlı kusman ve arkasından tık diye kalbinin durması bizi yıktı-perişan etti. Acıdan yüreğimiz yerinden fırlarcasına hıçkırıklarımızla kahrolmaya başladık. Esen annen daha perişandı. |
|
Günler öncesi Tuzla Gömü Yeri için gönüllüler ile görüşüp kafamda yaptığım hazırlığı hemen uyguladım. Tuzla ile görüştüm. Bu cansız haline alışık olmadığımız Dolly'mizle ertesi güne kadar birlikte kalmamız bizi daha da yıkacaktı. Hemen 4. Levent'ten yola çıkıp güneş batmadan seni toprağa yatırdık oğlum. Artık diğer cansız arkadaşların ile birlikte aynı arazide, barınaktaki hav hav seslerini belkide duyarak yatıyorsun. Bizde zamanımızı doldurup dünyadan ayrıldığımızda yanımızdaki sevdiklerimiz arasında yer alacaksın sevgili Dolly. |
|
Yaşamımızda tatlı anıların ve resimlerinle yine birlikteyiz Arka bacaklarının üzerinde oturmanı, koltuklara atlamanı, toplarla oynamanı, Esen’in kucağında benim dizlerimin arasında uyumanı, yalanmanı, güzel gözlerini, petlerini, kıvır kıvır saçlarını çok ama çok özleyeceğiz. Sana herşey için çok teşekkür ederiz. Seni istemeden üzdüysek, kötü davrandıysak bizi affet oğlum. Seni çok seven dostun annen-baban Esen ve İlyas. Seni toprağa yatırdıktan sonra üç gün geçti ama seni hemen özledik ve çok özleyeceğiz yakışıklı oğlumuz Dolly.
|
|
İlyas Çağlar, 17/01/2008 |
|
Kaybettiğiniz köpeğiniz için yazdığınız yazının O'nun Anısına sayfasında yayınlanması istiyorsanız editor@havhav.com adresine gönderebilirsiniz. |
27.03.2008 |
|
|
|
|
|
|
Yorumlar (22 adet) |
|
Yazan: caglari |
Tarih: 07 Ekim 2008 |
Saat: 23:48 |
Güzel Dolly, Geçen yıl bugünlerde dilaltı şişliğinle uğraşıyorduk. Unutmadık ki seni... |
|
|
Tarih: 12 Eylül 2008 |
Saat: 01:29 |
Unutamayacağımız sevgili Dolly miz. Özledik oğlum. Seni sekiz ay geçse bile patilerinin sıcaklığını unutmadık. |
|
|
Yazan: temalogy |
Tarih: 29 Ağustos 2008 |
Saat: 19:00 |
evet böyle köpeklerin ölüm haberlerini duyunca inanınki bir insan ölmişçesine üzülüyorum çünkü onun yapabileceği şeyler sınırlıdır örneğin araba çalamaz, ev soyamaz fakat sizi memnun eder , evinizdeyken ölmeden önce ona çok alıştığınızdan dolayı köpeğinize çok ilgi göstermiyor onunla sadece boş zamanlarınızda ilgileniyor olabilirsiniz ama şunu unutmayın ; bir gün gelicek ve köpeğinizde kara toprağa uğurlanıcak...
Yapabiliceğiniz en güzel şey ; o an gelene kadar hayatının başrolleri olan
siz sahipleriyle birlikte vakit geçirmesini sağlamak onunla güzel yerlere gidip güzel anılar yaşamaktır bunu unutmayın .
Ve son olarak bu sitedeki her O'nun Anısına başlığına baktıktan sonra köpeğinizi öpmeyi unutmayın ...
|
|
|
Tarih: 20 Ağustos 2008 |
Saat: 14:03 |
Sevgili Dolly. Geçen yaz götürdüğümüz yerlerde bu sene seni hep hatırladık ve andık Dolly cim. Sıcağı-yolculuğu sevmezdin. Evinde olmak seni çok mutlu ederdi. Diğer arkadaşların burada seninle oğlum. |
|
|
Yazan: svl_79 |
Tarih: 01 Ağustos 2008 |
Saat: 10:56 |
:( tanrı sıze sabır versın gozyaslı ıcınde okudum yasadıklarınızı , paylasımlarınızı ... kendı kızım gozumun onune geldı daha 9,5 yasında ama bılıyorum kı bugun bızden ayrılcakkk :((((( ve aklıma getırmemeye calısıyorm ben baglı deil bagımlıyım onaaa kokusunu almadna duramam mınık kızımın her gece bırlıkte uyuyoruzz hay allammm gercekler var bı de hıc gerceklesmesını ıstemedıgımız seylerr . ve cok mutluyum kı sızın gb ebeveynler varr yalnız deilim, deiliz herkese cok tsk ederım. mınık kızlarımıza , oğullarımıza sundugunuz sevgıden , fedakarlıklardan dolayııı. |
|
|
Tarih: 30 Temmuz 2008 |
Saat: 14:41 |
Sevgili Dolly, Sen olmayınca uçakla seyahat edip 1 hafta Istanbul'dan uzaklaştık. Keşke olsaydın da yine beraber gezseydik.Ama sen hiç sevmezdin seyahati.Evinde yaşamak-uyumak-uzanmak varken. Değil mi? sevgili Dolly cim. Burdayım oğlum. |
|
|
Yazan: buse_puik |
Tarih: 25 Haziran 2008 |
Saat: 18:04 |
bu yazıyı okurken öylesine duygulandım ki onu kendi köpeğim gibi gördüm ya seni çok özlüyoruz dolly neden gittin!!!!!! |
|
|
Yazan: köpekkoliksezanur |
Tarih: 16 Haziran 2008 |
Saat: 21:11 |
üzülmeyin arkadaşlar dolly hep kalbimizde onu unutmayacağız o bizim kalbimizde yaşıyor..... |
|
|
Tarih: 16 Haziran 2008 |
Saat: 13:17 |
Ah sevgili dolly!. Gidişinin 5 ayı doldu ama yüreğimizde hep canlısın. |
|
|
Tarih: 13 Haziran 2008 |
Saat: 17:32 |
Dolly'cim arkadasın Tommy de senin orda. Annesi de bizim gibi. Ne tatlıydın hele gençliğinde. Anıların hep sıcak..... |
|
|
Tarih: 08 Haziran 2008 |
Saat: 23:55 |
Sevgili Dolly, Yağan yağmur Çiçeklerine ve ağacına iyi gelmiştir. Biz burdayız. Seni hep anıyoruz oğlumuz tatlı dolly. |
|
|
Tarih: 26 Mayıs 2008 |
Saat: 16:20 |
Sevgili Dolly, Güzel ve tatlı oğlum. Her gün seni hatırlayıp anıyoruz. Boşluğunu hissediyoruz sürekli. Anılarımızda yaşıyorsun her gittiğimiz yerde. Güzelim. |
|
|
Yazan: şişa |
Tarih: 14 Mayıs 2008 |
Saat: 18:16 |
SEVGİLİ DOLLY SEN GİTSEN DE SENİ ÇOK SEVİYORUZ BENİM KIZIM SENDEN KÜÇÜK VE SENİ ANIYORR.SENİ ÇOK SEVİYOR.huzur içinde yat... |
|
|
Tarih: 06 Mayıs 2008 |
Saat: 12:58 |
Tatlı Dolly, ağacın ve çiçeklerin çok güzeldi. seni hep anıyoruz, unutmayacağız. |
|
|
Yazan: DAİSCY |
Tarih: 08 Nisan 2008 |
Saat: 19:36 |
ÇOK ETKİLEYİCİ Bİ KÖEĞİM YOK Bİ KAPLUMBAĞAM VAR AMA SANKİ HAYATM ONUNÜZERİNE KURULU ŞÖLE Bİ DÜŞÜNÜNCE GERÇEKTEN ÇOK ZOR ÇOKTA ŞİRİN Bİ KÖPEKMİŞ B.SAĞOLSUN |
|
|
Yazan: bebişko |
Saat: 04:27 |
Ben hiç köpek sahibi olmadım özlemimi burada gidermeye çalışıyorum.Ama olsaydım sizler gibi mükemmel ebeveynler olabilmeyi isterdim.. |
|
|
Saat: 00:39 |
Daha çok gençsin thepesimist. Üzüntüsünün seni karamsarlığa itmesin. |
|
|
Yazan: thepesimist |
Tarih: 07 Nisan 2008 |
Saat: 21:58 |
bn 17 yasındayım bnm 13 yıllık köpeğim öldü hala kendime lemiyorum:(:(:(:((:(: |
|
|
Tarih: 06 Nisan 2008 |
Saat: 00:28 |
Tesekkurler ReynoLds, bizde oyle dusunuyoruz. |
|
|
Yazan: ReynoLds |
Tarih: 03 Nisan 2008 |
Saat: 06:55 |
Allah sabır versin..Başınız sağ olsun..Asla yerini tutamaz ama Dolly'de 1arkadaşının kurtarılmasını isterdi barınaktan.. |
|
|
Tarih: 31 Mart 2008 |
Saat: 02:20 |
Çok Sağolun Okomoje. Acısı çok taze iken bu uzun yazıyı içimden gelerek yazmıştım. Eşim ve ben şimdi alışıyoruz ama gercekten hala ozluyoruz onu. Sizin de acınızı paylaşıyorum. Allah sabırlar versin. Belki bi sene sonra yeni birisini barınaktan almadan duramayacağız.
|
|
|
Yazan: Okomoje |
Tarih: 28 Mart 2008 |
Saat: 01:46 |
Size öncelikle baş sağlığı diliyor ve acınızı gönülden paylaştığımı söylemek istiyorum. Ben de biricik kızımı 4 Mart'da kaybettim. Neredeyse 1 ay olacak ama hala acısı dinmedi... Allahtan bizlere dostlarımızla tekrar buluşana dek bu acıya dayanmamız için gereken sabrı ve gücü vermesini diliyorum... |
|
|
|
|
|
|
|
|
|