|
Yorumlar (64 adet) |
|
Yazan: kseru |
Tarih: 29 Ekim 2008 |
Saat: 07:55 |
keşke insanlar köpeklerinden hiç ayrılmasalar |
|
|
Yazan: deryam |
Tarih: 11 Ekim 2008 |
Saat: 15:34 |
nası ya aca nasıl okadar büyüttün |
|
|
Yazan: daizy |
Tarih: 05 Ekim 2008 |
Saat: 23:50 |
merhaba bende aranıza yeni katıldım tüm hayvan sevenlere selamlar, benimde daha 3 aylık olan rottvailerım var rottvailer besleyen, bakımından anlayan site üyelerinden bu konuda görüş ve öneriler bekliyorum. teşekkür ederim |
|
|
Yazan: melovedeno |
Tarih: 27 Eylül 2008 |
Saat: 21:17 |
ya çok uzun yazmışsınız ben sizi anlaya biliyorum ama bidakine daha kısa yazın ağzım yoruldu neyse bu bir şakaydı benimde birsürü köpeyim var ve bana da aynısı ols |
|
|
Yazan: Pınarsawy |
Tarih: 09 Eylül 2008 |
Saat: 15:00 |
MERHABA.DURUMUNUZA COK UZULDUM GERCEKTEN COK KOTU ZOR BİR DURUM GEÇMİŞ OLSUN.
BENİM BİR SÖYLEMEK İSTEDİĞİM DAHA VAR BİZİM ARKA BAHÇEMİZDEKİ APARTMANIN BAHCESİNDE BAHCE DE DENEMEZ BİR KOPEK VAR YILLARDIR ORDA DURUYOR DAHA 1 KERE BİLE DIAŞRI CIKARDIKLARINI GORMEDİM BURAYA GELDİGİMİZDE COK KUCUKTUM ONA EZİYET ETTİKLERİNİ ANLAYAMIYORDUM AMA ŞİMDİ ANLIYORUM ONU O DURUMDAN NASIL KURTARABİLİRİM?[BUNU NEREYE YAZACAĞIMI BİLEMEDİĞİM İÇİN BURAYA YAZDIM KUSURA BKAMAYIN]TEKRAR TEŞEKKURLER |
|
|
Yazan: yAqMurr |
Tarih: 08 Eylül 2008 |
Saat: 00:05 |
ben siteye üye oldum ama bi merakımı gidermek istiorum acaba bu gibi sitelerden haywan sahibi olabiliyormuyuz?? lütfen beni bilgilendrrn |
|
|
Yazan: tautar |
Tarih: 17 Ağustos 2008 |
Saat: 15:56 |
Özellikle tatil yörelerinde yaşayanlar çokça karşılaşırlar bu görüntüyle yürekleri sıkışarak ve gözleri nemlenerek.Ama yapabilecekleri pek birşey yoktur zira daha önce sahiplenmişlerdir bir yada birkaçını güçleri ölçüsünde.Neden mi bahsediyorum.?.Özellikle eylül ayından sonra tatil dönüşü sokağa terkedilen sevimli dostlarımızdan.
Okullar tatil olmuştur çocuklarıda okullarında başarılıdır.Önce iyi bir yaz armağanı olur tatil yöreleri.Çocukları yüzerler,top oynarlar ve sınırsızca eylenirler.Sıkça da televizyon karşısında vakit geçirirler.Yaz sezonu uygulaması vardır kanallarda ve sık sık sevimli dostlarımızla ilgili filmler yayınlarlar.Çocuk etkilenir birde komşularda varsa bir kedi yada köpek yavrusu.Başlarlar ana-baba ya ben de isterim baskısı.Petshop lar zaten hazırdır buna bol kazanç hırsı ile.Vitrinler cins cins,renk renk yavrularla bezenmiştir bile.Gidilir ve oyuncak seçer gibi seçilir biri.
Eve gelinir çocuk çok mutludur yeni oyuncağından.Onun da bir canlı olduğu,evine ve sahiplerine bağlanacağı gözardı edilir.Çiş problemi vardır oysa aşı ve beslenme giderleri de.İlk heves geçer ve çocuk da yeni oyuncaklara yönelir.Ebeveynler pek de meraklı değildir zaten bu sevimli dostlara artık sıkıcı olmaya başlar o evdeki varlıkları.Zamanı gelir ve tatil de sona erer her güzel şey gibi.
İşte burda başlar o yürek burkan öykü.Evdeki eski mayolar,işlevini yitiren eşyalar çöpe atılır giderken.Sevimli dostumuz kuyruk sallar arabanın yanıda hadi hop yap denmesi için.Ama arabanın kapısı kapanır o alınmadan araç hareket eder ve hızlanır gider.Akılcığı ermez terk edilebileceğine bir müddet koşar yetişebileceği umuduyla.Sonra evin kapısına döner yorgun ayakları ile.Bekler bekler bekler geri dönecekleri umuduyla.Her ayak sesini,her araba kornasını kendi sahiplerininki sanarak umuda kapılır önceleri.Ama gelen ona sevgi gösteren yada karnını doyuran biri yoktur artık.Açlık bastırır ve yiyecek aramaya çıkar ama ona yer yoktur ki o açımasız dünyada,dövülür,boğulmaya kalkılır yada kaçarken bir araç altında kalır.O görkemli başlangıç işte böyle sona erer çoğu kez.
Ne olur onlara kıymayalım dostlarım.Çocuğunuzun birkaç damla gözyaşı pahasına onları ömür boyu hüzne yada ölüme yollamayalım.Bunları yazdım faydası olur mu?Topu topu 25-30 kişi okuyor yazdıklarımı.Ben umutluyum suya atılan taşın da ilk etkisi çok küçüktür AMA DALGALAR YAYILARAK TÜM HAVUZU KAPLAR.
VARMISINIZ BU DALGAYI TÜM HAVUZA YAYMAYA???????
yazımın yayınlanmasını beceremedim lütfen yardımcı olunuz |
|
|
Yazan: patatis |
Tarih: 04 Ağustos 2008 |
Saat: 21:30 |
hacı sen yanmışın yaaa.bence intihar et
|
|
|
Yazan: botkur |
Tarih: 10 Temmuz 2008 |
Saat: 22:35 |
oncelıkle meraba bole bır koperk hayalım ama bence sızden ayrılmamalı kucuk bı yerdede yasaya o kopek sızden ayrlınca ben eskısı gıbı olacagını sanmıorum :( buyudu sonucta ve o surecte hep sızınle yasadı ama sızın tercıhınız tabıkı eger bana alasabılecegını dusunuyorsanız ben sahıplenırım ıster omur boyu ıster bır sure bıze tatıle yollayın msn adresım burakotkur@hotmail.com |
|
|
Yazan: buse_puik |
Tarih: 27 Mayıs 2008 |
Saat: 15:27 |
çok sevindim serpil teyze.uzun ömürler gorby ye |
|
|
Yazan: KÜÇÜKPIRTIK |
Tarih: 27 Mayıs 2008 |
Saat: 13:42 |
SLM ARANIZ KATILMAKTAN ÇOK MUTLUYUM BENİM KÖPEYİMDE EVDE VE BAHÇEDE NE BULURSA KEMİRİYOR EN KÖTÜSÜ AYAKKABILARIMI SAKLAMASI OLUYOR BUNUN SEBEBİNİ BİLE VARSA BANA YARDIM EDİN YA ÇOK SEVİYORUM AMA BABAM KIZMAYA BAŞLADI VEECEK DİYE KORKUYORUM |
|
|
Yazan: dostcuk |
Tarih: 21 Mayıs 2008 |
Saat: 13:44 |
merhaba gego !! sizin köpek hangi cins onu öğrenmek itiyorum ve bence kemirmesinin nedeni dişler kaşındığı içindir ona öğütücü kemil verirseniz daha ii olur saygılar bbb |
|
|
Yazan: gego |
Tarih: 30 Nisan 2008 |
Saat: 12:17 |
MERHABALAR BEN Bİ KONUDA YARDIM İSTİYORUM BENİM PAŞAM 1 HAFTADIR EVEİN İÇİNDEKİ BÜTÜN BADANALARI YİYOR BEN BU DURUMU ANLAMIŞ DEĞİLİM ACABA SEBEBİNİ BİLEN VARMI ANA BU KONUDA YERDIMCI OLURSANIZ ÇOK SEVİNİRİM SAYGILAR
|
|
|
Yazan: svl_79 |
Tarih: 28 Nisan 2008 |
Saat: 11:54 |
inanın serpıl hanım sızı cok ıyı anlıyorum aglayarak okudum yazınızı yasadıklarını empatı kurdum dusunemıyorum n olursa olsun 9 yasında mınık kızımdan ayrılmayı anne/cocuk ılıskısı bızım ılışkımız hergun bırlıkte yatıyoruz onun kokusunu almadan uyuyamıyorum gecelerı benı bı sekılde uyandırıp yataktan ındırmemı ıstıyor tuvalet ıhtıyacını gıdermek ıcın sonra gelıyor bu seferde yatagıma gerı almam ıcın uyarı verıyor ya oyle bır ıletısımımız var kı bu cok cok kucuk bır ornek luluyla yasadıklarımızı dusundum sızın yazınızı okurken ve tanrı kımseye yasatmasın boyle bır sınavı . |
|
|
Yazan: svl_79 |
Saat: 11:49 |
size danısmak ıstedıgım konular var kendı adıma bısıler yapmak ıstıyorum ama yolu nedır bılmıyorum. ayvalıkta yahsıyorum ve ınanın burada bırsuru sokak kopegı kedısı var , köpekılerın genelıde cıns yazlıkcılar tarafından sokağa terkedılmıs kopekler ıcıma cıyor gordukce barınak var ama beledıye hayvanları sokaktan toplarken zarar vererek topluyor. av kopegı yavru bulduk sokağa terkedılmıs ama evıme alamadım yasadıgım yer apartman ve ınsanlar o kadar acımasız kı sokakta bakmama ragmen tepkı gosterıyolrar bıssur tartısmalar yasadım daha sonra bı tanıdıgıma gondermek zorunda kaldık zeytını ama o da bırsure sonra o kısıde sokağa terketmıs bır sekılde bısım ıs yerımızı bulup gelmıs ama zeytıne ıs yerımın onunde bakmama ragmen apartman sakınlerı ıle surtusmeler yasıyorum . ve barınaga vermek zorunda kaldım bugun goturucem. :( bu sadece bı ornek mumkun oldugunda kendı adıma sokak hayvanlarına sahıp cıkmaya calısıyorum mama alıyorum yemek verıyorum gıda ıhtıyaclarını karsılamaya calısıyorum ama elımden bu kadarı gelıyor . ve ınsanlar sokak kopeklerı kedılerı dıe ıtıcı davranıp hayvanlara zarar verıyorlar bu durum benı cok yaralıyor. burada cok veterıner yok olanlarda herseyı paralı yapıyor hayvanlara sahıp cıkmadıkları hor gorduklerı gb yardımcı olmuyorlar. 2 gun once 1 aylık sokak kedısını baska yetıskın bır erkegın agzından kurtardık ona kendı sartlarımla ev buldum ama ben nereye kadar tek basıma bırseyler yapabılırım. bu hayvanların kısırlastırılması lasım var olana sahıp cıkılmadıgı gb kısırlastırılmadıklarından dolayı sureklı cogalıyorlar var zulum goruyorlar buranın barınagının sartları sınırlı sanırım gonullu sokak hayvanlarına hıtap eden veterıner yok n bılım bı sekılde saglansa maddı anlamda bıkac kısı destek buulup gordugumuz hayvanları kısırlastırabılırız. cozm sımdılık aklıma bu gelıyor sartlarım bu bende burda maaslı calısıyorum uzman kısıler destek olsa bısıler yapsak kıme ulasabılırım , kımlerden destek alabılırım bılmıyorum ama cıddı bır sorun cozum bulmak gerekıyorur. beledıyesıde calısmıyoru buranın eskı beledıye baskanı sart kosmustu lokantalara artık yemeklerınızı sokak hayvanlarına vereceksınız dıe sımdıkı beledıye baskanı duyarsız bu konuda bana onerı ya da destegınızı ıletırsenız cok mutlu olurum. saygılarımı ıletıyorum.
seval yılmaz
0538 565 08 68 |
|
|
Yazan: gego |
Saat: 02:38 |
DEĞERLİ HAYVAN SEVERLER ARANIZA YENİ KATILMAKTAN OKADAR MUTLUYUM Kİ ANLATAMA BENİM BELÇİKA KURDU ( BELÇİKA ÇOBAN KÖPEĞİ ) PAŞA ADINDA BİR KÖPEĞİM VAR ONU ÇOK SEVİYORUM VE BURADA BU SİTEYİ BANA TAVSİYE EDEN BADEM İSİMLİ KÖPEĞİN SAHİBİNE ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM SAYGI VE SELAMLAR |
|
|
Yazan: qwertyuı |
Tarih: 08 Nisan 2008 |
Saat: 18:05 |
husky kopeğim var numaram=05347718950 |
|
|
Yazan: cengizalgun |
Tarih: 23 Şubat 2006 |
Saat: 22:06 |
inanin şimdi okudum vede cok üzuldum ben 46 yaşindayım vede köpekleri cok sevıyorum şü anda ne yapıyor gorb goruyormusunuz benım köpegıme ıkı kere araba carptı allahdan bırşey olmadı bırdaha asla ve asla kasmasız salmıyorum ben o an neler hıssetdıgımı bır ben bırde ALLAH bılır kendımı yere atmışım komşular soyledı ben o anda bır şey hatırlamıyorum şu anda neler yapıyor gorbı lütfen yazınşu hala aglıyorum |
|
|
Yazan: nalanım |
Tarih: 02 Ocak 2006 |
Saat: 16:18 |
offf iiçimm acıdıı hemde cook gözlerim dolduu benn delii manyakk köpek delisiyimm bende coğu kez cook sevdiğim canlarımdan ayrılmak zorunda kaldım sizii anlamk değil yazdıklarınıı ağlayarak okudumm ..
elimden gelse bende yardım ederdim ama zor oldugundan dolayıı benımde bir iran kedisii var evimde köpek bakmak için deli oluyor ama olmuyorr :( |
|
|
Yazan: denizilke |
Tarih: 27 Aralık 2005 |
Saat: 03:05 |
sevgili ağabayim, köpeği mutlaka evden uzaklaştır , mutalaka da yakın bir yer olsun sakın antalya hariç bir yere yollama, eğer kendimi tutmasam çoktan ağlamıştım yaznını okurken, inşallah Gorby e bir yer bulunur, nu kadar endama sahip bir köpeği istemeyecek hayvansever yoktur diye düşünüyorum, önceden beri bu köpeği takip ediyordum siteden , çok zor olacak ama yapmalısın, ne olur çok üzülme |
|
|
Yazan: aslıcoskun |
Tarih: 26 Aralık 2005 |
Saat: 12:29 |
çok üzülerek,gözlerim dolarak okudum yazınızı.ben aydındayım size uzağım ama elimden gelen bişey olursa seve seve yaparım.ben bakabilirim ona..ama dediğim gibi uzaktayım yinede aklınızda bulunsun ben ona her koşulda sahip çıkarım benimde 2,5 yaşında bi oğlum var av köpeği ona kardeş olur işte=)) bir msjınız yeter,çok geçmiş olsun eşinize acil şifalar diliyorum... |
|
|
Yazan: fatih_kara |
Tarih: 24 Aralık 2005 |
Saat: 22:50 |
mrb öncelikle çok üzüldüm ama yapıcak bişi yok bende 3 tane dişi hasky war önce 80 tane vardı bakamadım sattım şimdi size gorby yi bana wermenizi rica ediyorum istiğiniz zaman size getirip göztere bilirim siz bana gorby ye bakabilecekmisin diceksiniz son derece en şekilde bakıyorum söyledim ya 3 tene daha dişi hasky war sizden ricam bana wermeniz telefon numaram 05368506369 akşam 7 de ararsanız bana hada rahat ulaşabilirsiniz |
|
|
Yazan: puma |
Tarih: 20 Ekim 2005 |
Saat: 00:47 |
inanın hem üzüldüm hemde gorby böyle sıcak bir yuva bulmanıza sevindim...sizin için çok zor olduğunu biliyorum okurken inanın ağladım..ama sağlık problemi bu başka şeye benzemez..onun için merak etmeyin gorby de anlayacaktır.. siz tercih yapmak zorundaydınız kendinizi suçlamayın lütfen...size ve eşinize sağlıklı uzun yıllar diliyorum... |
|
|
Yazan: dilsah |
Tarih: 16 Ekim 2005 |
Saat: 13:28 |
14,10,2005 günü işimden çıkıp evime gitmeye çalışırken son anda karar değiştirip şenesenevlerdeki bir arkadaşıma gitmeye karar verdim.arabadan inip sigara almak için oyalandım.sigaramı alıp yolun karşısına geçmeye çalışırken ilerde duran bir peugeot minibüs gördüm ve minibüsün yanında yerde top gibi yuvarlak zıplayan birşey vardı.şöför ne olduğuna bakıyordu biraz yaklaşınca küçük bir kedi olduğunu gördüm hemen koşup arabanın önnde durdum.kapısını açıp adama bu kediyi veterinere götürmek zorundayız diye bağırdım.bana ne dedi biliyormusunuz."oruçluyum iftara yetişeceğim götüremem şu karşıdaki "Çakra otomotiv"de çalışıyorum gidin oraya size yardım etsinler dedi.elimdekileri fırlatıp hemen kedinin yanına koşdum zavallı yavru benden korktu ve yakındaki bir çöp tenekesinin altına girdi.çevredeki insanlar ahlar vahlar arasında durup izliiyordu. hemen gidip çöp tenekesini yerinden çıkardım çekerken üstüme devrildi ama kimse yardımcı olmadı.neyse üstümden atmayı başarınca montumu çıkarıp yavrunun üstüne koydum. bu arada bu esnada çantamı yürütmeye çalışan çocuğu nasıl atlattım onu anlatmıyayım bile.neyse koşarak malum "ÇAKRA OTOMOTİV"e gittim içerde 3 kişi oturyordu durumu anlattım ve onlardan yardım istedim yine aynı cevap "orucluyuz iftara yetişicez"ağzıma gelen herşeyi söyledim kapılarını tekmeliyip çıktım içerden bir adam gelin sizi bildiğim bir yer var oraya bırakayım dedi ve arabaya çağırdı."orada iki genç doktor var sokak hayvanlarıyla ilgileniyorlar" diyerek bizi bostancı köprüsü civarlarındaki bir veteriner kliniğine götürdüler.Senan bey ve Gökçe hanım birde Angel küçük yavruyla hemen ilgilendiler röntgeni çekildi.kalçası kırık ve büyük ihtimallede düzelmeyecek.bir daha düzgün bir şekilde yürüyemeyecek.2 gündür benimle yaşıyor.çektiği acı döktüğü göz yaşları beni insan olmaktan utandırıyor.bu nasıl insanlık bu nasıl din bu nasıl oruç anlatırmısınız bana. bu ibadet mi?oruçluyum gidip karnımı doyuracağım orada benim ezdiğim hayvan ölürse ölsün işte bununla karşılaştım o gün.ufaklık yaşıyor ve umarımda yaşıyacak adını afet koydum şimdi soruyorum sizlere arkadaşlar afetin çektiği acının hesabını kim verecek? |
|
|
Yazan: paşa_tugce |
Tarih: 13 Ekim 2005 |
Saat: 12:43 |
mrb gobry ve sahipleri acınız iki yandan da büyük anlıyorum diyemiycem çünkü böyle birşeyi daha hiç yaşamadım benmde dalmaçyalı bir köpeğim var o daha 3 aylık ben ona daha 1 aydır bakabiliyorum daha öncedende köpek besledim ama böyle bir olay yaşamadım ben bu yazıları okurken yemin ediyorum ki bebekler gibi ağladım ne olur onu vermeyin çatıya bir yuva falan yapın balkonda besleyin evin içine sokmayın ama ne olur onu vermeyin sevgilerimle tuğçe....... |
|
|
Yazan: çerkez |
Tarih: 08 Ekim 2005 |
Saat: 11:01 |
HELEN yazını okudum etkılendım Hayat dırenmek degılmıdır zaten ama ne olursa olsun ınancını yıtırme derım umarım hersey guzel olur senın ve sevdıklerın ıcın dua ederım sana bays |
|
|
Yazan: cyclone_hav |
Tarih: 07 Ekim 2005 |
Saat: 13:31 |
eşinize geçmiş olsun inşallah dediğiniz gibi şartlarda birisini bulursunuz yada bulmuşsunuzdur gorby siz gibi iyi bir sahipleri olduğu için çok şaslı inşallah gorby'e iyi bir sahip bulursunuz.
|
|
|
Yazan: nane |
Tarih: 04 Ekim 2005 |
Saat: 11:02 |
Canim Gorby, ne kadar sansli! Onu kabul eden sicacik bir ev var ve bir ailesi varken iki ailesi olmus!
Kopegin boslugu nasildir biliyorum, ama ne olur mantikli dusunun, siz onu hep gorebileceksiniz. Biz kopisini kaybedenler ne yapsin... Sevgiler |
|
|
Yazan: ecegulser |
Tarih: 03 Ekim 2005 |
Saat: 01:04 |
Gorby artık büyüdü ve anne-babasından ayrıldı.Aynı yuvadan uçan kuşlar gibi.. |
|
|
Yazan: ozkancanli |
Tarih: 02 Ekim 2005 |
Saat: 13:34 |
Yazıları okuyunca ağlamamak için kendimi zor tuttum :(( Benim evimde köpeğim var..Bende bir kere verdim henüz o zaman 1 yaşındaydı.Bahçeli güzel bir eve verdim ve sadece 4 ay dayanabildim her köpeğimi görmeye gidişimde gözlerimin içine bakardı al beni buradan diye evimize gidelim der gibiydi ve aldım köpeğimi şuan 5 yaşında ve şunu biliyorum ''SEVGİ'' denen kutsaol duygu herşeyden önce geliyor..Köpeğim için önemli olan şey ailesiydi o hiç bir zaman bahçeli bir ev koşacak bir yer istemedi onun tek istedigi ''BİZ'' onun için sen ben yok o bizi seviyordu..Gök gürledigi zaman o korkusuz köpiş hemen girmesi yasak olan odama girip vızıldardı korkuyorum diye ve ona uzanan bir güçlü ol korkma oğlum eliydi..
Sevgiler.. |
|
|
Yazan: CERENİMO |
Tarih: 02 Ekim 2005 |
Saat: 11:55 |
sizin için çok zor olmalı ama eşinizin salığı ve onun mutluluğu için daha ii o sizi unutamaz onun içn ilk ve son efendi sizsiniz unutmayınn...
|
|
|
Yazan: dileklucy |
Tarih: 30 Eylül 2005 |
Saat: 14:23 |
Aman dikkate dedin o kadar köpeğin yanın da, problem yaşamsın kangal falan yazmışsınız kavga dövüş olmasın iyi yere gitti derken çocuğunuzdan olmayın ayrıca çok sevindim ya muhteşem bir haber :)) |
|
|
Yazan: gorby |
Saat: 13:27 |
Babası bebeğimin resimlerini gönderdi. Oldukça romantik pozlar var görmeye değer;)
Gorby sevgililerinden Kartopu ile aşk sahnelerini aratmayacak bir poz vermiş:)
BKZ: http://www.havhav.com/forum/viewtopic.php?t=8963&postdays=0&postorder=asc&start=360 |
|
|
Yazan: aris |
Saat: 11:29 |
başınıza gelenlere gerçekten çok üzüldüm. bende astım hastasıyım ama şansıma hayvanlara karşı bir alerjim yok. ( ki olmamasına rağmen evimdeki köpeğimi doktor vermemi söledi. bende avucunuzu yalayın dedim :) )büyük yengemde astım var ve alerjenlerinden en önemli olanlarından biride hayvan tüyü olmasına rağmen yaklaşık 15 yıldır evinde kedi besliyor. hemen alt katında oturan kızınında bir köpeği var ve hepsi neredeyse devamlı beraber. kediyi aldıktan sonra ortaya çıkan bu alerji ve astım durumu için o da çok savaştı. kediyide vermeyi reddetti. hatta kızının daha sonra aldığı köpeğede hiç sesini çıkarmadı ve devamlı beraber olmaya başladılar. tabiki hala astım hala alerjisi var. dönem dönem ilaç ve doktor takviyeleriyle hep beraber yaşamaya devam ediyorlar. sizin için onunla neler yaptığı konusunda tekrar görüşeceğim. bu arada bulunduğunuz yerdeki doktor ve hastane durumunu bilemiyorum. eğer izmire gelebilecek bir durumunuz olursa size tavsiye edebileceğim astım doktoru var. kendisi çok paragöz olmakla beraber, bu konuda çok ii bir doktor. benimde çok ağır seviyelerde devam eden astımımı çok daha ii bir duruma sokabildi. yeni ilaçlar ve tedaviler var artık bu astım konusunda. belki 2 senedir gitmedim bile doktora. belki sizin eşinize de daha faydalı olabilecek bir tedavi ya da ilaç bulunabilir. içinde bulunduğunuz çaresiz duruma çok üzüldüm. eninde sonunda işte herşey gelip paraya dayanıyor yine. insanın belkide tek mutluluğunu elinden alıveriyor. umarım astım konusundaki yeni tedavilerle köpeğinizden ayrılma durumunu engelleyebilirsiniz. eşinize acil şifalar diliyorum. allah üçünüzü birbirinizden hiç ayırmaz inşallah. sevgiler. |
|
|
Yazan: Sadikr |
Tarih: 29 Eylül 2005 |
Saat: 23:19 |
Sizin adınıza cok sevindim.. doğru olanı yapmışsınız. Eminim Gorby sizi hep hatırlıycaktır. Daha büyük ve daha rahat bi ortamda çok daha mutlu olarak yaşaması için doğru bi karar verdiniz:) |
|
|
Yazan: rockysmum |
Tarih: 28 Eylül 2005 |
Saat: 11:54 |
Acınıza çok üzüldüm.. gerçekten zor.. İçim yandı sizlerle beraber..Keşke maddi durmum uygun olsaydıda size yardım edebilseydim. Ve onu sizden ayırılmasına engel olabilseydim..Umarım onu çok sevecek sabırlı birileri alırda sizde oda rahat edersiniz.. Sevgiler |
|
|
Yazan: pascha |
Tarih: 27 Eylül 2005 |
Saat: 19:29 |
Sayın Şenol,
Lütfen biraz daha düşünün. ben bunun cozumsuz olduğunuz dusunmuyorumç. Onun baska bıryerde, her ne kadar iyi muhteşem olagan ustu kosul olursa olsun, mutlu olabılecegını sanmıyorum. Bakın cok farklı tedavı yontemlerı de var. Bılmıyorum ılgılenırmısınız ama, homeopatı denen alternatıf tıp yontemıyle, esınızın bu sorununu asabılırsınız dıye dusunuyorum. Vermeyın o bebegı kımseye. benım ablamında astımı ve alerjısı var ama bunu o kendı astı su an. Lutfen bıraz daha dusunun. OInanın ıcım parçalandı yazdıklarınızı okuunca. Eger ilgilenirsenız sıze ırtıbat numaraları verebılırım. Gerekırse ucretsız tedavı ıcın bıle konusabılırım. ,lutfen vermeyın onu... |
|
|
Yazan: atomic |
Tarih: 27 Eylül 2005 |
Saat: 07:47 |
ya walla ne dıeceımı bılemıorum cok sewındım :))))))
cok buyuk gecmıs olsun ohhh dıoırum yanı ne denıleblır:))))))
|
|
|
Yazan: köpörk |
Tarih: 25 Eylül 2005 |
Saat: 21:15 |
Serpil Hanım inanın çok sevindim.Hem Gorby sizden çok uzaklaşmamış olur,hem de rahat bir ortamda yaşar.En kısa zamanda eşinizin iyileşmesi ve oğlunuza tekrar kavuşmanız dileğiyle.. |
|
|
Yazan: BACİO |
Tarih: 23 Eylül 2005 |
Saat: 17:59 |
Sevgili Serpil Hanım,önce geçmiş olsun.Biliyormusunuz, birbirini seven kalpler arasında gözle görülmeyen ipler olurmuş. Kalpler uzaklaştıkça, ipler gerilir,canını yakarmış.Ama asla kopmazmış. Eminim Gorby sizi asla unutmayacak. Ben tekrar kavuşmanızı diliyorum. |
|
|
Yazan: asi |
Saat: 16:09 |
ya gerçekten çok sevindim gorby'e bi ev bulduğunuza tanımadğınız kimseye vermediğini zii olmuş sizin adınız çok sevindi çünkü çok şeker bi şey |
|
|
Yazan: elian |
Saat: 08:53 |
kopeginizi gonul rahatligiyla en iyi bakabilecek kisiyi belirledikten sonra verebilirsiniz.
insanin sagligi her seyden onemlidir bu bir, ikincisi kopekler sahiplerinden ayrilinca raki esliginde arabesk sarkilar dinleyen hayvanlar degildir, gozyasi doken hayvanlar degildir. bu yuzden de verebilirsiniz, kimse de karisamaz, elestiremez.
allah sabir versin, sifa versin. |
|
|
Yazan: barışvefiliz |
Tarih: 22 Eylül 2005 |
Saat: 21:58 |
inanılmaz derecede çoooooooooooooooookkkkkkkkkkk sevindim allah sevenleri ayırmıyo geçmiş olsun :) |
|
|
Yazan: atomic |
Tarih: 22 Eylül 2005 |
Saat: 13:38 |
ya kopek sızınle kalmalı gıbı seyler yazmayın noluır ya ınsanlar mecbur kalmıs anlayın ıste serpıl hanım cok uzuldum bıle bıle lades ha oncelıkle gecmıs olsun demek ıstıorum esınıze kopegınızı baskasına vermenıze cok uzuldum ama elden bı sey gelmıosa care yoksa yapılcak tek sey bu ama en azından acele cı olmayın nolur verdıgınız ınsanları sız dfe tanıyın yerlerını gorun ya bukadar ıgrenc bı durum olmaz off ıcım daraldı guclu olmaya calısın nolur ya ben kopegınızın kayboldugu ve bulundugu zamanları da hatırlıorum hatta sanırım veterıner le ılgılı bı sorun olmustu offf offf ne denır ne yapılır hıc bılmıorum ama en azından havhav com edıtorlerı bızlere bı yol gosterebılır ve cozum yolu uretebılır en zaından ıpın basını onlar ceksın gerısı gelıcekdır ben buna ınanırum ve havha com edıtorlerınden somut cozum ler beklıoruz gercek hayvan sewerler ıcın cııddı cozumler ya sadece baslangıcı sız yapın sonbrasında butun hayvan sewerler elınde gelenı yapıcaktır ben buna emınım aklıma bı tek bu gellıo lutfen guclu olun |
|
|
Yazan: gorby |
Tarih: 21 Eylül 2005 |
Saat: 20:52 |
Arkadaşlar; size çok güzel bir müjdem var. Biliyorsunuz eşimin hastalığı dolayısıyla Gorby'e yeni yuva aryışı içerisine girmiştik. Datça 'da yaşayan bir arkadaşımız var sevgili Bülent ona buradan kucak dolusu sevgilerimi gönderiyorum "Gorby bende kalabilir, istersen geçici istersen sonsuza kadar" dedi. Çok mutluyum:)) arkadaşımın evi kocaman bahçeli bir ev... Evinde ve iş yerinde daha 3 tane köpüşü var; biri Alman Kurdu, biri Husky, biri Kangal şimdi birde Gorby eklenecek tam bir çiftlik :) en güzel yanı da Gorby'i istediğim zaman gidip görebileceğim ve eğer eşim iyileşirse yavrumu tekrar alabileceğim:)
Çok mutluyum arkadaşlar çooook :)) |
|
|
Yazan: SedatJ |
Tarih: 20 Eylül 2005 |
Saat: 02:10 |
öncelikle çok buyuk geçmiş olsun..ve bence kesinlikle köpeğinizi başkasına vermeyin..benmde ole bi sorunum olmuştu..köpeğimi 1 ay benden uzaklaştırmak zorunda kaldırlar..köpeğimi 1 ya sonra aldığımda inanılmaz zayıflamış bir halde gordum ayrıca kendisine aşırı derecede zarar vermişti..kuyruğunu ısırmış kendisini ısırmış kafasını duvara falan vurmuştu..lutfen kopeğinizi başkasına vermeyin... |
|
|
Yazan: lovekhan |
Tarih: 18 Eylül 2005 |
Saat: 16:34 |
bazı durumlarda kelimeler birşey ifade etmez ya...işte şimdi ne diyeceğimi de bilemedim.....
keşke yapabileceğim birşey olsaydı... tanıdık arkadaşlarıma soracağım..umarım istediğiniz gibi bir yer bulabiliriz... çok üzücü.... |
|
|
Yazan: Zeyneb Ece |
Tarih: 18 Eylül 2005 |
Saat: 13:10 |
gerçekten çok üzücü bir olay.benim bir köpegim yok.çünkü ailem buna karşı.bir kez köpek aldıgımızda neler oldu neler...ondan beri ailemi ikna edemedm :( keşke onu ben alabilseydim.fakat annemleri ikna etmek için elmden geleni boşuna bile olsa yapıcam... allah yardımcınız olsun... |
|
|
Yazan: voodooshila |
Tarih: 17 Eylül 2005 |
Saat: 10:11 |
merhaba serpil hanım,
gerçekten çok zor bir durum,
izmir gümüldür gibi yerlerde ya da mordoğan da çok uykun kiralık evler var ve genelde hepsi bahçeli. bence mutlaka taşınmalısınız, çünkü köpeğiniz yetişkin ve ayrılığı, ne kadar büyük bahçeli olan birine de verseniz, kaldıramıcaktır. bence köpeğinizi başkasına vermek çözüm değil. köpeğinizi odaya kapatığınızda bile o bunu piskolojik etkiliyor,düşünün ki onu başkasına verdiğinizde neler olacak! |
|
|
Yazan: grimelek |
Tarih: 16 Eylül 2005 |
Saat: 14:10 |
geçmiş olsun eşinize..abimde aynı hastalıktan muzdarip ve neler yaşadığınızı çok çok iyi anlıyorum..abimde komaya giriyor çünkü sıkça :(( son kez komaya girdiğinde 3 gün yoğun bakımda kalmıştı ve doktorlar bizede aynı şeyi söylediler,alerji..üstelik hem kuş tüyüne hemde köpek tüyüne :(( bizim evdede ikiside var..bizde uzun süre çaresiz kaldık,halılar kalktı,bebeklerimizi 1 odaya koyduk..tabi buda çözüm olmadı..ben köpüşüm kırpığı parkta bulmuştum ve tekrardan başka birine vermek oğlumu altüst ederdi.bende 2 gün evde 5 gün büyük abimlerde 1 sene falan idare ettim,abim evlendiği için artık bizimle beraber değil,biz bu olayı güçte olsa atlattık..umarım sizde oğlunuzdan ayrı kalmadan bir çözüm bulabilirsiniz..kalbim sizlerle,tekrardan geçmiş olsun.. |
|
|
Yazan: sempatik |
Saat: 13:51 |
merhaba....Yazınızı okurken inanın ağladın.Bu bir çocuğun anne babasından ayrılması kadar imkansız bir şey.Durumunuz gerçekten zor ama kucağınızda cüssesi büyük yüreği sevgi dolu minik çocuğunuz sizden daha zor durmda. Onun sizden ayrılması demek (bu yaştan sonra)hayata küsmesi demektir. Buna başlamış bile kuyruğunu ısırması size anlatımının şekli.Ben de sizin kadar olmasa da hastayım(kalp kapakçığım la ilgili)eğilmemem gerek. köpek sahibisiniz bilirsiniz.Her türlü aktif harekette bulunuyorsunuz.Eğildiğim takdirde oksijen çokluğundan komaya giriyorum.Sokaktan gelince patilerin yıkanması buna yetiyor ama ben ondan vaz geçemiyorum. ölüm bile onunla güzel diye düşünüyorum.......Benim şahsi fikrim.....Size de köpeğinize de zarar gelmiycek şekilde kararlar diliyor geçmiş olsun diyorum. |
|
|
Yazan: huseyincolak |
Saat: 11:56 |
durumunuza çok üzüldüm... yetişkin bir köpeği almak da vermek kadar zordur...size tavsiyem ne yapıp ne edip onu o bölgede birine vermek için çaba sarfetmenizdir... |
|
|
Yazan: mördi |
Tarih: 15 Eylül 2005 |
Saat: 22:55 |
eger size yakın olsaydım onu almak ısterdım benimde husky ım 3 yasında trafik kazasında olmuştu ıstanbulda olsaydınız ınanın onu alırdım ama isterseniz yine alırım ama sizden çok uzaklaşmasını ıstemem istanbulda evim on arka ve orta bahçe olamak uzere çok buyuk siz yine bi duşunun ama inşallah size yakın biryerlerde bulursunuz k.çok iyi bakın geçmiş olsun allahtan acıl şifalar dilerim |
|
|
Yazan: kaikaikai |
Tarih: 14 Eylül 2005 |
Saat: 20:23 |
durumuna çok üzüldüm benim imkanım olsa alırdım ama yok bazı yerlerde parayla köpeklere bakıp ihtiyaçlarını karşılyabiliyorlar isterseniz bi deneyin eşinize de geçmiş olsun umarım çabuk iyileşir siz de köpeğinize kavuşursunuz |
|
|
Yazan: haydut2 |
Tarih: 13 Eylül 2005 |
Saat: 22:40 |
ben ogrenci yurdunda kaliyorum, bu yuzden Gorby'i almam imkansiz... ama umarim en kisa zamanda istediginiz gibi birisi cikip Gorby'i evlatlik edinir... zor bir durum... cok cok gecmis olsun... umudunuzu yitirmeyin... hoscakalin... |
|
|
Yazan: gökçen |
Saat: 18:46 |
merhaba,
durumunuza çok üzüldüm.bahçeli bir evim olsaydı hiç düşünmeden alırdım.dilerim en yakın zamanda uygun bir aile bulursunuz.sizin için dua edeceğim. |
|
|
Yazan: şimal |
Saat: 16:08 |
of serpil abla keşke bu kadar zor olmasaydı hayat hep zayıf yönlerimizden yakalamasaydı bizi
sizin yerinizde olsam bende aynı şeyi yapardım ne güzel planlarımız vardı düğünümüz olacaktı yakında kocaman bir aile olacaktık ama hakan abimin hastalığı çok zamansız yakaladı bizi ne yazık
sanırım sizi benim kadar iyi kimse anlayamaz biliyorsunuz benim eşimde astım hastası ama çok şükürki kızıma uzun bir savaştan sonra bağışıklık kazandı ve artık sorunumuz yok keşke herşey daha farklı olsaydı keşke ...... |
|
|
Yazan: I-NooRe |
Saat: 15:13 |
Sevgili Serpil,oldukça zor ve cansıkıcı bu durum için üzüntümü bildirmekten başka bir şey söyleyemiyorum.Gorby le ilgili yazılarınızı okurken,sanki tüm zorluklar bu hayvanla birlikte yaşamanız için yaratılmış,sanki bir deneyimden geçiyorsunuz :((.Bende bir husy sahibiyim,kızım henüz 10,5 aylık istanbulda bir apartman dairesinde yaşıyoruz.Bir husky sahibi olmanın oldukça zor,bir o kadarda ayrıcalık olduğunun bilinci içindeyim.Ölüdenizde bir arkadaşım var geçen sene 8 yaşındaki kangal bir dosyunu kaybetti.Eminimki gorbyi sahiplenmek isteyecektir.Ama gorby için gerekli olan bahçeye ne yazıkki sahip değiller. Şuanda size nasıl yardımcı olabilirim diye düşünüyorum,düşünürkenden düşüncelerimi yazıya döküyorum.Tekrar tekrar eşinize geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum,bir çözüm bulabilmek için tüm eş dost ve arkadaşlarla irtibata geçtim.Sevgilerimle
Aynur..... |
|
|
Yazan: HELEN |
Saat: 14:08 |
Bazen nedenlerde takilip kaliyorum... Neden sevdigim insanlar ? Neden ben ? Neden bana, sevdiklerime yardim edicek kadar maddi guc vermedin Neden ? Neden hep iyilerin basina geliyor ? İste kocaman bir NEDEN daha soylemek istedigim cok sey var ama.. Sadece melekler bundan sonra hep yaninizda olsun ve size guc versin..
Artik iyi bir seyler olsun.. |
|
|
Yazan: ReynoLds |
Saat: 13:41 |
Allah sabır wersin ;( |
|
|
Yazan: suvcenk |
Saat: 13:34 |
Ne kadar üzüldüm , acınızı nasıl da içimde hissettim anlatamam :(
Umarım hepiniz için en iyi çözümü en kısa zamanda bulabilirsiniz.
:( |
|
|
Yazan: gaco |
Saat: 13:11 |
Sayın Serpil Yüzak,
10 yıllık büyük cins köpek sahibiyim. Bildiğim şudur. Kafesin içinde de yaşasa, küçük kuvalette de yaşasa, bir odada da yaşasa KÖPEĞİNİZ SİZİNLE BİRLİKTE YAŞAMAK ZORUNDADIR. Yeşil kırlarda koşmak artık siz yoksanız ona bir mutluluk vermez. Başınıza ne gelirse gelsin, ayrılamazsınız. ondan ayrılmanız onun için en büyük darbedir. Koşmasın, oynamasın ama sizin yanınızda olsun. Bu duruma da alışır. Boş bir düşünce değil bu. Bu alanda çalışmış biriyim de aynı zamanda. |