Yardım Email Gönder  
 erujum - Yeni Yavr...
 erujum - Amerikan ...
 karlıçınar - Kanga...
 toprak musti - Sib...
 toprak musti - Orh...
 köpek_isteyen - Bu...
Şifremi Unuttum!

Kanlı bir saatin öyküsü

Heyecanla sahibi olan ufak çocuğa doğru koştu Pufy. Onun kendisini her çağırışına büyük bir heyecanla gitmek, göreviydi sanki. Annesi, babası, kardeşi, arkadaşı... her şeyiydi ufak çocuk onun için. Bir kerecik sevse, sevinçten çıldırır, sırf kendini bir kez daha sevdirebilmek adına, her türlü cambazlığı yapmaya çalışırdı. Yeter ki, sevsin...

Ölmüş annesini hala emmeye çalışırken tanışmıştı sahibi olan ufak çocukla. Süt gelmeyen memeleri zorlarken, arkasından yumuşacık iki minik el sarılmış, onun "annemden ayrılmam" diye feryatlarına kulak asmadan kucağına almıştı. Gözlerine bakıp, "bundan sonra birlikteyiz ufaklık, isminde 'Pufy' olsun olur mu ?" demişti. Minicik bir köpek, minicik bir çocuk... Sevgi ve dostluğun başlangıcının adıydı Pufy... Böyle başlamıştı yaşamın yeni tadı.

Tombiş vücudunu minik ayakları zor taşır, ufak çocuğun arkasından koşarken çoğu zaman hemen yorulur, beni de bekle anlamında "Hev Hev" diye kendini ifade ederdi. Ufaklıkta geri döner, Pufy'nin yanına oturur ve Pufy dinleninceye kadar onunla sohbet ederdi. Birbirlerini hiç gözden kaybetmemeye çalışırlardı. Pufy bir an onu gözden kaybetse bu korkunç dünyada kaybolacak zannederdi. Henüz 2 aylıktı, yaşama dair her şeyi çocuktan öğreniyordu. Oyun oynayalım diye attığı ufak ısırıklardan birinde, çocuğun ayağı kanayınca, çok utanmış, üzüntüsünden köşe bir yere gidip ağlamıştı. Onlar iki kardeş gibiydiler. Çimlerde alt alta, üst üste yuvarlanmaları, yemek yemek için olan yarışları, çeşmeye kim önce gidecek müsabakaları. Hepsi hayatın öğrenimiydi Pufy için.

Geceleri hava biraz serin olurdu. Büyük büyük köpekler gelir, etrafta sinirli sinirli gezerlerdi. Pufy her akşam kerpiç bir duvarın arkasında uykuya dalar, sabaha kadar uyanmazdı. Kim bilir belki uyanırsa büyük köpeklerden biri onu yerdi ? Ya da karanlık onu boğardı. Üstelik ufak çocukta yoktu. Onu kim korurdu ?

Günler hızla geçiyor, her gün Pufy yeni bir şeyler öğreniyor, her gün ufak çocuğa daha çok bağlanıyordu. Doğum tüyleri dökülmeye başlamış, kısa ve gri yeni tüyleri onu daha tombul ve güzel göstermeye başlamıştı. Evet, yakışıklı bir delikanlı olacaktı. Hatta kocaman olup, ufak çocuğu hep koruyacak, ona kimsenin zarar vermesine izin vermeyecekti. Hele çimlere bastıkları için çocuğa bağıran kapıcıyı çoktan gözüne kestirmişti. Büyüyünce ufak bir paça alacak, çocuğa bir daha bağırmaması gerektiğini anlatacaktı. Sanırım insanlar iyi canlılardı. Ufakları bile böylesine sevgi dolu ise, büyükler daha anlayışlı, daha koruyucu olmalıydı. Evet, evet.. Yaşam çok güzeldi...

"Haydi Pufy, saatimi getir" yine büyük bir heyecanla koştu. Saati çimlerin içinden alıp, hızla geri çocuğa döndü. Saati bırakınca, sevgi dolu ufak eller boynuna dolandı. Ah, hep sevseydi keşke. Yumuşacık ellerin ilettiği sevginin karşılığını o minik elleri yalamakla verdi. Tekrar ayağa kalktı çocuk ve saati fırlattı. "Haydi pufy, getir bebeğim". İşte yine saati getirecek ve yine sevilecekti. Heyecanla koştu, saati ağzına aldı. Kalbi küt küt çarpıyordu. Dönmek için hamle yaptığında arkasında biri engel oldu. Bacağıyla onu itelemişti. Minicik başını kaldırıp, gözlerini yukarıya dikti. Kocaman bir insan duruyordu. "Acaba saati bu amcaya versem, oda beni sever mi" diye düşündü. Adam elindeki küreği havaya kaldırdı, sanırım atıp getirmesini isteyecekti. Ama o kürek çok büyüktü, getiremez di ki... Beklediği olmadı. Kürek büyük bir hızla başına indi...

"Demek bahçeme pislersin ha!!!" acıdan ne söylediğini anlayamamıştı bu büyük insanın. Öyle çok canı yanmıştı ki, avazı çıktığı kadar bağırmak istemiş, fakat ağzına dolan kırmızı sıvı sesinin çıkmasını engelleyerek, ufak bir mırıltı halini almıştı. Kulakları duymaz oldu, gözleri kararmıştı. Neden vurmuştu o amca ona ? Ufak çocuk nerdeydi ? Neden korumamıştı Pufy'sini. Kürek bir kez daha kalkıp vücuduna indi. Yine tarifsiz bir acı kapladı vücudunu. Bir hüzün perdesi kapatmıştı gözlerini. Artık hareket edemiyordu, küt küt atan kalbinden başka hiç bir yerini hissetmiyordu çünkü. Minicik gözlerini kaldırıp ufaklığı aradı. İlerde belli belirsiz bir gölge. Evet oydu, kokusunu buradan bile almıştı. Tıpkı oda kendisi gibi hareketsiz, korku dolu gözlerle bakıyordu. Acaba ona da mı vurmuşlardı ? Neden donup kalmıştı ? Neden gelip kendisini bu canını yakan adamdan hala kurtarmıyordu... Nedenler ile doldu beyni. Saati hızlıca alıp gelemediği için mi böylesine acı bir ceza verilmişti ona ?

Kürek bir kez daha kalktı... Pufy her şeyi anlamıştı. Bir kaç saniye sonra, annesi gibi hareketsiz olacaktı. Annesi gibi toprak olacak, gözleri güneşin doğuşunu hiç göremeyecek, yeni bir gün başlıyor sevincini, yüreğinde hiç hissedemeyecekti. Bir daha kalkıp oynamayacak, kafasını küçük çocuğun kollarının arasına sokamayacaktı. Her şeyden önemlisi, büyüyüp onu koruyamayacaktı. Kılıçların kınına girerken çıkardıkları ses gibi bir ses çıktı boğazından. Yaşamasına niçin izin verilmiyordu ? Soru işaretleriyle dolu minik gözlerini, ufaklığın gözlerine dikti. Son yargılamasını yapmıştı, insanlar ufaldıkça sevgi doluyor, büyüdükçe kin ve nefrete dönüşüyorlardı.

Kürek indi...

Yaşam bitti...

Pufy' den arda kalan, minicik ağzından bırakmadığı kanlı bir saatti...

Sami Güzel
Nick: Dragon

Sizin Yazılarınız sayfasına yazılarınızı yollamak için editor@havhav.com adresine e-posta gönderebilirsiniz.

18.09.2003

İlgili Başlıklar
Öykü yarışmalarından editörün seçtikleri
HavHav.com 1 yaşında...
Kral
Sami Güzel'in köpeği Odysseus
    Yorum Yaz

Yorumlar   (32 adet)

Yazan: bluessema12

Tarih: 01 Eylül 2008

Saat: 15:29

ağlamaktan bi garip oldum ya o yaratığın allah bin belasını versin çektirsin allah ona ne yazdıımı bilmiyorum kötü bişe yazdıysam mazur görün

Yazan: maniaC_3m0

Tarih: 13 Ağustos 2008

Saat: 17:38

inanmıorm yaah x(( ne cahil ne acımasız insanlar war bi an kendimden utandım iqrendimm niee? çünkü malesef bende o adamla aynı ırktanım.. o küçük köpeqin ne suçu wardıı.. bölee insanları şiddetle kınıormm wh ayhnıı acının 100 katının o insandan çıkmasını nefredle istiorm..

Yazan: hozat

Tarih: 12 Ekim 2004

Saat: 18:30

Bugün köpeğim Göksu öldü çok üzgünüm bugün gençlik virüsü kaptı vücudu kaskatı kesmişti onun ölü bedeni psikolojimi olumsuz bir şekilde etkiledi halbuki yaşaması elimden gelen bütün yolları denedim hep suçlu kendimi göreceğim keşke köpek almasaydım

Yazan: atmaca

Tarih: 26 Mayıs 2004

Saat: 13:02

inanamıyorum :((( Gerçek değildir dedim ama sonra yorumlardan gerçek olduğunu öğrendim hangi insan kılığına girmiş yaratık bunu yaparki bunu yapanı biliyorsanız afişe edin. Bu adamı alıcan onunda kafasına vura vura öldürücen. Ne kadar kötü değilmi böyle yaratıklar insanın içindeki canavarı uyandırıyor. Allah verir onun cezasını ben inanıyorum. Dermansız dertlere düşer sonra da ben kime ne yaptım ki diye kendine sorar yaratık. Çok üzgünüm. Başıma giren ağrıyı tahmin edemezsiniz. Benim oğluma biri böyle birşey yapsa onu bu dünyaya geldiği güne pişman ederim.

Yazan: buffy5

Tarih: 24 Mayıs 2004

Saat: 19:50

okurken içim cız etti:'((((...........gözlerim doldu hatta agladım off offfffffffff:(((((

Yazan: love

Tarih: 13 Mayıs 2004

Saat: 15:49

yaa feci ağladım gerçek değil dimi bunu kim tatlı puffy i kim öldürdüyse allah onun belasını versi o da gebersin

Yazan: sagan

Tarih: 15 Nisan 2004

Saat: 19:52

yazıyı daha yeni okudum ve ağlamaktan ne yazdığımı bile göremiyorum.gercek olmamasını diliyorum.böyle insanları yaşatmamak lazım bu dünya için zararlılar. dogada bir kural vardır güçlü olan kazanır diye.bizde hayvan severler olarak güçlerimizi birleştirip dışı insan içi canavar olan bu kişilere haddini bildirmeliyiz.unutmasınlar ki bir insan yeri geldiğinde tüm hayvanlardan daha zararlı olabilir tüm hayvan sevmeyenlere bir uyarı...

Yazan: techno2004

Tarih: 27 Ocak 2004

Saat: 21:12

o kürekle o beyinsizin mezarını kazmak ve büyük bi zevkle üzerine toprak atmak isterdim böle insanlık olmaz 15 dkdır gözyaşlarım durmuo ailem içeriden benim ağlama sesime koşarak geldiler acaip üzüldüm üzülmek ne kelime adeta yüreğim parça parça oldu.. of off :((

Yazan: pingu

Tarih: 14 Ocak 2004

Saat: 17:49

ne olur doğru olmasın bu yazılanlar :(
tanrım !!! bunlar ınsan olamazlar
ne hakla baska bır canlının hayatını bu sekılde karartırlar ,sen kım oluyorsunkı... merak edıyorum kafalarının ıcınde ne tasıyorlar acaba.. beyın olmadıgı kesın tabı...

Yazan: ŞEYTAN

Tarih: 08 Kasım 2003

Saat: 21:23

yazık yaa...
küçük zararsız bir köpeğe niye vurdu ki? Kim yaptıysa bunu bedelini ödemeli bence.
pufi cik ve diğer tüm köpecikler acinizi anliyorum. Ama her insan her yavrucak minik bir çocuk gibi yufka yürekli olsaydı hayvanlar acimasizca öldürülmezdi.
gerçekten çok üzüldüm tüm hayvanseverlerin başı sagolsun

Yazan: rakun76

Tarih: 09 Ekim 2003

Saat: 14:36

Dragon mahvettin beni..Ben boyle zamanlarda insan olmaktan utaniyorum.

Yazan: nazbilak

Tarih: 27 Eylül 2003

Saat: 22:22

Bu çok korkunç bir olay.Bu olayı okuduğum zaman içim bir an için donup kaldım. Bunu yapan insanın yaşamaması gerekiyor.Çünkü Puffy sadece saati getiriyordu kardeşi gibi saydığı en yakın arkadaşına...Ama getiremedi.O adamın yaptığı yanına kalmamlı hiç bir dakika, saniye, salise!!!!!

Yazan: Rocksy

Tarih: 27 Eylül 2003

Saat: 12:39

Köpeğe üzüldüm doğrusu:(

Yazan: freddie

Tarih: 26 Eylül 2003

Saat: 22:19

sadistçe öldürülen ne kadar köpek var!!!bunu yapan insanların varlığını öğrenince insanlığımdan utanıyorum!!asıl utanması gereken onlarken...

Yazan: laki

Saat: 19:02

ne diyeceğimi bilemiyorum bu olay çok kötü olmuş size sabır diliyorum göz yaşlarımı tutmasam eminim ki hüngür hüngür ağlılardım daha fazla dayanamıycam...

Yazan: fugurel

Saat: 14:03

Herşey şu anda boğazıma düğümlendi...Mp3'ü ben de dinledim...offf yazamıycam...nefret ediyorummmmmmm

Yazan: kaori

Tarih: 25 Eylül 2003

Saat: 16:54

Ben müzkalini dinledim,inanırmısınız dahada acı oluyor.Valla hıçkıra hıçkıra odama gidip ağladım.Pislik insanlar...bu arada dragon eğer o hikayeyi sen aeslendiriyorsan çok güzel olmuş,yani duyguyu iyice bastırmış...

Yazan: tulumcu

Saat: 15:53

bu nedir böyle ... gözlerimdeki yaşları dindiremiyorum.birden evdeki kızımı düşündüm.zaten her gün onu kaybetme korkusu ile yaşarken keşke bu yazıyı okumamış olsaydım.dışarı çıkamadığına üzülüyordum ama artık dışarıda böyle insan kelimesini asla yakıştırmayacağım kişilerin oluşu nedeniyle varsın evde kalsın ama yaşasın gönlünce yaşasın isterim.size sabırlar diliyorum.

Yazan: senembalak

Saat: 13:47

Arkadaşlar,
Bu öyküler olmalı mı olmamalı mı? Ben şahsen emin değilim ve hem okumamaya çalışıyor hem de gözlerimi alamıyorum bilgisayar ekranından sonra olan oluyor tabii ofiste yine saklamaya çalıştığım salya sümük sesleri...Ben kendime gelemiyorum bunları okuyunca ve bence zaten hassas olan bizleri daha da çok üzüyor...Neden var bu yazılar? Köpek sevmeyenler için mi? Yoksa sevenler için mi? E bu sitede zaten hepimiz köpekleri evlattan ayırmayan insanlarız..neden hep bu aıyı okuyoruz hep? Belki e kızım sen okuma diyeceksiniz ama bu mudur yani? Bilmiyorum siz karar verin zaten başka bir şey düşünemez hale geldik çoğumuz...bir de bunları duymayalım artık, güzel hikayeler yok mu amaç insanları özendirmekse...bu hikayeler işe yarıyor mu? Bilemedim ben...derdimi anlatabildiğimden bile emin değilim ama bu kanlı saatin öyküsü benim hep aklımda olacak...fayda mıı bu zarar mı....? Gerçekten okumamış olmayı tercih ederdim :(

Yazan: hakantürker

Saat: 10:33

Umar1m gerçek olmayan bir hikayedir. Okurken gözlerimin doldugunu ve sanki kendi dostlar1m1n öldürülüsünü yasar gibi oldum. Merhamet in yanlar1na bire ugramad1g1 bu insanlar. diger yasamda kendi yapt1klar1ndan daha ac1 sekilde cezaland1r1lacaklar. Bundan kimsenin süphesi olmas1n. Kainatta yap1lan bir zerre iyilikde bir zerre kötülükte kars1l1ks1z kalmaz. Bunu çok iyi bildigim icin Pufy ve onun gibi yavrucaklar1n kan1 yerde kalmayacak. Sevgiyle ve merhametle kal1n..

Yazan: Dragon

Saat: 09:55

Malesef gercek bir hikaye. Vahset olmasin diye bazi kisimlarini degistirdim. Bu hikayenin muzikal halini dinlemek isterseniz, http://www.dragonfear.com/pufy.zip adresinden cekebilirsiniz mp3 halini..

Yazan: ebruli

Tarih: 23 Eylül 2003

Saat: 16:06

Ne diyebilirim ki ne yazık ki bu tarz insanlarla günlük yaşamımızda karşılaşabiliyoruz ... kalbinde sevgiyi büyütmeyen,kin büyüten kimi insanlardan bu acımasız,çirkin hareketten başka birşey beklenemez ki :((

Yazan: ece084

Tarih: 22 Eylül 2003

Saat: 13:29

insanları anlamıyorum ne var şimdi küçücük savunmasız hayvana vuracak.... insanlar çok acımasız ya :( insan olduğum için utanıyorum artık lanet olsun ble insanlara aynı şey onların çocuklarına yapılsa ne hissederler acaba. ne kadar acıdırki aramızda böle insanları barındırıyoruz. benimde var böyle bir tanıdığım.hayvanları hiç sevmez ve öldürür. sizlere söylüyorum cani insanlar hiçmi elleriniz titremiyor,hiçmi vicdanınız sızlamıyor. kendinizi lütfen o zarasız hayvanların yerine koyun evet onların da aldırganlık zamanları oluyor ama sadece korunmak ve krumak için.
lütfen kendimizden güçsüz varlıkları ezmeye çalışmayalım. bu dünya da hepbirlikte yaşıyoruz onlarda bu dünyanın bi parçası kıeşke hayvanlarında bi mahkemesi olsa da bu insanları süründürsek..

Yazan: fatmacik

Tarih: 21 Eylül 2003

Saat: 18:32

bu dünyada ne kadar iğrenç insanlar var ya! eger bu hikaye gerçekse o adamı aynı şekilde öldürmek istiyorum!bu hikaye bana kendi öz dedemin köpeklerime sopa attığı,sonrada engel olmaya çalıştığımda beni dövdüğü günleri hatırlattı:( Sırf zevk için onlara işkence ederdi:(( asmalı böyle adamları asmalı !!

Yazan: only one

Tarih: 20 Eylül 2003

Saat: 23:52

:'( ne kadar üzücü.bir sürü köpek var böyle acımasızca öldürülen ne yazık ki...işte böyle bir dünya bizimki..

Yazan: kizimgoldi

Saat: 23:24

gercekten üzüldüm ama sana bravo yani böyle bir duyguyu bizimle paylasmana sevindim....

Yazan: tony_c

Saat: 20:44

Eger gercekse bunu yapanın Allah bildiği gibi yapsın.

Yazan: tony_c

Saat: 20:43

bana lutfen bunun gercek olmadıgını soyleyin!!!

Yazan: RIX

Saat: 15:41

Umarım bu öykü sadece bir hayal ürünüdür. İnsanın içini acıtıyor bu yazıyı okumak. Keşke o küreği hayvanlardan uzak tutabilsek...

Yazan: Minerva

Tarih: 19 Eylül 2003

Saat: 18:18

Bu hikayenin gerçek olmamasını öyle çok isterdim ki. Umarım küçük çocuk ve gri yavru sadece bir kabustaki karekterlerdir.

Yazan: sera alper

Saat: 17:19

yaaa moralim bozuldu şimdi yaaa!!!

Yazan: shark

Saat: 09:56

:( okurken insanın içi gidiyor... :(

Sayfa başına dönmek için tıklayın
Balıkesirde kayıp yavru ...
Kayıp dişi doberman aran...

Barınaklardan