|
|
|
 |
|
|
|
|
Hagi'yi bir de benden dinleyin... |
|
Hagi ile geçtiğimiz hafta tanışmış acı hikayesini öğrenmiştik. Üyelerimizden Nevin Torun aynı sokakta yaşadığı Hagi bir de kendi dilinden anlatıp verdiğiniz desteğe devam çağrısında bulunuyor. Lale Halimoğlu ise Hagi'nin son durumunu bizlere paylaşıyor.
Nevin Torun Hagi'yi anlatıyor...
Sevgili Dostlar,
Bende bir Rumelihisarı Karakoyun sokak sakini olarak bu korkunç olayı kınamak istiyorum.
Bizim "HAGI"mizi birde benim ağzımdan dinleyin istedim... Hagi öyle duygu yüklü ve sahiplenen bir köpektir ki... 15 senelik hayatında sayısız acılara ve hastalıklara savaş verdi. Hep yarın ölecek korkusuyla, hep yarın ölecekmiş gibi yaşadı. Mahallemizde bulunan herkesin tek tek gönlünü alır Hagi... Bakkala gidecekseniz sizinle birlikte yürür, bakkaldaki alışverişinizi tamamlayana bekler bakkalın karşısındaki çıkıntının üstünde... Sonra yine eve kadar yanınızda yürür. Eğer ekmek almışsanız ve ucundan koparıp ta verirseniz gönlünüzün köşesinden mahcup mahcup alır, elinizi yalayarak teşekkür eder... Bizim oralarda bir merdiven vardır, karakolun yokuşuna iner. Zor ve kaygandır kar yağdığında. Hani tutunarak inmek zorunda kalırsınız ya, Hagi yine yanınızda eşlik eder taaa İskele 'ye kadar. Belki kayar düşersiniz de yardım falan gerekir diye... Böyle akıllı, böyle iyi kalpli aynı zamanda çokta yakışıklıdır oğlumuz. Kemal gurur duyar Hagi'yle, ee duymasın mı onun olduğu kadar herkesin sevgilisidir.
Ben yanlış tedavi sonucu 12 Şubat günü köpeğimi kaybettim... Kujo'mun mamaları kalmıştı kutu kutu. Dışarısı kar, Hagi'de asli görevlerini yerine getiriyor o sıralar, hep bizim apartmanın önünde... Koca bir tabak mama hazırladım Hagi'ye, hava soğuktu üstümde ince. Hagi koştu geldi. Ben elimde tuttum mama kabını ki, herkeste Hagi için bir mama kabı vardır, baktı titriyorum kabı ağzıyla tutup aldı ve yere koydu. Kafasını kaldırıp baktı bana hadi sen gir der gibi... Ben zaten köpeğimin acısıyla mahvolmuşum, sarılıp ağladım Hagi'ye. Hiç kaçmadı, hiç çekilmedi yanımdan. Durdu, bekledi, sonra ben içeri girdim rahat rahat mamasını yesin diye... 3-4 gün böyle devam etti. Ben hazırladım, Hagi afiyetle yedi. Sonra Kemal'i gördüm bir gün. "Hagi'ye her gün ziyafet çekiyorum" dedim. Kemal'de "Bende bu köpek neden 4 gündür yemek yemiyor diye veterinere götürdüm" dedi. Böyle düşkündür işte Kemalcim de köpeğine. Eee kolay mı neler çekti daha önceki yıllar. Azrail'e az mı çalım attı?
Gelelim vicdan yoksunu Selahattin Bey'e... Bence köpekleri çöp makinesinde ezen canavarlardan hiç bir farkı yok. Selahattin Bey'in bir hayvanın üzerine kovayla kaynar su döküp haşlaması kompleksi kendinde olmayan kocaman yüreği, hayvan bile olsalar iki yüreğin yakınlaşmasını kıskanmasıdır. Eline ne geçti sorarım sana? Ama Selahattin Bey siz Hagi'yi daha tanımamışsınız... Siz Hagi'yi yaşamamışsınız ve siz Hagi'nin sevenlerini hesaba katmamışsınız. Ne demişler? Karşındaki hakkında ne düşünürsen Allah sana 10 katını versin... Allah sana sevgi versin, sıcak bir kalp versin, vicdan versin ve Hagi'nin seni affedebilmesi için merhamet versin...
Paylaşalım dostlar, bizi yalnız bırakmayın...
Hagi'nin son durumu...
Lale Halimoğlu'nun mesajı...
Rumelihisarlı HAGİ'mizin keyfi daha iyi. Özellikle ayak-bacak bölümündeki yanıklarda %50 iyileşme var. Toplam 6 el ayası büyüklüğünde olan beden yanıklarında ise kapanmamış 3 el ayası büyüklüğünde yara hala var. Böbrek fonksiyon testleri devamlı yapılıyor ve şu anda bir sorun yok. Sürekli kontrol altında tutuluyor. 3 hafta daha kritik. Klinikten yetkilileri henüz sevindirici haberi vermiyorlar. Alanın büyük olması nedeni ile septisemi tehlikesi halen geçerli...
Ben ilk ziyaretlerimde o çok sevdiği hindi döner götürmüştüm; sonradan bağırsakları bozulmuş, veterinerler benden yiyecek bir şey getirmememi rica etmişlerdi. Bu nedenle, yiyecek götürürseniz, lütfen veterinerlere danışmanızı rica ediyoruz. Yurtiçi ve yurtdışından müthiş sevgi seli aktı Oğlumuza. Kulağına fısıldadım, herkesin nasıl bir an önce iyileşmesini dilediğini.
Hagi elinden geleni yapıyor. Her şey yolunda gidecek ve biz Hagi'mize kavuştuğumuz gün Rumelihisarı Torlak Fırın Sokağı'nda bir Sokak Partisi düzenleyeceğiz.
Umarız, bu günü görmemiz ve Hagi'nin tüm dostları ile birlikte bize donuşunu kutlamamız mümkün olur.
Herkese Hagi, Kemal Bey, tüm Rumelihisarı Sakinleri ve Dostları adına kucak dolusu teşekkürler...
Sizin Yazılarınız sayfasında yayınlanmasını istediğiniz yazılarınızı editor@havhav.com adresine gönderebilirsiniz. |
07.04.2004 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Yorumlar (11 adet) |
|
Yazan: lovekhan |
Tarih: 04 Haziran 2005 |
Saat: 22:53 |
ben de yeni üye oldum ..hagi nin hikayesini okuyunca inanamadım..
o iyileşti mi bilemiyorum...ama çok üğzüldüm..
böyle insanlara(eğer insan denirse tabii )cezalarını verebilmek lazım..
birşeyler mutlaka yapılabiğlir..
rezil edilebilir..ne biliiim telefonları kitlenebilir...cs.ama birşeyler yapmalı..
allah onun cezasını verecektir.....
umarım hagi cik iyileşmiştir... |
|
|
Yazan: uğurcan |
Tarih: 19 Ağustos 2004 |
Saat: 22:08 |
Valla inanın daha yeni üye oldum bu siteye ve Hagi nin başına gelenleri daha yeni okudum.İnanınız bana çok üzüldüm ve dehşetle okudum yazınızı.Böyle eğitimsiz,kalpsiz insanlar oldukça bizim daha çok işimiz var.Bende bir ingiliz setteri sahibiyim ve köpeğimi çişe çıkardığım da bile komşulardan şikayet alıyorum ama haksız yere hatta bu yüzden ağız dalaşı bile ettim.Bide sanki köpeğin oraya çiş yapması ona bi zarar verse koskocaman alan yani.İşte bu mantıkla sonuna kadar baş etmeliyiz.Hagi ye elimizden gelen tüm desteği veririz. |
|
|
Yazan: witch76 |
Tarih: 15 Nisan 2004 |
Saat: 13:18 |
Bir insanın nasıl böyle bir cani ruh taşıyabildiğine inanamıyorum.Aynısını gücünün yettiği birine yapsında görelim ve de beni en çok üzen hiç bir yaptırımımızın olamaması isyan ediyoruz lanet ediyoruz ama böyle kalmamalı keşke adaletli bi şekilde cezasını çekse sizcede öyle diil mi yaaa sinir oluyorum.... |
|
|
Yazan: BUGATTI |
Tarih: 15 Nisan 2004 |
Saat: 00:14 |
Bu selahattin denen kişiyi bizans usulü pişirsek nasıl olur yaw ¿ Hani kaleden bir tencere kızgın yağ fln ¿ Ne adamlar var yaaa o yaştaki adamda hayal gücüne bak ! İiileşir o koçç, 15 sene İstanbul gibi yerde yaşamını sürdürmüş öle kolay pes eder mi... |
|
|
Yazan: ikurter |
Tarih: 13 Nisan 2004 |
Saat: 18:11 |
Hagi iyileşecek bunu hissediyorum ve ona bu acıyı çektiren de cezasını er veya geç çekecek. Benim güzelimi çöp torbası görüp de ezen gibi....... |
|
|
Yazan: leonberger |
Tarih: 09 Nisan 2004 |
Saat: 16:47 |
inşallah akıllı ve sevimli hagicik iyileşir!! |
|
|
Yazan: devletpolattr |
Tarih: 09 Nisan 2004 |
Saat: 02:28 |
haginin iyileşmesi için dua ediyorum. zavallıcık. inşallah iyileşir. olayı tekrar lanetliyorum. |
|
|
Yazan: liana |
Tarih: 08 Nisan 2004 |
Saat: 20:40 |
canım hagımızın yılestıgını gormek ıcımızı ısıtıyor onu yakan eller aynen yansın partınızı haber verın kucak dolusu sevgıler |
|
|
Yazan: bengue79 |
Tarih: 08 Nisan 2004 |
Saat: 09:34 |
umarim kisa zamanda tekrar eski sagligina kavusur!Hagi icicn cok
üzülüyorum :'( |
|
|
Yazan: burcudogan |
Tarih: 07 Nisan 2004 |
Saat: 22:17 |
HAGİ ANATOLİA'DA DEĞİL Mİ?BEN HAFTASONUNDA ZİYARETE GİTMEYİ PLANLIYORUM DA,O İYİLEŞSİN PARTİSİNE BIZDIK'LA BİRLİKTE SEVE SEVE KOŞA KOŞA GELECEĞİZ :) SAVUNMASIZ HER TÜRLÜ CANLIYA YAPILAN EZİYETLER ANCAK BUNU YAPAN CAHİL CÜHELALARIN EĞİTİLMESİ VE SEVGİ AŞILANMASI İLE ENGELLENEBİLİR Kİ BU DA UZUN VE MEŞAKATLİ BİR SÜREÇ OLACAK,ACI VERİCİ MALESEF AMA GERÇEK.
BU CANİ 3-5 YAŞINDA ÇOCUK OLSA HADİ BİR NEBZE,"ÇOCUKTUR,İDRAK EDEMEMİŞTİR" DERDİK BELKİ,AMA ALLAHIN BELASI KOMPLEXLİ ADAM BASTIRILMIŞ SEVGİSİZLİĞİNİN VE İLGİYE AÇLIĞININ ACISINI HAGİ'NİN CANINI ACITARAK ÇIKARDI,ÇÜNKÜ BENCE ONU KISKANDI,MAHALLELİ İLE KARŞILIKLI SEVGİ VE BAĞLILIKLARINI KISKANDI.TEK DİYECEĞİM ALMA MAZLUMUN AHINI ÇIKAR AHESTE AHESTE... |
|
|
Yazan: DAISY |
Tarih: 07 Nisan 2004 |
Saat: 12:51 |
YÜREKLERİNİZE SAĞLIK.RUMELİHİSAR SAKİNLERİNİN HAGİ İÇİN VERDİKLERİ BU MÜCADELE BENCE HERKESE DERS OLMALI.HAGİYİ TAKİP EDİYORUM VE YİNE BELİRTMEK İSTİYORUMKİ ; SİZİNLEYİM.SONUNA KADAR... |
|
|
|
|
|
|
|
|
|