|
|
|
 |
|
|
|
|
Kara'ya ne oldu? |
|
Kara |
|
Merhaba, canlılara saygı yürüyüşü düzenleyen Şişli Belediyesi’nin maalesef yeni çıkan yasalara uygun olmayan bir olayıyla karşılaştım. 30 Haziran 2004 günü Şişli Taşıtlar otobüs durağında gördüğümüz tedaviye ve yardıma muhtaç uyuz bir yavru köpeğin tedavisi için hakkında hep olumlu haberler duyduğumuz Şişli Belediye’sine güvenerek alo köpek ekibini aradık ve köpeği teslim ettik. (Alo köpek Tel No: 0212 347 04 50) Ancak bize ekiplerin bazı köpekleri rehabilitasyon merkezine götürmek yerine iğneyle öldürüp çöpe attığını söyleyenler oldu.
Köpeğin tedavisine yardımcı olmak ve ziyaret etmek için tekrar aradığımız Suna Hanım ziyaretin mümkün olmadığını, tedavi için de yardıma ihtiyaçları olmadığını söylediği gibi kendisinden izahat isteme hakkımın olmadığını da belirtti. Her şeyden önce, yasalara göre (daha önce genelgeye göre) belediyeler gönüllülere barınak veya rehabilitasyon merkezlerine girişlerine müsaade etmek zorunda. Yine yasalara göre belediyeler uyuz gibi tedavi gerektiren hasta hayvanlara bakmakla yükümlü. Ziyaretin yasaklanması ihlallerin olduğunu göstermekte.
Şişli Belediyesine hem Şile barınağı gönüllüsü Kebire Hanım, hem de ben mail ve fax gönderdik. Bugüne kadar hiçbir cevap alamadık. Gönüllülere düşen görevler olarak ihlalleri İl tarım vb. yetkililere yazıyla bildirmemizi tavsiye ediyorsunuz. Bir kişinin yazacağı yazının bu yetkiliyi harekete geçirmesi için yeter mi bilemiyorum. Yine de Şişli Belediyesi’nin denetlenmesi için İst. İl Tarım'a yazacağım. Ama sizden lütfen üyelerinize duyurmanızı rica ediyorum. Kimse belediyelere güvenip sahipsiz hayvan teslim edip aynı hayal kırıklığı ve masum bir hayvanın (büyük ihtimalle) ölümüyle sonuçlanan bir yanlışlığa düşmesin. Ayrıca vatandaşa izahat vermekten kaçınan ve şeffaflıktan yoksun bir hizmet anlayışı kabul edilemez öyle değil mi? Üzerinde kalmış azıcık kara tüyden dolayı adını Kara koyduğumuz masum yavru anısı için Şişli Belediyesini protestoya davet ediyorum. Bütün canlıların saygı göreceği günlerin umuduyla sevgiler,
Canan Aparı 19.07.2004
Not: Canan Hanım’ın bu mailini okuduktan sonra Şişli Belediyesi’nden Suna Hanım ile görüştüm. Belediye gönderilen faks ve mailler Suna Hanım’a iletilmemiş, bunlardan hiç haberi olmamış. Köpek hakkında bilgi istediğimde köpeğin tedavisine hemen başlandığını ancak bu yavrunun tedaviye yanıt vermeyip hayatını kaybettiğini söyledi.
Sizin Yazılarınız sayfasında yayınlanmasını istediğiniz yazılarınızı editor@havhav.com adresine gönderebilirsiniz. |
28.09.2004 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Yorumlar (6 adet) |
|
Yazan: cadı_713 |
Tarih: 25 Temmuz 2005 |
Saat: 00:14 |
belediyeye güven olmaz gazetede okumuştum barınaklarda durumu zor olan köpeklerin tedavisi başlanmadan bitiyor ustelik barınağa diye bıraktığınız bazı dostlarımızı bir ay içinde alınmazsa uyutuyorlarmış.eski evimizin orda labrador kırması bir köpek vardı
alt komşumuz ilgileniyordu en sonunda köpeği belediyeye verdiler sizi bilgilendiricez demişler köpeğin durumu hakkında o günden sonra köpekten bir haber yok inşallah yaşıyordur çok güzel bir köpekti |
|
|
Yazan: casper |
Tarih: 31 Ocak 2005 |
Saat: 11:17 |
:( çok ama çok üzgünüm. kayıp giden hayatlardan birini daha okudum. insanın insana güveni kalmadığı şu dünyada biz insanları karşılıksız bir sevgiyle seven, bize sadakatle bağlanan bu masumlara uzatılan eller ona hayat değil ölüm getiriyor. yazık çok yazık... |
|
|
Yazan: perdita |
Tarih: 03 Ekim 2004 |
Saat: 00:15 |
Ne kadar kolay işin altından kalkıyorlar değil mi ? "Faks mı ? Elime geçmedi ... Köpek mi ? Ah o tedaviye dayanamadı..." ne belediyelere, ne de, belediyelerle şu ya da bu şekilde ortak çalışmaları, bağlantıları olan barınak, derneklere güvenmeyin........... Bir barınağa teslim ettiğiniz köpeğin, üstelik geri alınmak üzere, belediye ekiplerine verildiğini de öğrenebilirsiniz sonra... |
|
|
Yazan: ErdemDinc |
Tarih: 01 Ekim 2004 |
Saat: 23:48 |
merhaba
bu duruma çok üzüldüm..ola ki ben de birgün bir köpeği belediyeye teslim etmek durumunda kalırsam kime ve ne zaman hangi şartlarda teslim ettiğimi yazılı belge alacağım ve bu tür durumların oluşmasına engel olacağım..bu belgeyi vermezlerse de verinceye kadar hayvan dernekleriyle barınaklarıyla görüşüp onlar vasıtasıyla teslim edeceğim..bu iyi bir ders oldu ve umarım son olur.. |
|
|
Yazan: malimorca |
Saat: 22:17 |
açıklama şişli belesi hakkındaki yazılarınızı esefle okuduk şişli belediyesinin barınagı ve rehabilitasyon merkezi yoktur dört senedir sahipsiz hayvanları koruma dernegi ile imzalanan prokotol çerçevesinde kısırlartır aşılat yaşat procesini uygulamak tayız rehabilitasyonu yapılan hayvanları kulaklarına küpe tatu basılarak aldıgımız sokaga bırakıyoruz takipleri ve beslenmeleri şişli ilçesindeki gönüllü hayvan severler tarafından yapılmak tadır dolayısı ile hangi sokak ta dogum olayı oldugu uyuza yakalandıgı şişli ilçesindeki vatandaşlar tara fından gerek veterinerligine gerekse alo köpek hattına bildirilmektedir alo köpek hattının herhangi bir fax sı bilgi sayarı bir internet adresi özel odası yoktur hasta uyuz sokaga atılmıs ev hayvanların bakım ve tedavisi protokol yapmıs oldugumuz dernek tarafından yapılmaktadır yasalarda derneklerle işbirligini öngördügünden ortada suçlanacak kişi veye kuruluş yok canan hanım hangi ilçenin gönüllüsü oldugu ve hayvanıda reden getirdigide merakkonusudur hayvanı nereden getirdigi ne amaçla teslim edildigi adının dahi kara konuldugu bu işe gönül vermiş birkişi olarak niçin kendisi tedavi ettirmedigi merak konusudur madem bukadar gönül vermiş neden kendisi ilgilenmemiş oda merak konusudur şişlili li hayvan sever ler sokak ta yasayan hayvanların kırık çıkık olaylarında kendi imkanlarıyla özel kliniklerde tedavisini yaptırmaktadır saygılarımızla şişli hayvan severler |
|
|
Yazan: sibel |
Saat: 10:40 |
nasıl yalan konuşuyorlar inanamıyorum,buna çok benzer olayı ben geçen ay yaşadım ,herkes yalan konuşuyor ,kesinlikle katılıyorum hiç bir belediyeye güvenmeyin,hepsi canavar olmuş çıkmış insancıklardan oluşuyor,vah giden hayvanlarımıza... |
|
|
|
|
|
|
|
|
|