Yardım Email Gönder  
 erujum - Yeni Yavr...
 erujum - Amerikan ...
 karlıçınar - Kanga...
 toprak musti - Sib...
 toprak musti - Orh...
 köpek_isteyen - Bu...
Şifremi Unuttum!

Daha kaç tane Gorby ve Serpil yaralanmalı?

Sevgili hayvan dostları;
izninizle, bizlere buluşma fırsatı tanıyan HavHav.com’a teşekkürlerimi sunarak başlamak istiyorum. Ülkemizin veya dünyanın neresinde olursak olalım birbirimize ulaşabilmek ve sadık dostlarımızla yaşadığımız iyi-kötü, acı-tatlı anılarımızı paylaşabilmek, çaresiz dostlarımıza el uzatabilmek ve daha sayısız bir çok güzel neden içindi bu teşekkür.

Ben sizinle, yaşadığım tatsız bir durumu paylaşmak ve bu tatsızlıklara “dur” demek adına sizlerden destek almak istiyorum ve 13 Aralık 2004 Pazartesi günü yaşadığım akıllara durgunluk verecek derecedeki sorumsuzluğun cezalandırılması konusunda en doğru tavrı sergilemek adına hukuksal boyutta da bilgi alabileceğim hukukçu hayvan sever dostlarımdan yardım almak istiyorum.

Sevgili hayvan dostları, benim 4 yaşında bir oğlum var. İsmi Gorby, siyah beyaz tüylü, mavi gözlü bir Alaska kurdu. Ben ağladığımda inleyen, ben gülerken mutlu olan, sabah uyandığımda yüzümdeki ifadeye göre davranan, mimiklerimden ne demek istediğimi anlayan ve bugüne kadar bana bir çok insanın olmadığı kadar yakın bir dost. Aslında bunları söylememe gerek bile yok biliyorum, ancak yine de ben duygularımı ifade etmek istedim.

Biz oğlumla her gün sabah saatlerinde ve akşam saatlerinde birer saat olmak kaydıyla hem ihtiyaç, hem de spor gezisi yaparız. Ancak benim sevgili oğlumun bir kusuru var... Bundan dolayı onunla tenha yerlerde gezmeyi tercih ediyorum. Evimizin bulunduğu sokak oldukça tenha ve bulunduğumuz kasabanın merkezine yürüyerek bir hayli uzak... Dolayısıyla her gün rahat rahat gezimizi tamamlıyor ve evimize dönüyoruz.

Oğlumun kusuru büyük, kedilere düşman ve saldırıyor. Oldukçada güçlü bir kurt olduğu için dikkatli olmam gerekiyor. O, bu konudaki eğitim ve tedavilere cevap vermedi. Gorby’i aldığımızda 7 aylık genç bir kurt idi, o zamana kadar kedilerle ilgili ne tür bir tecrübesi oldu bilemiyorum asla bu kötü huyundan vazgeçiremedik. Gorby’nin bu huyundan dolayı şehir içinde dolaşmamaya çok fazla kedilerin olduğu ortamlara girmemeye gayret ediyorum. Çünkü bir kez bu acı tecrübeyi yaşadım ve bu acıyı içimden asla atamadım. Ben hayvan dostuyum, kedi sever yada köpek sever değilim. Bu sebepten dolayı Gorby’nin serbest dolaşmasına izin vermiyorum. Daima eşim veya benimle birlikte ve tasma ile gezilerimizi yapıyoruz.

Tüm gerçek hayvan severlerinde bu konudaki hassasiyetlerini biliyorum. Dolayısıyla şimdi yapacağım uyarı gerçek hayvan severlere değildir. Sadece hayvan sevdiğini zannedip sükse yapmak için hayvan besleyip, sorumluluklarını yerine getirmeyen bilinçsiz hayvan sahiplerinedir.

13 Aralık 2004 Pazartesi günü ben, çok acı ama maalesef ülkemizde çok sık yaşanan bir gerçekle burun buruna geldim. Öğle saatleri idi 12:30 civarı, yine her zamanki gibi Gorby ile yürüyüşümüzü tamamlamış evimize dönüyorduk. Biran arkamızdan hızla bize yaklaşan pati sesleri duydum, daha başımı çevirmeye fırsat kalmadan bir kangal Gorby’e saldırdı. Resmen elimdeki tasmayı koparırcasına yavrumu elimden aldı ve onu yerlerde sürüklemeye başladı. Gorby çığlık çığlığa gözlerimin içine bakıyordu. Müdahale etmeye başladım. Bir yandan da kangala bırak yavrumu diye bağırıyordum. Kangalı Gorby den uzaklaştırmaya çalışırken O, Gorby’i bırakıp bana saldırdı. Beni yere yatırdıktan sonra montumdan tutup yerde sürüklemeye başladı. Çok güçlüydü. Can havliyle yerden avucuma taşlar dolduruyor yüzüne atıyordum. Aklıma geldi taş yerine bir avuç toprak attım, gözlerine toprak dolunca beni bıraktı.

Ayağa kalktım “git buradan , yavrumu öldürdün” diye haykırdım. Anladı mı?... Yoksa içimdeki acıyı mı hissetti?!... Döndü arkasını gitti. Zannedersem acımı hissetti. Bir kangal’ı davasından bir avuç toprakla vazgeçirmek mümkün değildir. İsteseydi beni de, oğlumu da parçalardı.

Oğluma baktım yerde yatıyordu, kan yoktu, boğazından yakalamıştı ama, Gorby’nin tasması dışa doğru dikenli olduğu için ciddi bir yara almamıştı. Ufak tefek sıyrıklar vardı. Boş gözlerle bana bakıyordu, zannedersem travma geçirmişti. Zannedersem benim “yapma, bırak” diye bağırmalarım Gorby’nin kendisini yeterince savunmasına engel oldu. Çünkü ben onun bir başka hayvana saldırmasını önlemek adına da bu komutları ona verdiğim için belki de yavrum benim yüzümden kendisini savunamadı. Kendisine söylediğimi zannetmiş olabilir ve Gorby asla benim sözümden dışarıya çıkmaz ve ona küsmemden de çok korkar.

Onu yerden kaldırdım ağlamaya başladım. Kangalla boğuşurken dizimden yaralanmışım, topallaya topallaya evimize gittik. Gorby’yi eve bırakıp geri döndüm kangal’ın sahibini arıyordum. Kangalın gittiği istikametten bir araba geliyordu kendimi arabanın önüne attım ve sürücüye “burada bir kangal var onun sahibi kim” dedim sürücü “benim” dedi. Arabanın içine baktım kangalı arabaya bindirmiş gidiyorlardı “neden serbest bırakıyorsunuz?” dedim ve yaşanan olayı anlattım; “özür dileriz” deyip gittiler.

Ben yaralıydım, bir şok yaşıyordum. Oğlumun yerlerde sürüklendiğini seyretmek, hiçbir şey yapamamak zaten beni perişan etmişti. Bir de beni orada öylece yaralı bırakmaları, sanki sıradan bir olaymış gibi özür dileyip gitmeleri ıstırabımı ikiye katladı. Eşimi aradım durumu anlatıp bizi doktora götürmesini istedim. Eşim “önce karakola gitmeliyiz” dedi. Karakola gidip olanları anlattık, bizi doktora götürdüler adli tıp’tan rapor alındı ve savcılığa gönderildi bizde evimize döndük.

Gorby’e sarılıp uyumak istedim. Tam ona bir şey olmadığı için şükrederken aklıma gelen şey korkunçtu. Polis şikayetimi savcılığa verecekti, savcılık belediyeye. Belediye ne yapacaktı?! Aklıma bin bir cevap geldi; acaba kangal’a zarar verilir miydi?... Günlerdir bu sebeple uykularım kaçıyor. Bana hayvan sever hukukçu arkadaşlarımın yardım etmesini istiyorum. Bu arada kangal’ın isminin Galat olduğunu öğrendim ve Galat’a zarar gelmeden sadece sahibinin cezalandırılması için ne gerekiyorsa yapılmasından yanayım. Şimdi Savcılıktan gelecek sonucu bekliyorum doğrusu neyle karşılaşacağımı bilmiyorum.

Sevgili hayvan severler, bizim en büyük sorumluluğumuz kendi hayvanlarımızın yanı sıra çevremizdeki diğer canlılarında sağlığını, huzurunu koruyup kollamak değimlidir?

Ben, Pazartesi günü Galat’ın sahibi hakkında, bu konularla ilgili inanılmaz olumsuz şeyler duydum. Sevgili Galat doğası itibariyle daha önce de birkaç hayvana saldırmış ve sahibi Erol Beyefendi her defasında aynı duyarsızlığı sergilemiş. Galat her şeyden önce bir çoban köpeği ve kurtlara karşı öfkesi çok normal O, doğasını koruyor. Peki ya Erol Bey onu serbest bırakarak ne yapmaya çalışıyor. Erol Bey onun gibiler daha ne kadar sorumsuzca çevresindeki diğer canlılara zarar verecek. Ben hayvan severlerden yardım istiyorum TANRI AŞKINA hep birlikte Erol Bey'den şunu isteyelim; Erol Bey Galat’a, diğer canlılara zarar vermeden yaşayabileceği bir ortam sağlamalı. Yada bu sorumluluğun üstesinden gelemiyor ise Galat’a bu ortamı sağlayabilecek, ona sahip değil aile olabilecek, Galat’ı çişe çıkarmaya üşenmeyecek kişilere bu sorumluluğu vermeli.

Diğer yandan Erol Bey bir doğa sever olarak tanınıyor, kibar bir beyefendi olduğu söyleniyor öyleyse bu konuda niçin bu kadar sorumsuz anlamıyorum. Üstelik talihsiz bir olay yaşandı hiç değilse bir geçmiş olsun denebilirdi, ne yazık ki beyefendi hiçbir şey olmamış gibi davranmaya devam ediyor... Esefle kınıyorum.

Aldığım duyumlara göre bugüne kadar Erol Bey'i bu konuda kimse yeterince ikna edememiş. Erol Bey bu tür olayların ardından bir süre Galat’ı serbest bırakmıyormuş. Ancak bir süre sonra tekrar sorumsuzca, Galat çişini, kakasını yapsın diye salıvermeye başlıyormuş. Aynı sokakta oturuyoruz ben oğlumu nerede gezdireceğim?... Bir süre sonra tekrar karşıma çıkarsa ben ne yaparım? İnanın 10 gündür, Gorby ile gezerken arkamdan pati sesleri duyuyorum bu korku içime yerleşti. Erol Bey ve Erol Bey gibilerin sorumluluğunu yerine getirebilmesi için daha kaç kişinin canı yanmalı, daha kaç tane Gorby ve Serpil yaralanmalı? Bu konuda desteklerinizi bekliyorum.
Saygılarımla

Serpil Yüzak Şenol

Sizin Yazılarınız sayfasında yayınlanmasını istediğiniz yazılarınızı editor@havhav.com adresine gönderebilirsiniz.

07.01.2005

İlgili Başlıklar
HavHav.com dostları, yardımınıza ihtiyacım var...
Allahım bize güç ver
Onunla birlikte bitti cesaretim
Beyaz'ımıza kavuştuk
Başkaları da aynı şeyleri yaşamasın
    Yorum Yaz

Yorumlar   (22 adet)

Yazan: ilke_yaman

Tarih: 07 Ağustos 2005

Saat: 11:24

Bu felaket bir şey yaaa. Bu nasıl bir saygısızlıktır böyle. Büyük geçmiş olsun Serpil hanım çok üzüldüm ve bu adamı kınıyorum, duyarsızlığını, kabalığını insan olana yakıştıramam. Çok ayıp etmiş!
Ben Kaş'a sık sık gelirim ve bahsettiğiniz köpeği tanıyorum. Sahibini de tanıyorum ne kadar duyarsız bir insan olduğunu biliyorum ama eşine söyleseydiniz keşke , O daha anlayışlıdır. Biz onların kamping'inde tatil yapmıştık bu köpek bizede saldırmaya kalktı eşi hemen gelip özür diledi. Grçi biz orada müşteriydik belkide ondan bilemeyeceğim. Ama çok kınadım, yazıklar olsun.

Yazan: HELEN

Tarih: 15 Şubat 2005

Saat: 20:12

Serpil cok uzuldum gercekten yasadigimiz seyler birbirine o kadar paralel ki bu beni sasirtiyor. ! Ayni sekilde bir kangal uzun zincirli devasa biseydi benim kizim gorby kadar da iri deil ve kangal 12-13 yaslarinda cocuklarin elindeydi. insanlar nasil cocuk yetistiriyor? bu siddet egilimi niye hala anlamis deilim !! uzun bir zinciri vardi kangalin ve bizi gorunce uzerimize saldirmasi icin komut vermislerdi yuruyus bitmis eve 100 metre kalmisti kosarak apartmana girdim ve kapinin dier tarafinda kangalla gozgoze geldim .... Ve bulundugum evin civarinda birkac kez daha gordum ayni kangali sanirim bir bahce hayvani ve cocuklarin eline sorumsuzca teslim ediliyor . saldiriya ugrasaydim ne yapardim diye dusundum o anda bile o cocuklari dovmek geldi icimden dogru deil biliyorum ama o kadar cirkin bir sekilde guluyorlardi ki insanda korku ve nefret bir anda uyaniyor BUYUK GECMIS OLSUN ARKADASIM . (((

Yazan: bluecrab_s

Tarih: 14 Ocak 2005

Saat: 22:49

herkese buyuk geçmiş olsun.Ama ben artık GEÇMİŞ OLSUN demek yada bu lafı duymak istemiyorum.Ben artık sokaklarda sahipli olupta başıboş bırakılmış köpek görmek istemiyorum çünkü o sokakları ,parkları ,sahil kenarlarını yani gezinti yapılabilecek yerleri yanıma 2 minik köpişimle paylaşmak istiyorum. Sorumsuz insanların benim ve köpişlerimin özgürlüklerini engellemelerine sabrım kalmadı. Daha önce yaşadıklarımı ve masum gorbi ve sahibi Serpil hanımın yaşadıklarını tekrar yaşamak istemiyorum. Bu konuda şikayetlere rağmen önlem almayan sahiplere yada belediyelere kötü bir olay yaşanmadan önce dava açılamaz mı yada başka bir yaptırımı yok mu.illa başımıza kötü olaylar gelipte sonradan tazminat davası mı açılmalı sorarım sizlere hanginiz allah korusun ama bebişlerinize birşey olduktan sonra tazminat davasının sonucuyla mutlu olabilir?Tipik Turk inanışı vardır ya Hani trafik canavarları araçlarının arkasına ALLAH KORUSUN yazısı asıp kelle koltukta gezerler ....bizde böyle mi yapalım ...
HERKESE ŞANSLI GEZİNTİLER DİLİYORUM BİZİ erol bey gibilerden bu gidişle ancak ŞANSIMIZ KORUR.

Yazan: JaSGo_99

Tarih: 13 Ocak 2005

Saat: 19:59

öncelikle büyük geçmiş olsun benimde bir boxer ım war ben bu sıkıntıyı yasıyorum bir arkadasımız yazmıs guclu bir haywana sahip olan we kendini haywan sewer sıfatına koyanların huyları haywanlarını baska haywanlara saldırtmak bu konuda tedbirli olmak gerekiyor yapacak baska bir sey bırakılmıyor bizim ulkemizde haywan hakları tam olar oturmus deil bu yasa war ama kimse bilgilendirilmemiş beldeyinin kararı ne olur bilmiyorum ama bu konuda belediye ne karar werise bunu köpegin sahibini noceden dusunmesi gerekirdi bence tekrar buyuk gecmiş olsun

Yazan: gorby

Tarih: 12 Ocak 2005

Saat: 12:54

Sevgili Dostum draog28; Tabii ki Bir hayvan sever bunu asla yapmaz, biz hayvan severlerden bahsetmiyoruz: hayvan sevdiğini iddia edip sorumluluklarını hiçe sayan, kendi ego tatminleri için hayvan sahibi olanlardan bahsediyoruz.
Bir kere evde Kangal beslemek hayvan severliğe aykırı. Kangal'ı Doğal ortamından uzaklaştırmak en büyük kötülüktür zaten.
Hadi uzaklaştırdın!... O'nu ev içinde besleyemezsin!!!... O'na çok büyük bahçesi olan bir evde, performansını sergileyebileceği bir ortam sağlamalısın!!!... (Ve bu ortam diğer canlıların zarar görmesini engelliyecek şekilde korunaklı olmak zorundadır... Sizin özgürlüğünüzün başladığı yerde başkasının özgürlüğü kısıtlanıyorsa bu özgürlük değil tecavüz olur!!!)
Ve eğer doğru hatırlıyorsam "yanlışsa siz beni düzeltin" Ev içinde Kangal beslemek yasak zaten.
Kangal'ın doğasına gelince; ne kadar eğitimli olursa olsun bir kurt ile karşılaştığında saldırması kadar doğal bir durum olamaz. Lütfen siz yine de bunu araştırın eğitimciler ve hekimler bu konuda tüm Kangal severlere aydınlatıcı bilgi verecektir.
Sevgiyle kalın... Hoşça kalın:)
Serpil

Yazan: ozkancanli

Tarih: 12 Ocak 2005

Saat: 02:51

Büyük geçmiş olsun..Benimde sibirya kurdu kırması köpeğim var oda bir kaç kere saldırıya uğradı ama cok güçlü oldugu için bir zarar görmedi ne yazık ki bazı olaylar istegimiz dışında olabiliyor ve bu her köpeğin dogasında var birbirlerine olan saldırganlık bize düşen elimizden geldigince temkinli olmak...

Yazan: draog28

Tarih: 10 Ocak 2005

Saat: 21:37

çok geçmiş olsun, yahu bu kangal besleyenlerde köpeklerini başka köpeklere saldırtmak gibi bir huy var herhalde, bunu da hayvanın doğasına bağlıyorlar.nasıl bir mantıktır bir türlü anlayamıyorum. bir hayvan sever bunu nasıl yapar anlayamıyorum. Kınıyorum

Yazan: canlarım

Saat: 21:07

Serpil hanım size ve gorgiye çok geçmiş olsun.Sizi çok derin yaşadım ve sanki gelecekte ve geçmişde başıma gelenleride gördüm.Bizede çok tasmasız sahipli yada sahipsiz köpek saldırdı.Ben harbiye ve kurtuluş civarında çok tasmasız pitbula rastladım..bizi kim koruyacak acaba.Komşumun ikiz köpeklerinden birinide parkda bir ay önce kangal öldürdü.Aile perişan diğer tatlı köpekde yemek hiç yememiş biberonla zorla beslemişler.Şehir merkezinde bu cins köpekleri neden beslerler hele hele neden TASMASIZ.

Yazan: YASE

Saat: 19:48

Öncelikle çok geçmiş olsun,benim anlamadığım kangal cinsi köpekleri neden güç göstergesi olarak kullanırlar anlamıyorum.Ben bu tarz bi olay yaşadım benim oğlum 1,5 yaşında Siberian Husky biz de düzenli geziler yaparız,bir gün gözlerime inanamadım bir kangal çılgın gibi bize koşuyor o anı siz tahmin edebilirsiniz,ama bizim şansımız kangal dişi çıktı ve çılgın gibiyken kokuyu alınca birden duruldu.Sahibine söyledim klasik cevap" zararsızdır" dedi.Cehalet başka bir şey değil.Temkinli olmakta fayda var...

Saat: 14:02

Sevgili Hayvan Sever Dostlarım; Göstermiş olduğunuz alakadan dolayı çok mutluyum, hele hele benimle benzer sorunlar yaşamış olan arkadaşlarımın hislerimi ne denli doğru anladıklarını bilmek beni teselli ediyor.
Buradan Erol Bey ve onun gibilere seslenmeniz bile inanın çok büyük bir destek.
Benim olayım Savcılığa intikal ettiği için şimdilik çok fazla bir şey yapamıyorum. Savcılıktan ve Belediyeden Galat'a bir şey olmayacağının garantisini almış durumdayım, Tanrı korusun böyle bir şey olursa karşılarında ilk önce beni bulurlar sonrada tüm hayvan severleri!!!
Dolayısıyla böyle bir şey en azından burada olmaz, burası küçük bir sahil kasabası burada olup biten her şey anında duyulur. Müsterih olabilirsiniz.
Sosyal açıdan da bu konuda bilinçlendirme çabalarım daima devam edecektir. Çevremdeki hayvan severleri yada olmaya çalışanları hayvanlarının sorumluluklarını bilmeleri ve üstlenmeleri adına daima bilgilendiriyorum, gördüğüm yanlışlarda uyarıyorum en önemliside kendim doğru davranarak örnek olmaya devam ediyorum. Sevgiyle Kalın...
Serpil

Yazan: nuraykeskin212

Saat: 10:33

1.5 ay önce Köpeğim Lokum (kendisi 20 aylık bir labrador'dur) bir kangal tarafından ısırıldığı, göğsünde ciddi darbe, kulağında da 4 dikiş olduğu ve de onu o halde gördüğüm için her ikimizin de yaşadığı travmadan dolayı hislerinizi o kadar iyi anlıyorum ki. Sokak köpeği saldırsa daha farklı düşüneceğim ama sahipli köpeklerin tasmasız dolaştırılmasına inanın dayanamıyorum. Hele bir de "benim köpeğim bir şey yapmaz" lafı var ya inanın beni delirtiyor. Rica ederim şikayetinizden vazgeçmeyiniz. Köpek sahibi olmak insanın çocuğunun olması kadar sorumluluk gerektirir. Eğer ki size saldıran köpeğin sahibi bu sorumluluğa sahip değilse zaten onun köpeğiyle birlikte olmaması daha doğrudur. Değil midir ki zaten bütün kedi ve köpekler birebir sahiplerinin yansımasıdır. Size ve oğlunuza çok çok geçmiş olsun.

Yazan: rockysmum

Saat: 10:10

Merhaba, size ve Gorby ye çok geçmiş olsun diyorum. İnanın sizinle aynı sıkıntıyı bende çektim komuşumuzun pit i saldırdı. tasması yoktu. oğlumun dikenli tasması sayesinde kurtuldu ama ben o andaki korku ve üzüntüden üç aylık bebeğimi kaybettim. Bende sizin gibi şikayet etmekten kaçındım çünkü onu uyutabilirler diye. Hayvanın suçu yok ki. Sahibi sırtından para kazanıyor dövüştürerek. Ama bu konuda biz hayvan severler ve veterinerler bir araya gelerek sahipleri bilinçlendirme panelleri aktiviteleri düzenlensenek belki bir adım atmış olabiliriz.
sevgiler

Yazan: ozan olguner

Tarih: 09 Ocak 2005

Saat: 23:06

YAZINIZI BENDE OKUDUM GERCEKTEN COK UZULDUM ONCELIKLE SIZE SUNU SOYLEMEK ISTIYORUM BEN BIR PITBULL SAHIBIYIM VE KOPEGIM SIMDI KADAR HIC BIR SEYE SALDIRMADI EVET KUCUKKEN ISSIRMAK BISEYELRI CEKISTIRMEK ISTIYODU FAKAT POZITIF EGITIM VE DAVRANISLAR ONU IYI YONDE COK GUZEL ETKILEDI VE SIMDI BENI VE EVDEKILERI SEVEN KORUMAK ISTIYEN COK IYI HUYLU BI KOPEK OLDU BUNLARI NIYE SOYLUYORUM BILIYOMUSUNUZ KOPEKLERE SALDIRAN PITBULL YADA KANGAL NE BILIYIM YADA BASKA BI IRK DEGİL BI SUS KOPEGINI BILE CANAVAR GIBI YETISTIREBILIRSINZ HER SEYDEN ONCE KOPEK ALANALARIN PSIKOLOJIK DURUMUNU INCELEMEK LAZIM CUNKU ONLAR SIZIN YENI DOGMUS BEBEGINIZ GIBI NASIL EGITIRSENIZ NASIL DAVRANIRSANIZ ONLARDA DISARI OYLE DAVRANICAKTIR FAZLA UZATMIYCAM TEKRAR GECMIS OLSUN

Yazan: yesi

Tarih: 08 Ocak 2005

Saat: 22:25

serpil hanım size ve gorbye gecmiş olsun .ben ve küçük kızım shivada benzer bir olayı 1 sene evvel yaşadık.kızım 4 kgluk minicik bir can ,sokakda bir sitede bakılan kurt kırma köpegin saldırısına ugradık .kızımın yaşadıgına hala dua ediyorum çünkü heryeri parcalandı .bogazı,sırtı poposu parca halinde derileri koptu, kanlar fışkırıyordu.şoka girdi şokdanda kaybedebilirdim neyseki sogukkanlılıgım sayesinde kızımı şokdan cıkarabildim.neticede minik kızım 1 senedir felc yürütecine bagımlı. bu sürede cok şey yaşadık kızımın tedavisi hergün yaptıgım fizik tedavilerle belden aşagısı hiç tutmayacak denen kızımda hareketlenme oldu. bacaklarını oynatıyor ama kalcasını yerden kaldıramıyor :((saldırıdan hemen sonraki gün kurda baktıkları siteye gittim niyetim saglık karnesine bakmak her işlem yapılmışmı kontrol etmekdi.bakan hanımlara olayı anlattıgımda cok üzüldüler ,şikayet edecegimi sanıp bana yalvarmaya
başladılar .onlara asla şikayet etmiyecegimi ama daha dikkatli olmaları gerektigini anlattım aslında kırma kurt cocuklarla bile iyi gecinen bir köpek işin aslıysa kurdun bizim olaydan 6 ay evvel minik bir köpegin saldırısına ugraması belkide shivayı o köpek sanıp hemen parcalamaya kalktı .o an ne düşündü bilemiyorum bildigim kızımın yaşaması için cok dua ettigim allahım onu bana bagışladı yürüyemesede hiç problem degil sonuna kadar kucagımda taşımaya razıyım yeterki yanımda olsun.
bu akşam eve dönerken caddebostanda sarı bir pitbull serbest geziyordu arkasından sarışın bir bayan elinde kayış sakin sakin yürüyordu. neden kayış elindeydi köpegine takmak kontrol altında tutmak bu kadar zormu? ya ordan aynı anda başka köpek gecse ne olacakdı?????lütfen duyarlı olalım tasmalı ve kayışlı gezdirmeyenleriuyaralım.bu hem diger köpeklerin saglıgı hemde kendi köpeklerimizin trafik denen canavardan korunması için şarttır.

Saat: 17:59

Sevgili Dostlarım; her şeyden önce desteğiniz için çok teşekkür ederim... Hukuki açıdan tabii ki elimden geleni yapmak istiyorum ancak, bu yaşadıklarımdan sonra Hukuki açıdan da bazen hakkımızın yeterli derecede korunamadığı düşünüyorum.

Olay günü Polis beni Adli Rapor için Devlet Hastanesine götürmüştü oradaki doktor sadece sağ ayağımdaki yara ile ilgilendi, sol ayağımdaki ağrı için de "önemsiz bir ağrı, ezik yada çürük yok, ayağınızın üzerine basabiliyorsunuz bunun için yazılacak bir şey yok" dedi. Adli Rapora da bu şekilde işlendi... Sağ bacaktaki sıyrık yüzünden 2 iş günü iş görmezlik raporu verildi.

Ancak sol bacağımdaki ağrı her gün biraz daha fazla artmaya ve bacağım aksamaya başladı... Bir hafta sonra üzerine basamaz oldum. Yine Devlet Hastanesine gidip durumumu anlattım. Bu kez başka bir Doktor vardı. Muayeneden sonra, ayağımda doku zedelenmesi olduğunu, tedavi edilmesi gerektiğini söyledi. Doku zedelenmesinin hafif bir ağrı ile başlayıp gitgide artan bir durum olduğunu, ayağımı zorlamaz isem, dinlenip hareket etmez isem, 1 hafta -10 gün içinde iyileşeceğimi söyledi.

Doktor'a "peki olay günü bu durum Rapor'a niçin yazılmadı, böylece Adalet yanıltılmış olmuyor mu?" dedim. Aldığım cevap hem komik hemde utanç verici idi, "Serpil Hanım, Doktor arkadaşım öyle uygun görmüş öyle yazmış siz bize işimizi öğretemezsiniz" oldu.
Tedavim için ilaçlar verildi oradan ayrıldım.

Savcılığa gittim... Savcı Bey ile görüşüp durumu anlattım. Savcı Bey'in yanıtı şöyle oldu "Serpil Hanım, dosya henüz kapanmamış, Erol Bey'e 400.000.000 TL. ceza kestik, 24 aralığa kadar ödemez ise mahkemeye vereceğiz. Sizin durumunuza gelince, Raporunuzda bundan bahsedilmemiş, sonradan olmadığı ne malum... Tutanakta böyle bir şey yok, bundan bir sonuç alamazsınız" dedi.
Bende Savcı Bey'den yeniden Adli Tıbba sevk istedim... Vermedi. Söylediği şey ise "Siz gidip tedavinizi yaptırın, harcamalarınızı belgeleyin eğer bir ağraz bir sakatlık olursa tazminat davası açarsınız"

Buyrun; tedavimi yaptıracağım, belgelerimi de saklayacağım, sonra sakat kalırsam tazminat davası açacağım ve tabii ki bu durum Adli Raporda tesbit edilmediği için de haksız duruma düşeceğim, davayı pek tabii kaybedeceğim Erol Bey'de hiç bir şey olmamış gibi yaşamına devam edecek:) Ağlanacak halimize gülelim mi? (Bu arada Erol bey hala gelip geçmiş olsun demedi saygısız)

Allahtan ayağım bir iki gündür iyileşmeye başladı, bir sakatlık olmadı. Olsaydı ne yapardım bilemiyorum... Şuraya bak halimize dua ediyoruz yazıklar olsun!!!
Tabii ki ben de sizler gibi Galat'ın değil, sorumsuz sahibinin cezalandırılmasını istiyorum ama ne mümkün.
Eğer Galatın cezalandırılmasını isteyen bir psikopat olsaydım çoktan istediğim yapılırdı!!!

Sevgili Dostlarım çok şükür Gorbişim de bende iyiyiz ve bir daha Galatla karşılaşmamak için dua ediyoruz. Tabii ki Galatla karşılaşmak onu sevmek isterim ama Gorby'nin olmadığı bir yerde... Çünkü eminim o bana bir şey yapmaz... Eminim o sahibinden daha duyarlı ve daha akıllıdır öyle olmasaydı o gün bizi öldürürdü.
Sevgiyle Kalın... Hoşça Kalın:)
Serpil Yüzak-Şenol

Yazan: casper

Saat: 13:51

size ve gorby'e büyük geçmiş olsun. gerçekten çok üzüldüm. bundan sonra dışarı çıkarken ne biliyim koruyu önlemler alın. tekrar yaşamanızı hiç istemem. insan kendisine birşey olsa pek acı hissetmiyor ama sevdiği varlığa bir zarar geldiğinde acısına dayanmak çok zor. dün gece 10 yaşındaki kızımı (adı casper, terrier) uykumdan uyanıp öpüp kokladım. ona bir zarar gelirse mahvolurum. düşüncesi bile beni yataktan kaldırıyor işte...

Yazan: goddess_burcu

Saat: 00:40

ilk once çok geçmiş olsun diyorum. aslında söylenecek pek birşey yok, herşey ortada. insanlar "hayvanım var" demek için hayvan sahibi oluyorlar.güya hayvan seviyorlar, onu başıboş bıraktığında o haywanın başına gelebilecekleri ya da başkalarına zarar verebileceklerini düşünmüyorlar.bir karar verin bence ve ona göre davranın çünkü bu saçmalıklara tahammül edilemez!

Yazan: bduzgit

Tarih: 07 Ocak 2005

Saat: 22:05

Arkadaşım çok haklısın we de sonuna kadar senin arkandayız endişen olmasın. Ne türden bir kampanya başlatırsan başlat her daim arkanda oluruz sen merak etme. Bu arada Gorby e we sana çok geçmiş olsun arkadaşım yine iyi kurtulmuşsunuz. Saygılar...

Yazan: bluecrab_s

Saat: 20:49

size öyle içten katılıyorum ki...birileri bu çığlığı lütfen duysun artık! 2 tane küçük ırk köpek sahibiyim ve inanın onları artık yürüyüşe bile çıkartamayacak hale geldim.insanlar bir hayvanın sorumluluklarının farkında olmadan sahipleniyorlar ve sonuçta diğer insanların ve hayvanların başına dert oluyorlar. ben 2 minik köpeğimi tasmasız dışarı çıkarmıyorum bu hem onların can güvenliği için hem de diğer insanların rahatsız olmamaları için eee tabii seven de var onları sevmeyen ve minicik oldukları halde korkan da.hak veriyorum ve en önemlisi SAYGI DUYUYORUM. benim özgürlüğüm, başkasının özgürlüğünün başladığı yerde biter. benim bahçe kapımda DİKKAT KÖPEKLER VAR yazısı asılı ve bahçemde köpişlerimin hükümdarlığı geçerli canları ne isterse yapabilirler bu alanda özgürce!!!! ama kapıdan çıktıkları anda tasmanın tutsaklığını yaşarlar.ben böyle yapmayan hayvan sahiplerine yüksek miktarda para cezası verilmesi yanlısıyım böyle toplanan paralarında hayvan barınaklarına iyi bir gelir olacağından eminim çünkü etrafta öyle çok sahipli olupta başı boş bırakılan hayvan var ki cezası da gerçekten hafif olmamalı çünkü BU YÜZYILDA HALA BENİM VE KOPİŞLERİMİN ÖZGÜRLÜĞÜNÜ KISITLAMAYA KİMSENİN HAKKI YOK.ben cezanın bir hayvanın sorumluluğunu bile almaktan aciz sahiplerine gerçekten caydırıcı miktarda verilmesine ve cezalarla toplanan paraların hayvan barınaklarının iyileştirilmesi şekilde harcanmasını yürekten diliyorum.(yeni çıkan kanunda bununla ilgili bir hüküm bilen varsa lütfen aydınlatsın)

Yazan: yaakyurt

Saat: 19:15

Gorby'ye de size de çok geçmiş olsun serpil hanım. Maalesef bir çok hayvan sahibi, bırakın bu durumdan rahatsız olmayı, hayvanlarının bu tür davranışlarından hoşnutlar. Zaten hayvanların bu davranışları daha çok sahiplerinin yetiştirme tarzından kaynaklanıyor. Yan bahçemizde kümes var. Bazen bizim bahçeye (etrafı duvar ve tel örgü çevrili olmasına rağmen)tavuklar giriyor. Oğlumuzu (gsd) kesinlikle hayvanlara zarar vermemesi için eğittik. Şimdiye kadar hiç birine saldırmadı. Özellikle hayvanlarını kendileri kışkırtanları bizzat gördüm. Tekrar geçmiş olsun...

Yazan: timur1970

Saat: 19:11

sinir bozucu...kötü köpek yoktur, kötü sahip vardır sözü burada cuk oturmuş...bence Erol beye sorumsuzluğundan dolayı tazminat davası açmak gerekiyor...umarım sonuna kadar gidersiniz...yoksa çevredeki başka canlılar da zarar görebilir..hukuki açıdan nasıl davranmak gerektiğini keşke bilseydim size yardımcı olmak isterdim...şu an dışarıdaki tedirginliğinizi çok iyi anlıyorum...Geçmiş olsun

Yazan: ecegulser

Saat: 18:23

Yaşadığınız talihsiz olaya rağmen Galat ı korumanız gerçekten çok güzel. Sahibi için birşey söyleyemeyeceğim. Muhtemelen 'Benim köpeğim vahşi' diye hava bile atıyodur.