Yardım Email Gönder  
 erujum - Yeni Yavr...
 erujum - Amerikan ...
 karlıçınar - Kanga...
 toprak musti - Sib...
 toprak musti - Orh...
 köpek_isteyen - Bu...
Şifremi Unuttum!

Veterinerler odası beni dikkate bile almadı

* resim havhav.com arşivinden

Merhaba
Ben İzmir'den Didem Sezer. Serpil Hanım'ın yazısını okuyunca ben de yazmadan duramadım.

Tarih 10.03.2003. Collie cinsi köpeğimiz Zeyno bizim işte olduğumuz kızımızın okuldan döndüğü öğlen saatlerinde doğuma başladı. Veteriner hanım evin yakınında diye kızım hemen ona koşup haber verdi. Gelip köpeği evden muayenehaneye aldılar. Sezeryanla yaptırılan doğumda nasıl olduysa yavrulardan biri içeride unutuldu. O zaman ilköğrenimde olan kızım fark etmiş, veteriner habersizmiş (Bu veterinerden aldığımız bilgidir).

Akşam eve döndük köpeğimiz halen derin uykuda, ayılamıyor. Ertesi gün yavrulardan biri daha öldü. Zeyno'nun da sol arka bacağının alt kısmında tüy dökülmesi ve çürüme başladı. Sonra bu sağ kalçaya sıçradı. Sağ arka ayak da pati çürüyüp açıldı. Her ne idiyse hızla vücuda yayılmaya ve çürütmeye başladı. Veteriner hanım kortizonlar, serumlar başladı. İstanbul'a hocalarıma telefon ettim "Zeyno'yu kaybedebiliriz milyonda bir kedi köpekte görülen daha çok büyük baş sığırlarda falan olan bir virüs" dedi. Olmadı "Zeyno'nun belden aşağısını keseceğim"dedi. Olmadı "Zeyno'yu uyutacağım" dedi. Bu arada biz hem Zeyno'ya hem veterinere bakıyoruz, madden göçtük, banka kredisine geçtik. Serpil hanım misali, örneğin 3 kuruşluk seruma içine ilaç koyuyorum dedi diye 100 kuruş ödüyoruz. İyileşmesi için özel mamalar alıyoruz. Yine örneğin 5 kuruşsa 15 kuruş ödüyoruz.

Unutmadan, Zeyno'nun çürüyüp açılan sağ arka tırnağını da uyanamaz deyip bayıltmadan canlı canlı aldı. En son Zeyno'nun göğüslerinden kan gelmeye başladı ona da kanser deyince yaklaşık 45 gün kadar süren bu eziyetten eşim eve girmesini yasakladı, ödeme yapacak gücümüzün kalmadığını bahane ederek veterineri evden uzaklaştırdık.

O güne kadar eşim veteriner hanımı istememişti ama nereye götüreceğimizi de bilmiyorduk. Kimse ellemek istemiyordu. En sonunda Konak Belediyesi Hayvan Hastanesi açıldı, oraya gittik. Ve göğsünden gelen kanla kanser teşhis eden doktoru herkes merak etti. Yanlış anlamadıysam Zeyno'ya verilen narkoz kas yarine damara yapıldığından veya ameliyat dikişlerini yanında çalışan, veteriner olmayan ayak işlerine bakan arkadaşlara yaptırdığından kızım bunları yaşamış, doğumdan 1 gün sonra kaybettiğimiz yavru da sezeryandan sonra gerektiği gibi müdahale görmediğinden ölmüş. Yanlış anlamadıysam diyorum çünkü, veterinerler bu hanımın ne olduğunu bilmelerine rağmen mahkemede şahitliği kabul etmediler, veterinerler odası beni dikkate bile almadı.

Aslından bizi tanırsınız belki. Veteriner hanım tedavi devam ederken "Bütün bu olanları gazetede yayınlatalım, bu hastalıktan uyutulan köpekler vardır, biz kurtardık, kurtuluyorlar deyip haber yaptıralım da hayvanlar öldürülmesin" dedi. Tamam dedik. Tabi medya hayvanlarına şu kadar harcadılar başlığı ile verip yazıyı amaç dışına taşıyınca Metin Uca gazete haberlerine de konu olup iyice demoralize olmuştuk. Kendi manevi ve maddi acınız sizi almış götürürken aman başkaları bu acıyı yaşamasınlar diye yola çıkıp bir de tüm Türkiye'ye madara edilmiştik. Madara olmak da önemli değil bilgi paylaşılmamıştı.

Uzatmadan köpeğimize de bize de her türlü eziyeti gözü kırpmadan yapan bu hanım halen İzmir'de veteriner, bir gazetede hayvanlar üzerine köşe yazarı. Bu muameleye maruz kalan tek biz değilmişiz. Bunu da diğer veterinerlerden ve hayvan sahiplerinden öğrendim. Bir iki kişinin hayvanını telef etmiş.

İnşallah Serpil Hanım'ınki de bizimki de sondur.
Sevgiyle kalın.

Banu Didem Sezer

Sizin Yazılarınız sayfasında yayınlanmasını istediğiniz yazılarınızı editor@havhav.com adresine gönderebilirsiniz.

04.02.2005

İlgili Başlıklar
`Pitbull`lara çip takılacak
HavHav.com dostları, yardımınıza ihtiyacım var...
Serpil Yüzak Şenol'a Vet. Hek. Babür Bilir'in cevabı
Serpil Yüzak Şenol'un köpeği Gorby
Dolandırıldık, hem de bir veteriner hekim tarafından!
    Yorum Yaz

Yorumlar   (7 adet)

Yazan: shilavoodoo

Tarih: 23 Ağustos 2005

Saat: 11:15

merhaba didem hanım,

Yazınızı okudum ve zeyno için çok üzüldüm. başınız sağ olsun.
bu veterinerin adını öğrenebilirmiyiz aceba? çünkü bende izmirliyim ve benimde bir Collie kızım (şu an hamile) bir de bir piti m var. ben köpeklerimi batı veterinere götürüyorum ve çok memnunum. ama buna rağmen veterinerin ismini bilmek isterim.

Yazan: HELEN

Tarih: 15 Şubat 2005

Saat: 20:23

Didem hanim gercekten cok uzuldum bu veteriner bile demeye dilimin varmadigi hanimi banada yazarsaniz cok memnun olurum malum bir izmirli olarak boyle bir insanla karsilasmak istemem cok buyuk gecmis olsun!!

Yazan: cmadanoglu

Tarih: 10 Şubat 2005

Saat: 00:09

Sayın Didem Sezer,
Öncelikle geçmiş olsun dileklerimi iletir, sizin başınıza gelenin Alsancak'da ki bir veteriner kliniği tarafından bizim başımıza da geldiğini iletirim.
Öncelikle sizin madara olduğunuza katılmadığımı, böyle bir duygu ya kapılmanızın da yersiz olduğunu iletirim. Onların ne kadar zavallı olduklarını, Tanrının verdiği güzelliklerden ne kadar uzak olduklarını düşünerek sizler acımalısınız. Bu dünya ya geldikleri gibi gitmeleri, onlar ve benzerleri için kaçınılmazdır.
Bizim kızımızın başına gelenler tıpkı sizin ki gibi bir üzücü olaydır. Veteriner odasına yapmış bulunduğumuz müracaat da "haklısınız ama kanunen bir yaptırımımız bulunmamaktadır" açıklamasını almamız ile sonuçlanmıştır.(1996)
Fakat bizim kızımız, bir dost tavsiyesi sayesinde gitmiş bulunduğumuz klinik veterinerleri ( Vet.Rauf - Vet. Aziz - Vet. Uğur bey ) sayesinde tekrar hayata dönmüş ve şu an bizlerle birliktedir. 1996 yılında yapmış bulundukları 8 aylık tedavi sonucunda, ödemekle yükümlü olduğumuz maddi miktarda, olayın bir meslekdaş hatasından dolayı gerçekleştiği için kabul edilmemiştir.
Sayın Didem Sezer, İzmir'imiz güzel olduğu kadar, değerli ve mesleğinde saygın veterinerlere de sahipdir. Yeterki bizler doğru adreslere ulaşalım.
Geçmiş olsun.

Yazan: burcuoskar

Tarih: 09 Şubat 2005

Saat: 19:57

Malesef veteriner seçimini yaparken çocuklarımızın doktor seçiminde gösterdiğimiz önemi göstermiyoruz. Veteriner hekimlerde bence dikkat edeceğimi en önemli konu hekimimizin operatörlük diplomasının olması.Yaşanılan olaylardan dolayı bir hayvan sever ve insan olarak çok üzgünüm.

Yazan: ulusoy

Tarih: 06 Şubat 2005

Saat: 22:23

benimde başıma aynı şey izmir alsancakta (gazetede yorum yazan kendine veteriner diyen kadın) geldi.Köpegimi kısırlaştırırken öldürdü. benden ispat için belediyede inceleme istediler ama zaten köpegim yeni ölmüş onu birde kesip biçmelerine izin veremedim.Ama şahitlerim var ve bunlar 2 adet başka veteriner .Eyer bu kadına ceza olarak yapılacak birşey varsa yardımcı olmak isterim ve şahitlik yapabilirim çünkü sanırım aynı kişiden bahsediyoruz.Veya bu forumda bununla ilgili ve bilgili kişiler size yardım edebilir.

Yazan: vetserkan

Tarih: 05 Şubat 2005

Saat: 11:13

oncelikle gecmis olsun.bende bir vet.hek.im..anlattıgınız olaydakı hekım arkadasın baslangıcta vırus hastalıgı demesi bana enteresan geldi.diyelimki teshis dogru ozaman cortıson ve turevlerının kullanılmaması gerekir.bunun nedeni immun sistem dedigimiz vucudun bagısklık sıstemının bu ılaclar tarafından aktıf olarak calısması baskılanır.ayrıca sormak ısterım .iceride kalan yavru 2. goturdugunuz hastahanede alındımı yoksa olu dogum ve fotusun atılması
gerceklestimi.takdir edersinizki yavrunun anne karnında kalması annenin zehirlenmesine vb.tehlikelere neden olur..yapılan tedaviyide yazarsanız sevinirim.saygılarımla...

Yazan: gorby

Tarih: 04 Şubat 2005

Saat: 18:32

Sevgili Dostum; Sorununuzu tüm hayvan severlerle paylaştığınız için sizi tebrik ediyorum.
O kadar çok mağdur arkadaşımız var ki!... Çevremde çok duyuyorum "bizde bunları bunları yaşadık" diyorlar, ama bu durumu sadece kendi çevrelerinde ve kendi içlerinde ahlanarak, üzülerek halletmeye çalışıyorlar.
Ben onları çok iyi anlıyorum... Çünkü, bende yaşadıklarımı hazmedemediğim halde yinede kimselerle uzun süre paylaşamadım.

Nasıl ispatlayabilirim korkusu... İçinde bulunduğum durumu anlamadan, önyargıyla yaklaşan insanlardan bütün bu yaşadığım acıların üstüne birde olumsuz tepkiler gelirse korkusu... Dürüst çalışan tüm Veteriner Hekimleri zan altında bırakma endişesi; İşte, tüm bunlar dostlarımla sorunumu paylaşmama uzun süre engel oldu.

Ancak, derler ya "Korkunun ecele faydası yoktur" bunlar oluyor ve yaşanıyor... Var olan bir sorunu içimizde gizleyerek, yok sayarak yok edemeyiz inancıyla; hiç değilse benim yazımı okuduktan sonra, en azından benimle benzer sorunlar yaşayan arkadaşlarımızın, sorunlarını benimle paylaşacaklarını düşünerek Havhav com'a yazmaya karar verdim.

İstedim ki, benim hikayem vesile olsun ve benzer konulardaki sorunları olan dostlarım da sorunlarını ortaya koysun, el birliği ile sorunlarımızın çözüme ulaştırılması adına bu platformda bir pencere açalım istedim.
Ve şimdi tüm hayvan dostlarından şunu istiyorum; Lütfen, hepiniz buna benzer, sahtekarlar yüzünden mağdur olduğunuz tüm sorunlarınızı dile getirin...
Buraya yazın ki!... Yetkililer, bu işe gönül vermiş Hayvan Hakları için mücadele eden Hukukçu Arkadaşlar ve dürüst, erdemli, etik kurallara uyan Veteriner Hekim Arkadaşlar bizim sesimizi duyabilsin ve bize destek olabilsinler.
Havhav com bize, böyle güzel bir platformda sesimizi duyurma imkanı veriyor... Yetkililere, İlgililere kolayca ulaşabilme fırsatıdır bu... "Bir elin nesi iki elin sesi" der büyüklerimiz.

Benim bildiğim kadarıyla bir çok Hukukçu Arkadaşımız, Hayvanlarımızın ve Hayvan Sever Dostlarımızın sorunlarının çözümü için, yasalar oluşturulması adına çalışmalar yapıyorlar... Bizlere tek tek ulaşmaları mümkün değil.
Ancak böyle bir oluşumla sesimizi duyarlar ve yasaları geliştirirken eklenecek yada yeniden düzenlenmesi gereken konulara parmak basabilirler.

Ben inanıyorum ki, bir çok Veteriner Arkadaşımız da yaşanan bu tür olaylardan oldukça rahatsızdırlar... Çünkü, sahtekarlar yüzünden dürüst çalışan Hekimlerimize de ön yargıyla yaklaşmaya başlıyoruz.
En azından ben kendi adıma konuşayım "Ben artık, gittiğim Hekim Arkadaşlara inanılmaz kuşkularla yaklaşıyorum, söyledikleri her şeyi araştırma ihtiyacı duyuyorum"
Oysa biz Hayvan Severler böyle olmasını İstemiyoruz... İstiyoruz ki!... BİR HEKİME YAVRUMUZU GÖTÜRDÜĞÜMÜZDE "Acaba dolandırılacakmıyız?... Yoksa kullanılacakmıyız... Yavrumuza olan düşkünlüğümüz, sevgimiz yoksa süistimal mi edilecek???" KORKUSUYLA GİTMEYELİM!!!

Zaten bir Hekime, rutin işlerin dışında mutlaka bir hastalık yüzünden gidiyoruz... Yani, yeterince sorunumuz oluyor... Yeterince korkuyoruz yavrumuz adına "acaba iyileşecek mi" diye... Bir de içimizde DOLANDIRILACAK MIYIZ korkusu olmasın Tanrı Aşkına!!!... Olmasın istiyoruz.

Bazı arkadaşlar "Eee bu normal, her meslekte sahtekarlar oluyor... Onun için cehaleti bırakalım tedbirli olalım" gibi ukalalıklar yapıyorlar. ARKADAŞLAR; CAN teslim ettiğimiz insanlardan söz ediyoruz... HEKİM lerden,
VETERİNER HEKİM lerden bahsediyoruz!!! Bakkal, kasap yada manav'dan DEĞİL.

Sevimli Dostlarımızla Birlikte... Sevgiyle Kalın...

Serpil Yüzak-Şenol

Sayfa başına dönmek için tıklayın
Adana'da dogo köpeğim ka...
Balıkesirde kayıp yavru ...

Barınaklardan

Rot doberman...

Evde butik p...

Eş Arayan

Bosamıza gel...

Erkek minyat...

Köpek Arayan

Trafik kazas...