Yardım Email Gönder  
 erujum - Yeni Yavr...
 erujum - Amerikan ...
 karlıçınar - Kanga...
 toprak musti - Sib...
 toprak musti - Orh...
 köpek_isteyen - Bu...
Şifremi Unuttum!

Bazı veteriner hekimlerin etiksizliği

Sayın HavHav.com yayın ve çalışma arkadaşları öncelikle hayvan dostlarına ve dolayısı ile sizlere bu siteye yaptığınız hizmet ve katkılardan dolayıçok teşekkür ediyorum. Ben bir veteriner Hekim olarak sürekli sizin yayınınızı hep takip ediyorum. Kimi zaman görüyorum ki bazı hayvan severler -maalesef haklı olarak- bizim meslektaşlarımız olan kimi kişilere hakarete varan ve mesleğimizi ayaklar altına alan yazılar yazıyorlar. Ne yazık ki, mesleki etikten yoksun olan söz konusu meslektaşlarımız kendilerini savunmak için hiç bir çaba göstermedikleri gibi sessiz kalmaları suçlu olduklarını katmerli olarak kabul ettiklerini gösteriyor.

Ülkemizde o kadar yerel kurum ve kuruluş, bu olaylarla ilgili yetkili merciler neden hiç bir çaba göstermiyorlar. Acaba çok mu çalışıyorlar yoksa bu olayları görmezlikten mi geliyorlar. Ben kendine dürüstlüğü ve doğruluğu kendine ilke  edinmiş bir veteriner hekim olarak hayvansever dostlara buradan ufak da olsa  yardımcı olmak istiyorum.

1. Soru : Söz konusu olaylarda hayvanseverler hep kazıklandıklarını söylüyorlar ve ilgili veteriner hekim için sahtekar diyorlar.

Cevap: ücretlerle ilgili olarak hayvensever dostlar, her ilin kendi şartlarına göre belirlemiş olduğu veteriner hekim odası fiyat tarifesine baksınlar. Ona göre müdahale edilip edilmesine karar verin.

2. Soru: bilgimiz yok, neyi nerde arayacağım bilemiyorum gibi sitemler. Biz falanca bir yere yeni taşındık orada veteriner hekim var mı, nasıl biri vs sorulan sorular için.

Cevap: günümüz teknoloji çağında uzaya istasyon ve artık tur düzenlendiği bu çağda artık neye, nerde, nasıl ulaşım vs gibi soruları telekomdan, internetten, cep telefonlarından, muhtarlıklardan belediyelerden vs yerlerden öğrenebilirsiniz.

Yani anlayacağınız ben bu mesleği icra ettiğim şu yıllarda biraz üzgün ve mutsuzum. Kimsenin canlı bir varlığı kendi çıkarı için bir materyal olarak kullanmasına hakkı yoktur. Biz hayvan sağlığından sorumlu insanlar olarak kedi ve köpeklerin durumlarını sahiplerini bilgilendirerek doğru dürüst bir sonuca ulaşabileceğimizi düşünüyorum. Sahiplerini bir para bankası olarak görmeyi bırakmalıyız.bilinçli toplum bilinçli insanlar ister. Bilinçli insanlar ise araştırmayı ve geliştirmeyi ister. Biz sorumlu veteriner hekimler bir şeyler yapmazsak bu sorun daha da büyüyecek hele hele Avrupa Birliğine girilecek bu dönemlerde mesleğimiz için çok ciddi sorunlar çıkarabilir düşüncesi ile yetkilileri göreve sizin kanalınızdan davet etmek istiyorum. Teşekkürler.

Vet. Hek. Azem GÜNER
Real Life Veteriner Kliniği

Sizin Yazılarınız sayfasında yayınlanmasını istediğiniz yazılarınızı editor@havhav.com adresine gönderebilirsiniz.

11.02.2005

İlgili Başlıklar
Oktay İzgi'nin Köpeği Zorba
Şimdi banyo zamanı :)
Kulak problemleri
Ödül ve köpek
Yeni Yavru Köpeğiniz İçin Hazırlık Yaparken
    Yorum Yaz

Yorumlar   (9 adet)

Yazan: reallifevetklin

Tarih: 17 Şubat 2005

Saat: 21:01

aslında bakılırsa hiç bir şey için geç değil. benim bir kaç, meslekten aciz meslektaşlarıma alan bu yaklaşımım belki kendilerini ve mesleklerini en iyi şekilde yapmak için biraz çaba göstermelerini bildirmekti. benim mesleğime ve dolayısı ile diğer meslektaşlarıma saygım ve hörmetim sonsuzdur. hani belki el birliği ile bu tür problemlerin önüne geçip az da olsa kayb olan mesleğimizin saygınlığını tekrar kazanalım çabasıdır. inanın benim bu düşüncem kendimi iyi, diğer meslektaşlarımı kötü göstermek değil.
tüm hayvanlara olan sevgim onların kendi sosyal hiyerarşik düzenleri içerisinde olan zor yaşamlarına rağmen hayata sıkı sıkı sarılmalarıdır.

hayvanlara zulm eden onlara eziyet eden onları çıkar amaçlı kullanan kişiler isterse benim meslektaşım olsun isterse başkaları olsun ,kim olursa olsun yine böyle karşı çıkarım. ortada bir sorun varsa bu sorunu el birliği ile çözelim.inanın abartısız söylüyorum kliniğim hasta dosyasında sokakta yaşayan hasta hayvan sayısı oranı kat be kat fazladır evde beslenen pet hayvanları oranına. çoğundan muayene ücreti almıyorum.bakın bu aslında etik değil.ama ne yapalım.ülkemizin sosyo ekonomik düzeyi ve refahına bakılırsa sokak hayvanlarına ayrılacak bütçeye (birey olarak) kim kalkıpta bir pay ayırır. vatandaş sokakta hayvanı perişan halde getirmiş ve tedavi ücretinide üstüne almış bırakında muayenesinin ücreti de alınmayı versin. oda bizim hayvanlara dolayısı ile hayvan severlere bir katkımız olsun. bu düşünce ile ben bu yola koyuldum. hayatımdan ve mesleğimden memnunum. ha belki iyi kazanmıyor olabilirim ama vicdanım rahat bir şekilde evime gidiyorum.o da beni mutlu ediyor bu bana yetiyor.
bazı arkadaşları ve hayvanseverleri daha önceki yazımda kızdırmış olabilirim.yanlış anlaşılmamak ve daha iyi bir hayat için herkese teşekkürler ediyorum.saygı ve sevgilerle

vet. hek. azem güner
real life vet. kliniği

Yazan: ecegulser

Tarih: 15 Şubat 2005

Saat: 23:32

Serpil hanıma tamamen katılıyorum. Köpeğinin hayatı sözkonusu iken o stres altında herşeye eyvallah demesi çok doğal.Benim başıma gelse ben de aynı şeyi yapardım. Türkiyede hiçbir sağlık kurumuna olduğu gibi veterinerlik kurumuna da güvenmiyorum. Benim köpeğim de bu yollardan geçti. Bilinçli insan Avrupa birliği filan bunları da katmışsınız hiç gerek yoktu bence. Uygar olmak herşeye 'he' demek midir yani sizce? Siz kendiniz dürüst olun yeter . Benim de veteriner dostlarım var. Ama 'yetersiz' veterinerler çoğunlukta..Acı bir gerçek..!!

Yazan: AYSIN

Saat: 18:18

Merhaba
Ne zaman bana havhav.com'dan mail gelse ve yorumları okusam hep gordugum husus karsılıklı suclamalar. Bu site adeta kisilerin birbirlerini suclamaları icin kullanılıyor. Bilgi paylasımı ve yardımlasma icin degil. Bir veteriner doktor cıkıyor ve acık yureklilikle veterinerlerin durumunu onlardan biri olarak anlatıyor ve aldıgı cevaplara bakın !!! Gereksiz yazısmalar. Bu arada ben veteriner degilim .

Neyseki bugune kadar hep iyi veterinerlere rastladım. Hatta uzun zamandır yazmak istiyordum. Sokakta bir jipin vurup kactıgı cok sevimli bir kopegi tamamen tesadüfen buldugumuz Uskudardaki bir kliniğe götürdük ve ordaki Veteriner Sn. Kutsal Bey ( Su anda soyadını hatırlayamadım) bizden tek kurus almadan kopegin tüm bakımını yaptı. Kopegin arka ayakları uzerinden gecmisti jip !

Yani sunu soylemek istiyorum : Sonucta boyle veterinerlerde var ve onlar hayvanseverlerin bilincli olduklarını gorduklerinde daha cok yardım ediyorlar yeterki sizin o hayvana gonulden yardım ettiginizi anlasınlar. Ben, bu arada Vet. Kutsal Beye cok tesekkur ediyorum.
Kopegin sahibinide bulduk merak etmeyin iyi ellerde.
Birde lutfen bu sayfa hayvanseverler tarafından " bahceli evim olsaydı soyle yapardım " yok asansorum olsaydı o kopegi mutlaka alırdım falan gibi
yazısmalar icin kullanılmasın ( Kendi fikrim) Sadece insanın kendisini rahatlatmasına saglayan ve hic cozum uretmeyen bu mesajların hic bir anlamı yok. Bu sitenin amacı ihtiyacı olan hayvanlara yardım ulastırmak yoksa soyle yapardım boyle yapardım diye yazısmak degil herhalde. Madem bu kadar yazdım sunuda soylemeden edemiyecegim:
Beni rahatsız eden diger yasızma turu " bu kopegi cok seviyorum ama artık bakamıyacagım evimde zaten iki kopek daha var , yok derslerim var, yok tez hazırlıyoruz , artık olduk bittik , sokaga bırakmak zorunda kalacagız vs. vs. diye yapılan duyurular. Bu Sizce bir hayvanserin gonderecegi turden bir mail mi olmalı ??? Bence bunlar hayvan sevmeyenlerden ve evine hayvan almayanlardan daha cok hayvanları sevmiyorlar ne yazıkki ????
Sonuc : Veterinerleri karsımıza almanın bir anlamı yok , beraberce yanlısı duzeltebiliriz. Hayvanlar ve onların hakları icin birbirimiz suclamadan dayanısma icinde olalım.
Herkese soruyorum kendimde dahil olarak ulkemizde malesef hayvan hakları gerektigi gibi uygulanmıyor ve iskence yapan kimse cezalandırılmıyor en azından ben duymadım (!) Peki biz ne yapıyoruz ? Sn. Bekir Coskun ne yapıyor ? Sadece kosesinde yazılar yazıyor ama eylem anlamında bir sey yok yada yapılan eylemler bir kac kadının , cok uzgunum yazıyorum ama cazgırlıgı olarak goruluyor ???
Iste boyle , fikirlerime katılan katılmayan herkese tesekkurler
AYSIN VAR

Yazan: HELEN

Saat: 18:12

Sadece sunu soylemek istiyorum. Buna yakin bir olay yasadim. Hera benim ikinci kopegim dolayisiyla cok veteriner gordum. Tipki insanlarla ilgilenen hekimler gibi, birakin hekim sifatini, canlilarla ayni ortamda bulunmasi sakincali insanlar var iclerinde ama bunun yanisira yine benim kopegimi olumcul hastaliktan kurtaran bir hekim ama onlarin yaklasimlarindan bile algilayabiliyorsunuz artik ! neyse fazla uzatmak istemiyorum.Siz bir insan olarak nasil ki herhangi bir hekime kendinizi teslim edip birakin ameliyati muayene bile olamiyorsunuz neden ayni seyi hayvanlar icin dusunemiyorsunuz. Her meslekte oldugu gibi bu meslekte de curuk elmalar cok bunlari icinizden ayiklamak bizim deil sizin goreviniz olmali. Kaldi ki sagliktan sozediyoruz ... Saygilarim meslegine saygili tum hekimlere ...

Yazan: gorby

Saat: 12:05

Sayın tunahanmulla, Şişesi 3.750.000 TL olan bir ilacın içinden 3cc çekip 40.000.000 TLye satılması sizce bir etik olayı değilmidir???

Hakkınız olan ücreti tabii ki almalısınız... Hakkınız bu mudur???

Siz niçin üstünüze alındınız ve savunuya geçtiniz aceba?... Bizler saygın Hekimlere dil uzatmıyoruz! Lütfen bunu anlayarak ve duruma objektif yaklaşarak yorumlayınız...
Ben diğer yandan başka bir Hekim arkadaştan da övgüyle bahsediyorum, yazızımı okurken bunu niye atladınız aceba???

Yazan: ayshin

Saat: 01:18

Sayın Güner Bey ,öncellikle hayvanseverlerin veterinerlere karşı duyduğu tedirginlik ve hatta bazen güvensizlilkten dolayı rahatsız hissetmeniz, mesleğinizin sevgisini ve sorumluluğunu taşıdığınızı göstermekte.Bu yüzden sözüm bunun farkında olmayan meslektaşlarınıza..Geçen kış oğlumu yanlış yapılan bir ameliyat yüzünden kaybetmek üzereydim.Birgün annem işten beni arayıp oğlumu veterinere götürdüğünü ve böbreklerinde taş olduğu için acilen ameliyata alınması gerektiğini söyledi.Elimiz kolumuz bağlandı,durum acil yapabileceğimiz birşey yok!Güvendik,peki dedik...benim oğlum 5 kilo,küçük bir köpek.8saat sürdü ameliyatı,anesteziden kör oldu ve 10 gün burada yazmak istemediğim komplikasyonlar yaşadı,can çekişti.Ameliyatı yapan mahallenin ''elimden her iş gelir'' veterineri parasını aldı ve aramadı bile.Ama o durumda paranın hiçbir önemi olmuyor,çünkü ailenin bir parçasının yokluğunu düşünmek paranın değerini tamamen siliyor.Ama maalesef bazı meslektaşlarınız yaptığı işi maddiyata bağlı,deneme-yanılma metodu olarak görmekte ve ilgilendikleri canlıların hastaları olduklarını unutmakta!10 gün ailece iyileşmesi için araştırdık, bekledik,ağladık ve sonunda İst. Ünv. Prof.lerinden birine ulaştık ve o gün öğrendim; aslında veterinerlerin ciddi ameliyatlar yapabilmeleri için Cerrahi alanında uzmanlaşmaları gerektiğini.Yapılması gereken çok basit bir işlemden dolayı neredeyse kaybetmek üzere kalmışız ve onca acıları çekmiş ve çektirmişiz aciz bebeğime.Bu arada uzman hekimin yaptığı ameliyat yarım saat sürdü ve oğlum anestezinden 40 dak. içinde ayıldı.Allah dualarımızı kabul etti ve meleğimizi bize yeniden bağışladı.Bu yazımı okuyan hayvanseverlere uyarım lütfen sadece uzman olduğuna emin olduğunuz veterinerlere teslim edin bebeklerinizi..''Buarada oğlum ne kadar güçlüymüşsün sen o küçücük bedeninle,yeniden saygı duydum hayata bağlanışına! ''

Yazan: gorby

Tarih: 14 Şubat 2005

Saat: 13:33

Sayın Azem GÜNER; Öncelikle destek olmak ve bilgilendirmek amacıyla aramızda olduğunuz için size çok teşekkür ederim. Bugüne kadar bir çok hayvan besleyip büyüttüm şaka gibi gelebilir ama At, Köpek, Tavşan, Kedi ve kuşlarım oldu.. Onlar bazen evlatlarım, bazen oyun arkadaşlarım, bazen sadık dostlarım, bazende öğretmenlerim oldular.

Çoçukluğumun büyük bir bölümünü çiftlikte Dedemin yanında geçirdim, elime doğmuş yavrulardan tutunda son nefesinde elimi yalayarak bana teşekkür eden yaşlı çoban köpeklerine... Dayım vefat ettiğinde onun elinde büyüyen güzel kısrağı Gülpembe'nin kendini aç bırakarak intiharına kadar sayısız acı yada güzel bir çok tecrübem oldu benim.
Ama inanın Gorby ile yaşadığım bu talihsiz ve kötü tecrübeye benzer bir durumu daha önce hiç yaşamamıştım.

Dedem, çiftlikte yaşayan dostlarımıza hayvan dememize bile izin vermezdi... Dedem'e göre onlar çiftliğin diğer bireyleriydi, onların beslenmelerinden, bakımlarından, sağlıklarından bizler sorumluyduk... Dedemin sınavları olurdu; eğer biz bu sınavları geçersek bir hayvan büyütme hakkını bize verirdi... Eğer sınavları geçemezsek yeterince sorumluluk sahibi oluncaya kadar hayvan sahibi olamazdık. Muyo dedem, Ben ve kardeşlerimi böyle yetiştirdi.

Yani anlayacağınız çocukluğumdan beri hayvanlarla birlikte yaşamama rağmen Gorby örneğinde olduğu gibi kötü bir tecrübeyle karşı karşıya gelmedim ben. Yazımda da defalarca vurguladığım gibi, ben derdimi dostlarımla paylaşırken DÜRÜST, ETİK DEĞERLERE ÖNEM VEREN, MESLEĞİNİ KÖTÜYE KULLANMAYAN VETERİNER ARKADAŞLARIMI DAİMA MUAF TUTTUM. Sahtekar kelimesini mesleğini kötüye kullanan ŞAHISLAR a yönelttim ve ben bunun hakaret olduğunu düşünmüyorum... Çünkü bana yapılan gerçekten bir sahtekarlıktı ve bende eksiksiz, yaşadığım, benim gerçeğimi dostlarımla paylaştım.
LÜTFEN YANLIŞ ANLAŞILMASIN!!!

Hatırlarsanız bir yazımda da Veteriner arkadaşlarıma çağrıda bulunmuştum (bize destek olmaları adına)... Bu çağrıda benim ne kadar tek bir şahısla ilgili sorunum olduğunu anladığınızı görüyorum... Öyle ki, buradasınız ve bizleri bilinçlendirmeye ve bize destek olmaya karar vermişsiniz:) size tekrar teşekkür ediyorum.

"Ülkemizde o kadar yerel kurum ve kuruluş, bu olaylarla ilgili yetkili merciler neden hiç çaba göstermiyorlar?" diyorsunuz. Sorunuzun cevabı şu olabilir mi!? Mağdurlar yeterince bu durumu yetkililere duyurmuyorlar, bir çekince var sanki!?... Peki haklılarmı?... O kadar çok mağdur arkadaşımız var ki!... Çevremde çok duyuyorum "bizde bunları bunları yaşadık" diyorlar, ama bu durumu sadece kendi çevrelerinde ve kendi içlerinde ahlanarak, üzülerek halletmeye çalışıyorlar.
Ben onları çok iyi anlıyorum... Çünkü, bende yaşadıklarımı hazmedemediğim halde yinede kimselerle uzun süre paylaşamadım.

Nasıl ispatlayabilirim korkusu... İçinde bulunduğum durumu anlamadan, önyargıyla yaklaşan insanlardan bütün bu yaşadığım acıların üstüne birde olumsuz tepkiler gelirse korkusu... Dürüst çalışan tüm Veteriner Hekimleri zan altında bırakma endişesi; İşte, tüm bunlar sesimi duyurmama uzun süre engel oldu. Ancak baktım ki korkunun ecele faydası yok, bunlar var ve yaşanıyor ve bir yerden başlamak lazım!!!.. Paylaşmaya karar verdim.

Ayrıca sağolun ücretler konusunda da bizi uyarmışsınız "her ilin kendi şartlarına göre belirlemiş olduğu veteriner hekim odası fiyat tarifesine baksınlar" diyorsunuz. Ancak bu fiyat tarifesi en düşük fiatları belirleyen haksız rekabete karşı düzenlenmiş bir fiyat tarifesi değilmidir aceba, yoksa ben yanlış mı biliyorum, eğer öyleyse afedersiniz, tekrar araştıracağım!...

Son olarakta dediğiniz gibi bu teknoloji çağında, uzaya istasyon ve tur düzenlendiği bu çağda artık neye nerede ulaşacağımız sorunları olmamalı... Hakikatende böyle bir sorunumuz yok ve bizde Gorby ile ilgili araştırarak bu sonucu elde ettik ve bize işaret edilen, en başarılı Hekimle diyalog kurduk. Doğrusunu söylememiz gerekirsede bizim bu şahsın bilgisine, Hekimliğine lafımız yok zaten o bizim yavrumuzu gerçekten kurtardı... Gorby ölümden döndü yazımda da dediğim gibi o şahış bizim kahramanımız olmuştu!!!... Ama ücret konusunda araştırmaya gelince; evet böyle bir araştırmaya girmedik, bir protokol yapma ihtiyacı hissetmedik.

ÇÜNKÜ... o günlerde ızdırabımız o kadar büyüktü ki can isteseler can verecektik oğlumuz için. Para pul düşünecek durumda değildik, asla da böyle bir araştırmaya girmedik, ancak dolandırıldığımızı Dostumuz Tansu hanımla dertleşirken öğrendik... Biz ona derdimizi anlatıp ve maddi açıdan ne kadar zor durumda olduğumuzu ifade ederken o bizi uyardı "Bu tedaviler bu kadar maliyeti yüksek tedaviler değildir Serpil Hanım" diye. Bunu öğrenir öğrenmez de hemen o Hekimle irtibatımızı kestik zaten, bu durumu kabullenip o halde tedaviyi sürdürmedik. Duyduğumuz güven ve içinde bulunduğumuz çaresizlik süistimal edilmişti bunu nasıl kabullenebilirdik'ki. Ve tabii ki artık o insanla çalışamazdık. Hatta beyefendi bizi suçladı bile "tabi işiniz bitti artık gelmezsiniz, köpeğinizi ölümden kurtardım şimdi kötümü oldum" şeklinde çok çirkin bir yaklaşımda bulundu. Küstahlığına cevap bile vermedik, oysa biz onu kahraman yapmıştık oğlumuzu iyileştirdiği için evimizin kapılarını ona açtık, ailemizden biriymiş gibi sevgimizi verdik... Bunlar çok değerli şeyler ve tek bir nedeni vardı yavrumuz kurtulmuştu. Dediğim gibi daha önceden böyle bir tecrübemiz olmadığı için ve oğlumuzun canının derdine düştüğümüz için ücret araştırmak yada bir protokol yapmak aklımızın ucundan bile geçmedi. Çünkü, hiç bir zaman YAVRUMUZU BİR HEKİME GÖTÜRDÜĞÜMÜZDE "Acaba dolandırılacakmıyız?... Yoksa kullanılacakmıyız... Yavrumuza olan düşkünlüğümüz, sevgimiz yoksa süistimal mi edilecek???" korkusu taşımıyorduk.
Zaten bir Hekime, rutin işlerin dışında mutlaka bir hastalık yüzünden gidiliyor... Doğrusu yeterince sorunumuz oluyor... Yeterince korkuyoruz yavrumuz adına "acaba iyileşecek mi" diye... Bir de içimizde DOLANDIRILACAK MIYIZ korkusu taşıyacak durumda değildik.

İşte bu tür gaflar (aslında gaf değil ama gaf demek zorunda kalıyoruz, GÜVEN demek lazım) bazı talihsiz durumlara neden oluyor. Aslında haklısınız hata yaptık, asla güvenmemeliydik... Biz çok büyük bir ders çıkarttık, bir daha asla hiç bir Veterinere güvenmeyeceğiz... Onlar bize dürüst olduklarını isbatlasınlar!!!
Doğrusu bu mu???... Hep kuşkuyla, araştırarak, sorgulayarak mı yaklaşmalıyız?... Siz bir Hekimsiniz böyle bir yaklaşım size ne hissettirir?... Evet ben bundan sonra tabii ki böyle yapacağım ama, bu benim çağımızın bize sunduğu imkanları değerlendirmediğim anlamına gelmiyor sadece dün dolandırıldığım için bugün tedbirli olduğum anlamına geliyor.

Ama toplum olarak ciddi bir hatamız var tabii ki, bizler hep bu tür araştırmaları başımıza bir dert geldiğinde yapmamız gerektiğini zannediyoruz ve derdimiz olduğunda da sadece derdimize odaklanıp aceba başka sorunlarla karşılaşırmıyız diye düşünemiyoruz. Oysa her konuda gelişmek bilinçlenmek lazım... Her türlü ihtimali göz önünde bulundurarak her konuyu (maddi manevi) daima araştırmak lazım.
Meslekleri ayırmadan her meslekte olumlu olumsuz her türlü ihtimalin söz konusu olabileceğini düşünmek lazım. Eğitimli eğitimsiz, insanların çıkar peşinde olabileceği ihtimaline karşı daima araştırmak lazım. Doğrusu artık oldukça tedbirli bir insan oldum, her şeyi sorgular oldum, tabii ki bu durum mutluluk ve güven içinde yaşamaktan çok uzak ama ne yapalım bizim Ülkemizde böyle yaşamak gerekiyor demekki ve ben bunu 40 yaşında öğreniyorum.
Aslında bu güne kadar böyle yaşamak zorunda kalmadığım için ben şanslı olanlardanım:) çocuklarımız adına çok kaygılanıyorum!

Sevgilerimi Saygılarımı sunuyorum Sayın Azem GÜNER Bey ve size yanımızda yer aldığınız için tekrar tekrar teşekkür ediyorum:)

Sevgiyle Kalın... Serpil Yüzak-Şenol

Yazan: tunahanmulla

Tarih: 14 Şubat 2005

Saat: 10:36

ücret konusu bir etik olayı değildir.sizlerde biliyorsunuz ki 5 yıllık zor bir eğitimin ardından veteriner hekim olarak hayata atılıyoruz. bizim mesleğimiz bu. ne kadar hayvanları sevsekte bizim hakkımız olan ücreti almalıyız ki hayatımızı idame ettirelim.veteriner hekimlik kutsal bir meslektir.tüm veteriner hekim arkadaşlara saygılarımı sunuyorum.çünkü onlar değerli insanlardır.asla mesleğe saygımızı kaybetmeyelim ve herzaman meslektaşlarımızı savunalım.

Yazan: rockysmum

Tarih: 12 Şubat 2005

Saat: 14:58

Cevabınız ve duyarlılığınız için size teşekkür ederim ( kendi adıma). Biz hayvanseverlerin istediği tek şey hayvanlarımız para kazanma aracı olmasın onlarda canlı. veterinerlerimiz onlara ihtiyacımız oldugunda devreye girsin ve vicdanları ile görevlerini yapsınlar.
Elbette tüm veterinerler kötü değil. Ama mutlaka tarafsız bir kontrol mekanizmasıda olmalı. saygılar

Sayfa başına dönmek için tıklayın
Balıkesirde kayıp yavru ...
Kayıp dişi doberman aran...

Barınaklardan

Rot doberman...

Evde butik p...

Eş Arayan

Bosamıza gel...

Erkek minyat...

Köpek Arayan

Trafik kazas...

Golden retri...