Yardım Email Gönder  
 erujum - Yeni Yavr...
 erujum - Amerikan ...
 karlıçınar - Kanga...
 toprak musti - Sib...
 toprak musti - Orh...
 köpek_isteyen - Bu...
Şifremi Unuttum!

Serpil Yüzak Şenol'a Vet. Hek. Babür Bilir'in cevabı

24.01.2005 tarihinde yayınlanan Serpil Yüzak Şenol tarafından yazılmış "Dolandırıldık, hem de bir veteriner hekim tarafından!" başlıklı yazıya Vet. Hek. Babür Bilir'den cevap olarak gelen epostayı aynen yayınlıyoruz.

Serpil Yüzak Şenol'a Dr. Veteriner Hekim Babür Bilir'in yanıtıdır.

1) Yurtdışında bulunmam nedeniyle Serpil Yüzak Şenol'un mailine ancak ulaşabildim. Bahsedilen Kalkan'daki Dr. Veteriner hekim şahsımdır. Serpil Yüzak Şenol başta başvurduğu klinik sahibi hekimin ünvanını bile bilmemektedir. Üniversite sonrası 5.5 yıl cerrahi doktorası ve toplam 11 yıl akademisyenlik yaptım.

2) Serpil Yüzak Şenol'nin köpeği; 1 hekim, 1 eczacıdan sonra benim kliniğime 17.06.2003 tarihinde 289 sayılı ve kendisine ait imzalı kayıtla sağaltımına başlandı. Her aşamada Antalya Veteriner Hekimler Odasının Asgari Fiyat listesi ücretlendirmede esas alınmıştır. Sağaltım hakkında gerekli her şey tarafına tıbbi ayrıntılara girmeksizin anlatılmıştır. Doğal olarak hayvanın ırkı, yaşı, olgunun geçmişi ve metabolizma değerleri gibi etmenler sağaltımı yönlendirir. Bu süreçte defalarca gerekli değişik ilaç banyo ve diyet mama uygulamaları klinikte ve yaşadığı köyde yapılmıştır. Bu uygulamalardan Amitraz(Kenaz) sadece birisidir. Uygulamaların hepsi kayıtlarım dahilindedir.

3) Buzlukta diye bahsedilen ilaç ilk dönemlerde uygulanan kendisinin gözleri önünde kapalı soğutmasız ecza dolabından çıkarttığım ithal 1 sıvağdır.

4) Tüm uygulamalar başta köpeğin ırk özelliği de dikkate alınmak kaydıyla köy ortamında özenle yönlendirilmeye çalışılmış bu da Serpil Yüzak Şenol'a defalarca söylenmiştir. Yakalık uygulaması hayvanın cüssesi ve uygulama şartları gözönüne alınarak ilk dönemlerde önerilmemiştir.

5) Hayvanların karnesi tedavi belgesi değildir. Sağaltım ve bazı uygulamaların değerlendirilmesi de hekimin takdirindedir. Bu tip istekler ancak tarafımıza yasal yazılı başvurularla değerlendirilir. Vergi, ücretlendirme, şikayet vs. bu kapsamdadır.

6) Eğer Serpil Yüzak Şenol okuma yazması varsa kendisine tarafımdan önerilen ve verilen diyetlerin üstündeki zorunlu Türkiye distribütörlüklerinin ücretsiz kaynaklarından şikayetlerini anında dile getirebilirdi.

7) Edepsiz, onur kırıcı ifadeler vs. gibi tarafıma yönelik hakaret ve ithamları hukuksal çerçevede değerlendirip yanıt verme gereği bile duymuyorum. Söz ancak sahibini bağlar.

8) Ben sadece Serpil Yüzak Şenol'un köpeği için burada değilim. Beş yıldır Kalkan'da 1000'e yakın kaydın sorumluluğunu gerektiğinde hiçbir ücret talep etmeden karşılamaya çalışıyorum.

9) Serpil Yüzak Şenol ve Serpil Yüzak Şenol gibiler bana değil mesleğime hakaret etmektedir. Veteriner hekimler kutsal mesleklerini bu tip insanlara rağmen onurla sürdüreceklerdir.

En derin mesleki saygılarımla.
Not = Şu anda ameliyattan çıktım. Kaş’a 3 hastaya gitmek üzereyim :)

Dr. Veteriner Hekim Babür Bilir
Pati Veteriner Kliniği/Kalkan/Antalya

Sizin Yazılarınız sayfasında yayınlanmasını istediğiniz yazılarınızı editor@havhav.com adresine gönderebilirsiniz.

24.02.2005

İlgili Başlıklar
Serpil Gönen'in Köpeği Paşa
serpil urundaş'ın köpeği köpük
Serpil Bilgin'nin köpeği Concon
HavHav.com dostları, yardımınıza ihtiyacım var...
Serpil Öztürk'ün köpeği Tarçın
    Yorum Yaz

Yorumlar   (9 adet)

Yazan: OZGURK

Tarih: 31 Mart 2005

Saat: 14:12

Hersey pek iyi hosta; su Not kismini anlayamadim...
9 maddeyi okuyorsunuz ve vayy be adam pek ciddi anlatmis diyorsunuz birde sonunda onurla surdurecegiz meslegi falan deniyor amma velakin not kisminda alakasiz bir cumle ve gulucuk !!!!
"Kaş’a 3 hastaya gitmek üzereyim :)"
bak kadin yalan soylemis, kutsal meslek sahibi onurlu veteriner taaaa Kas'a hemde 3 hasta bakmak icin gulucukler atarak yola cikmis demeliyiz sanirim ???!!!!!

Yazan: batu05

Tarih: 18 Mart 2005

Saat: 12:53

Ben de Serpil Hanım'ın yazdıklarını inandırıcı bulanlardanım. En büyük hatası, daha doğrusu deneyimsizliği kayıda geçmeyen işlemler yapmış olması oldu. Ben birkaç sene önce aynısını arabamda yaşamıştım (Allah'tan köpeğimde değil). Defalarca servise gitmiştim, onlar garanti kapsamında ücretsiz birşeyler yapıp yapıp "tamam, bu sefer oldu" diye veriyorlardı, ama aynı hata devam edip duruyordu. Sonra da artık mahkemelik noktaya gelince bana utanmadan "madem sorununuz vardı, arabayı aldıktan sonra 1 sene boyunca niye hiçbir servise getirmediniz" demezler mi!! Hiçbir şey ıspatlayamadım, çünkü kayıtlara işlenmemişti. Karşı taraf ise ne kadar servise gidip geldiğimi gayet iyi bildiği halde, kayıtsız işlemleri leyhine kullanmasını sonuna kadar gayet güzel bildi. Evet, kayıtlar çok önemli. Ve Serpil Hanım hepimize bu konunun önemini anlatarak iyilik ettiğine inanıyorum. Babür Bey'e gelince. Veteriner hekimler elbette dahil olmak üzere her meslek grubunda istismarcıların çıkabildiğini bilmeyen kişi saflık abidesi veya dünyadan habersiz olmalı. Burada şu kadar eğitim gördüm, yok şöyle de doktora yaptım diye böbürlenmek yersiz. İstismarcıların eğitimsiz kişiler olduğunu söyleyen olmadı ki.

Yazan: vetbeyza

Tarih: 07 Mart 2005

Saat: 15:17

bende sizden objektif davranmanızı bekliyorum, olay sırasında hiçbirimiz orada değildik. Bizler Babür hocayı tanıyan ve onun tarafından yetiştirilen veteriner hekimleriz,tabii ki söz konusu,saygı duyduğumuz bir insanın karalanması olduğunda sessiz kalamayız.Saygılarımla...

Yazan: tuya

Tarih: 07 Mart 2005

Saat: 00:36

hekim takdirini yargılamak bu kadar kolay değildir, herkes herşeyi bildiğini sanır ama aslında hiç bir şey bilmediğini konuştuğunda görebiliriz, kişisel olarak algılanmasını istemem sadece bir örnektir, açılmış dikişler eğer bölge enfekte ise zaten dikilmez dikilse de tutmaz, bu durumda tekrar dikilmesini istemek gibi bir lüksü yoktur hasta sahibinin, yani anlatmak istediğim bir şeyi yargılarken sizden ricam olayın doğrusunun öğrenilmesidir.

hocamın yanında olduğumun ve destek olduğumun bilinmesini istiyorum, kendisinin böyle ucuz numaralara başvurmayacağına eminim.

Yazan: ecegulser

Tarih: 05 Mart 2005

Saat: 18:17

Vet.Beyza hanım, emin misiniz..? Herkesin Babur bey e hayran olmadığını yakında öğreneceksiniz.. Objektiflik lütfen..

Yazan: vetbeyza

Tarih: 03 Mart 2005

Saat: 14:50

Olayı üzüntüyle okuduk,ben de eşim de Babür hocamızın bir suçu olduğuna inanmıyoruz.Bizlere okulda mesleği sevdiren,teşhis ve tedavideki başarılarıyla hepimizin örnek aldığı kişinin böyle bir karalamayı haketmediğine inanıyoruz.Finike veteriner kliniği olarak büyük operasyonlarda saat kaç olursa olsun hocamız hiçbir ücret talep etmeden yardımımıza koşmaktadır,Babür hocamızı tanıyan herkes akademik kariyerini ve cerrahi başarılarını bilir,maddi anlamda da oda fiyatlarının dışında hiçbir ücret uygulanmadığını bütün hasta sahipleri söyleyecektir.Ben ve benim gibi tüm genç veteriner hekimleri değerli hocamıza destek olmaya çağırıyorum,vet.hek. Beyza Başar Özbay.

Yazan: gaco

Tarih: 02 Mart 2005

Saat: 20:49

veteriner hekimler her ne kadar canla başla calıssa da aralarından bazı mesleğe saygısı olmayan gozunu para hırsı burumus insanlar cikabiliyor. Aklima nisantası dolaylarında konuslanmıs baya da unlu bir tanesi geldi. Kopegim kısırlastırmadan sonra hastanede iki günlügüne yatarken beni aradı ve "kopegin bir boxer'la yatmıs. Hemen getir, dıs gebelik ameliyatını yapayım, acil, cabuk.." dedi. Hastanede yaptıgım kısa arastırma sonucu boyle bir seyin gerceklesmedigini ögrendim. Bu durumu kendisinin yuzune söyleyince "ay yok ben karsılıklı yatmıslar yan yana yatmıslar ne guzel di mi dedim dıs gebelik demedim" dedi. Hemen 7 yıllık veterineri bıraktık. Kendisi köpegimize ne kadar duskun oldugumuzu cok iyi biliyordu. Bunu kullanmak istedi. Ne yazık ki konuslandıgı nisantası bolgesinde cok popüler ve gercekten iyi para yapıyor. Kopegimi uyusturmadan yarık derisini dikmeye kalkısması ve ayrıca kopegimin atmıs dikislerini yeniden dikmeden acık yara kan icinde göndermeye kalkısması ayrıca kaydadeğerdi.
Yani boyle ornekler yok degil var.

Yazan: HELEN

Tarih: 02 Mart 2005

Saat: 16:29

Arkadaşım; Serpil Hanım'ın hikayesindeki, kendi etiksizliginin kurbani olmus sahsin sucunu niye ustleniyorsunuz acaba ?

Sizin hasta sahiplerine uygulamalariniz ayni konulari mi icermektedir !?

Ayni zamanda hukuksal acidan itiraf'ta sayilabilecek boyutta sozde cevap yazinizla "yarasi olan gocunur" misali, hikayedeki kabahati ustlenmeniz ne amac icermektedir!?

Ve 1. paragrafta diyorsunuz ki "Serpil Yüzak Senol basta basvurdugu klinik sahibi hekimin unvanini bile bilmemektedir"

Arkadasim; Bence Serpil Hanim basvurdugu hekimin Adini, Soyadini, Diploma Numarasini, Akademik Kariyerini, Adresini kisacasi tum bilgilerini harfiyyen bilmektedir. Ancak gordugum kadariyla sizin bilmediginiz bir konudan dolayi, o sahsin Adini Soyadini ve ozel hic bir bilgisini kendi izni olmadan halka acik bir platformda ifsa etmemektedir(!)

Egitimli tum insanlarin bildigi gibi "Bir kisinin Adi ve Soyadinin, Kisisel Bilgilerinin, Unvaninin kendi izni olmaksizin halka acik bir platformda ifsa edilmesi suctur"... Yani su an sizin yapmis oldugunuz gibi: Serpil Hanım'ın izni olmadan Adini, Soyadini defalarca halka acik bu platformda kullandiniz, ifsa ettiniz. Bu sebebten Serpil Hanim'in sizin hakkinizda yasal islem baslatma hakki saklidir.

Yazinizin 6. paragrafinda: Serpil Hanim'in okur yazarligindan kusku duydugunuzu ifade eden "Eger Serpil Yuzak Senol okuma yazmasi varsa" cumlenizin, su an bilgisizce sergilediginiz gaf ile nasil kendinize mal oldugunu umarim gorebiliyorsunuzdur.

Eger sergilediginiz tavriniz "Reklamin iyisi kotusu olmaz" mantigiyla sergilenmis bir tavir ise BENCE, SERPIL HANIM SIZE UCUZ BIR REKLAM ICIN ISMINI KULLANMA HAKKINI VERMEMISTIR ve de BU HAKKI VERECEGINIDE HIC SANMIYORUM buna devam ettiginiz takdirde Serpil Hanim hakkinizda yasal islem baslatmak zorunda kalabilir. bunu biliyormuydunuz acaba?... Eger bilmiyorsaniz bir hayvan dostundan ogrenmis oldunuz bilgilerinize arz ederim.

Yazan: ecegulser

Tarih: 24 Şubat 2005

Saat: 23:36

Bir zahmet yaptıklarınızı kanıtlayın biz de inanalım... Buradan konuşmayla olmuyor. Benzer şeyler başıma gelmiş olmasa size inanırdım. İkna yeteneğiiz kuvvetli fakat benim veteriner hekimlere olan inancım kıt.. Serpil hanım sizin üzerinize iftira atmakla ne kazanacak? Ünlü mü olacak, medyatik mi olacak? Hayır size çamur atmanın ona hiçbir faydası dokunmayacağına göre Lütfen adınızı temize çıkarmak adına kendinizi daha kötü duruma düşürmeyin. Gorby nin okuma yazması olsaydı eminim ki o da gülerdi :)=

Sayfa başına dönmek için tıklayın
Adana'da dogo köpeğim ka...
Balıkesirde kayıp yavru ...

Barınaklardan

Rot doberman...

Evde butik p...

Eş Arayan

Bosamıza gel...

Erkek minyat...

Köpek Arayan

Trafik kazas...

Golden retri...