Yardım Email Gönder  
 melissa ve yavrula...
 qalip - Gül Hanım’...
 ilkeff - İlke Çeti...
 burak_efeoglu - Ro...
 Shekilboys - Deniz...
 Shekilboys - Deniz...
Şifremi Unuttum!

Hep seninleyim...

Bu yazıyı yazmak o kadar zor ki... Bundan 6 sene önce mayıs ayında annemle dışarıdaydık. Babam geldi, arabaya bindiğim an arabadaki minik iki gözü gördüm ve o an çarpıldım. Onu kucağıma aldığımda minicik bir rottweiler olduğunu gördüm. Kızım Ice’ım benim. O kadar minikti ki ama şişkoydu, 2,5 aylık bir şişko. O an dan itibaren hayatım değişti.

Her şey ona planlıydı okuldan kaçar eve gelir onu gezdirirdim. Gitmesin benden ayrılmasın diye tuvalet eğitimini alana kadar peşinden temizlik yaptım. Bir gün her şey düzeldi benim minik bebeğim büyüdü kocaman bir rottweiler oldu. O kadar sakin sevecendi ki kimseye zarar vermezdi. 5,5 yıl doya doya yaşadım onunla. Bebekleri oldu. Bir bebeğini de biz aldık; Oscar oğlum benim, onu ilk gördüğümde fare yavrusu gibi bir şeydi, minicik yeni doğmuştu, gözleri bile açılmıyordu daha. Ama Oscar annesine hiç benzemezdi. Onu zaptetmek imkansızdı. O yüzden Oscar babamın dükkanında kaldı, canım kızım da benimle evde.

Onu nasıl unutabilirim ki... Sabahları kalkıp gözümün içine bakardı, tasmayı görür görmez zıplamaya başlardı o koca cüssesiyle. Annemi yatağın üstüne atlar öpe öpe uyandırırdı annemi. Gündüzleri biz evde yokken sessizce uyurdu. Akşamları bizimle durmadan oynardı. Biz uyuyunca da o kalkar oturur evimizi korurdu. Ben uyuyana kadar gözümün içine bakardı uyumamı beklerdi sanki. Ama bir gün onu ve oğlumu vermeye mecbur kaldık.

Onu 8 aydır hiç görmüyorum. Canım kızım her gece rüyalarımda. Yeni sahibi bu yazıyı okur mu okumaz mı, okursa kızar mı bilmiyorum. Ama yaşayıp yaşamadığını bile bilmiyorum. En son 2 ay önce tekrar anne olduğunu öğrendim. Oğlumun da bir iki olayı olduğunu :)

Canlarım benim ablalarınız anneniz ve babanız sizi çook özledi. Keşke beraber yaşadığımız günleri daha dolu dolu geçirseydik, yetmedi bana. O kadar çok şey yaşandı ama yetmedi. Canım kızım mahallede kızdığın bir köpek vardı hatırlıyor musun? Onu bağlamazlardı ve sana havlardı, sende sinirlenirdin. O büyük savaşlardan sonra artık ona daha dikkat ediyorlar, kimseye saldırmıyor havlamıyor artık. Başardık kızım...

Bebeğim, minik kızım benim seni her şeyden çok özledim ve her şeyden çok seviyorum. Seni bıraktığımı düşünme ben hep seninleyim, affet beni mecburdum. Bir gün bir yerde mutlaka beraber olacağız eskisi gibi biliyorum. Herkes seni soruyor hala. O kadar çok sevdirmişsin ki kendini. Kimse yerini dolduramayacak, kimse senin gibi olmayacak. Odamız resimlerinle dolu. Her gece sana bakarak uyuyorum. Eskisi gibi fotoğraflarını öpüp “iyi geceler bir tanem” diyorum. Seni her şeyden çok seviyorum. Tek dostumdun hep öyle kalacaksın...

Sinem Yener

Sizin Yazılarınız sayfasında yayınlanmasını istediğiniz yazılarınızı editor@havhav.com adresine gönderebilirsiniz.

10.03.2005

Yorum Yaz

Yorumlar   (21 adet)

Yazan: GGGG

Tarih: 16 Haziran 2005

Saat: 16:17

onu niye verdiğini yazmamışsın ama gerçekten önemli bir sebep yoksa yaptığın çok yanlış!

Yazan: witch07

Tarih: 18 Mart 2005

Saat: 22:08

sheriff sana çok teşekkür ederim beni GERÇEKTEN anlayan biri olduğunu görmek çok güzel inan benim yazmayı düşündüklerimi sen yazmışsın çok saol umarım benim yaşadığım hiçbirşeyi sen yavrunla yaşama 183 sana da teşekkürler

Yazan: sheriff

Tarih: 18 Mart 2005

Saat: 12:31

Bu sitede de,kedigende de durum aynı ve bu beni çok şaşırtıyor.Arkadaşlar hayvanseversiniz diye insanlara olan anlayış ve acıma duygularınızı yitirmeniz gerekmiyor.Sinemin ne yaşıyla ne içine düştüğü gelir durumuyla ilgili bir fikir sahibi değilken nasıl bukadar yargılayabiliyorsunuz anlamadım.Bir rot sahibi olarak bu dostlarımızın aylık maliyetini biliyorum.Belki Sinem talebedir,belki dağılan ailesi aralarında tepişirken sinem kendi ihtiyaçlarını bile göremiyordur.Düşündüğüm maduriyetler içerisindeyse,derdini dile getirerek bir parça rahatlamayı düşünen birine bukadar yüklenmeyin lütfen.Unutmayın ki bazen insanlar doğurduğu yavrusunu bile sürükleyemiyebiliyor

Yazan: 183

Tarih: 17 Mart 2005

Saat: 20:29

Çok güzel bir yazı olmuş Sinem!

Yazan: beyzaa

Tarih: 17 Mart 2005

Saat: 12:34

BU ONA BÜYÜK BİR ACIMASIZLIK!!!
HAYATINIZLA İLGİLİ PLAN YAPARKEN ONLARDAN VAZGEÇEBİLİRSİNİZ GİBİ PLAN YAPMAYIN. BU SORUMLULUĞU TAŞIYIN. ONU BU KADAR SEVİYORDUN HERGECE RESMİNİ ÖPECEK KADAR MADEM NEDEN TERKETTİN ONU!!!!!!!!!!!

Yazan: witch07

Tarih: 16 Mart 2005

Saat: 22:17

arkadaşlar yorumlar için saolun benim sebeblerim çok uzun ama kısaca özetlicem annem ve babam ayrıldı annem 2 tane çocuk büyütüyor ve çalışmak zorunda kaldık sanırım açıklama yeterli ayrıca kızım beni tekrar gördüğünde onu evimize getireceğimi zannedecek ama ben bunu yapamıyorum çok duygusal bi kızım var onu daha fazla üzmemek için ben üzülmeye razı oldum onu görmemek onun iyiliği için bana ise en büyük acı.. ...beni anlayan arkadaşlar oldugunu farkettim teşekkür ederim ayrıca eğlence olsun diye bir köpeğe canından can verilmez....bunu yaşayan anlar...

Yazan: duyguoruc

Saat: 19:10

slm Sinem ,
yazılarından anlaşıldığı gibi kötü bi durumdasın ama denizin de söylediği gibi eğlence olsun diye köpek alınıyor.Bu doğru mu sence hadi bırak kendi durumunu köpeğinin durumunu hiç düşünmedin mi bu kararı vermeden önce 5.5 yıl az bi zaman değil ve o hayvanın sana ne kadar bağlı olduğunu bile bile ...Bi de onun durumunu bilmediğini söylüyosun ...gerçekten ona delicesine bağlı olsaydın onu vermezdin hafi gerçekten iyi bi bahanen var diyelim onu ihmal etmezdin... O yüzden senin durumunu hiç üzülmedim ama ıce ve oscar için aynı şeyleri söyleyemem onlar sana bağlanırken bunların farkında bile değillerdi ..bu yüzden bakamayacağın hayvanları alıp sonra onları başkalarına verip onlara da eziyet etme .!

Yazan: safak1281

Saat: 16:39

köpek dostları buradan hepinize sesleniyorum bir anlık hevese kapılıp köpeklerin hisleriyle oynamayın unutmayın ki onlarında aynen bizdeki gibi duyguları var ve son bir şey daha insanda olan kötü meziyetlerin hiç biri köpeklerde yoktur yemek verirsen yerler vermezsen karnım aç diyemezler onun için bakamayacağınız köpekleri alıp başkasına vermeyin saygılar....

Yazan: karabiber

Tarih: 15 Mart 2005

Saat: 12:59

Sevgili Sinem,

Maalesef eğlence olsun diye köpekler alınıyor, sonra bir şekilde terkediliyorlar, 2.5 aylık yavruyu aldığınız zaman evde minimum 12 sene berber yaşayacağınızı hiç düşünmedin mi? Ne olduğunu bile bilmediğin terkedilmiş köpek için şindi ağıt yakıyorsun.
Deniz Yavuz

Yazan: atherine

Tarih: 14 Mart 2005

Saat: 16:37

bnde çok üzüldüm ayrılmanıza ama arkadaşlar neden hemen suçluosunuz anlamadım çok önemli bişi olmasa tek dostunu vermezdi heralde dimi?Allah kolaylık versin sinem

Yazan: pasteur

Tarih: 14 Mart 2005

Saat: 12:01

NEDEN VERMEK ZORUNDA KALDIGINI AÇIKLAMAMIŞSIN,AMA EN AZINDAN DURUMLARININ NASIL OLDUGUNU YAKINDAN TAKİP EDEBİLİRSİN,NEDEN GİDİP GÖRMEDİGİNEDE Bİ ANLAM VEREMİYORUM,BENCE ZAMANIN OLDUKCA GİT GÖR,SENDE BU KADAR ACI ÇEKMESSİN OZAMAN

Yazan: nena

Tarih: 12 Mart 2005

Saat: 14:42

sevgili sinem hanım,benimde dişi bir rott um var.tatile gidemiyorum onu bırakmayalım,bizden ayrılmasın diye,sokağa çıkarken saate bakıp dışarıda faza oyalanmadan eve geliyoruz,sırf fazla yalnız kalmasın bizi özlüyor diye.şimdi benim diyeceğim şu;mutlaka çok önemli bir sebeple verdiğinizi tahmin ediyorum ice'ı..fakat bu kadar severken ve hala özlerken aramamak neden?katlanılacak bir şey değil ki bu!duyduğunuz suçluluktan yazmış olabiir misiniz acaba biraz da bu yazıyı?verirken hiç düşündünüz mü ice'ın psikolojisini?haddim değil ama sadece ice için çok üzgün olduğumdan yazmak istedim,lütfen birşeyler yapın.en azından yeni ailesinden sağlığını öğrenin.inanın çok rahatlayacaksınız..rott lar çok hassas hayvanlar,bunu biliyor olmanızı diliyorum.sevgiyle kalın..

Yazan: casper

Saat: 12:42

quaresma, önemli olan cinsi mi sence?? rott, golden veya terrier olması ne farkeder.. biz onlarla cinslerinden öte bir bağ kuruyoruz. Sanırım yanlış ifade ettin..

Yazan: casper

Saat: 12:40

ben de yazıyı okuyunca hayatını kaybettiğini sandım. ama çok şükür yaşıyormuş.. Bana göre sizden ayrılması da hayatının bir parçasını kaybettiği anlamını taşıyor.
5.5 yıll dile kolay ama anlatması eminim zordur.. onca emeğe sevgiye yazık olmuş. gerekçeniz nedir bilemem tabi ama üzüldüm.. Allah kimseyi sevdiği varlıklardan ayırmak zorunda bırakmasın..

Yazan: quaresma

Tarih: 11 Mart 2005

Saat: 19:53

ya cok üzüldüm anlatamam.rott ozlemı nasıldır bılırım bızdede 1 rott var.onu cok sevıorum.senın ıcın cok uzgunum.ama dedıgın gıbı bıgun mutlaka eskısı gıbı kavusacaksınız.sabret

Yazan: silailgi

Saat: 15:46

ben oncelıkle onu bırakma sebebını ogrenmek ıstıyorum..nasıl kıydın ben bır sanıye bıle ayrılamıyorum onlardan sankı onlar karınlarını doyurunca bende doyuyorum.ınanırmısın onları sevgısınden cok mutluyum..benı uc tane yavrum var...bırı 1 yasında dıgerlerı 2 ve 3...onlarsız bır hayat dusunemıyorum...bırde onların yenı aılelerı yanında mutlu oldyuklarına ınanmıyorum..ne kadar ıyı bakılsalarda ılk sahıplerı bır baskadır....

Yazan: chewik

Saat: 14:12

Yazınızı okumaya ilgiyle başladım, başta hatta biraz hüzünlendim bile, ben ona birşey olduğunu, öldüğünü falan sanmıştım, yazının devamını okuyunca oldukça şaşırdım, kusura bakmayın sinem hanım ama bu kadar seviyordunuz da niye verdiniz onu...?

Yazan: gorby

Saat: 13:25

Bu güçlü sevgiye ayrılık yakışmamış... Onu çok sevdiğin belli, birde onu düşün kimbilir nasıl bir hayal kırıklığı yaşamıştır. Afedersin seni üzmek istemem ama eminim O'da seni ve yuvasını çok özlemiştir.
Sinemcğm ne olduda ayrıldınız? Eminim çok önemli bir nedeniniz vardır (Hayat Memat meselesi falan)
Hiç görme fırsatın olamaz mı?
Belki yeni sahipleriyle konuşsan sana bu fırsatı tanırlar, hem sen mutlu olursun en önemliside Ice terkedildiğini düşünmez.
Umarım kavuşursunuz... Senin için daha kolay sen hala evindesin ve ailenlesin ya O!!!
Onun acısını anlaman için ailenden ve evinden uzak kalmalısın, işte o zaman onu anlar ve her türlü güçlüğe ve imkansızlığa rağmen bir daha onu bırakmazsın.
Allah sabırlar versin... Ayrılma nedeninizi bilmiyorum, çok önemli bir neden olduğunu düşünüyorum.
Allah sabırlar versin.

Yazan: bala_goz

Saat: 12:12

nasıl bir sebep sizi onları başkalarına vermeye itti bilmiyorum ama çok üzüldüm

Yazan: pandora_84

Tarih: 10 Mart 2005

Saat: 17:50

neden onu arayıp ghormeyı zıyaret etmeyı dusunmuyorsun? kaybedebılecegın ne war kı?

Yazan: caressa

Tarih: 10 Mart 2005

Saat: 17:47

neden vermek zorunda kaldığınızı anlamadım ama çok zor bir durum.sanırım köpeğiniz için daha da zordur..keşke yuvasından ayrılmak zorunda kalmasaydı

Sayfa başına dönmek için tıklayın
Kahve-şampanya dişi terr...
İzmir'de rottweiler bul...

Barınaklardan

Rot doberman...

Evde butik p...

Eş Arayan

Bosamıza gel...

Erkek minyat...

Köpek Arayan

Trafik kazas...

Golden retri...