Yardım Email Gönder  
 köpekkoliksezanur ...
 RudeBoy and BadBoy...
 svl_79 - SENİ ÇOK ...
 temalogy - Gül Han...
 köpek_labrador - B...
 baron01 - Nuray Tu...
Şifremi Unuttum!

İkinci gözle bakılınca!

Ne kadar ilginç; kayıp edilen, ölen, kısaca bir şekilde yok olan köpekler hakkında sahiplerinin yazdıklarını okuyunca bu kadar şaşıracağımı düşünmemiştim. Evlerde beslenen hayvanlar bir şekilde evin bireyi olduğunu çevremdeki hayvan besleyen dostlarımdan dolayı biliyordum ama işin bu denli ciddi olduğunu yeni yeni anlıyorum.

Sizler evinde hayvan besleyen insanlar herhalde farkında değilsiniz ama beslediğiniz hayvanların kişiliklerinde bana göre olumsuz etkiler bırakıyorsunuz. İşte size ikinci gözle yaşadığım ve mecburen yaşamaya devam edeceğim hayvanla (köpek) ilgili tecrübem.

Samsun'da yaşamaktayım. Dostlarımdan birinin Hamur isminde terrier cinsi iti var. Evet itiraf etmek gerekirse sevimli bir it, ama çok saldırgan. Korkunç bir şekilde sahibine bağlılık ve korumacılık duygusu var. Bir o kadarda şerefsiz... Ev ziyaretine gidince evde kesinlikle o itin baskısı var. Bu sadece bana değil o eve giren her kez içinde aynı. Yani dost ziyareti için her eve gidişimiz zulüm oluyor.

Hamur’u elinizle beslediğiniz sürece sorun yok. Ama yemek sonrası, yani iş bitip alacağını aldığı zaman kişiliği anında değişiyor, sonuna kadar saldırganlaşıyor. Sahibine “bu normal mi?" diye sorduğum zamanda normal olduğunu söylüyor.

Evet bu her seferinde aynı... O itin elinde bir replik var, o repliğini ezberlemiş ve hiç taviz vermeden oynuyor.

Bence yanlış olan şu, mutlaka her hayvanın kendine has genlerinden kaynaklanan davranışları vardır. Bu normal, ama sizin farkında olmadığınız, o hayvanların korumacılık dürtüsü. Bu korumacılık dürtüsü sizin lehinize olduğu zaman keyif alıyorsunuz, bir şekilde onu ödüllendiriyorsunuz. Sizden gösterdikleri agresif davranışlar için ödüllerde alınca yaptıkları agresif davranışları doğru olarak algılıyorlar. Fakat bu yanlış ödüllendirmenin sonucunda bir şekilde çevrenizde gizli terör estiriyorlar.

Sevgilerle,
Sinan Akkay

Sizin Yazılarınız sayfasında yayınlanmasını istediğiniz yazılarınızı editor@havhav.com adresine gönderebilirsiniz.

31.03.2005

Yorum Yaz

Yorumlar   (15 adet)

Yazan: muhammedali

Tarih: 22 Mart 2008

Saat: 16:39

Ben köpeğe 'it' diyene diyecek birşey bulamıyorum

Yazan: bedişim

Tarih: 07 Mart 2008

Saat: 17:57

çok saygıdeğer sinan bey,bakın saygıdeğer diyorum,bey söylediğiniz bu denli iğrenç kelimelere rağmen.şunu o kafanıza sokun ki yüce ALLAH insana da haywana da beyin wermiş ama fark olsun diye söz de insana kullanabilme yeteneği wermiş ama ben burdan anladım ki size onu da werememiş.böyle bir sitede bu gibi yazılar yazmak ne haddinize!sadistliğinizi gidin başka yerde tatmin edin kardeşim.o ufaklık da biliyomuş ki adamına göre muamele yapıomuş.kimin ne olduğunu anlamış da yapmış...ohh ne de güzel yapmışşşş

Yazan: köpüsh

Tarih: 26 Şubat 2008

Saat: 17:36

solicek soz bulamıyorum.tek kelime ile iğrenç. "it" köpekten farklı bişey,köpeklere hakaret hiç yakıştıramadım. hem nie arkadasınız yerine siz yazıosunuz
sunu aklınıza soksanız ii olacak
" HİÇBİR KÖPEK "İT" VE "SEREFSİZ " DEİLDIRR"

Yazan: puki_max

Tarih: 15 Haziran 2005

Saat: 00:32

sizi bir insan olarak anlayamadım bu sitede ne işnizin olduğunuda.lütfen yazdıklarınız için bi özür mesajı yazın.onlar bizim en sadık dostlarımız.neymiş itmiş neymiş şerefsizmiş bu sözler onlara yakışmıyor ama demekki yakışan bazı kişilerde varmış aramızda sinan beyyy

Yazan: UNUNUNYUM GÜCÜ

Tarih: 09 Nisan 2005

Saat: 21:42

Bence bir köpeğin beyaz olması (-) eksi puandır ne biliyim gezdirirken kirlenir yerinde üstüne yemek dökülür kirlenir süreklide yıkıyamam onun için köpeğim siyah

Yazan: Yelda

Tarih: 05 Nisan 2005

Saat: 13:44

Öncelikle köpekler hakkında böyle düşünceleri olan bir kişinin bu siteye merak edip girmesi bana ilginç geldi. Tabiiki canlılara ne verirseniz onu alırsınız. Bu çok doğal Sevgiyle eğitilen canlı sevgi dolu , siddetle eğitilen şiddetle dolu olur. Düşünme yeteneğine sahip insan için de bu geçerli değil midir? Çocuklarımıza da bakalım... Önemli olan sizin ne verdiğinizdir!

Yazan: casper

Tarih: 04 Nisan 2005

Saat: 15:32

Bu ne biçim bir ifade tarzı. Yok it yok şerefsiz.. Terbiye ve usluptan yoksun yazınızdan dolayı sizi çok acil bir biçimde kınıyorumm...

Yazan: Dicle

Tarih: 03 Nisan 2005

Saat: 13:37

Kesinlikle arkadaşın söylediklerine katılıyorum.Köpekler ödüllere alıştıkça terör estirmeleri kaçınılmaz oluyor.

Yazan: ally_gulsan

Tarih: 02 Nisan 2005

Saat: 16:54

o dediğiniz köpeğibende tanıyorumm hakkaten azman yua
resmen eğitimli komando gibi gerçi
benim köpeğimde pek bi yalak ama olsunn yerim ben onu

Yazan: tanceren

Saat: 09:39

canım 'herkez' diil o, 'herkes'. bu kadar yorum yeter.

Yazan: sevi

Saat: 02:31

kucuk hamuru tebrik etmek gerekir...karakter sahibi bir yaratikmis!...sevgili hamur sen boyle devam et!...

Yazan: yasem

Tarih: 01 Nisan 2005

Saat: 15:14

sinan bey cok bilgilisiniz maşallah it konusunda bukadar bilginizi boşa harcamayın hemen evinize bir it alın.yazık olmasın bilginize hayvan sevginize...

Yazan: demirleydi

Saat: 12:24

yazınızın amacını anlıyamadım.Aile bireylerinden biri olarak sayılan hayvancıklarımızdan da it diye söz etmenizi hoş karşılamıyorum.Belki esprili bir yazı olması açısından bu hitabı seçmişsiniz ama bu siteye yazı yazacak kadar hayvanlara kendinizi yakın hissetmişseniz eğer bu hitap şeklinin yanlış olduğunu bilmelisiniz.Evet bazı cins köpekler biraz agresif oluyorlar özellikle de Terrier cinsi olanlar.Bunun da elbette bilimsel açıklamaları var.size tavsiyem köpek davranışları ile ilgili bir yayın okumanızdır.

Yazan: beyzaa

Saat: 09:43

Yazınızda bahsettiğiniz it kelimesi ve bir köpek hakkında şerefsiz kelimesini kullanmanızı yadırgadım doğrusu ama tabiki bu sizin üslubunuz. Bir köpek hakkında bahsederken sanki onu bir sanki insanmış gibi davranışlarını yorumlamışsınız. Onlar iç güdüleri ile hareket ediyorlar sadece. Bence bu kadar yargılamayın.

Yazan: horacemaccoy

Saat: 07:11

sevgili sinan akay, özel bir durumdan yola çıkıp genel bir sonuca varmışsın.yazın anlam kaymalarıyla dolu.neyi eleştirdiğini tam olarak anlatmamışsın.gereksiz bir yazı.sanırım senin bir köpeğin yok.önce bir köpek al.sonra tartışırız.

Sayfa başına dönmek için tıklayın
Balatta kayıp golden
9 aylık kopoy um büyükçe...
[b]kayıp terrıer ankara[...

Barınaklardan

Rot doberman...

Evde butik p...

Eş Arayan

Bosamıza gel...

Erkek minyat...

Köpek Arayan

Trafik kazas...