Yardım Email Gönder  
 erujum - Yeni Yavr...
 erujum - Amerikan ...
 karlıçınar - Kanga...
 toprak musti - Sib...
 toprak musti - Orh...
 köpek_isteyen - Bu...
Şifremi Unuttum!

Dalyan'daki onlarca köpek ve benim Karam nerede?

Sevgili köpekseverler,
Muğla ili DALYAN beldesi turistik bir yöremiz. Turizm öncesi belediye 28 Mart tarihinden itibaren her gün köpekleri toplayıp bilinmeze doğru götürüyor... Benim köpeğimi de (KARAM) götürdüler.
Köpekleri barınağa oturuyoruz diyorlar, kamyonet içinde 10-15 köpek üst üste/şaşkın fotograflari mevcut.
Yüzlerce köpek topladılar? Turistler rahatsız olurlarmış... şikayet varmış...

Veterinerden yakalamak için sakinleştirici istemişler. Veteriner yasak olduğunu belirtip vermemiş...

02 Nisan 2005 tarihinde akli dengesi yerinde olmayan bir kişi bir köpeği izbe bir evin bodrum katına bağlayıp gidiyor. Hayvan sürekli havlıyor, civarda yaşayan kişiler Dalyan Belediyesi Zabıtasını arıyorlar. Tamam geleceğiz deniliyor. Bu arada havlama kesiliyor!
Havlama kesilince köpek kurtarıldı zannediliyor... Ancak kurtarılma filan yok, bu köpek ölüme terk edilmiş. Köpek olduğu yerde duruyor ve bu sefer kokmaya başlıyor. Yine şikayet ediliyor, yine gelen giden yok...

Bir şekilde haberimiz oldu. Zabıtaya gittik, bizim görevimiz değil diyorlar. Alay edercesine, “hayvan barınağı açta kurtulalım şunlardan” diye yanıt verdiler.

Turistler şikayet edince sizin göreviniz de, yardıma muhtaç bir köpeği kurtarmak neden sizin göreviniz değil...
[
05 Nisan 2005 tarihinde Fethiye Hayvan Dostları Derneğini aradık ve oraya ameliyata kabul edileceklerini söylediler. Dalyan'da HAYDOST derneği üyesi kişiye “bu hayvanların geri gelip gelmeyeceklerini takip ediyor musunuz?” diye sorduğumda bana sezon nedeniyle işlerinin yoğunluğunu öne sürdü. Ben gönüllü yardımcı olacağımı söylüyorum.  
Artık olan oldu sıfırdan başlıyalım diyor?...

28 Mart 2005’den - 05 Nisan 2005 tarihine kadar toplanan onlarca köpek ve benim Karam nerde? Herkes 3 maymunu oynuyor.

Lütfen bana destek olun!...
Kanunları incelediğimde 5199 kanuna göre kanuna aykırı bir davranış var.
Nereye müracaat etmem gerekiyor?
Tek başıma nasıl mücadele edebilirim?
Teşekkür ederim.

Mebrure Kuzey Blom

Sizin Yazılarınız sayfasında yayınlanmasını istediğiniz yazılarınızı editor@havhav.com adresine gönderebilirsiniz.

08.04.2005

Yorum Yaz

Yorumlar   (3 adet)

Yazan: Tedirgin

Tarih: 06 Ekim 2008

Saat: 18:15

mebrure kuzey benim çok ski bir arkadaşım kocaelinden yazıyorum. kendisiyle iletişim kurmak istiyorum.mail adresim sssreap808@hotmail.com lütfen iletirseniz sevinirim.sevgi e saygılarımla.

Yazan: şanslı efe

Tarih: 28 Ekim 2005

Saat: 20:20

öncelikle sana şunu söyleym ben de aynı şekşlde senn gibi durumda olan biriym ben de dikili ve nazilli hayvan barınağından hoşnut deilm nazilli barınağında köpekleri toplayp menderese atıyrlar dikili barınagındaysa hayvanları yurt dışına kobay aracı olarak belediye parayla satıyr ben de o kadar cok uğrastm ki arkadasm ama ne yazkki burası türkiye çözüm yaratılmaz burda sorunlara sorun eklenir bu kadar da vicdansızlık olmaz ya hayvanları koruma dernekleri uyuyrlarmı birisi bile ilgilenmedi benmle neyse hayvanlarn sorununa cozum bulamayacagımı anladm ii aksamlar

Yazan: aduman61

Tarih: 15 Nisan 2005

Saat: 22:05

sevgili arkadaşım.. öncelikle duruma çok üzüldüm.. maalesef yaz sezonu yaklaştıkça böyle haberler artıyor.. acilen bir şeyler yapmak zorundayız..

tam bilemiyorum ama galiba bu konuda savcılığa başvuru yapabilirsin sanıyorum..

elindeki resimleri bana yollarsan sevinirim.. aduman61@hotmail.com

birde ilknurkoparal nickli arkadaşımızla temasa geçmeni öneririm.. onun başından çok acı bir tecrübe geçti.. sana takip edilecek yolu anlatabilir sanıyorum.. lütfen gelişmelerden bilgi ver.. her an yardıma hazırız.. aylin

Sayfa başına dönmek için tıklayın
Adana'da dogo köpeğim ka...
Balıkesirde kayıp yavru ...

Barınaklardan

Rot doberman...

Evde butik p...

Eş Arayan

Bosamıza gel...

Erkek minyat...

Köpek Arayan

Trafik kazas...

Golden retri...