Yardım Email Gönder  
 erujum - Yeni Yavr...
 erujum - Amerikan ...
 karlıçınar - Kanga...
 toprak musti - Sib...
 toprak musti - Orh...
 köpek_isteyen - Bu...
Şifremi Unuttum!

Kınamakla, yazmakla olmaz ki...

Antalya Belek turizmin gözde mekanlarından birisidir, bunu herkes bilir. Peki böyle bir yerde yapılanlar insanlığa sığacak şeyler midir?

Bugün gezmek için Belek’teydim. Yavru bir köpek yanıma yaklaştı. Bakkaldan balık konservesi alıp, Yedirip, yavrucağın karnını doyurdum. Bunun sonrasında oradaki insanlardan duyduklarıma inanamadım.

Belek Belediyesi köpekleri zehirleyerek öldürüyormuş. Anonslar yapılmış tüm beldeye, bu işlemin yapılacağı için sokak köpeklerini toplayacaklarını sanmış herkes, ama daha da kötüsü olmuş. Ne yazık ki bir kaç eli silahlı adam gördükleri köpeklere acımadan nişan alıyormuş.

Kim bilir kaç yavrucak bu insanların hedefi olup hayatını kaybetti ne kadar acı. Bu olayları her yerde yaşıyoruz ne yazık ki ama son yıllarda hiç bu kadar yakın olmamıştım.

Hala bu kadar ilkeller var aramızda. Barınaklar yapılsa olmuyor mu? Yaşasa bir kaç köpekcik orada. Onlar sokak aralarında yiyecek bulmak için savaşırken bir kaç kişinin başlarını okşamasıyla yetiniyorlar ama aniden verilen ölüm kararları çok görüyor onlara yaşamayı.

Belek Belediyesinin bu tutumunu kınıyorum. Biz hayvan severlerin elimizden gelen bir şey yok mu? Yok mu acaba yapabileceğimiz bir şeyler? Kimi nasıl şikayet edeceğiz böyle kınamakla yazmakla olmaz ki... Yarın belki yine devam edecekler elinden kaçırdıkları köpekleri öldürme çabalarına.

Birgün Ozun

Sizin Yazılarınız sayfasında yayınlanmasını istediğiniz yazılarınızı editor@havhav.com adresine gönderebilirsiniz.

29.04.2005

İlgili Başlıklar
gökhan tüfekçi
Vurulan köpek için tazminat
Sakat hayvanlara acil yardım timi
Vurulduk ince ince
Katliam için Kilis’e köpek getiriyorlar
    Yorum Yaz

Yorumlar   (3 adet)

Yazan: nacar

Tarih: 23 Eylül 2005

Saat: 12:00

didim altınkumdada aynısı yapılıyordu beledıye anonsla sahıpli köpeklerin bağlanmalarını istiyor sonra ortalıkta dolaşan köpekleri topluyordu ve malum son didimdeki hayvan severler bu anonsları duyunca sokakta baktıkları köpekleri bahclere bağlamaya başladılar böylece belediye de toplayacak köpek bulamadı belkı belektekı hayvan dostlarıda aynı şeyi yaparlarsa bu katlıam durdurulabilir.gerçi bu tarz tatil yerlerindeki en büyğk sorun tail dönüşü orada bırkılan cins köpekler didimdeki ssokak köpekleri cocker husky danua terrıer gibi cins köpeklerden oluşuyor bu yüzden belediyelerde kısırlaştırmayla baş edemiyorlar öncelıkle sadece bir tatıllık alan tailcilere cazai bir uygulama gerekmekte çünkübu sorun tatil bölgelirinde artarak devam ediyorbu sene annemin bahcede baktığı cins köpeklerin arasına iran siyam gibi cinskedilerde katıldı bu sorunları aşmak için ciddi kanunlar çıkması lazım

Yazan: zocor

Tarih: 20 Mayıs 2005

Saat: 18:03

Böyle kendini insan zanneden ve hiç yaşamaması,hatta özellikle soyunun kurutulması gereken yaratıklar varken ve bunlar bir şekilde makam sahibi oluyorken bu ülkeye hala nasıl turist geliyor anlamıyorum.Umarım bir gün gazetede bu belediye başkanının ve cezasını çeken bi haberini görürüz

Yazan: muratas

Tarih: 03 Mayıs 2005

Saat: 05:41

istedigimiz kadar bagiralim protesto edelim o kafalari degistiremedikce buna care yok. bu hayvanciklari yok mu etmek istiyorsun en azindan insanca yap. uykuya koy. en azindan aci cekmeden sokaklarda olup cop arabalari mezarlari olmaz.

insana saygisi olmayan ulkenin hayvana hic saygisi olmaz. daha cocuktum sokakta kopekler zehirleniyordu 30 yasinda oldum hala.. ne denilebilir ki!!! kopek giren eve melek girmez zihniyetinin oldugu ulkede daha cok kopekler olecek gozlerimizin onunde......

Sayfa başına dönmek için tıklayın
Balıkesirde kayıp yavru ...
Kayıp dişi doberman aran...

Barınaklardan

Rot doberman...

Evde butik p...

Eş Arayan

Bosamıza gel...

Erkek minyat...

Köpek Arayan

Trafik kazas...

Golden retri...