|
|
|
 |
|
|
|
|
Başkaları da aynı şeyleri yaşamasın |
|
* resim havhav.com arşivinden |
|
Merhaba, Sitenizi biraz önce köpeğim biraz rahatsız olduğu için internette araştırma yaparken keşfettim ve açıkçası bayıldım ve hemen üye oldum. Son üç haftada yaşadıklarımı sizinle paylaşmak istedim, çünkü ben hem manevi hem de maddi o kadar yıprandım ki başka kimsenin aynı şeyleri yaşamasını istemem... Hepinize iyi çalışmalar dilerim. Sevgilerle, ........................................................
Öncelikle tüm hayvan dostlarına merhaba demek istiyorum. Son üç haftadır yaşadıklarımı sizinle paylaşmak istedim çünkü siteyi incelerken Eminönü bölgesinden köpek almak isteyen arkadaşlar olduğunu gördüm. Ben yıllardır orada sağlıksız koşullarda hayvan satışı yapıldığını adım gibi bilmeme rağmen, artık bir köpek beslemek hevesimin doruğa çıktığı bir gün öylesine dolaşmaya gittiğim Eminönün'den elimde koca bir sepet ve içinde yavru bir Amerikan cocker ile geri döndüm.
Satın aldığım mağazaya adım atar atmaz diğer yerlerden farklı bir havası olduğunu düşünüyorsunuz, çünkü çalışanlar düzgün, ortam temiz ve hayvanları değil ellemek özel eldivenlerle sevmek bile oldukça zordu. Ben de tüm bu göz boyamalara kanarak bir delilik yaptım ve küçük Fındık'la evin yolunu tuttuk. Mağazanın veterineri ağızdan bir ilaç verdi ve bunun parazitler için olduğunu söyledi, bu arada diğer yetkili elime "sözde" bir anlaşma tutuşturdu.
Köpeğim eve gelişinin daha ikinci gününde kanlı dışkılar yapmaya başladı. Az çok bilgi sahibi olduğum için telaşla mağazanın veterinerini aradım, bana daha sonra öğrendiğime göre aslında tam olarak işe yaramayan bir şurup önerdi ve ben iki geceyi uykusuz zorla mamalar yedirerek, ilaçlar içirerek ve bir şeyler olmaması için dua ederek geçirdim. Bu arada "sözde" anlaşmada ancak hayvana 2 gün içerisinde bir "şey" olduğu takdirde mağazanın sadece başka bir hayvan vermek kaydıyla para iadesi dahi yapmadığını ve başka bir veterinere götürülürse sorumluluk kabuk edilmediğini öğrendim.
Uykusuz geçen cumartesi gecesinin sonunda köpeğim iyice kötüleşti ve biz soluğu yakındaki bir veterinerde aldık. İki gün boyunca serum ve ilaç tedavisi uygulanmasına karşın o minik yaratık ellerimde öldü. |
|
Veteriner hayvanın kimliğinde yazandan daha küçük olduğunu ve anne sütünden sırf ticari amaçlarla satılmak için erken ayrıldığı için bünyesinin zayıf kaldığını söyledi. Ben ise elimde tasmam, gözlerim şiş ve ayrıca evde benden köpeğini bekleyen 11 yaşındaki kardeşimle ortada kaldım. |
|
Mağazayla irtibata geçtiğimde ise o çok düzgün çalışanlar önce suçu bana yıkmaya çalıştılar, daha sonrasında ise yardımcı olacağını söyleyen dükkan sahibi telefonlarına çıkmamaya başladı. Konuyu uzattığımın farkındayım ama yaşadıklarım bu tip insanlar için o kadar alışılagelmiş bir durum ki, herkesin bilgilenmesini istiyorum. |
|
Bana yarı fiyatını tekrar ödediğim takdirde yeni bir köpek vermeyi teklif ettiler. Biraz inatçı bir yapım olmasından dolayı yaptığım uzun tartışmalar ve tehditler sonucunda yeni bir köpeği ücretsiz olarak, tanıdığım bir veterinerin onayıyla aldım. Ancak o tip yerlerde hayvanlara bulaşan hastalıklar zaman içerisinde ortaya çıkabileceği için ikinci köpeğimde iki gün serum yemek kaydıyla ufak bir tehlike atlattı. Şimdi iki haftadır gayet sağlıklı, evin içinde koşup oynayan bir bebek var, ancak her an korku ile peşinde dolaşıyorum, çünkü dediğim gibi hastalıklar ve zayıf bünye bu küçük bebekleri çok kısa bir zamanda ölüme götürebiliyor. |
|
Sizlerden ricam, her ne kadar fiyatlar daha cazip gelse de elinizden geldiği kadar bu bölgeden hayvan almayın, çünkü mağazaların çoğunluğu bu işi ticarete çevirmiş, o küçük hayvanları sadece para desteleri olarak görüyorlar ve siz kapıdan çıktığınız andan itibaren kesinlikle zorluk çıkarmaktan çekinmiyorlar. Dilerim kimse benim yaşadığım üzüntüyü yaşamaz, bütün hayvan dostlarına sevgiler. |
|
Mağazanın adını öğrenmek isterseniz mail adresimden bana ulaşabilirsiniz, ama inanın hepsi birbirinin aynı! |
|
Eda Aksan / Zingarro / e_axan@yahoo.com / 17.06.2005
editor@havhav.com adresine "Sizin Yazılarınız" sayfasında yayınlanmasını istediğiniz yazılarınızı gönderebilirsiniz. |
22.06.2005 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Yorumlar (17 adet) |
|
Yazan: paşam123 |
Tarih: 17 Haziran 2008 |
Saat: 23:45 |
bencede gayet sağlıklı çıkıor ordan 3. köpek alışım hiçte bişi olmadı eğer veteriner kontrolünde büyütürsenız hiçbi sorun çıkmaz.. |
|
|
Yazan: buse_puik |
Tarih: 09 Haziran 2008 |
Saat: 10:54 |
benim dedem de husky getiremezsem pet shop tan alırım dedi ama ben kabul etmeyip ta barınaktan almayı tercih ettim. |
|
|
Yazan: anosdedolor |
Tarih: 09 Haziran 2008 |
Saat: 00:25 |
bu küçük sadık canları ticari mal olarak gören bütün insancıkların allah belasını versin... başka birşey diyemiyorum.
vicdansızlar.. |
|
|
Yazan: dostcuk |
Tarih: 20 Mayıs 2008 |
Saat: 17:14 |
yha arkadaslar herkez emin önünü metediyor bence gayet sağlıklı çıkıyor benim bir arkadasım dada terier var hem de çook sağlıklı bence gençlik hastalığına kapılmıs çünkü gençlik hastalığının bir aşısı var onu yaptır saydı daha ii olmmazmıydı neyse ben bilmem walla ginede barınaklardan almak en ii si .
|
|
|
Yazan: çilek3 |
Tarih: 10 Ekim 2005 |
Saat: 22:55 |
çok ilginç bir şey söylemek istiyorum ben 16 yıl önce eminönündem aldığım terrier cinsi köpeğim hala çok sağlıklı sadece bir gözünde hafif bir katarak başlangıcı var aldığınız yer değil seçtiğiniz köpeğin sağlıklı olması önemlii bence |
|
|
Yazan: shilavoodoo |
Tarih: 23 Ağustos 2005 |
Saat: 11:38 |
sevgili köpek severler,
benimde iki tane köpeğim var.
benim anlamadığım şu. niçin petshoplara gidipte nerden geldikleri belli olmayan, anneden erken ayrıltılan, sağlıksız yavrular alıyorsunuz ki?
gazetelerde bir sürü evinde köpek besleyipte, sonra yavru satanlar var. hiç olmazsa o eve giripte köpeğin yaşadığı ortamı, yavruların durumu, sağlık durumlarını kendi gözlerinizle görüp, ona göre karar verebilirsiniz. niçin petshoplardan yavru alarak bu kişileri daha çok teşvik edip, ve böylece yavruların annelerinden erken alınmasını sağlıyorsunuz? bunu almaış değilim doğrusu. |
|
|
Yazan: selsay |
Tarih: 13 Temmuz 2005 |
Saat: 17:04 |
eda hanım üzüntünüzü paylaşıyorum.keşke bu yazınızı kızım bir hata yapıp eminönünden 4 ay önce bir BOxSER cinsi köpek almadan önce okuyabilseydi.alındığından beri muhitimizdeki veteriner ve kadıköydeki hayvan hastanesine uğramadığımız hafta yok.İlk önce faranjit teshisi 6 antibiyotik iğne peşinden raşitizm başlangıcı ilac tedevisi şimdide karnındaki kasılmalar(doktor tik dedi) nedeniyle gençlik hastalığı teşhisi.aşıları alındığı günden itibaren hemen yapıldı .buna rağmen hayvan evin içinde hayali fener gibi dolasıyor.ayakta duruken düşüyor,mutsuz .yemek yiyiyor mümkün olduğunca dolaştırmaya çalışıyorum.ama neticede bize üzüntüden başka bir şey vermiyor çünkü hayvanın derdine tam care bulamadık.son olarak hayvan sevenlere tavsiye eminönün den hayvan almakmı töğbe.sevgiler |
|
|
Yazan: murti131 |
Tarih: 10 Temmuz 2005 |
Saat: 21:53 |
Bende eminönünden bir hata yaparak cocker cinsi köpek almıştım fazla bir bilgim yoktu sağlıklıydı ama etraftan gelen yani en fazla abimden gelen bir uyarı bu köpek küçükken cocker benziyor ama büyüğünce neye benziyecek diye düşündüm yani demek istediğim sanırım senle aynı yerden aldık ortadaki petshop, en temiz gözüken yer orası çünkü... Eminönünden değil kedi-köpek balık bile almayın çünkü iki hafta önce ben ordan balık aldım altı saat sonra öldü.biraz paraya kıyın düzgün yerden alın. |
|
|
Yazan: burcuoskar |
Tarih: 02 Temmuz 2005 |
Saat: 18:56 |
inanın sizin adınıza çok üzgünüm.Bir şeylerin yapılması için daha ne kadar hayvan ölücek merak ediyorum. |
|
|
Yazan: dalin |
Tarih: 01 Temmuz 2005 |
Saat: 13:22 |
evet,size aynen katılıyorum,ben ist.üniversitesinde öğrenciyim ve oraya sık sık yolum düşüyor.inanın o hayvanların haline o kadar üzülüyorum ki minicik bir kafeste sıcaktan bayılmak üzere,yarı aç yarı tok satılmayı bekliyorlar.tabi böyle bi ortamda kalıp daha sonra yaşama dirençleri kalırsa..son olarak şunu söylemek istiyorum ben yine aynı bölgeden muhabbet kuşu almıştım ve iki gün sonra öldü.bana da aynı şekilde ilgisiz davrandılar.olan hayvancağıza ve benim yıpranan moralime oldu. |
|
|
Yazan: fertaman |
Tarih: 01 Temmuz 2005 |
Saat: 01:40 |
biz de daha doğrusu çocuklarım da aynı hatayı Kadıköy yakasındaki bır pet shoptan köpek alarak yaptık. Bize birbuçuk aylık diye verilen golden 20 günlük bile değildi.Bu güne kadar hep küçük ırk köpek beslediğimiz için anlayamadık.Anladığımızda ise kızımız hastalanmıştı bile.Uzun yıllar köpek beslemem ve veterinerimizin deneyimli olması Daisy mizin hayata tutunmasını sağladı şimdi çok sağlıklı ama çektiklerimizi biz biliriz.Bu arada size de yeni yavrunuzla mutluluklar dileriz. |
|
|
Yazan: BLUE DOG |
Tarih: 30 Haziran 2005 |
Saat: 22:09 |
dükan1n ad1n1 söylerssen inan çok mutlu olurum çün kü bende emin önünden almayi düsü nü yorum cevabini yazarsan çok sevinirim dükanin adi bende 10 içine kadar almayidüsünü yorum emin önünden köpek ad dükanin sagol |
|
|
Yazan: aslıcoskun |
Saat: 18:06 |
ben çok kısa bişey söylemek istiyorum,benim 2 yaşında tobi adında bir oğlum var ben onu çeşmede çingenelerden aldım yani sokak köpeğiydi.1 aylık bile yoktu ama şimdi bana göre dünyanın engüzel köpeği yani illede cins köpek olması gerekmiyor..şimdi işyerimde 3 köpeğim daha var 2si yine sokak köpeği bitanede safkan rotum var..hepsinin sevgisi ayrı ama tobimin yeri çok ayrı...evimizin bebeği,neşe kaynağı..onu dünyalara değişmem..iyiki kısa bişey söylicektim yani:))))) ama sözkonusu tobi olunca kendimi kaybediyorum..lütfen sokak köpeklerine sahip çıkın çünkü onlar çok aciz... |
|
|
Yazan: perzeylim |
Saat: 16:52 |
evet arkadaslar, edanin yasadiklari cok üzücü. Anlamadigim birsey var, herkes biliyorki bu köpekler (diyer hayvanlarda dahil) sagliksiz, sirf para icin satiliyorlar. Ama kimsenin umrunda degil. Ama herkesde biliyorki bunun yanlis oldugunu. Merak ediyorum, acaba neyapmak lazim pazarlarda köpek ve diger hayvanlarin satislari yasaklanmasi icin. Bukadar insan buna nasil göz yuma biliyor. Hayvanhaklari diye birsey var dimi... Kimlerin ilgilenmesi lazim. Benim yasadigim yerde bu tür manzaralar yok mesela, neden yokki acaba......
Insallah beni kimse yanlis anlamaz. Türkcem sizinki kadarda iyi degil. Sadece cok üzülüyorum bir hayvansever olarak. Lütfen bitsin bu zülum bu hayvanciklar icin.
Kalin saglicakla |
|
|
Yazan: Teoman |
Tarih: 29 Haziran 2005 |
Saat: 12:51 |
Genelleme belki yanlış olur ama çogu pet shop aynı mantık çerçevesinde iş yapıyor onların amacı ticaret ellerinde birmal var ve ou insanlara en iyi sekilde pazarlıyabilmek. ve bu tipyerlerde en çok ısıs çarpması saglıksız beslenme ve anne yanından erken ayrılma sonucu orataya çıkan problemler boy gösteriyor .. |
|
|
Yazan: erkut1971 |
Tarih: 22 Haziran 2005 |
Saat: 15:32 |
merhaba eda kardeş sizi çok iyi anlıyorum benim 12 yaşında erkek rottum yaşı nedeniyle ölmüştü bende yeni bir dost edine bilmek için yavru rott aramaya başladım önce üye olmadık site kalmadı internette ancak sizinde belirtiğiniz gibi bu işi para için yapan bir sürü insanla karşılaştım çoğu bu dünya tatlılarını para gibi gördükleri için emelime uzun süre kavuşamadım yine bu site sayesinde karşıma gerçek hayvan sever ve hayvan sever dostu ile tanışma fırsatı doğdu kendisinin inanın yüzünü görmedim ben manisa nın soma ilçesindenim kendisi ise istanbulda. son derece samimi yaklaşışımı ve yardımları sayesinde artık benimde yavru rottum oldu kendisine çok ama çok minettarım köpeğimin resmini dostlarım köşesine yolladım yakında tüm köpek dostlarının huzurlarında olacak. hoşça kalın |
|
|
|
|
|
|
|
|
|