|
|
|
 |
|
|
|
|
Beyaz'ımıza kavuştuk |
|
Hepinize merhabalar, kucak dolusu sevgiler, Sizlerle üzüntümüzü nasıl paylaştıysak, sevincimizi de paylaşmak istedik. 10 gün kadar önce kaybolan BEYAZ kızımız, kaybolduktan bir süre sonra bir aile tarafından bulunmuş olup, birkaç gün bu aile tarafından misafir edilmiş ve tarafımıza verilmiştir. Sevincimizi ve mutluluğumuzu anlatacak kelime bulamıyoruz.
Güzel kızımıza bu aile tarafından güzel bakılmış. Fakat, bu can dostları o kadar hassas ve o kadar duygu yüklüler ki, bizlerden ayrıldıklarında onlarda da bu kadar üzüntü olacağını düşündüğüm halde ya da söylenildiği halde bizden ayrıldığı için yaşadığı üzüntünün bu boyutta olacağını tahmin edemezdim. Ayrılık, daha önce hiç yaşamadığımız bir duyguydu. |
|
Güzel kızımızı gece teslim aldık ve sabahında veterinere götürdük. O kadar sessizdi ki, kim bilir içinde ne fırtınalar koptu? Üzüntüsünden epey tüy dökmüş, içini çekerek, titreyerek uyudu. Veteriner hekim birkaç gün içinde toparlanacağını söyledi. Sağlığı yerinde dileriz birkaç gün içinde neşesi ve şımarıklığı da gelir.
Havhav dostlarına şöyle seslenmek istiyoruz. Dileriz can dostunuzdan ayrılıp böyle bir acıyı yaşamayın, ayrılığı yaşayanlar ise dileriz en kısa zamanda bizim gibi can dostlarına kavuşarak mutluluğumuza ulaşırlar. Saygı ve sevgilerimizle...
Nurşen Uğur/18.07.2005
------------------------o--------------------o------------------------ |
|
Bu nasıl bir kabus; Beyaz kayıp
Kaç evin neşesi, kaç çocuğun arkadaşı ve bizlerin can dostuydun sen, bizim şımarık kızımız BEYAZ’ımız NERELERDESİN? Bu yazımı okuyan vicdanı olan herkese sesleniyorum. Bizim kızımız BEYAZ, 6 Temmuz günü İZMİR KARŞIYAKA ALAYBEY Tersanesinin oradaki yeşil alana her zamanki gibi sabah yürüyüşüne çıktı, orada koşup oynarken bir anda caddeden karşı tarafa hızla geçti ve birkaç dakika içinde sanki yer yarıldı yerin dibine girercesine ortadan kayboldu. O andan itibaren sokak sokak kızımızı arıyoruz. Resminin ve telefonlarımızın yer aldığı ilanları sokaklara yapıştırdık, gazetelere ilanlar verdik. Duyarlı bazı vatandaşlarımızdan gelen ihbar telefonlarının hepsine gidiyoruz. Onu bulabilmek için hemen hemen her kapıya başvurduk. Kiminden anlayış gördük, kiminden alaylı bir ifade. Evet, biz gecemizi gündüzümüzü birbirine kattık, gece gündüz sokaklarda elimizde telefonlarla ama özel araba, ama taksi ama bisikletlerle. |
|
Bazı insanlarımıza göre sadece bir KÖPEK için, koşuşturup duruyoruz. Günler geçtikçe de her gün onu bulma ümidini biraz daha kaybediyor ve onun çalındığına daha fazla inanıyoruz.
Şu anda 15 aylık olan BEYAZ bizim evimize 1-2 aylık yavru iken geldi ve evin köpeği değil, nazlı, şımarık kızı, iki küçük çocuğun can dostu oldu. (Zeytini yiyip de çekirdeğini çıkaran kaç köpek vardır ki). BEYAZ gittiğinden beri evimizde sessizlik ve onu dört gözle, gözyaşlarına boğularak bekleyen çocuklar var; Beyaz yemek yiyor mu, nerede yatıyor, ona nasıl davranıyorlar diye? |
|
Gelen ihbarlardan bazıları filanca yerde tek başına görüldü ya da filanca yerde boynunda ip takılı çocuklar elinde ya da bir adamın elinde diye ya da bu köpek insanlık namına size verilmez ödül koyun diyenler. Ailece sersemlemiş durumdayız. Lütfen sizlere tekrar sesleniyorum... Beyazımın boynuna ip takarak sokaklarda gezdiriyorsanız siz çocuklar lütfennn, Ya da onu satarak sırtından para kazanmak isteyen siz insanlar lütfennn, Ya da karşılığında bizden ödül talep edenler lütfennn, Biz onu 1-2 aylık yavru iken satın aldık ama onu mal gözü ile görmedik, onun sırtından para kazanmayı düşünmedik. O şımarık kızımız, iki çocuğun neşesi ve can dostu oldu, şimdi ailece üzgünüz. Bu canlı varlıkların sahiplerinden bulundukları ortamdan uzak kaldıklarında üzüntülerinden yaşayamadıklarını, öldüklerini yüreği, vicdanı olan herkes bilir, lütfen yardım edin! |
|
BEYAZ kızımızın özellikleri; Cinsi : Labrador Cinsiyet : Dişi Yaş : 15 aylık Renk : Beyaz /sırtı hafif sarı Belirgin diğer özellikleri : Kulakları koyu sarı, boynunda en son dikenli demir tasması vardı, arka ayaklarından birinde küçük siyah bir nokta var. İrtibat telefonu : 0536 292 0012 0537 884 1931 0542 767 31 30 |
|
Nurşen Uğur /11.07.2005
editor@havhav.com adresine "Sizin Yazılarınız" sayfasında yayınlanmasını istediğiniz yazılarınızı gönderebilirsiniz. |
16.07.2005 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Yorumlar (33 adet) |
|
Yazan: asi |
Tarih: 10 Eylül 2005 |
Saat: 13:15 |
çok sevindim sizin adınıza allah bir daha böyle bi şey vermesin benimde köpeğim kaçtı bende çok üzgünüm ama ondan hiç bir iz çıkmadı adıda kontesti çok üzülüyorumama elden ne gelir aradık ama bulamadık siz ne şanslısınız |
|
|
Yazan: dost_17 |
Tarih: 01 Ağustos 2005 |
Saat: 14:43 |
çok sevindim ben zaten gazetede görmüştüm ve hıçkırıklara boğulmuştumçünkü benim için köpekler çok değerlidir.anneannemde alaybeyde oturuyor ona gitim ve belirtiğiniz yerden aramaya başlamış ama bulamamıştım çok sevindim onu benim için öpün ve çok sevin unutmayın bizim hayatımızda arkadaşlarımız var ama onun hayatında sadece siz varsınız...:) |
|
|
Yazan: hint |
Tarih: 23 Temmuz 2005 |
Saat: 14:40 |
ŞÜKÜR KAVUŞTURANA.AMAN BAŞINA BİR ŞEY GELMEDEN SEVENLERİNE KAVUŞTUN NE MUTLU.AMAN BEYAZCIGIM Bİ DAHA SÖZ VER BAKALIM BİZE BİR YERLERE GİTMECEĞİNE ,BİZİ ÜZMEYECEĞİNE.HEH TAMAM ŞİMDİ OLDU.SİZLEREDE BÜYÜK GEÇMİŞ OLSUN.BENİM İÇİNDE ONU ÖPÜN HATTA ISIRIN BİR YERLERİNİ.........SEVGİLERİMLE |
|
|
Yazan: Tunacansın |
Tarih: 22 Temmuz 2005 |
Saat: 16:03 |
İnanılmazzzz sevindim. Bi daha cok dikkatli olun!!!!Ve Beyazı yanınızdan ayırmayın.Dünyanın en guzeli o cunku. |
|
|
Yazan: pellerossa |
Tarih: 21 Temmuz 2005 |
Saat: 13:59 |
sizin adınıza çok mutlu oldum umarım bir daha böyle bir ayrılık yaşamazsınız...onu benim yerime de öpün :) çok sevindim çoook! |
|
|
Yazan: rakii |
Tarih: 21 Temmuz 2005 |
Saat: 13:25 |
ÇILDIRICAM DÜN AKSAM BENIM KÖPEG0M KAYBOLDU BU SAYFAYA NASIL ILAN VERILIYO YARDIM EDIN |
|
|
Yazan: cadı_713 |
Tarih: 20 Temmuz 2005 |
Saat: 23:04 |
ayyy bir labrador sahibesi olarak çok sevindim beyazı benim için öpün benim kızımında beyaza selamı var şanslı onu yanaklarından yalıyo allah kiseyi köpüşünden ayırmasın |
|
|
Yazan: PAKOOO |
Tarih: 20 Temmuz 2005 |
Saat: 10:53 |
Merhaba,
Sevincinizi yürekten paylaşıyorum. Şimdi 2 yaşında olan sevgili Pako'mla da benzer olayı yaşamıştım. Ve aynı sizin gibi geceleri elimde telefon, sokak sokak oğlumu aramıştım. İnanılmaz bir acıdır; çaresizlik duygusu insanın içini kemirir. Neyseki 15 gün sonra uzun uğraşılardan sonra ona kavuşmuştum.
Güzel kızınızla birlikte mutlu yıllar diliyorum. Öpün onu benim yerime de.
Sevgilerimle. |
|
|
Yazan: puppylove |
Tarih: 19 Temmuz 2005 |
Saat: 21:27 |
inanin çok sewindim...
umarim bidaha basiniza böyle bisey gelmez...
(kimsenin basina gelmez...)
beyazin bi an önce toparlanmasi dileiyle... |
|
|
Yazan: Teoman |
Saat: 19:42 |
Çok sevindim.. güzellerim , aman bidaha kaçırmayın elinizden |
|
|
Yazan: jimmy_155 |
Saat: 12:18 |
herhez sizin kadar şanslı olmuyo mutlluluklar....
inşallh kayıp hayvanların hepsi bulunur...
|
|
|
Yazan: lizgu |
Tarih: 18 Temmuz 2005 |
Saat: 23:23 |
İnanın kaç gündür siz aklımdan hiç çıkmadınız içim çok acıdı.Biz de mavişehirde oturuyoruz inanın işe gider gelirken gözümüz hep yollardaydı belki görürüz diye...Bizimde bir labradorumuz var ve hep kendimizi sizin yerinize koyduk ve çok ama çok üzüldük...Bugünkü haberinizle beraber inanın eşimle oturup bir güzel ağladık...Sizi tanımasak da çok sevdik ve çok mutlu olduk..Ama bugün ilginç bir olay daha yaşadık ve bir arkadaşım dün kaybolmuş bir golden bulmuş ve erkek 1yaşın üzerindeymiş.Ben çok panik oldum ve ilan bölümüne girmeme rağmen birsüre bekleyiniz diye bir yazı çıkıp duruyor nasıl ilan vereceğim?Ya da başka neler yapabilirim?Lütfen yardım edin ve de kendinize iyi bakınız... |
|
|
Yazan: gülin |
Saat: 20:05 |
sizin kadar bende sevindim!onun benim için öpün!!! |
|
|
Yazan: angelo |
Saat: 14:21 |
çok sevindim :))) umarım bir daha böyle bir üzüntü yaşamazsınız. birlikte mutlu ve uzun ömürler dilerim :)) |
|
|
Yazan: SSS |
Saat: 12:46 |
ya çok sevindim kay bolduğunda okumuştum çoook üzülmüştüm. umarım bir daha hiç ayrılmazsınız :) |
|
|
Tarih: 17 Temmuz 2005 |
Saat: 09:54 |
hala bi haber çıkmadımı ? |
|
|
Yazan: Claire |
Tarih: 15 Temmuz 2005 |
Saat: 15:57 |
Gerçekten çok üzüldüm.Harika bir köpek.O köpeği görenler ya da alanlar sahiplerine geri versinler. Ben de birgün köpüşümü kaybetmiştim. Ama o kadar akıllıydıki 4 saat sonra döndü. |
|
|
Yazan: HELEN |
Tarih: 15 Temmuz 2005 |
Saat: 14:02 |
Bende bornovada bakiyorum :( umarim en kisa zamanda bulunur .. Boyle durumlarda baska semtleride mutlaka kontrol edin !! |
|
|
Yazan: furkan63 |
Tarih: 14 Temmuz 2005 |
Saat: 16:40 |
ÇOK ÜZÜLDÜM UMARIM KISA ZAMANDA YUVASINA DONER GÖREN İNSANLARDAN TÜM ÜYELERIN ADINA RİCA EDİYORUM AYLEYI KAVUŞTURUN |
|
|
Yazan: bigbadabum |
Tarih: 14 Temmuz 2005 |
Saat: 10:52 |
Umuyorum en kısa zamanda bulursunuz Beyaz'ı.
Şayet okumadıysanız havhav.com'da Damla Özcan'ın çok hoş bir yazısı var. Umidinizi hiç kaybetmemeniz gereketiğini anlatan sevgi dolu bir hikaye.
http://www.havhav.com/konu/29/164 |
|
|
Yazan: mertoo |
Tarih: 13 Temmuz 2005 |
Saat: 20:06 |
)))))))): bende 1yıl önce köpeğimi kaybettim.bence köpeğini bulmak istiyorsan arkadaşlarına haber ver .sonra mahallenizdeki yada dışındaki apartmanlarına söyle.arabanızla yoldan geçen çocuk ya da büyüklere haber ver.eğer yazıcın ve köpeğinin foğtarıfı varsa köpeğinin bütünfoğtoraflarını bastır ama değişik açılardan olsun. ve ipuçları çok önemlidir.o yüzden ipuçları süper olsun.
benim köpeğim bulunduktan 3 gün sonra görülmeyen bir yara sonucu kapatamıyıp.kanlar bitti. |
|
|
Yazan: atomic |
Saat: 04:32 |
yaklasık 5 ay once aynı durum yasayan bırı olarak sıze gecmıs olsun dıorum ve ınsaalah kopegınızı bulursunuz ama ınsanlarda manevıyat dıye bısey kalmamıs sızın gıbı kopegımızın resmını ınsanlara gosterıp bu kopegı gordugunuz dedıklerımız bıze yenı kopek satmaya kalktı bılıomusunuz erkek adamsın ne boyle uzuluosun uzulenın cocugu olmz gıbı yorumlar aldım desem ne dersınız bu sıtede ılan verdım fakat kımse ılgılenmedı umarsamadı bıle kayıp ılanları okuyan kac kısı vardır kı bu sıtede gazetelere ılan verdım resımlerını yapıstırdım yıne sonuc alamadım bulundugum sehırdekı hayvan severler dernegıne gıttım kı zaten uyesıyımde sadece umıt verebıldıler kopegım yıne bulanamadı aylardır sokaklarda gorurmuyum dıye saga sola baka baka gezıorum ama bos tabıı sız hayal kırıklıgına ugramayın sakın ben bulamadım dıe sız de bulamıycaksınız dıye bı sey yok ama sız den tek rıcam eger bırının elındeyse onu hukukı yoldan nası magdur edebılırsenız edın ben yolda buldum aldım basına bısey gelmesın dıe falan gıbı mazeretlerı kesınlıkle kabul etmeyın yolda bulan INSAN yada bası bos goren INSAN hıc bısey bılmese cevresındekı veterınerlere goturur ve bılgı alır sıze ulasmaya calısır eger sızın kopegınızı alanı bulurda hesap sormazsanız ınanın butun kopegı kaybolup bu acıyı yasyan ınsanların ahını alırsınız. umarım kopegınız zaman gecırmeden bulursunuz her yere bakın ılgılı ılgısız herkese sorun mutlaka bıseyler cıkar yanı ınsaalah allah sabır versın dıorum |
|
|
Yazan: tan21 |
Saat: 00:47 |
ya ben hala armaktayım ama bulamamaktayım |
|
|
Yazan: ktmd67 |
Tarih: 12 Temmuz 2005 |
Saat: 22:47 |
çok üzldüm.benimde köpeim var.doberman.oda kiz.ama doberman deyince akliniza gelen köpekler gibi deil.bi keresinde ona arba çarpmisti ve o korkuyla kaçmisti.gece 2 ye kadar aramistik fakat bulamadik.sabaha gelmisti.yuvasinda yatiyoduama bence sizinde öle olcak.az kalmisitr gelmesine.belki beyazin isi zeyna dan daha zordur o yüzden gecikmistir.zeki köpek onlar.gelicektir.
|
|
|
Yazan: arzuamber |
Saat: 22:43 |
umut ediyorum ki kızınızı bulacaksınız bizim de oglumuz çalınmıştı ve ne acı oldugunu herkesten çok iyi anlıyorum ve birgün satıldıgı kişiyle birlikte gördük ve ona kavuştuk sizde ümidinizi kaybetmeyin.... |
|
|
Yazan: pellerossa |
Saat: 20:51 |
Gerçekten çok ama çok üzüldüm..sizi çok iyi anlıyorum..dilerim BEYAZ sağ salim evine gelir..dualarım beyaz için..Allah onu kötülüklerden korusun. iyi haberlerini bekliyoruz. |
|
|
Yazan: dileklucy |
Saat: 14:02 |
İnanın çok üzüldüm, benim labradorum var 14 aylık dişi, sanki benim kızım , fakat yazıyı okuyunca hemen aklıma çifleştirmek için kaçırılmış olucağı aklıma geldi, kısırlaştırdınız mı,chip varmı yoksa neden taktırmadınız çok önemli chip ben istanbuldayım ama yazmaktan başka elimden gelen bişey yok galiba inşallah en kısa zmanda bulunur eminim oda szi deli gibi istiyordur küçücük kalbiyle
sevgiler, |
|
|
Yazan: dnilayd |
Saat: 13:37 |
sizi anlayabiliyorum çünkü benim de dünyalar tatlısı iki köpeğim var onlar allahıma çok şükür kaybolmadı ama köpeğe bağlanmak nasıldır bilirim |
|
|
Yazan: cevdet |
Saat: 09:13 |
köpeğiniz için çok üzüldüm hayatımda bu kadar tatlı bir köpek görmedim bende derhal aramaya koyuluyorum |
|
|
Tarih: 11 Temmuz 2005 |
Saat: 21:25 |
kötü bi durum |
|
|
|
|
|
|