Yardım Email Gönder  
 melissa ve yavrula...
 qalip - Gül Hanım’...
 ilkeff - İlke Çeti...
 burak_efeoglu - Ro...
 Shekilboys - Deniz...
 Shekilboys - Deniz...
Şifremi Unuttum!

Onunla birlikte bitti cesaretim

* resim havhav.com arşivinden

Tesadüfen bu siteyi keşfettim ve O’nun Anısına bölümündeki tüm yazılanları gözlerim dolarak okudum. Yazılar beni çok eskiye götürdü, sizinle kendi yaşadıklarımı paylaşmak istedim.

Şu an 28 yaşındayım, onu tanıdığımda 7-8 yaşlarındaydım. Nedensiz bir köpek korkusu vardı. Köpekleri hem çok seviyordum, çok şirin geliyordu, hem de yaklaşamıyordum. Bütün arkadaşlarımın hayvanlarla arası iyiydi. Onlarla oynayıp şakalaşırlarken çok özeniyordum. Sonunda korkumu yenmeye kara verdim ve onu kendime seçtim.

İlk önceleri yaklaşıp seyrediyordum, sonra yavaş yavaş sevmeye başladım. O kadar güzel bakıyordu ki, o kadar uysal ve tatlıydı ki... Sanki biliyor da beni ürkütmemeye çalışıyordu. Ufacıktı, zaten yavruydu. En sonunda onu kucaklayacak duruma bile gelmiştim. Eğitti adım adım beni.

Annemi çekeleyerek götürdüğüm günü hiç unutmuyorum. “İşte bu anne, ne olur benim olsun”. Annemi ikna edememiştim, o gün arkamdan ağladığını söylediler. O gece hiç uyumadım. Bayağı bir uğraştan sonra ailemi ikna ettim ve onu almaya gittik. Yol bitmedi, ama canım benim ölmüştü.

Buradaki arkadaşları okudukça anladım ki, o uysallığı ve hep sulu sulu bakması hastalıktanmış canımın. Hep kendimi suçladım sevip sevip kendime bağlayıp gidiyordum. Pet-shoptaydı zaten, Malta’dan geldiğini söylemişlerdi. Nasıl öldü, nasıl muamele gördü hiç bilemedim ve onu hiç unutmadım. Belki o gün annem ikna olsaydı yaşatırdık, belki benimde yarım insan kalmamı sağlardı, sorumluluk sahibi olmayı o yaşlarda öğretirdi. Bende ona sevgimi verirdim.

Neyse geçmiş zaman, ama yazık oluyor bu tatlı şeylere, onlarında canlı olduğunu ve bize ihtiyaçları olduğunu unutuyoruz. Bazen insandan daha dost ve duygulu olduğunu unutuyoruz.

Şimdi ne mi oldu? Hala yaklaşamıyorum, çok tuhaf bir korku sanki onunla birlikte bitti cesaretim. Onu nasıl içime sokup öptüm, şimdi  bile hayret ediyorum. Canım geç oldu ama teşekkürler... Ellerimin altında sıcaklığını hissetmek güzeldi...

Didem Akarlı /27.05.2005

editor@havhav.com adresine "Sizin Yazılarınız" sayfasında yayınlanmasını istediğiniz yazılarınızı gönderebilirsiniz.

22.07.2005

Yorum Yaz

Yorumlar   (5 adet)

Yazan: ozi_ozi

Tarih: 03 Ağustos 2005

Saat: 17:07

Didem Hanım sizi anlıyorum. Bu kadar yıl sonra bile onu unutmamışsınız. Hayatta her şey bir başka şeye vesile oluyor. Biliniz ki sizin gibi merhametli yüreklerin yolunu bekleyen yüzlerce ıslak burunlu sulu gözlü canlar var. Şu andan itibaren bilin ki birini kurtarabilirsiniz. Yarın çok geç olmasın. İçinizdeki bu sevgi korkunuzu yenecektir emin olun. Ama lütfen petsoplara gitmeyin, barınaklardan birine elinizi uzatın.İsterseniz yardımcı olurum. Sevgiyle kalın.

Yazan: NFDİLER

Tarih: 01 Ağustos 2005

Saat: 18:31

seni anlıyorum ama neden bir köpek almıyorsun hayatın çok değişecek keşke daha önce alsaydım diyeceksin iyi düşün

Yazan: kokomaviler

Tarih: 29 Temmuz 2005

Saat: 00:31

neler hissettiğinizi anlayabiliyorum.benimde bir oğlum var 4 yaşında ve allah acısını bana göstermesin diye her gün dua ederim.ama yanlış anlamassanız eğer bir şey yazmak istiyorum.o kadar çok sevgiye muhtaç hayvanlar varki ben sizin yerinize olsam birini evlat edenir dim.inanın hayatınız değişicek ve kendinizi çok mutlu edecekseniz.bence deneyin.teşekkürler

Yazan: ReynoLds

Tarih: 25 Temmuz 2005

Saat: 20:53

Gözlerim doldu,tüylerim diken diken oldu..Başka 1yerdeydim sanki yazını okurken..Bilyor musun(eminim biliyosundur) onlar herseyden cok sewilmeyı hakedıolar..sewgiler sesim..

Yazan: layd

Tarih: 25 Temmuz 2005

Saat: 11:07

çok güzel bir kalbin var. merhamet insanı insan yapan bir özelliktir.(hayyvanlarda zaten sevgi ve merhamet var.)bir gün o korkuları atıp bir gerçek dost alacağından eminim. görmek değil o beraberliği yaşaman lazım. kelimeler yetmez.
herşey gönlünce olsun güzel kalpli DİDEM.

Sayfa başına dönmek için tıklayın
Kahve-şampanya dişi terr...
İzmir'de rottweiler bul...

Barınaklardan

Rot doberman...

Evde butik p...

Eş Arayan

Bosamıza gel...

Erkek minyat...

Köpek Arayan

Trafik kazas...

Golden retri...