|
* resim havhav.com arşivinden |
|
Tesadüfen bu siteyi keşfettim ve O’nun Anısına bölümündeki tüm yazılanları gözlerim dolarak okudum. Yazılar beni çok eskiye götürdü, sizinle kendi yaşadıklarımı paylaşmak istedim.
Şu an 28 yaşındayım, onu tanıdığımda 7-8 yaşlarındaydım. Nedensiz bir köpek korkusu vardı. Köpekleri hem çok seviyordum, çok şirin geliyordu, hem de yaklaşamıyordum. Bütün arkadaşlarımın hayvanlarla arası iyiydi. Onlarla oynayıp şakalaşırlarken çok özeniyordum. Sonunda korkumu yenmeye kara verdim ve onu kendime seçtim.
İlk önceleri yaklaşıp seyrediyordum, sonra yavaş yavaş sevmeye başladım. O kadar güzel bakıyordu ki, o kadar uysal ve tatlıydı ki... Sanki biliyor da beni ürkütmemeye çalışıyordu. Ufacıktı, zaten yavruydu. En sonunda onu kucaklayacak duruma bile gelmiştim. Eğitti adım adım beni.
Annemi çekeleyerek götürdüğüm günü hiç unutmuyorum. “İşte bu anne, ne olur benim olsun”. Annemi ikna edememiştim, o gün arkamdan ağladığını söylediler. O gece hiç uyumadım. Bayağı bir uğraştan sonra ailemi ikna ettim ve onu almaya gittik. Yol bitmedi, ama canım benim ölmüştü.
Buradaki arkadaşları okudukça anladım ki, o uysallığı ve hep sulu sulu bakması hastalıktanmış canımın. Hep kendimi suçladım sevip sevip kendime bağlayıp gidiyordum. Pet-shoptaydı zaten, Malta’dan geldiğini söylemişlerdi. Nasıl öldü, nasıl muamele gördü hiç bilemedim ve onu hiç unutmadım. Belki o gün annem ikna olsaydı yaşatırdık, belki benimde yarım insan kalmamı sağlardı, sorumluluk sahibi olmayı o yaşlarda öğretirdi. Bende ona sevgimi verirdim.
Neyse geçmiş zaman, ama yazık oluyor bu tatlı şeylere, onlarında canlı olduğunu ve bize ihtiyaçları olduğunu unutuyoruz. Bazen insandan daha dost ve duygulu olduğunu unutuyoruz.
Şimdi ne mi oldu? Hala yaklaşamıyorum, çok tuhaf bir korku sanki onunla birlikte bitti cesaretim. Onu nasıl içime sokup öptüm, şimdi bile hayret ediyorum. Canım geç oldu ama teşekkürler... Ellerimin altında sıcaklığını hissetmek güzeldi...
Didem Akarlı /27.05.2005
editor@havhav.com adresine "Sizin Yazılarınız" sayfasında yayınlanmasını istediğiniz yazılarınızı gönderebilirsiniz. |