Yardım Email Gönder  
 erujum - Yeni Yavr...
 erujum - Amerikan ...
 karlıçınar - Kanga...
 toprak musti - Sib...
 toprak musti - Orh...
 köpek_isteyen - Bu...
Şifremi Unuttum!

Ping ve Pong kardeşler

On yıl öncesi...
Hayvanları Koruma Derneği barınakları...
Köy fırınından ekmek almaya gitmek üzere erkenden kalkan, barınak işçisi Mustafa duydu ilk inlemeleri.

Bir kutunun içinde iki tane kartopu. Daha iki aylık var yoklar. Mustafa "İyi ki büyük köpekler parçalamamış bu garibanları. Yahu getirip, atıyorlar, bari kapıyı çalıp emanet etseler ya" diye söylendi. Sonra dişi mi? Erkek mi? diye anlamak üzere birini ensesinden tutup kaldırdı... Gördüğü manzaradan dehşete düşüp "Anaaa bu da neee!.." diye bağırıp, bırakıverdi gayri ihtiyari elindeki yavruyu. Hızla yere düşen kartopu yumağı, daha da yanan canıyla, barınaktaki 350 hayvanı uyandıran bir çığlık attı. Şimdi bütün köpekler bu çığlığa koro halinde eşlik ediyor ve kıyamet kopuyordu.

Mustafa'yı bu derece dehşete düşüren, yavru köpeğin on sağ bacağından sallanan, kara-mor, ne olduğu anlaşılamayan, patlıcan gibi bir şeydi. Diğer kardeşinin de sol ön kolunun yerinde aynı "şey" vardı?!!

Hemen telefona koştu ve gördüğü garip manzarayı dernek başkanına anlattı. Başkan koşup geldi ve yavruları kaptığı gibi veteriner fakültesine götürdü... Açıklama aynen şöyleydi; "Bu hayvanlar üzerinde bir deney yapılmış... Birinin on sağ, diğerinin on sol kolları dibinden kesilmiş ve birbirine nakledilmiş... Tabi ki tutmamış ve kangren olmuş, kesilmesi gerekiyor."

Böyle bir deneyi kim? Ne akılla? Ne amaçla? Ne vicdanla? yaptı??? Bu sorunun cevabi hiç bir zaman bulunamadı...

Daha iki aylıkken, hiç hak etmedikleri halde, insanlardan ilk acıyı, ilk hayal kırıklığını tadan kardeşlerin kangren olan, kendilerine değil ama birbirlerine ait olan kolları kesildi... çöpe atıldı.

Ping ve Pong adı verildi bu küçük bahtsızlara. Aylarca süren ızdırap dolu tedavi süreci bittiğinde, yavru bir köpek olmanın tadını çıkartamamışlardı, gönüllerince koşup oynayamamışlardı. Buna rağmen insanlara karşı hiçbir düşmanca his taşımadılar.

İlerleyen yaşlarda eksik kollarına alıştılar mecburen, birbirlerinden başka arkadaşları yoktu çünkü, diğer köpekler onlarla oynamıyor, ya da eksikliklerini fark etmeyip, hırçın oyunlarına katmak istiyorlardı. Onlar hep bir köşeye büzülüp, diğerlerini seyrediyorlardı. Ayrı bir kafese kondular ve yıllarca, iki kardeş birbirleriyle, kendi durumlarına uygun oyunlar icat ederek esaret günlerinin tadını çıkartmaya çalıştılar.

Bazen barınaklara birileri gelirdi hayvan edinmek isteyen... Herkesten önce onlar tellere yapışırdı, olmayan kollarının omzunu ve yanaklarını tellere dayar, "Seçilmeyeceğimizi biliyoruz ama hiç olmazsa ne olur bir yanağımızı okşayın." der gibi en acındıran bakışlarıyla yan yan bakarlardı... Gelenler "Hiii ne olmuş bunlara???" der, yanlarına yaklaşmak bir yana, göz göze bile gelmek istemeden, diğer cins hayvanlara doğru hızla uzaklaşırlardı.

Pong geçen sene terk ediverdi Ping`i...Yılan mi soktu? Yoksa kalbi mi artık kaldıramadı dokuz yıldır eksikliğini hissettiği sevgisizliği, istenmezliği... bilinmedi... Ölüm sebebi bulunamadı...

Canı kadar sevdiği, tek dostu tek arkadaşı, kader ortağı kardeşini kaybeden Ping onun ölü bedenini vermedi kimselere üç gün boyunca. İlk defa isyan etti. Ağladı, ağladı... Kolunun ilk kesildiği günkü gibi ağladı. Bağıra bağıra, uluya uluya, içini çeke çeke ağladı. Barınağın bütün Hayvanları bu ağıda sessiz göz yaslarıyla eslik etti... Göz yaşları kara sürmeler gibi aktı, yer etti burnunun iki yanına.

Sonra... bir öğleden sonra, duyduğu araba motoru sesiyle kaldırdı yaşlı bedenini... Kolsuz omzunu, yanağını dayadı tellere, başını yere eğdi, barınağa köpek bakmaya gelen kadın ve adamın bu defa gözlerine bakmadı...

Gamzette

Not: Barınağımızın en eski sakinlerinden biri olan Ping birkaç ay önce, barınaklarımızda yaşamını yitirmiştir.

Gamze Erkök
Hayvanları Koruma Derneği 2. Başkanı

www.haykod.org
Haykod'a destek olmak için...

19.11.2003

İlgili Başlıklar
4 Ekim Dünya Hyv. Koruma Günü Etkinlikleri
1000 kuduz aşısı barınaklara gönderildi
Tek tıkla barınaklara yardım
4 Ekim etkinlikleri
'Barınaklara Köprü' projemiz Akşam Gazetesi'nde
    Yorum Yaz

Yorumlar   (50 adet)

Yazan: fatsel

Tarih: 04 Eylül 2008

Saat: 22:00

birde köpeklere hayvan denir bunu yapan 2 ayaklılara ne denmeli

Yazan: ahmet

Tarih: 31 Ağustos 2008

Saat: 14:08

bzim köpeğimiz var hangi cins olduğunu bilmiyorum uzun beli

Yazan: paşam123

Tarih: 23 Haziran 2008

Saat: 00:09

allah onların belasını versinnnn nasıl böyle yapabiliyorlar ah bi kendi paramı kazanmaya başlıyayım barınak açmassam en adiyim ....

Yazan: hint

Tarih: 03 Haziran 2008

Saat: 15:23

Ne yazıkki böylelerine insan ,yapılan deneylerede insanlık için deniyor.Yazık insanlığınızdan utanın.Çok büyük acı, çok acı bir hikaye.Şu masum savunmasız yavrucuklar sevgiden başka ne istedide neyin bedeli olarak yaptın bu hezeyanı.Elleriniz taş olsun inşallah.

Yazan: komedi

Tarih: 19 Mayıs 2008

Saat: 14:10

ayyy içim sızladı hangi hakla yapıolar ya gitsinler ülkemizden ne istiyolar 2 aylık köpeklerden ya yazık o köpeklere Allah cezalarını verecektir o küçücük köpeklere eziyet çektirenlerin ben o köpeklerin yerinde olsaydım atlardım üzerine tırmalardım elimden gelen herşeyi yapar bana yaptıklarının aynısını uygulardım kolunu bacağını koparırdım

Yazan: Locus

Tarih: 16 Nisan 2008

Saat: 15:56

Bir ara televizyona çıkmıştı böyle bir olay...Bir hastabakıcı yapıyordu.

Allah bunu yapanlara öyle bir bela versin ki yedi cedleri çeksin...

Yazan: begümmmm

Tarih: 14 Nisan 2008

Saat: 10:19

köpekleri böyle hale getirenleri bi kaşık değil kovada boğmak lazım...

Yazan: halit4195

Tarih: 19 Mart 2008

Saat: 22:51

neredeyse agliyordum boyle vicdansizlar dunyada olmamali bence

Yazan: DAİSCY

Tarih: 14 Mart 2008

Saat: 13:00

TÜYLERİİM ÜRPERDİİİ BÖYLELERİNİ YAŞATMAMAK GEREKİYOOO ALLAH BÖYYLELERİNE GEREKEN CEZAYI VERİCEK BN ÖYLE UMUYORUMM DİLERMMMMMMM:(

Yazan: diiidoooooooo

Tarih: 23 Temmuz 2005

Saat: 15:07

kim,hangi hakla,hangi akla hizmet böyle bişeyi yapabilir.onlar sadece sevgiye muhtaçlar,karın tokluna sevgi istiyolar,çok şey mi istiyolar.düşünebilen hayvanlarız bizler ama düşünemeyenler insan kılığına girmesinler lütfen.boğazıma bişey takıldı okurken,ağlayamadım bile.çok kötü oldum anlatamam.aslında kelimeler yetmez böyle bi vahşete.lanet ediyorum böyle yaratıklara,eğer yazdıklarımı böyle bir mahluk olurda okursa unutmasın ahirette iki elim yakasında olucak.onlar sevgiye muhtaçlar.bide insan olcaklar

Yazan: aslıcoskun

Tarih: 21 Temmuz 2005

Saat: 13:24

tek istedikleri sevgi..okadar çıkarsızlar ki,kolu kesiliyor hemde sadist bir şekilde.buna rağmen insanlara düşman olmuyor.hep barınaklarda bikere başı okşansın diye bekliyor.sonra kardeşi tek arkadaşı ölüyor...ve sonra yalnızlığa daha fazla dayanamıyor...yazık gerçekten çok yazık..ping ve pong gibi çaresiz okadar çok hayvan varki bari onlara sıcak yuvalar bulalım,onlar sevgisiz kalmasın onları yaşatalım!!!

Yazan: siboş

Tarih: 30 Haziran 2005

Saat: 22:59

ay nası yaparlar bööle bişiyi o yavrulara

Yazan: Yelda

Tarih: 25 Haziran 2005

Saat: 22:31

Bu hikayeyinin bir kısmını yine böyle gözyaşı içinde okumuştum. Bacaklarının niye olmadığını bilmiyordum. Okuyunca inanamadım. O kadar da güzellerki! Bunu onlara yapana bedua bile etmiyorum. Çünkü buna bile değmez. Onu Allah'a havale ediyorum ve ilahi adalete inanıyorum. Ping ve Pong'un birlikte uzun bir ömür geçirmiş olmaları tek tesellim.

Yazan: ALPSOY1984

Tarih: 02 Haziran 2005

Saat: 22:49

SEVGILI GAMZE AYDIN NAZİLLİDE KÖEK EĞİTİYORUM HAVHAV COM DEVAMLI TAKIPCISIYIM BU NASIL ZIHNIYETTIR PET DOSTLARI DIYEREK BU ESAS HAYVAN OLAN INSAN HAYVANLARA CAN ICIMDEN NALETLER YAĞDIRIYORUM ALPERDEN SLMLAR HERAN YANINDAYIM

Yazan: Teoman

Tarih: 29 Mayıs 2005

Saat: 15:59

gözlerim doldu tüylerim diken diken oldu onlar için size binlerce kez teşekkürler!

Yazan: ase

Tarih: 04 Mayıs 2005

Saat: 22:23

bu yavru köpeklere ön kol operasyonunu kim yapabilir diye yazınızda okudum cevap gayet basit ya yeni mezun bir veteriner veya kemik operasyonu için çalışma ihtiyacı hissetmiş bir başka veteriner başka kim böyle bir deney yapabilir ki.

Yazan: safak1281

Tarih: 18 Mart 2005

Saat: 18:22

böyle bir vahşeti kimin niye yaptığını anlamıyorum bu yazıyı okuduktan sonra insanlığımdan utandım desem yeridir. Arkadaşlar bu caniliği yapan bir insan olamaz hayvan desem hayvanlarada haksızlık etmiş olurum..... Lütfen bu gidişe birileri dur desin bizlerde sonuna kadar destekleyelim!!!! sevgiyle kalın

Yazan: Murphy

Tarih: 18 Mart 2005

Saat: 00:20

İnsan olmaktan yine utandım. Onların dilleri yok ki birsey soylesinler.. Ama biz onları anlıyoruz. Keske sevebilseydik onları. Umarim cennette rahatlardır.

Yazan: gorby

Tarih: 04 Ocak 2005

Saat: 10:49

Söyleyecek çok şey var belkide ancak nutkum tutuldu duygularımı ifade edemiyorum. Lanetler okuyorum... Bu insanların evladı yokmu!... Ya onların da başına böyle bir şey gelirse diye korkmuyorlarmı???... Biz Yavrumuz Gorby'nin küçücük bir yarasına bile içimiz sızlarken bu iğrenç, insan bile demeye dilim varmayan yaratıklar ne biçim bir vicdana sahipler ESEFLE KINIYORUM!!!

Yazan: duffykuru

Tarih: 03 Ocak 2005

Saat: 16:09

inanamıyorum gerçekten inanamıyorum bu yazıyı okuduğumda ayağımın dibinde yatan minik oğluma birkez daha sımsıkı sarıldım.Bu nasıl bir vicdansızlıktır yüzüme yine o tatlı ifadesiyle baktı ne oldu dostum sen ya çok üzüldüğünde yada çok sevindiğinde boynuma böyle sarılırsın dercesine.Benim minik oğlum haklı gerçekten yüreğim parçalandı ve yine yine o beni teselli etti patisini verip elimi yalıyarak. İşte bizim dostluğumuz böyle ve her ikimizde bu vicdansızlara ne insan ne de hayvan diyebiliyoruz.yanlızca ve yanlızca onlara acıyarak bakıyoruz.

Yazan: gulrain

Tarih: 02 Ocak 2005

Saat: 14:04

Bu kadarının olması beni çok üzdü.Burnum sızlamakta gözlerim dolmakta ve şuan gözyaşlarımı tutamıyorum.Nasıl bu kadarı yaşatılır bir canlıya,nasıl bir beyindir bunu yaptıran onlara.Hastalıklı beyin bunlardaki.Sevgiden uzak vicdanda aykırı benliklere sahip bu beyni taşıyan yaratıklar.Yazıklar olsun....

Yazan: melice

Tarih: 15 Aralık 2004

Saat: 11:26

Söyleyecek söz bulamıyorum nutkum tutuldu lanet olsun bu hangi vicdandır bukadar acımasız

Yazan: ForBySinSi

Tarih: 07 Ekim 2004

Saat: 09:54

bu lanet olası insanlar ne istiyorlar hayvanlardan anlamıyorum içim çok acıyor.yazıyı okudum ve ağladım böyle bişey nasıl yapabilirler hiçmi vicdanı yok bu insanların.allah bin kere belalarını versin şu lanet olasıların.ömürleri boyunca mutlu olamasınlar.eğer bu köpeği bilseydim hemen alırdım ona en güzel günlerimi armağan ederdim...

Yazan: tülay

Tarih: 15 Eylül 2004

Saat: 22:41

boğazıma birşeyler oturdu.şuan insanız diyen bir çok cani aramızda dolaşıyor.bunları yapanları anlamak hak vermek imkansız.lanet okuyorum böyle kişilere.insan olamazlar inanınki insanlığımdan utandım

Yazan: Duffy

Tarih: 26 Ağustos 2004

Saat: 13:01

Normal olan o küçüklerdi normal olan onlar için üzülen bizleriz biz insanız ama böyle bir şeyi yapan insan değil hayvan hiç değil ama onların yeri diğer tarafta ayrıldı bile

Yazan: Rocksy

Tarih: 06 Temmuz 2004

Saat: 17:52

insan üzülüyoo yaa...

Yazan: hilem

Tarih: 27 Haziran 2004

Saat: 17:03

böyle yazıları okumak ölüm gibi geliyor bana.böyle şeyler duydukça insanlardan daha da nefret ediyor hayvanları bir o kadar daha çok seviyorum.bunu yapanlar insan olamaz hepsinin allah belasını versin!!

Yazan: Dileksema

Tarih: 27 Haziran 2004

Saat: 01:53

Okudum... Okudukca fenalastim... Agladim... Hayvanlari deneme tahtasi olarak kullanacak kadar alcalan bu "insanlara" (insan demeye sahit ister derler ama bunlara sahit dahi insan sifatini yakistira bilmemize yetmez!) diyebilecegim hic bir kelime yok. Ögle inaniyorum ki Yüce Rabbim ömrünce hasret kaldiklari sevginin ve normal yasamin acisini bunu yapabilecek kadar alcalan insanlardan alacak ve cennetine dahi sokmayacaktir... Rabbim yilani sevmeseydi onu dahi yaratmazdi! Onun yaratigina ise isdirap veren bunun hesabini nasil ödeyecek acaba??????

Yazan: -HUSKY-

Tarih: 15 Haziran 2004

Saat: 11:36

bu tip olaylari hayvanlara yasatan insanlarin, allah belasini verir elbet hicbir kotuluk karsiliksiz kalmaz,lanet olsun bunu yapanlara

Yazan: penguş

Tarih: 11 Haziran 2004

Saat: 20:21

Bu kadar acı inanamıyorum artık.Bunları yapanların nasıl vicdansız olduklarını düşündükçe bu dünyada yaşamaktan korkuyorum.Görmediğimiz,duymadığımız daha neler oluyor düşündükçe yaşam sevincimi kaybediyorum.

Yazan: begoş

Tarih: 07 Haziran 2004

Saat: 13:06

geçekten çok üzüldüm ping ve pong un aynı kaderi yaşamaları belki onlar için bir kader oyunuydu bu kadar acımasız ve duygusuz olan insanlar hayvanlardan ne istiyorlar anlamıyorum bu arada sitenizdeki yazıları okuyunca gerçekten içim parçalanıyor

Yazan: cudi

Tarih: 01 Haziran 2004

Saat: 01:09

bu kadar kötü nasıl olabiliyoruz ben anlıyamıyorum...
hadi onları bu hale sokan insanlar vardı ama bu iki masum canlıya yaşadıklarnı unutturacak ve bunun için sadece sevgilerini verecek başka bişey yapmıyacak insanlarda mı yoktu da ikiside hiç hak etmedikleri bu dıramı yaşayıp hayattan ayrıldılar ..hiç mi kimse yoktu onları evine kabul edecek ve sevecek..
bu kadar kötümüyüz gerçekten...

Yazan: berk şahin

Tarih: 28 Mayıs 2004

Saat: 11:47

yazıyı okuduğumda içim düğüm düğüm oldu ne kadar kötü bir dram ve bu drma neden olan kendini insan zanneden varlıklar...! yazık gün geçtikçe kimileri insana özgü birtakım kavramları kaybediyor ve dünyanın acımasız çekilmez bir hal almasıns neden oluyor! yazık çok yazık söyleycek başka bir şey bulamıyorum...!

Yazan: taryn

Tarih: 19 Mayıs 2004

Saat: 18:57

lanet olsun bu yaratıklara onlara insan diyemiyorum artık böyle deney mi olur ne amaçla yapmışlar bunu ayrıca oraya gelen insanların damı hiç vicdanı yok ben görsem alırdım orada şımartılan arkadaşları olan diğer köpekler sevgiye çok mu muhtaç sanki onları koruyorlar ben anlayamıyorum insanlık nerde noldu bize yeter artık ağlamak istemiyorum bunu nasıl yaparlar of ya YETER İNSANLARDAN NEFRET EDER OLDUM ARTIK

Yazan: aytaşi

Tarih: 18 Mayıs 2004

Saat: 15:35

siteniz gerçekten çok güzel. böyle yazılarınızı okudukça içim parçalanıyor. ağlayamıyorum bile. düğümleniyor. anlamakta güçlük çekiyorum.

Yazan: xsos

Tarih: 09 Mayıs 2004

Saat: 18:56

ben de çok duygulandım

Yazan: Kevok

Tarih: 04 Mayıs 2004

Saat: 01:25

Merhaba:
Ben insanlari anlamakta güclük cekiyorum..bu nasil vicdan anlamiyorum..savunmasin iki hayvana nasil bu zulmu reva görebiliyorlar? Kendilerine yapsalarya o deneyleri..Bu yazinizi okuyunca kendi insanligimdan utandim üzgünüm.yavrulardan ben özür diliyorum..Cok üzgünüm:(((

Yazan: daniel002

Tarih: 25 Nisan 2004

Saat: 14:57

grcekten güzel bir site tüm emegi gecenlere çok teşekkür

Yazan: leonberger

Tarih: 15 Nisan 2004

Saat: 22:45

cani insanlar yüzünden az kalsın kangalları zehirliyorlardı!

Yazan: cem19732001

Tarih: 15 Şubat 2004

Saat: 17:08

gerçekten güzel bir site
başarılarılar dilerim

Yazan: _dogSeVeR_

Tarih: 26 Ocak 2004

Saat: 21:56

Bende siteye yeni üye oldum ve yazınızı okudum evet insanlar bu kadar cani... onlardan en çok ben ve ailem çok çektik bizimde 3 köpeğimizi zehirlediler lanet olsun böyle insanlara ne diyim ping ve pong şimdi daha rahatlardır...

Yazan: TURKUAZ

Tarih: 26 Ocak 2004

Saat: 12:03

Siteye yeni üye oldum.İlk işim bu yazıları okumak oldu. 41 yaşındayım ve hıçkıra hıçkıra ağladım.Yazıklar olsun bunu yapan ve kendini hala insan zanneden alçaklara.

Yazan: rockysmum

Tarih: 20 Ocak 2004

Saat: 19:57

Ne isterle bu zavallı hayvanlardan..
İnsanlık ölmüş.. Neyazıkki lanet yağdırmaktan başka yapabileceğim bir şey yok .. Biliyorum bir gün katil olursam. bu insafsızlar yüzünden olucağım.. Pingim rahat uyu orda sevgiler..Artık kimseler dokunamaz sana

Yazan: ilknurkoparal

Tarih: 19 Ocak 2004

Saat: 18:49

insanları asla affetmeyeceğim bizlere yaşattıkları bu acılar için. ağlamaktan nefret ediyorum artık. okumak istemiyorum gamze ya!!!!! hap kaçıyorum okumaktan, bazen de yenik düşüyorum isteğime..... asla affetmeyeceğim:((((((((((

Yazan: Rocksy

Tarih: 29 Aralık 2003

Saat: 17:48

Çok acıklı...

Yazan: bartmurad

Tarih: 22 Aralık 2003

Saat: 18:56

beni bu yasta aglattiniz...

Yazan: puki

Tarih: 20 Kasım 2003

Saat: 17:05

çok üzüldüm, oysa öylesine güzel öylesine şirinki, nasıl anlatsam şaşırdım, böyle zalimce şeyler nasıl yapıldı onlara ,nasıl katlandılar yıllarca ,umutlarını sevilmekte aramışlar demekki dayanamamışlar sevilmeyince ilgi verilmeyince umutlarını kesmişler .kardeşide ölünce yalnızlığa dayanacak gücü kalmamıştır ilgi verilmiş olsa bile acısını kaldıramamaştır

Yazan: Eylül_92

Saat: 13:57

sevgili Gamze,sevgisizlik kadar kötü birşey var mı dünya da ? iyi ki gitmiş ikisi de bize ait sandığımız bu dünyadan Ping & Pong..Şimdi mutlular biliyorum,çünkü onları yaratana daha yakınlar...:(

Yazan: Jesabel

Saat: 01:40

çok fena çok çokacıklı...içim sızladı

Sayfa başına dönmek için tıklayın
Adana'da dogo köpeğim ka...
Balıkesirde kayıp yavru ...