|
|
|
 |
|
|
|
|
ÖLDÜRÜLEN hayvanlarımız ! |
|
Klips bir martıydı, bir çocuğun sapanına hedef olmadan önce kah uçarak, kah damların tepesinden izlerdi İstanbul'u... Köpek Enka ve köpek Peçkin veteriner hatası yüzünden hayatlarını kaybettiler. Köpek Buik ezilerek, Köpek Maho zehirlenerek, Köpek Rocky vurularak, Tilki Sezar taşlanarak, Kızıl şahin avcılar tarafından vurularak, Çayırbaşı'ndaki yavru kedi yakılarak hayata veda ettiler. |
|
Tıbbî ihmaller, hatalı uygulamalar, işkenceler, deneyler, itlaflar, insanların keyfi çıkarları onların yaşamına son verdi. Kimisi açlıktan, kimisi artık istenmediğinden, kimisi sorumsuz ebeveynleri yüzünden, kimisi dövüldüğünden öldüler...
Ne genelgeler, ne de hayvanseverler engelleyebildi bu ölümleri. Hayvan dostlarımız karşılıksız sevgilerini, acı-tatlı anılarını artlarında bırakarak gittiler. |
|
Her yıl dünyanın çeşitli ülkelerinde 16 Ağustos'ta düzenlenen anma günleriyle öldürülen hayvanlar anılıyor. Öldürülen hayvanları anma günü ilk kez ISAR(International Society for Animal Rights) tarafından 1992 yılında düzenlenmiş. Amerika, Arjantin, Avustralya, Azerbaycan, Brezilya, Filipinler, Guatemala, Güney Afrika, Güney Kıbrıs, Güney Kore, Gürcistan, Hindistan, Kanada, Macaristan, Malezya, Polonya, Romanya, Sırbistan, Tayvan, Yunanistan'dan sonra İstanbul ve İzmir'de düzenlenen anma günleriyle Türkiye de ilk defa öldürülen hayvanları andı. |
|
HYHK Derneği üyeleri |
|
İstanbul'daki anma günü Hayvanların Yaşam Haklarını Koruma Derneği (HYHKD) tarafından Sarıyer'deki bir kafede düzenlendi. Amaç, hayvanların yaşam haklarına toplumun dikkatini çekmekti.
Anma gününün yapıldığı kafe, öldürülen hayvan dostlarımızın isimleri ve ölüm nedenlerinin yer aldığı listeler, öldürülen hayvan dostlarımızın resimleri, mumlar ve melek köpek maketi ile düzenlenmişti. Ortam son derece hüzünlüydü. |
|
Maruş |
|
Katılımcılar, Bahçeköy Hayvansever Çocuklar Klübü, Çevre ve Sokak Hayvanları Derneği, hayvanseverler, basın mensupları ve hayatta kalan hayvan dostları adına Eva Aksoy'un köpeği Maruş'tan oluşuyordu. |
|
HYHKD Başkanı Vildan Kurşun |
|
Etkinlik saygı duruşu ile başladı. Daha sonra HYHKD Başkanı Vildan Kurşun kısa bir konuşma yaparak, duyarsız insanlarımıza yeryüzünde yaşayan tek canlının insan olmadığını hatırlatmak istediklerini, bizler kadar hayvanların da yaşam hakkı bulunduğunu, sokakta, barınakta yaşayan, sorumluluğumuzdaki hayvanların öldürülmemelerini istediklerini söyledi. |
|
İgor Lisov |
|
HYHKD başkanı Vildan Kurşun'un ardından flüt sanatçısı Igor Lisov eşsiz güzellikte bir flüt dinletisi sundu. Flüt dinletisinin sonunda Çevre ve Sokak Hayvanları Derneği Başkanı Fatma Balkanlı kısa bir konuşma yaparak bu tür etkinliklerde tüm derneklerin birlikte çalışmasının önemli olduğunu, gelecek senelerde daha büyük katılımlarla bu organizasyonlara devam etmek gerektiğini söyledi.
HYHKD'ne telefon ve mail yoluyla ulaşan hayvanseverlerin bıraktıkları, öldürülen hayvan dostlarımızın isimleri ve hikayelerinin okunmasıyla anma günü son buldu. |
|
Saygı duruşu |
|
Ölümün yüzü çok soğuk ve acı olmayanı yok; ancak, ne yazık ki, andıklarımız ÖLDÜRÜLEN hayvanlarımızdı. Orada bulunduğum her dakika bu insanlık utancından nasibimi aldım. Dizili fotoğraflara bakmak, listelerdeki isimleri okumak sorumluluklarımı daha ağır hissetmeme neden oldu. Sorumluluklarım, sorumluluklarımız... her birimizin yerine getirmek için gayret sarfetmesi gereken sorumluluklar. Hayvanseverler olarak hepimizin ilk sorumluluğu hayvanların yaşam haklarına saygı göstermek ve saygı gösterilmesi için emek vermek. |
|
Dilerim, bu etkinlik önümüzdeki yıllarda tekrarlanarak devamlılık kazanır. Her yıl daha fazla katılımla hayvanların ÖLDÜRÜLMESİNE engel olmak için güçlü adımların atılmasına zemin oluşturur. O gün orada bulunan tüm hayvanseverlere ve anma gününe emeği geçen herkese teşekkür ederim.
Hayvan dostlarımız adına iyi haberlerde buluşabilmek dileğiyle... |
|
Editör Esrin Keşci editor@havhav.com |
19.08.2003 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Yorumlar (3 adet) |
|
Yazan: boskov |
Tarih: 25 Ağustos 2004 |
Saat: 01:12 |
sevgili dostlarımıza yapılan caniliklerin ardı arkası kesilmiyor birkaç gün öncesi misafir olarak gittiğim Kırıkkale de zehirlenen tasmalı sahipli ve sahipsiz bir çok köpeğin zehirlenerek katledilmelerini gördüm belediyenin zehirledikleri dostlarımızı tüm uğraşlarımıza karşın kurtaramadık tüm hayvanseverleri bu konuda duyarlı olmaya çağırıyorum.Belki sesimizi duyuyarak bu katliyamı durdura biliriz. |
|
|
Yazan: petek00326 |
Tarih: 28 Mayıs 2004 |
Saat: 23:53 |
Ben geçen gün 2 kedi yavrusu buldum.Birinin kollarını kırmışlardı ve sol arka ayağında bi apse vardı.Hemen ilk iş olarak onları eve getirdim.Çok korkmuşlardı yaklaşık daha 15 günlük falanlardı,ertesi gün hayvanları koruma derneğine gittim.Ve yaralı olanın ameliyatını yaptılar.Ama ertesi gün kurtarılamadığını öğrendim.Çok üzülmüştüm....Diğer yavruyada bi aile buldum.Ve sıcak eve doğru yola çıktık... Alan aileyle halen görüşüyorum.Tüm dostlarımızın yaşaması ve sağlıklı olması temennisiyle.....Onları çok SEVİYORUM................ |
|
|
Yazan: Bedirhan |
Tarih: 04 Eylül 2003 |
Saat: 18:46 |
Merhabalar !... İlk önce Antalya'dan en içten sevgi ve selamlarımı göndermek istiyorum... ve yayınlarınızı sürekli olarak takip ediyorum ve yayınlarınızı ve sitenizi başarılı bulduğumu ve daha da iyi olacağını ümit ediyorum ve sizleri bütün kalbimle kutluyorum...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|