Yardım Email Gönder  
 erujum - Yeni Yavr...
 erujum - Amerikan ...
 karlıçınar - Kanga...
 toprak musti - Sib...
 toprak musti - Orh...
 köpek_isteyen - Bu...
Şifremi Unuttum!

4 Ekim'de Yedikule Hayvan Barınağı'ndaydık...

4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü’nde Fatih Belediyesi Yedikule Hayvan Barınağı'nda düzenlenen etkinliği kedigen.com editörü Konuşankedi Elif Soyer anlatıyor.

4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü’nde Fatih Belediyesi Yedikule Hayvan Barınağ'ında tüm hayvanseverlere açık bir şenlik düzenlendi. Türkiye’de hayvan hakları konusunda ilk ciddi çalışmayı yapan Prof. Dr. İsmet Sungurbey, çevreciliği ile tanınan ANAP Genel Başkan Yardımcısı Ediz Hun ve Tiyatro sanatçısı Hadi Çaman ve Karikatürist Tan Oral’ın da katıldığı şenlikte Kedigen üyeleri de biraraya geldi.

Kedigen’den Aydın Can Bekoğlu, Fındıktaze, Princess, eşi ve barınaktan sahiplendikleri Kırpık ile yola düştük. Barınağa girince 2 tane tekerlekli köpek bizi karşıladı. Umut ile Nazlı. İkisine de araba çarpmış ve arka bacakları felç olduğu için yürüyemiyorlamış. Ta ki, tekerleklerine kavuşana kadar... Yaşadıklar tüm acılara rağmen o kadar sevecen ve sakindiler ki, bizi hemen kokladılar ve kendilerini sevdirdiler.

Saat 12’ye doğru barınak kalabalıklaşmaya başladı.  Barınak yöneticisi Meral Olcay ve Meltem Hanım açılış konuşması için kürsüye ilk olarak Hayvan haklarıyla ilgili 2 ciltlik kitap yazan Prof. Dr. İsmet Sungurbey’i çağırdılar. Her sabah güneş doğarken arabasıyla dolaşarak İstanbul’un farklı 15 noktasındaki hayvanları beslemesiyle ünlü olan Sungurbey, İçişleri Bakanlığı’nın çıkardığı genelgeden yola çıkarak her belediyenin bir barınak kurmak durumunda olduğunu hatırlattı.

Tiyatro sanatçısı Hadi Çaman, hayvan sözcüğünün hakaret olarak kullanılmasından duyduğu sıkıntıyı anlattı. “Ben köpeğime hayvan diyemiyorum. Birine sinirlenen hemen ‘eşek’, ‘köpek’ .. diyor. Siz, hiç bir köpeğin ‘köpekleştiğini’ gördünüz mü?” dedi. Son oyununu Deniz Feneri’nde köpeği Candaş ile birlikte oynayan Hadi Çaman, barınaktan çok etkilendiğini ve bunda sonra hep ziyaret edeceğini söyledi. 

Konuşankedi, Sony, burçin-ahmet, MeralNayır, Böcüğüm, Fındıktaze, Mr.miyav

Son olarak kürsüye Ediz Hun geldi. Konuşması sırasında havlayan köpeklere, “Bunlar da bizim orkestramız, dünyanın en güzel müziğini yapıyorlar” diyen Ediz Hun, hayvan yasasını meclise indirdikleri halde bazı nedenler yüzünden çıkartamadıklarını söyledi. “Ama İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu’nun bu konudaki hassasiyetini biliyorum ve yasanın çıkacağına eminim.” dedi.

Hayvanlarla ilgili yaşadıklarını topladığı ‘Bu Kitabın Kuyruğu Var’ adlı kitabı yayınlanan Tan Oral ile ayaküstü sohbet ettik. En az bir bu kadar daha yazacağı öykü olduğunu söyledi Tan Bey, ama o hikayelerin hepsi acıklı bitiyormuş.

4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Gününde, Pfizer firması hayvan sağlığında ihtiyaç duyulan bazı ilaçları bağışladı ve 10 sahipsiz köpeğe antiparaziter burs verdi.
Açılış konuşmalarından sonra biz de hep birlikte ilaç yardımında bulunduk.

Konuşankedi Elif, Princess ve eşi, Yumy-Yum ve Gülay

Bu arada bir grup Kedigenci daha geldi. Böylece Kedigen yoklamasında; Fındıktaze, Böcüğüm, Burçin-Ahmet, Meral Nayır, Princess ve eşi, Tilbe, Mrmiyav, Sony, Lulu, Yumy-yum ve kızı Öykü, Gülay ve Köşegen yazarımız Aydın Can Bekoğlu yer aldı. (Atladığım varsa lütfen hatırlatsın...)

Tan Oral ile birlikte

Havanın açık ve güneşli olması bizim için bir artı oldu. Kedigenciler kendi aralarında bir yuvarlak masa oluşturarak sohbete başladılar. Barınakta sahiplendiği hasta bir köpeğe Reiki yaparak iyileştirdiği haberi gazetelere çıkan üyemiz Meral Nayır Benekli’si ile poz verirken Princess’in Kırpık’ı diğer köpekler arasından olmaktan biraz tedirginlik duyarak devamlı havladı.

Princess

Dimes, Nestle ve İstanbul Yemek Sanayicileri Derneği yiyecek ve içecek sponsorluğu yaptı.  

Meral Nayır ve Benekli

Kendi adıma hayvanlarla dolu güzel bir gün geçirdim. Eve gelince de Kekik ve Minnoş’umun hayvanlar gününü kutladım. Ne ile mi? Bol bol mıncık ve öpücükle...

Konuşankedi Elif

06.10.2003

İlgili Başlıklar
BU DA GÜZEL KÖPEK TAKVİMİ
Yedikule Hayvan Barınağı'nda Yangın
HERŞEY DAHİL BİR DÜNYA’YA HOŞGELDİNİZ
4 Ekim Dünya Hyv. Koruma Günü Etkinlikleri
1000 kuduz aşısı barınaklara gönderildi
    Yorum Yaz
Sayfa başına dönmek için tıklayın
Balıkesirde kayıp yavru ...
Kayıp dişi doberman aran...