Yardım Email Gönder  
 erujum - Yeni Yavr...
 erujum - Amerikan ...
 karlıçınar - Kanga...
 toprak musti - Sib...
 toprak musti - Orh...
 köpek_isteyen - Bu...
Şifremi Unuttum!

Ankara'da günübirlik barınak ziyareti

Ankara, HAYKOD

Hayvanlar Koruma Derneği’nin (HAYKOD) Cemil Erkök Rehabilitasyon Merkezi isimli yeni barınağını ziyaret etme düşüncesi ilk olarak, HavHav üyelerinin buluştuğu akşam yemeğinde dile geldi. Forum'da açılan bir başlık, "HavHav.com Sarıyer Barınağı gönüllüleri" gibi, benzeri bir gönüllü grubunun neden Ankara'da da oluşturulamadığı sorusunu soruyordu. İstanbul’daki barınak gönüllüleri o geceki yemekte Ankara'yı günü birliğine ziyaret etmeye karar verdiler. Böylece bir gönüllü grup oluşturmak için çaba harcayan Ankaralı HavHav üyesi dostlarımızı destekleyecek, bunun yanı sıra Cemil Erkök Rehabilitasyon Merkezi’ni de ziyaret etmiş olacaktık.

Duygu'nun "çayım ve ben" pozu

Organizasyon yapıldı, hazırlıklar tamamlandı. Efe (Köpek eğitmenimiz Efe Yıldız) ve Vural (vvaass) her birimizi tek tek evlerimizin kapısından aldılar. Uykudan yeni kalkmış bedenlerimiz ve henüz uyanamamış zihinlerimiz, aç karınlarımızla ilk benzincide çay ve tost için kuyruk oluşturduk. Çayını eline alanın yüzünde gülücükler peyda oldu :)

Pretty

Son olarak Yavuz-Ülkü Ülker çiftini (Xterranova ve eşi) almaya gittik. Orada bizi Pretty karşılayıp, yolcu etti. Ankara’daki dört ayaklı dostlarına ilaç ve mama yolladı.

Yavuz & Ülkü Ülker

Yavuz Abi ve Ülkü Abla bu uzun ve yorucu yolculukta bizlerden daha dinç ve genç olduklarını gösterdiler. Barınaklar ve yaşadıkları sorunlar üzerine konuşurken Yavuz Abi ve Ülkü Abla yapıcı önerileri ve ilginç saptamalarını bizlerle paylaştı. Geri dönüşte yorgunluktan gözlerim açamaz bir haldeyken Yavuz Abi gün yeni başlamış misali Özcan esprilerine karşı ataklarla yanıt vermekteydi. En son kimin 25 yaşında olduğunun tartışılabilir olduğunu düşünüyorum, sonrasını hatırlamıyorum bir tatlı uyku sarıp sarmalamış beni :) 

Efe (efe yıldız) bizler tarafından araca ve şoförlüğüne yapılan eleştirileri her zaman ki vakur tavırları ile karşıladı. Sayesinde sağ salim Ankara'ya ulaştık. Planladığımızdan 2-3 saat daha geç varmış olmamız sadece küçük bir talihsizlikti. Dönüşte araç Vural’ın (vvaass) sorumluluğundaydı. Yağmur, Bolu'daki yoğun sis ve sis nedeniyle yaşanmış bir trafik kazasına rağmen sağ salim bizi evlerimize kavuşturdu.

Araca bakım yapan güçlü ekip :)

Özcan’nın (shark), direksiyon koltuğu için yapmaya çalıştığı tüm darbe girişimleri Vural ve Efe’nin girişimleri ile başarısızlığa uğratıldı. İlk molada Özcan, Vural ve Efe aracı bir mini bakımdan geçirdiler. Bizler çay ve kahvelerimizi yudumlarken onlar dinlenmeyip çalıştılar :)

Arzu’nun(arzu cakmak) annesi, Vural’ın eşi ve Duygu (Lydx) üşenmeyip bir sürü yolluk hazırlamışlar. Yapılan bu yolluklar Ankara'ya varana kadar ettiğimiz şen sohbetin yanına enfes gitti. Özcan tükenmez enerjisiyle ve doymak bilmez midesiyle bizi şaşkına çevirdi. Gün boyunca onun sayesinde gözlerimizden yaş gelene kadar güldük.

Dönüşte akşam yemeğimizi yerken...

Duygu (Lydx) ve Arzu (arzu cakmak) hiperaktif yol arkadaşımız Özcan’ı dizginlemeye çalışmaktan bir ara yorgun düştüler. Özcan’ı kıpır kıpır yerinde duramayıp yolculuğun ne zaman biteceği tahminlerini sıralarken Duygu ortaya çeşitli konular sürerek zihnini, Arzu ise kek ve börekleri vererek ağzını meşgul etmeye çalıştı. Bir ara şarkı söylediklerini duydum ancak bizim eşlik etmemize fırsat vermeden sustular :)

Cemil Erkök Rehabilitasyon Merkezi

Saat 16:00 doğru HAYKOD barınağındaydık. Barınağı gördüğümüz ilk anda hepimiz son derece etkilendik. Çünkü, Cemil Erkök Rehabilitasyon Merkezi gerek çevre düzenlemesi, gerek projesiyle olsun son derece özenle yapılmış. Maddi manevi pek çok imkansızlıklar yüzünden yapımı planlanan süreden daha uzun zaman almış. Hala ne yazık ki çeşitli eksiklikleri var. Barınağın kliniğini ve atları Şanslı Bulut'un ahırını bitirebilmek için maddi yardıma ihtiyaçları var. 

Son derece etkileyici bu barınakta hepimizin dikkatini çeken diğer bir nokta ise çok sayıda ırk köpeğin olmasıydı. Şimdiye kadar ziyaretine gittiğim hiçbir barınakta bu derece yoğun sayıda ırk köpek görmemiştim.

Tartışmasız sahiplendirmede ırk köpekler her zaman daha şanslıdır. Bu nedenden dolayı sahiplendirmenin yoğun olduğunu düşündüm. Oysa durum hiç de öyle değilmiş. Ne yazık ki, Ankara'da barınak köpeklerinin -ırk veya kırma- her durumda yuva sahibi olması son derece zormuş. Oysa en azından ücretsiz ya da düşük ücretli ırk köpek sahibi olmak isteyenlerin genelde barınakları tercih ettiklerini sanırdım.

Rana, Özcan ve ben

Rana (rakun76) ve HAYKOD başkanı Göksal Karagöl kısa ziyaretimiz esnasında sorularımızı yanıtlayıp barınak hakkında bilgiler verdiler. Önce hep birlikte barınağı gezdik.

Meyvan

Uzun yıllardır Haykod'un barındırdığı ancak son dönemde Haykod'un bakımından alınmak istenen sevimli ayı Meyvan ile tanıştık.

Şanslı Bulut

Şanslı Bulut'u ziyaret etmeyi unutmadık. Bir yandan Meyvan ve Şanslı Bulut'un hüzünlü, iç burkan öykülerini dinledik. Daha sonra Ankara ayazına alışık olmayan bedenlerimizi korunaklı bir mekana alıp bizi dinlendirdiler. Orada koyu bir sohbete daldık.

Caligula

Ankaralı üyemiz Caligula ile tanıştık.

Üç patili kedi

Kedi evini ziyaret ederken HAYKOD 2. Başkanı Gamze Erkök'in annesi ile tanışmak nasip oldu.

Hayriye Erkök

Hariye Erkök oradaki herkesin Hayriye Teyzesi. Kedi evini birlikte dolaştık. O esnada resim çekmek isteyince "ah çok bakımsızım ama" deyip geçtiğimiz günlerde yaşadığı bir minik anıyı aktardı. Ayıları Meyvan için çekip yapmaya gelmiş bir televizyon ekibi. Akşam haberlerde yapılan çekimi izlerken arkada bir yaşlı bayan görmüş. “Bu bayan da kimmiş, televizyon ekibi ile mi geldi acaba, hiç görmemiştim” derken onun kendisi olduğunu anlamış. "Çekiyorlar, ama ben kendimi tanıyamıyorum" dedi. Sonra birlikte poz verdik fotoğraf makinesine :)

Göksal Karagöl bize barınağı gezdiriyor

Barınak için getirdiğimiz çam sakızı çoban armağanı malzemeleri bir ara Hayriye Teyze’nin tek başına taşımaya kalktığını gödüm. Bu yaşta hiç durmadan çalışıyor. Biz malzemeleri taşımaya başlayınca "siz dinlenin İstanbul'dan buralara bunun için gelmediniz" demesi içimi titretti.

Melda (belit)

Kedi evinde hummalı bir çalışma vardı. Melda (belit) kah kedilere sarılıyor, kah camları siliyordu. Cam temizliği konusunu bundan böyle Melda'ya sormak lazım. Öyle bir temizliyor ki, cam var mı, yok mu anlayamıyorsunuz.

Vaktimiz kısıtlıydı. Gönül uzun uzun kalmayı arzu ederdi ancak kısa süre sonra yola düşmemiz gerekti. Bu esnada ortaya bizler için hazırlanmış teşekkür sertifikaları çıktı. Bu ince düşünceleri hepimize çok tatlı bir sürpriz oldu. Elimizde sertifikalarımız diz dizi dizilip hatıra fotoğraflarımızı çektirdik.

Okuduklarımdan hakkında pek çok bilgi sahibi olduğum Cemil Erkök Rehabilitasyon Merkezi’ni kendi gözlerimle görüp dolaşabildiğim, Ankara’daki dostlarımızla tanışabildiğim için son derece mutluyum. Sanırım yakın gelecekte ilk kez 26 Ekim’de bir araya gelen Ankara gönüllülerinin haftalık çalışmalarını okuyor olacağız.

Bu yolculuğa vesile olanlara ve bu yolcuğun gerçekleşmesini sağlayanlara, bizleri misafir edenlere çok teşekkür ederim.

Hayvan dostlarımız için atılan pek çok güzel adımın tanığı olabilmek dileğiyle, hoşcakalın...

Editör
Esrin Keşci
editor@havhav.com

27.10.2003

İlgili Başlıklar
Antalya Katliamını Anıyoruz
Tuğçe Kakışım'ın Köpeği Robby
Harun Çabuk'un Köpeği Garib
İnci Cömert'in Köpeği Peynir
Gül Hanım’ın Barınağı
    Yorum Yaz

Yorumlar   (8 adet)

Yazan: safakyy

Tarih: 10 Temmuz 2005

Saat: 22:38

evet doru söylüyorsunuz ankarada barınaklara giden bir havhav ankaralılar oluşturamadık bu haberi bile yeni okuyorum şahsen bir havhav ankaralı olrak kendimi suçlu hissettim ama elimden geleni yaptıgıma ve ankarada istanbulda veya diger illerde oldugu kadar bu işe gönül veren ve belirli olgunluga ulaşabilmiş ankaralılar olmadığını düşünüyorum artık umarım biğün bizde bişeyler yapabiliriz gerçek manada yalnızca ilk buluşmamızda bişeyler yapabildik bunun dışında belki biraz fiziksel yardım sonra yalnızlık ve kimse yok etrafımda sizleri kutluyor ve teşekkür ediyorum yaptıklarınız için büyük azim ve sevgi sizdeki. umarım sizler gibi olan ankaralılarda çıkar birgün karşıma şu andaki ankaralıların bi çogu yakın arkadaşım ister alınsızlar söylediklerime ister alınasımlar böyle düşünüyorum ne yazıkki:(

Yazan: safakta

Tarih: 09 Ocak 2004

Saat: 09:43

calısmalarınızda basarılar dılerım...

Yazan: Nevin Torun

Tarih: 07 Kasım 2003

Saat: 10:41

KOCAMAAAN TEBRİKLEEERRR...
Hayvanlara türlü eziyetler yapılan dünyamızda hala duyarlı insanlar olduğunu görmek beni inanılmaz mutlu ediyor. Adana Hayvan barınağınıda ziyaret etmenizi umud ederim. Süper bir ekip var. Bu arada müjde... Bir köpeğimiz daha yeni yuvasına kavuştu. Darısı yuva bekleyen dostlarımıza. Sizleri gönülden destekliyor, çalışmalarınızda başarılar diliyorum

Yazan: barney

Tarih: 01 Kasım 2003

Saat: 21:08

Ankara'ya ziyaretinizi zevkle okudum.Ancak Ankaralı hayvanseverler olarak yardımınıza ihtiyacımız var. 4 Kasım2003 saat 14.00te Söğütözündeki Orman Bakanlığı toplantı salonunda belediye yetkilileri ile Hayvan Hakları ve barınaklardaki hayvanlar hakkında bir toplantı yapılacak ve tüm Ankaralı hayvanseverlerin katılımına ihtiyacımız var. Yardımcı olursanız seviniriz.

Yazan: Bedirhan

Tarih: 31 Ekim 2003

Saat: 12:10

merhabalar... Antalya'dan slam ve sevgilerimi gönderiyor ve ayrıca hayırlı Ramazanlar diliyorum...yayınlarınızı sürekli takip ediyorum fakat bir şey yapamamanın hüznününü şu sonbahardaki gibi yüreğimde hissediyorum... sizleri başarılı bulduğumu ayrıca ifade etmek istiyorum gönlüm sizlerle ....

Yazan: wide

Tarih: 28 Ekim 2003

Saat: 13:12

harika işler yapıyorsunuz..

Yazan: REIS

Saat: 12:35

tek kelıme ıle MUHTESEMSINIZ :)

Yazan: Lydx

Saat: 10:23

yorgunluğum yeni geçmişken bu resimleri görünce gerçekten inandım ankaraya gidip geldiğimize, yolculukta ve yolculuk sonrası bizi karşılayan tüm hayvan dostlarına sonsuz teşekkürler.

Sayfa başına dönmek için tıklayın
Balıkesirde kayıp yavru ...
Kayıp dişi doberman aran...

Barınaklardan

Rot doberman...

Evde butik p...

Eş Arayan

Bosamıza gel...

Erkek minyat...

Köpek Arayan

Trafik kazas...

Golden retri...