Yardım Email Gönder  
 erujum - Yeni Yavr...
 erujum - Amerikan ...
 karlıçınar - Kanga...
 toprak musti - Sib...
 toprak musti - Orh...
 köpek_isteyen - Bu...
Şifremi Unuttum!

Barınaktaki Güngör ve 600 arkadaşına Stronghold

Güngör

13 Mart cumartesi günü Barınaklara Köprü projemiz kapsamında Kedigen.com, HavHav.com, Pfizer Hayvan Sağlığı ve Kadıköy Belediyesi işbirliği ile Ataşehir Barınağı'ndaki köpeklere iç ve dış parazitlerle mücadele için ‘Stronghold’ uygulaması yaptık. Uygulma, Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk'ün barınağın maskotu Güngör'e Stronghold'u yapması ile başladı.

Selin, Serkan, Elif, Nevra

600 köpeğe Stronghold uygulaması aktivitemiz için günün erken saatinde HavHav ve Kedigen ekibi olarak barınaktaydık. Barınağa varışımızdan kısa süre sonra elinde ilaçlarla dolu koca bir torba taşıyan, upuzun saçları ile dikkati çeken bir bayan, girişteki köpekleri seve seve geldi. Barınak gönüllüsü mü, üyemiz mi derken, tanıştık. kedi, kullanıcı isimli üyemiz Selin Sezer, Şile Barınağı gönüllüsü Elisabeth Caruana'in çeşitli nedenlerle Şile barınağında kullanamayıp gönderdiği ilaçları getirmiş. Elisabeth ve Selin'e barınaklar arası güzel bir dayanışmaya örnek oldukları için ayrıca teşekkür ederim. Pfizer, Ataşehir Barınağı görevlileri ve etkinliğimize destek veren Purina ile son düzenlemelerimizi yaptıktan sonra Kadıköy Belediyesi önündeki buluşup servisle gelecek olan üyelerimizle bir arada olmak için barınaktan ayrıldım.

Belediye başkanını beklerken :)

Etkinliğin başlama saati yaklaşırken hafiften yağmur atıştırmaya başlamıştı. Tekrar barınağa geldiğimizde kendi araçlarıyla gelen üyemizi bir kısmının barınakta olduğunu gördük. Başlangıç konuşması için Kadıköy Belediye Başkanını Selami Öztürk'ü beklerken diğer üyelerimizle merhabalaştık.

Bu sırada tüm barınakta yayınlanan klasik müziğin hikayesini Kadıköy Belediyesi Veteriner İşleri Müdürü Teoman Aslan'dan öğrendik. Barınaktaki dostlarımız iki yıldır stresten uzaklaşıp, daha sakin olmak için klasik müzik dinliyorlarmış. Teoman Bey'in tespitlerine göre köpek dostlarımız en çok Beethoven ve Mozart'a olumlu tepki veriyorlarmış. İnsan sesli müzikler ve heavy metal tarzı parçalar ise daha çok havlamalarına neden oluyormuş. Sakinleşmek için onları için favorisi Beethoven, Mozart ya da enstrümantal parçalar. Eh, pek de haksız sayılmazlar :)

Kadıköy Bel. Başk. Selami Öztürk

Kadıköy Belediye Başkanı'nın gelmesiyle bekleyiş bitti. Öncelikle ilaç ve uygulaması hakkında bilgi alan Selami Öztürk, daha sonra veteriner hekimlerin yardımıyla ilk Stronghold uygulamasını barınağın ünlü köpeklerinden biri olan Güngör'e yaptı. Ardından kısa bir basın açıklamada bulundu.

Göngör'e Stronghold uygulaması

Barınaktan sahiplendiği 4 köpeği olduğunu söyleyen Kadıköy Belediye Başkanı ''Biz, kesinlikle sokak köpeklerini itlaf etmiyoruz. Kent içinde yaşamaları mümkün olmayan bu hayvanların da yaşam haklarını sürdürebilmeleri için barınakta barındırıyoruz. Barınakta kapasitemizi aşmamıza rağmen onlara çeşitli desteklerle yiyecek ve tedavi sağlayabiliyoruz. Tek sıkıntıları doğal ortamda bulunmamaları. Ancak bu problemi de çözmek için yeni ve geniş bir açık alan oluşturduk. Burayı ağaçlandıracağız." dedi. Ayrıca kapasitesinin çok üzerinde hayvan barındıran, gönüllüler, çeşitli kamu ve özel kurumların desteğiyle ayakta kalabilen barınak için diğer firmalardan da destek istedi. 800 sokak köpeğinin ve onlarca sokakta yaşama ihtimali kalmamış (sakat, hasta ) kedinin yaşadığı Ataşehir barınağı aslında 500 köpek için yapılmış.

Revirdeki köpekler

Bu arada yağmurda iyice hızlanmıştı. İç ve dış parazitlere karşılı etkili olan Stronghold ilacı kuru deriye uygulandığında takdirde etkili olabileceği için ıslanan dışarıdaki köpeklere uygulamayı yapamadık. Bunun üzerine önlüklerimizi ve eldivenlerimizi giyerek veteriner hekimlerin önderliğinde, revir ve kapalı alanlarda olan köpeklere uygulamaya başladık. Uygulama sonrası barınağı gezdik.

Stronghold uygulaması aktivitemiz sadece 600 köpeğin sağlığına hizmet etmekle kalmadı, aynı zamanda getirdiğimiz gıda ve ilaç ve çeşitli yardım malzemeleri bağışlarıyla 800 dostumuzun çeşitli ihtiyaçlarının karşılanmasına da vesile olmuş oldu. Orada olduğumuz kısa zaman diliminde barınağa yardımda bulunmanın yanı sıra iki köpeğin yeni bir yuva sahibi olması bizim için ayrı bir mutluluk kaynağıydı. Ataşehir barınağı sorumlusu Vet. Hekim Aytaç Kaval'ın ilettiğine göre o gün, 600 köpek için stronghol parazit ilacının yanı sıra Purina'dan 700 kg kuru mama ve üyelerimiz tarafından da 740 kg yakın gıda malzemesi, antibiyotik, vitamin, ağrı kesici ve yangı gidericiler ile göz damlaları, çeşitli miktarlarda gazete ve karton plakalar barınağa bağışlanmış.

O gün barınakta 60 kişi kadardık. Ancak böyle önemli bir etkinlikte daha kalabalık olmalıydık. Çünkü bu etkinliğin devamı ve diğer barınaklarda da gerçekleştirilmesi ilk etkinliğin başarısına bağlıydı.

Ataşehir'de HavHav hatırası :)

Stronghold Uygulaması Katılım Formunu doldurarak isimlerini veren: Kadriye Timuroğlu, Abdullah ve Özlem Yaylı, Çiğdem Demirci, Talha Sayar, Özcan Yağcı, Vural Alacücük, Efe Yıldız, Nurdan Gürleyen, Onur Baydemir, Serpil Akçakoca, Ebru Budak, Fatoş İlter, Birgül Köksalan, Hande Durmuş, Murat ve Elif Urgan ve arkadaşları, Seda Yılmaz ve arkadaşları, Murat, Seda ve Demir Ege Ünal, Pelin Temiz, İlknur Özgür, Burak Reçber, Selin Sezer, Gönül Özyazar, Melda Polat, Nebahat Boydaş, Tülin Kenter, İlhan Sarı, Elif Sönmez, Nevra Geniş, Serkan Özübek, Raset ve Ziya Soyer, Seyha Selvi'ye, orada olup ancak isimlerini elimizde olmadığı için yazamadığım diğer üye ve hayvanseverlere, bu aktivitenin projesini birlikte oluşturduğumuz 600 sokak köpeğine Stronghold bağışlayan Pfizer ve o gün bizlere yardımcı olan Pfizer veteriner hekimlerine, Ataşehir Barınağı gönüllülerine, barınak veteriner hekim ve çalışanlarına, aktivitemize destek veren Purina'ya, kendi gelemeyip yardımlarını gelen kişilerle ileten tüm hayvanseverlere tek tek teşekkür ederim.

Daha pek çok etkinlikte bir araya gelebilmek ve sadık dostlarımız adına iyi haberlerde buluşabilmek dileğiyle, hoşcakalın...

Editör
Esrin Keşci
editor@havhav

16.03.2004

Yorum Yaz

Yorumlar   (8 adet)

Yazan: umit1991

Tarih: 08 Nisan 2004

Saat: 18:11

Bakirkoy kopek barinagi ile ilgili bilgisi olanlardan yardim rica ediyorum. Hafif metroyla havaalanindan Aksarary'a dogru giderken Bakirkoy istasyonunun cikisinda, solda bir barinak var. Kopekler cok perisan gorunuyorlar. Her turlu yardima hazirim, ancak tek basima yapamam. Ilgilenenlerle birlikte bir yararim dokunsun isterim. Lutfen ilgilenenler veya sozu gecen barinakla ilgili bilgisi olanlardan haber bekliyorum

Yazan: hotel

Tarih: 01 Nisan 2004

Saat: 10:36

Herkese merhaba,Ben bu sıtenın yenı uyesıyım.Adım Aysenur..Benım kopeklere karsı asırı bır duskunlugum var.Onları gercekten cookk sevıyorum.Bende barınaklara gıttıgınız gunler sızlere katılmak ıstıyorum.Elımden bır yardım gelıyorsa sonuna kadar yardım edebılırım.Bu arada bnm azawakh tazım var..:)cook seker..ve ayrıca super akıllı..ona asıgım dıyebılırım..:))Lutfen kopeklere yardım edelım..sahıplenemıyorsak bıle n azından barınaklara mama goturelım..!Herkese kolay gelsın..

Yazan: REIS

Tarih: 23 Mart 2004

Saat: 15:36

Guzel bir gundu. Ama katilim bana gore biraz azdi. Olsun biz genede barinaktaydik. Bizim ufaklik ve havhav.comun en minik uyesi Demirde ordaydi. Ilk barinak ziyaretimizi boylece yapmis olduk.

Yazan: kedi

Tarih: 19 Mart 2004

Saat: 17:00

klasik müzik yayını o gün bizlere ve basına özeldi tabiki....

Yazan: BUGATTI

Tarih: 18 Mart 2004

Saat: 18:48

Editör hanım yukarıdaki müzik ile ilgili paragrafı okudum da belirtmeden geçemeyeceğim biz o günden sonra 3 kez daha gittik barınağa ve müzik falan hakgetire :)
Bir bayan dayanamamış olsa gerekki sordu,aldığı yanıt ise: "allah allah az önce çalıyodu ama ..."

Yazan: çiğdem demirci

Saat: 13:07

yağmur başlamasaydı dahada güzel olacaktı, ama olsun bidaha ki sefere tekrar birarada olmak ümidiyle ..
yaa benim aklım o kıvırcık kuçuda kaldı .. kıvırcık diyorum valla cinsini bile bilmiyorum zaten önemlide değil cins olsun olmasın çok sevdim onu.. daha öncede çok köpek sevdim beni etkilen köpekler oldu KIZIM gi bi ama hiç böyle çabuk kanım kaynamamıştı.. şimdi neyapacağımı düşünüyorum evde kıskanç bi kedişim var onu bi ikna etsem herşey tamam ama .. :(

Yazan: şans

Saat: 02:05

bende ogün barınağa gelemeyenlerdenim.ama 16 mart günü barınaktaydım.İlk kez barınak kelimesini gözlerimle görerek ve iliklerime kadar işleyen hüzün ve acıyla yaklaşık bir saat kadar orada kalabildim.Kafesler ardındaki meleklerime ulaşamadım.Ama şanslı olupta meydandakilerle özelliklede bir köşede bir gönüllünün ölmemesi için elleriyle beslemeye çalıştığı bir yavrunun gözündeki hüzün,bir başka yavrunun diğer büyük bir köpeğin dişeri arasında kalmaması için canhıraş bir bağırtıyla aralarına nasıl daldığımı yavruyu nasıl kucakladığımı hatırlamıyorum.
Evet çok duygusaldım.ilk kez gördüğüm manzara karşısında kendimi tutamayıp ağladığımda aklıma ilk gelen oturduğum sitede çoğu kalpsize rağmen onları barınağa göndermemek için birkaç gönüllü ile verdiğim çabanın ne kadar önemli olduğunu onların özgürlüğünün kısacık ömürlerinde
nasıl bir mutluluk olabileceğini düşündüm.Herşeye rağmen barınakların korunamayan melekler
için sokaklardan daha güvende olduklarını düşünmeye çalışıp oradan ayrıldım.En kısa zamanda tekrar gideceğim.Ve buradan oradaki birkaç gönüllüye gönülden sevgiler gönderiyorum

Yazan: LaGaLuGa

Tarih: 16 Mart 2004

Saat: 20:45

ben o gün çalışıyordum gelemediğime zaten üzülmüştüm bu yazıyı okuyunca daha çok üzüldüm
:((

Sayfa başına dönmek için tıklayın
Adana'da dogo köpeğim ka...
Balıkesirde kayıp yavru ...

Barınaklardan

Rot doberman...

Evde butik p...

Eş Arayan

Bosamıza gel...

Erkek minyat...

Köpek Arayan

Trafik kazas...