2. HavHav.com - Kedigen.com pikniği |
|
Geçtiğimiz Pazar 12 Haziran'da Heybeliada'da ikinci kez buluştuk. 150 kadar HavHav.com ve Kedigen.com üyesi 45 kadar köpeğimiz yarışmalarla, plaket töreni ve kermesle süslenmiş bir gün geçirdi. Günün erken saatlerinde tekne ile yola çıktık. Sirkeci-Beşiktaş teknesi Kadıköy Bostancı teknesini yol üzerinde yakalayınca yan yana iki tekne arası tatlı takılmalarla Adaya vardık. Ada da karşılaştığımız sürpriz biraz canımızı sıktı. Okulların kapanmış olması ve havanın güzelliği herkes Heybeliada'da pikniğe sevk etmişti. Şaşkınlığımızı atmamız biraz zaman aldı, kendimize yeni bir alan belirledik. |
|
|
|
Selamlaşmalar, tanışmalar, yerleşmeler, şakalaşmalar, acil ihtiyaçlar :) Örneğin açlığa fazla dayanamayan benim için acil ihtiyaç tıkınmaktı. Kermes için özene bezene hazırlanmış kek ve tuzlu kurabiyelerle “No böcek, Yes hijyen” sloganlı önlüğü ile köpörk hızır gibi imdadıma yetişti. Köpörk’e annesine, mugemuk’a ve daha kimlerin emeği varsa kek ve kurabiyeler için çok teşekkür ederim, enfestiler, ücrette çok makul idi yani gönlünüzden ne koparsa :) Bu arada kermes için sadece kek ve kurabiyeler değil pudingler, incik boncuklar, biblolar parfümler, anahtarlıklar... vs herkes her keseye uygun bir şeyler kapıp gelmişti. Karnım doyunca hareket edecek enerjiyi bulup kermesin serilmesine yardımcı olmaya başladım. Gün boyu açık olan kermesle, 100 kedili ev ile Tuzla Rehabilitasyon Merkezi’nde faaliyet gösteren Hayvan Dostları Derneği’ne 400 YTL gelir toplandı. |
|
|
|
Ne yazık kişisel nedenlerden dolayı günü erken bitirmek zorundaydım. Piknik daha yeni başlarken aklım adada kalarak ayrılmam gerekti. Bu nedenle sizlere pikniği anlatan yazıyı köpörk hazırladı. |
|
Köpörk’ün yazısına geçmeden önce piknik için emek harcayan tüm üyelere başta umut_ist olmak üzere teşekkür ederim. Yiyeceğinin, ipinin, topunun, köpeğinin yanın sıra kermes için bir şeyler getiren ve pamuk ellerini cebine indiren herkese teşekkür ederim. |
|
 |
|
Yarışmalara katılıp, günün coşkusuna kendini kaptıran, centilmenlikle sonuçları kabul eden tüm üyeler teşekkür ederim. Yarışmalarda jüri üyeliği yapan HavHav.com ve Kedigen.com’un ortak üyeleri yesi ve ta Marmaris’ten gelen edaülken’e teşekkür ederim. |
|
Yarışmalar için ödüllerimizi sağlayan, 6.7 ton mamayı barınaklara bağışlayarak barınaklardaki dostlarımıza büyük destek verdikleri için kendilerine verdiğimiz plaketi kabul eden, tüm günü bizimle geçiren Arkadaşpet’e, ayrıca yarışmalarda jüri üyeliği yapan Arkadaşpetten Alev Hanım’a teşekkür ederim. |
|
 |
|
|
|
Alanya’dan kalkıp pikniğe gelen, ilknurkoparal’a teşekkür ederim. Kermes için sadece yiyecekler hazırlamakla kalmayıp tüm piknik alanını o eşsiz sloganlarla dolu önlüğü ile dolaşıp satış yapan, bunun yanı sıra yarışmalar organize eden köpörk’e, ona yardımcı olan arkadaşlarına ve piknik alanında bize çok yardımcı olan kedigen’den Princess’e teşekkür ederim. Başta kedi olmak üzere piknik boyunca kermes sergisinin başında durup satış yapan arkadaşlara teşekkür ederim. |
|
Yaptıkları haberlerle daima hayvan dostu olduklarını gösteren ShowTV Haber Özel programına, bu duyarlılıklarından ötürü verdiğimiz plaketi kabul edip günü bizimle birlikte geçirdikleri için teşekkür ederim. Son olarak aksaklıklara rağmen keyiflerini hiç bozmayıp pikniği piknik yapan, bir aile dayanışması sergileyen hatta daha o günden bir sonraki piknik ne zaman diye soran siz özel üyelerimize teşekkür ederim. |
|
 |
|
Gizem Cavlı/köpörk’ün piknik güncesi: |
|
Murat Abi'ye (umut_ist) teşekkür ederek başlıyorum yazıya. |
|
12 Haziran Pazar sabahı; bir gün önce yağmur yağmış olmasının verdiği endişe ile kalktım, yaptığım ilk iş balkona çıkmaktı ve yine biz piknikçilerin şansına pırıl pırıl, sıcacık bir hava vardı. |
|
Bize göz kırpan güneşin altında, Bostancı iskelesinde buluştuk. Tanıdığım insanlar, tanışacağım insanlar, ortalıkta gezen köpekler, ilerideki eğlenceli saatleri belli ediyordu. |
|
 |
|
Piknik yapacağımız alanda ufak bir aksilik oldu. Alanın bize ayrılmış olmasına rağmen işgüzar bekçi başkalarını almıştı ve o kadar insanla köpeğin oturabileceği müsait bir yer yoktu. Fakat başka bir piknik alanı bulunarak bu telafi edildi; küçük bir aksilik de en azından benim günümü gölgelemedi. |
|
Bazıları kilimlerine, kimileri de çuvallarına yayıldıktan sonra yiyecekler çıktı, mangallar yakıldı. Kermes için yaptığımız kurabiyelerle sevgili ortağım Müge (mugemuk)'nin yaptığı kekleri masa masa gezdirerek sattık ve sağ olsun hiçbir piknikçi bizi kırmayarak bunlardan aldı ve barınaklara bağışta bulunmuş oldu. Herkese tekrar teşekkür ederim. |
|
 |
|
Biraz piknik alanından bahsedeyim. Ağaçların dibine oturmuş, yanında köpeği olan, şakalaşan insanlarla dolu olan bir alan ne kadar güzel görünürse, bizim alanımız da aynı ölçüde güzeldi. Geçen piknikte sayıca fazla olan Golden Retrieverlar nispeten azalmış, onların yerini Huskyler ve Rottweilerlar almıştı; geçen piknikte iki tane olan Pitbullar bu piknikte üçe çıkmıştı. Bu arada French Bulldogların ayrı bir masası olduğunu belirtmeden geçemeyeceğim:). Sayısı değişmeyen Cockerları unuttum sanmayın. |
|
Kermes satışım bittikten sonra oturup yemek mi yedim? Hayır. Yemek demişken, bizim köftelerimizi pişirdiği için İnönü Abi'ye çok teşekkür ederim. Satıştan sonra, bozulmuş olan fotoğraf makinemle -ki bende bu aralar dijital aletleri bozma yeteneği var- bir kaç resim çektim. |
|
 |
|
Daha sonra sevgili Esrin Abla'mın(editör) önceden söylediği, sonra Elif Abla'nın (keditör-kedigen'in editörü) zamanın geldiğini belirtmesi üzerine; hayvanlara yaptıkları yardım için Arkadaş Pet adına Alev Aldırmaz’a ve yine hayvanların çektikleri çileleri kamuoyuna anlattıkları için Showtv Haber Özel için hazırlanan plaket töreni için yine masa masa dolaşıp insanları alana çağırdım, sağolsun büyük çoğunluk da beni kırmadı. Bu arada piknik görüntülerini 15 Haziran 2005 Çarşamba günü Haber Özel'de izleyebilirsiniz. |
|
Plaket töreninden sonra hiç hız kesmeden oyunlara geçildi. Katılımcıların isimlerini toparladım ve ilk yarış olan çuval yarışı başladı. 16 yarışmacının katıldığı çuval yarışı 2 turda yapıldı; yarışmanın birincisi Caner (tazmania) oldu; köpeği Body için birbirinden güzel ödüller kazandı. İkinci yarış olan yumurta yarışında ise ikinci olmamın keyfiyle birinciye dikkat etmediğim için maalesef birinciyi net hatırlayamıyorum (sanırım Ömer'di), ikinci benim, tezahürata gerek yok :)) |
|
|
|
Gelelim itaat yarışmasına... Hatırlayabildiğim yarışmacılar Efe ve Salih Abi(regent), Yulya ve Fulden Abla(elian), Arkadaş ve Yıldız Abla(yıldızxxx), biz (yani köpörk ve Leyna), Stitch ve Marina(marinaperksoy), Shiva-maalesef sahibinin adını unuttum- ve hem köpeğin hem sahibinin adını anımsayamadığım French bulldog idi. Eda Abla(edaulken), Yasemin Abla(yesi) ve Alev Hanım'dan oluşan jüri Shiva ve sahibini dördüncü; Arkadaş ve Yıldız Abla'yı üçüncü; Efe ve Salih Abi'yi ikinci ve komut farkıyla bizi birinci seçtiler, teşekkür ederim. Kızımın bu piknikteki en büyük ödülü ise Doğan(nagod)'ın köpeği Jecka ve Onur Abi(regent)'nin köpeği Efe ile tanışıp arkadaş olmaktı sanırım. |
|
|
|
İtaat yarışmasından sonra tekrar arkadaşlarla muhabbete, köpeklerle oyunlara dönüldü -bu arada sevgili Fulya (fulyabozyigit)'yla arkadaşlığımız pekişti :)-. Zaten daha sonra 18.00 teknesi kalktı. |
|
|
|
18.00'dan sonra adada yaklaşık 20 kişi kaldık. Murat Abi (umut_ist), ben, önce annem sonra Çiğdem Abla (cigdemdemirci) ile Hacer Abla, Zeynep Abla ve maalesef ismini bir türlü çıkartamadığım -bunama başladı bende- bir ablama karşı voleybol oynadık. Durum 1-1 iken üçüncü sette top patladı :) |
|
|
|
Voleyboldan sonra acıkanlar için tekrar mangal yakıldı, köfteler yapıldı. Saat 22.00'yi beklemeden 21.30'da tekneye bindik ve şarkı söyleyerek yola koyulduk. Kaptanımız bizim bet seslerimize daha fazla dayanamayarak cd çalma gafletinde bulundu. Gaflet diyorum, çünkü "Dale don dale" çalmaya başladığı an tüm kurtlular dans etmeye başladılar. Biz Bostancı'da indiğimiz için devamını bilemiyorum ama eminim aynı keyif devam etmiştir. |
|
|
|
Piknik güncesi buraya kadar, ben aslında çok zor bir şey yapmaya çalıştım. Pazar gününün keyfi kelimelerin ifade edebileceğinden çok daha derindi, bir nebze olsun o keyfi size de aktarabildiysem ne mutlu bana :) Fakat yazıyı bu cümleyle değil de, bu fırsat elime geçmişken adını anmak istediklerimle bitirmeyi yeğliyorum... |
|
Eda Ülken Marmaris'ten, İlknur Koparal Antalya'dan gelmişlerdi, ayaklarına sağlık. Murat Abi bu pikniği ayarlamak için sarf ettiğin tüm emeklere değdi bence, çok teşekkürler. Sevgili Esrin Abla her ne kadar erken ayrılsa da onunla tekrar görüşmek çok keyif vericiydi. Elif Ablaya da her şey için teşekkür ederim. |
|
|
|
Bu piknikte de bir çok değerli insanla tanıştım, çok sevdiğim bir çok insan da bu piknikteydi; fakat hepsini bu yazıya sığdırmak imkansız. O yüzden adı geçmeyenlerden özür dilerim, bir sonraki piknikte görüşmek üzere...
Gizem Cavlı / köpörk |
15.06.2005 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Yorumlar (13 adet) |
|
Yazan: furkan63 |
Tarih: 16 Temmuz 2005 |
Saat: 12:42 |
sizin gibi d.insanlarla birlikte olmaktan gurur duyar herkesten tek tek tanışmak isterdım çok eylediğinize sevindim saygılar. |
|
|
Yazan: umut_ist |
Tarih: 07 Temmuz 2005 |
Saat: 13:56 |
evettttttttt...! pikniğin üstünden haftalar geçti... istedim ki bende bir iki satır karalıyım....
ilk önce pikniğe katılıp bizi yanlız bırakmayan tüm dostlara kucak dolusu sevgiler...
bencede ufak tefek aksilikler hariç güzel bir piknikti.. ne diyim açıkçası ben mutlu olmak için öyle çok şeyler aramam dostlarım yanımda olsun eğlenceli bir gün olsun yeter ve piknik bunu fazlası sağladı...
zaten pikniğin amacıda birlikte olmak birlikte güzel bir gün geçirmek kullanıcı adlarını gördüğümüz zaman zaman bişileri paylaşıp zaman zaman tartıştığımız arkadaşlarımızla görüşmek tanışmak değil miydi...
tekrar tekrar katılan ve bizi yanlız bırakmıyım sıcaklığını dostluğunu samimiyetini muhabbetini sevgisini ekmeğini tuzunu mangalı kısaca insanlığını bizimle paylaşan tüm dostlara teşekkürler...
sevgi saygı ötesi sağlık mutluluk içinde kalın.. bir dahaki piknikte görüşmek üzere... |
|
|
Yazan: rakii |
Tarih: 21 Haziran 2005 |
Saat: 09:36 |
ben henüz yeni üye oldum eee tabi bizimde haberimiz yoktu benim iki tane köpeğim var raki ve buto rakii sahibi tarafından sokağa atılmış araba çarpmış ameliyatla gözü alındı böyle etkinliklere çok ihtiyacı var eğer olursa arkadaşlar mutlaka haber verin |
|
|
Yazan: soma |
Tarih: 17 Haziran 2005 |
Saat: 13:14 |
ne guzel cikmis Paco yaa, kim cekti acaba o fotoyu ? :) super olmush. |
|
|
Yazan: yildizxxx |
Tarih: 17 Haziran 2005 |
Saat: 01:23 |
Yaa çok güzel oldu bu piknikte:) Yaz bitmeden yeniden istiyoruz desek çok mu şey istemiş oluruz:) Emeği geçen herkese teşekkürler...Bir dahaki pikniği kesinlikle erken terketmiicem:( Artıı asla mangalın başına oturmiicam:) Mangal yapmaktan yarışmaları izleyemedim. Hepsi harikaydı. Hepinizi çok seviyorum:) Esrin eğer yeniden piknik yaparsak seni de asla erken salmayacağız haberin olsun:) |
|
|
Yazan: regent |
Tarih: 16 Haziran 2005 |
Saat: 18:31 |
Bu güzel günü tekrar yaşamak istiyoruz.. en kısa zamanda tekrarlayalım lütfen.... emeği gecen herkese teşekkürler.... |
|
|
Yazan: sUnDaY_2 |
Saat: 14:02 |
off of şimdi ist.da oturmadığım için pişmanlık duydum. Bende orda olmak isterdim ama yollar aramıza girdi. umarım herkes çok eğlenmiştir. :-( |
|
|
Yazan: köpörk |
Saat: 12:52 |
İlk önce Esrin Abla'ya bana bu şansı tanıdığı için,daha sonra Murat Abi'ye piknik organizasyonu için tekrar teşekkür ederim.Her şey çok güzeldi... |
|
|
Yazan: DAISY |
Saat: 09:57 |
Çok çok güzel bir gündü ve hepimiz çok eğlendik.Umarım en kısa zamanda tekrarı olur.Herkese çok teşekkürler...
|
|
|
Yazan: exordium |
Saat: 08:11 |
ne sicak insanlar varmis uyeler arasinda walla , yine gidelim piknik yapalim , bakkala yakin biyerlere oturalim :) arada denize bile attim kendimi paco sayesinde , bi de orda nurcan diye bi abla wardi esas o gas verdi ama , cok eglendim dogrusu saolun organizasyon icin ... |
|
|
Yazan: TAZMANİAAA |
Saat: 02:00 |
arkadaslar haber ozel gece saat 01:57 de 30 dakka surmus ve bitmistir havhav.comla ilgili hic bi yazı ve bi kare gosterilmemistir kedigenin verdigi plaket hakedilmedigini dusunuyorum ve cok gec bi saate yayınlandıgı icin kınıyorum ve acıkcası mehmet alini hayatı yerine 2 dakka biz hayvan severleri ve guzelligi gostermedikleri icin gercekten cok kınıyorum tamamen ayıptır |
|
|