Yardım Email Gönder  
 erujum - Yeni Yavr...
 erujum - Amerikan ...
 karlıçınar - Kanga...
 toprak musti - Sib...
 toprak musti - Orh...
 köpek_isteyen - Bu...
Şifremi Unuttum!

İpek artık yuvasında

HavHav.com’u çok seviyorum :) Eee severim tabii ne de olsa editörüyüm. Sevmesem bu sıfatla işim ne değil mi? Ama yok, ben bu siteyi bir başka seviyorum. O başkalık vesile olduğu mutluluklar. Bu mutlulukların bir çoğundan ben haberdar olmasam da arada tanık olduklarım ya da bir başkasından duyduklarım yüzümü güldürüyor, içimi ısıtıyor. Sizin 4 ayaklı dostunuza sarılıp öpüp koklamanız gibi ben de bu siteye sarılıp, öpüp, koklamak istiyorum. Ne de olsa bu site de benim bebeğim.

Bu yoğun sevgi tüten paragrafın ardından ne gelecek diye bekleyenlere, elbette güzel bir şey gelecek.

Geçtiğimiz hafta HavHav.com’daki kayıp ilanları sayesinde bir güzel kız yuvasına kavuştu.

İpek 7 yaşından Golden Retriever ırkı bir dişi. 13 Mayıs’ta Pendik’te giriş katı evinin balkonundan çalınmış. İpek için sahibi adına sitemiz üyelerinden yildizxxx HavHav.com’a kayıp ilanı bırakmış.

Düşünün ki 7 yıllık yaşam arkadaşınız bir eşyaymış gibi hırsızlar tarafından çalınıyor. Akıbeti belirsiz, kimle, nerede, nasıl davranıyorlar, aç mı, satıldı mı, başka bir şehre mi götürüldü... Endişe içinde geçen zaman...

Ne yazık ki çalınan köpeklerimiz için emniyete başvurduğumuzda bu bir hırsızlık olayı olarak değerlendirilip kayda geçirilmiyor. Bu konuda kendi başınıza bırakılıyorsunuz. Şansınız yaver giderse, Allah yüzünüze gülerse, ya da ne bileyim işin içine kararlı, iyi niyetli insanlar girerse belki bir ihtimal köpeğinize kavuşursunuz.

İşleri bu keşmekeşlikten çıkarmanın tek yolu doğru adımlar atmak. İşin açıkçası bu konuda çip uygulamasının en iyi yol olduğunu düşünüyorum. Köpeğinizin çalınması ve başka bir şehirde başka birine satılması durumunda bile köpeğinizin bulunmasını ve size ait olduğunun kanıtlanmasını kolaylaştıran bir yöntem. Köpeğin yeni sahibi çalıntı bir köpeği aldığını bilmeyebilir, köpeğinize o da sizin kadar bağlanmış olabilir, size geri vermeyi kabul etmeyebilir. Yasal yollar işi çözmek durumunda kalırsanız elinizde bir secere de yoksa, çip köpek sahibini belirlenmesi için en kesin yol. Ancak bu tabii işin bir başka boyutu.

Köpeğinizin çalındığı ya da kaybolduğunun bilinmediği sürece çip taktırmış olmanın bir anlamı da yok. Burada ilanların önemine geliyoruz. Pardon, “doğru ilanı” vermenin önemine geliyoruz demeliydim.

Doğru ilan ne demek?
Doğru ilan, ilanı okuyanın aklında oluşan sorulara açık, kolay anlaşılır bir şekilde yanıt verir, size geri bildirimde bulunabilmesi için iletişim bilgilerinizi sunar.

Örnek; Kızımızı çaldılar 
İpek için verilen ilanda İpeğin ırkı, rengi yaşı, yaşadığı yer, nereden çalındığı, olayın olduğu tarih, velisinin ad ve soyadı, e-mail ve telefon numarası (ki bir ilanda telefon numarası + e-mailin bulunması çok faydalıdır), son olarak en önemlisi İpek’in resmi yer alıyor. Kayıp ilanlarındaki resimler verilen diğer bilgilerle birlikte köpeğin fiziksel görünümü hakkında bilgi vermek içindir. Bu nedenle ilanlarda kullanılacak resimler köpeğin genel görünümü hakkında yeterli bilgiyi verecek bir açıdan çekilmiş, net resimler olmalı, bulanık, düşük çözünürlükteki, yetersiz ışıktaki resimlerin kullanımından kaçınılmalı. 

Kayıp ilanlarını mümkün olduğunca çok kişi ile paylaşın. İlanı güncel tutmayı unutmayın. İnternette hazırladığınız ilanların yanı sıra el ilanları da hazırlayın. Bu ilanları ulaşabildiğiniz tüm petshop ve veteriner kliniklerine ulaştırın. HavHav.com’daki kayıp ilanlarını mail gruplarına gönderin. Kayıp ilanının ulaştığı kişi sayısınca kayıp köpeklerin evlerine dönme şansları aynı oranda artacak bunu unutmayın. Bu sebeple biz de sitemizdeki kayıp ilanları haftalık bültenlerimize yerleştirerek 17binin üzerindeki üyemizle paylaşıyoruz.

Doğru ilan sayesinde İpek çalındıktan 1 ay sonra yuvasına kavuştu. İpek’i tinerciler çalmış. Tinercilerin elinde eziyet çeken köpeği gören gören duyarlı biri onu tinercilerden polis yardımıyla kurtarmış. Bu kişi 1 ay kadar ailesi ile birlikte İpek’e bakmış. Sonunda HavHav.com’daki ilanı görmüş ve İpek’in velisi Alparslan Temuçin ile bağlantıya geçmiş. 18 Haziran’da İpek ve Alparslan Bey kavuştular. Bu kavuşmaya vesile olduğumuz için çok mutluyuz. Herkese geçmiş olsun.

Editör
Esrin Keşci
editor@havhav.com

24.06.2005

İlgili Başlıklar
HavHav.com'un yeni yüzü
Köpeklere özel havhav.com
    Yorum Yaz

Yorumlar   (17 adet)

Yazan: pinarniels

Tarih: 28 Ocak 2006

Saat: 21:56

merhaba :)

ben 2. köpeğim paşayı 2 kere ekledim ama hala göremiyorum.Göremeyecek miyiz sebebi nedir?

Yazan: elian

Tarih: 01 Kasım 2005

Saat: 09:17

esrincim cok sekersin.

Yazan: siyaman

Tarih: 20 Ekim 2005

Saat: 11:22

sitenizi,size sadece iternet cafeden yazdıgım için her zaman takip edemiyorum.ama bir hayvan sever ve köpek dostu olarak siteniz benim için önemli köpegim ve ben sitemizi çok seviyoruz.artık e-mailime smslerinizi alamadıgım için bir çok şeyden uzagım

Yazan: hurel

Tarih: 22 Eylül 2005

Saat: 23:54

çok iyi ettiniz böyle bir siteye sahip olmak bizlere mutluluk ve keyif veriyor kısacası sizlere tüm emeği geçenlere çok çok teşekkür ediyor saygılarımı sunuyorum iyiki varsınız
..aydın hürel

Yazan: Goblin

Tarih: 29 Ağustos 2005

Saat: 12:52

yaw bnm nina nn yeni resmleri hla eklnmedi illa iki ay mı olması grekio anlamadm bde bnm köpşş ne zamnn son eklennlerde gözkckk çıktımı yoksa bn mi görmedmm bilmiormm teşkkrler

Yazan: meyo

Tarih: 27 Ağustos 2005

Saat: 16:47

benimde bir cocker spanielimvar bu sitenin hayvan dostları ile dolu olması ne güzel.Size bişi sorcam neden sadece jpg ve bir şey daha vardı bu resimleri koyabiliorsunuz.

Yazan: su perisi

Tarih: 26 Ağustos 2005

Saat: 11:43

yavrunuzun çalındığına çok üzüldüm.Ama bulunmuş dünyalar sizin olmuştur.Sizizn adınıza çok sevindim.benim Dalmaçyalım var ve 3 aylık daha tuvaletini öğrenmedi.Aşağıya çok sık indir dedi veterinerim ben öyle yaptım ama çok uzun saatler kalsa bile aşğıda yukarıya çıkınca hemen balkona yapıyor.Ben 7. ci sınıfa geçtik annem ve babam çalışıyor.Okullar yakında açılacak ve o daha tuvaletini balkona yapıyor aşağıya inerken ayakkabılarımı tişörtümü şortumu yirtıyor insanlara hırlayıp ısırıyor bir hafta önce arkadaşımın şortunda 6,7cm lik bir yırtık açtı lütfen bana yardım edin.MİNNETTAR KALICAM LÜTFEN...

Yazan: GRANDPEARL

Tarih: 24 Ağustos 2005

Saat: 13:02

selamlaaaarr. dün ben ilan vermiştim yayınlanmıştı ama bugün kaldırılmış. neden? ve ne zaman yayında olacak tekrar?

Yazan: çilek_çakır

Tarih: 23 Ağustos 2005

Saat: 15:00

yaaa insanın yawrusu çalınır mı???
sizin adınıza sevindim.

Yazan: mesutçitak

Tarih: 19 Ağustos 2005

Saat: 13:21

kuvasz, orta asya türk köpeği olan bu cinsi neden ırklarda bulamadım ?

Yazan: çikolata

Tarih: 15 Ağustos 2005

Saat: 14:36

helal olsun yaaa!!gercekten dünyaları vermişsiniz ipeğin sahibine.....

Yazan: piyanist

Tarih: 15 Ağustos 2005

Saat: 11:55

yaa balcam sevgili editörüm kurban olayım ki şu taysın ın yeni resimlerini yayınlayın tam 2 ay oldu lütfen

Yazan: Gazmancan

Tarih: 11 Ağustos 2005

Saat: 17:31

Merhaba.Ben lise 1 öğrencisiyim.Erkek yavru bir doberman almak istiyorum.Ama bilgim yok.Karşılaşabileceğim sorunları ve bu ırkın kendine özel davranışları hakkında bilgi verirseniz çok iyi olur.Birde apartmanda (balkonda) besleyeceğım için sorun olurmu?
Irklar bölümünden dobermana baktım ama bu bilgi bana yeterli gelmedi.Siz bana daha ayrıntılı bilgi verirseniz çok sevinirim.Şimdiden ilginize teşekkür ederim.

Yazan: kairam

Tarih: 22 Temmuz 2005

Saat: 15:26

merhaba ben gülden. 6 gün önce 30 kg civarlarında 1 yaşındaki dişi rottweiler ım kayboldu. Onu çok özledim :( Bana yardımcı olursanız beni çok mutlu edersiniz. (05557006366)

Yazan: Teoman

Tarih: 27 Haziran 2005

Saat: 13:11

+1

Yazan: yildizxxx

Tarih: 26 Haziran 2005

Saat: 01:09

Esrinciğim, İpeğin bulunması konusunda sana ne kadar teşekkür etsem azdır:) Kayıp köpekler konusundaki duyarlılığını biliyorum... Şükürler olsun ki İpek babasına kavuştu... İpeğin kaybolduğunu Alparslan'dan ilk duyduğumda resmen şok olmuştum. Sahibine deli gibi bağlı o şımarık köpeğin başka ellerde kimbilir ne halde olduğunu düşündükçe deli oluyordum... Ben bu siteyi çok seviyorum...Seni de çok seviyorum... İpeğe ve Alparslan'a bol eğlenceli günler diliyorum... Ve başta sen olmak üzere katkıda bulunan, maillerle konuyu diğer hayvanseverlere taşıyan tüm arkadaşlara tekrar teşekkürler:)

Yazan: vethakan

Tarih: 24 Haziran 2005

Saat: 13:21

Sevgili editörüm ; yaptığınız iş tam bir gönül işi ;elinize ,emeğinize , gönlünüze sağlık.Köpek dostlarının buluşma noktası havhav.com da sevgi paylaşılarak büyütülüyor , üzüntüde tersine azaltılıyor.Sitemizin önemli bir misyonu da bazı insanları oyun siteleri gibi yararı-zararı tartışılır sitelerden uzaklaştırması,alıkoymasıdır. En az 20 çocuk sayabilirim yaşları 10 - 14 arası hepsi oyun , mizah sitelerine takılıyorlardı ve köpekleri de vardı.
Bu çocukların hepsinin bilgisayarındaki internet explorer ayarları ile oynadım , sitemizin kısa yolunu ekledim. Zaman zaman köpekleri ile ilgili sorularında bana yazıyorlar , konuşmalarımdan anladığım kadarı ile sitemizi takip ediyorlar, tartışıp sorguluyorlar.
Bu durum çok hoşuma gidiyor , sitemizle gurur duyuyorum.
Tüm köpek dostlarını sevgiyle selamlıyor , size teşekkür ediyorum.

Sayfa başına dönmek için tıklayın
Adana'da dogo köpeğim ka...
Balıkesirde kayıp yavru ...

Barınaklardan

Rot doberman...

Evde butik p...

Eş Arayan

Bosamıza gel...

Erkek minyat...

Köpek Arayan

Trafik kazas...

Golden retri...