Yardım Email Gönder  
 köpekkoliksezanur ...
 RudeBoy and BadBoy...
 svl_79 - SENİ ÇOK ...
 temalogy - Gül Han...
 köpek_labrador - B...
 baron01 - Nuray Tu...
Şifremi Unuttum!

O'nun Adı BADEM

Sitemize gelen bir emailde anlatılan olay biz havhav ekibini çok üzdü. Bu olayın doğru olduğuna inanmak istemiyoruz ama söz konusu bölgede buna benzer bir çok olayın yaşandığı da duymaktayız. Hatta sanki bu tür olayları doğrular nitelikte bir de röportaja rastladık. Bunu da aynen yayınlayacağız. Bu konuda bilgisi olan üyelerimize sesleniyoruz. Lütfen elinde herhangi bir delil niteliği taşıyan belgesi olan veya herhangi bir duyumu olanlar, bu konuya seyirci kalmayalım. Sitemizin böyle bir konuda duyarsız kalması mümkün değildir. Sizlerden gelecek her türlü desteği bekliyoruz.

Badem, sadece birkaç hafta önce ellerimizle beslediğimiz güzeller güzeli bir sokak köpeğiydi. 26 Şubat 2008 ' de, belediye ekipleri tarafından zehirlenerek öldürüldü. Sanki öleceğini bilirmiş gibi son kez en güzel bakışını attı kameraya doğru. Bu işin peşini bırakmayacağız!

5199 Sayılı Hayvan Hakları Yasası ve ilgili yönetmeliğin 7. maddesinde:

"1) Belediyeler, sahipsiz veya güçten düşmüş hayvanların toplatılması, kısırlaştırılması, aşılanması, gerekli tıbbi bakımlarının yapılması ve işaretlenmesi, alındığı ortama geri bırakılması, sahiplendirilenlerinin kayıt altına alınmasıyla, ..... ilgili hususlarda gerekli tedbirleri alır" denilmektedir.

Belediyeler bu isi genellikle eş, dost, tanıdıkların bu amaçla kurduğu muteahhit firmalara ihale etmektedir. Hatta bu firmalarin ne sağlık hizmetiyle ne de köpek rehabilitasyonuyla hiçbir ilgileri yoktur. Çoğu insaat firmasıdır.
Söz konusu belediye için çalışan müteahhit firma köpekleri yakalayarak toplama merkezine getirmekte, orada yarım yamalak kısırlaştırılan köpekler daha sonra ormana atılmakta, daha sonra da ayni firma tarafından zehirlenmektedir. Firma, yakaladığı ve ameliyat ettiği köpek başına belediyeden hakediş almaktadır. Böylece halkın parası ihale adı altında katliam için kullanılmaktadır.

Toplama merkezinde neler oldugunu anlamak icin oranın onunden geçmek bile yeterlidir. Icerden gelen köpek çığlıkları birçok şeyi anlatmaktadır.

Zehirlenen köpeklerin üzerinde bulunan üflemeli yakalama aleti şırıngaları - blow pipe şırıngaları - bu işi belediyenin yaptığının delilidir. Zira özel kişilerin bu aletle sistematik olarak köpekleri zehirlemeleri mümkün değildir.

26 Şubat 2008 günü ormanlık alana daha önce atılmış olan ve hayvanseverler tarafından beslenen 15 köpek zehirlenmiş olarak bulunmuştur.

Aşağıda söz konusu röportaj da dikkatlerinize sunulmuştur. Bu röportaj www.yerelturk.com.tr de ve www.petarkadas.com adlı sitelerde yayınlanmış olup, havhav ekibi olarak burada da yayınlanması gerektiğine karar verdik.

Sarıyer Belediye Başkanı Yusuf Tülün' den

Gelin şimdi başkanımıza birkaç soru yöneltelim. 5199 sayılı hakkındaki görüşlerine kulak verelim.

SORU :

Sayın Başkan ! 5199 sayılı Hayvan Hakları Koruma Kanunu, hayvanların rahat yaşamalarını ve hayvanlara iyi ve uygun muamele edilmesini temin etmek, hayvanların acı, ıstırap ve eziyet çekmelerine karşı en iyi şekilde korunmalarını, her türlü mağduriyetlerinin önlenmesini sağlamak için çıkarılmıştı. Oysa siz sahipsiz hayvanları toplatıp, ormanlarda ölüme terkediyorsunuz, ne diyeceksiniz bu konuda ?
 YANIT:

" BEN VATANDAŞIN ISTEKLERINI YERINE GETIRIRIM. OYU INSANLARDAN ALIYORUM. VATANDAŞ SOKAKTA KÖPEK ISTEMIYOR. NEDEN ONLARI YERINE BIRAKAYIM. HAYVANLARI TOPLATIRIM, KISIRKAYA'YA GÖNDERIRIM, ORADAN DA DOĞAL ORTAMINA- ORMANA- ATTIRIRIM. KEŞKE ITLAF KARARI VERILSE, BEN UYGULARIM. O KADAR IŞIMIZ VAR, KÖPEKLERLE UĞRAŞIYORUZ. "

SORU :

Değerli Başkan'ım ! 5199 sayılı yasada şöyle bir madde var.
"Madde 4, ( j ) : Yerel yönetimlerin, gönüllü kuruluşlarla işbirliği içerisinde, sahipsiz ve güçten düşmüş hayvanların korunması için hayvan bakımevleri ve hastaneler kurarak onların bakımlarını ve tedavilerini sağlamaları ve eğitim çalışmaları yapmaları esastır." . Haddimiz olmayarak kanuna karşı geldiğinizi söylemek isteriz.

YANIT:

" GÖNÜLLÜLERLE İŞBİRLİĞİ YAPMAM. GÖNÜLLÜLER KISIRKAYA REHABİLİTASYON MERKEZİNE GİREMEZLER. BU İŞ MERKEZDEN ÇÖZÜLÜR. IBB VE VALİLİK ÇÖZÜM BULSUN. KÖPEKLERİ TOPLAYIP YERLEŞİM ALANLARININ DIŞINA ATSINLAR. HAYVANSEVERLER İSTİYORSA GİDİP ORADA BESLESİNLER KÖPEKLERİ."

SORU :

Sayın Başkan ! Köpeklerin yerleşim alanlarının dışına atılması gerektiğini söylüyorsunuz, hatta bunu gerçekleştirip onları açlıktan ölüme terkediyorsunuz ancak, 5199 sayılı yasanın 6.maddesi şöyle diyor;
"Madde 6 : Sahipsiz veya güçten düşmüş hayvanların en hızlı şekilde yerel yönetimlerce kurulan veya izin verilen hayvan bakımevlerine götürülmesi zorunludur. Bu hayvanların öncelikle söz konusu merkezlerde oluşturulacak müşahede yerlerinde tutulması sağlanır. Müşahede yerlerinde kısırlaştırılan, aşılanan ve rehabilite edilen hayvanların kaydedildikten sonra öncelikle alındıkları ortama bırakılmaları esastır." . Yasaya açıkça aykırı hareket ettiğiniz görülüyor.

Tam bu sırada, Sarıyer Belediyesi'nde hayvan rehabilitasyon işinin bağlı oldugu Mesude Ozturk ve Meral Başaran söz alıyor ve şu şekilde konuşuyorlar.

"Insanlarin istemediği hayvanlar ormana atılır. Gerisi bizi ilgilendirmez."

Kaynak: http://yerelturk.com.tr

03.03.2008

Yorum Yaz

Yorumlar   (10 adet)

Yazan: ateşş

Tarih: 07 Haziran 2008

Saat: 13:56

buda ne demek yaa nasıl belediye tarafından öldürüldüü :@ yanii köpeğin sağlığı yerindeyse neden böyle bişi yapılıyorkii... onlara sahipp çıkmamız gerekirken böyle bir şeyin olması çok kötüü birşey.!!!!! bn burda sokakta bulunan köpeklere oldukça sahip çıkmaya çalısıyorum (bir hayvan sever olarak)) ama tek yapabildiğim onları beslemek ve bazı caniler onlara kötü bir şey yapmaya çalısırken (taş atma tekme atma gibi) engel oluyorum... sokak köpeklerinin diğer cins köpeklerden tek farkı YARDIMA DAH ÇOK MUHTAÇ OLMALARIDIR cins köpekler ne kdr şirin olsadaa sokak köpeklerinin duygularu bnce daha çokk!!!

Yazan: wolfheart

Tarih: 13 Mart 2008

Saat: 13:30

Arkadaşlar az önce konuyla ilgili olarak Sayın Bekir Coşkun'a bir e-mail yazdım , aşağıdadır :

Merhaba Sayın Coşkun ,

Ben İstanbul'dan Anıl Yardım . Öncelikle bir hayvan sever ve yüreği sokaktaki dostlarıyla beraber atan , en iyi dostun onlar olduğunu düşünen biriyim . Maalesef ülkemizde diğer tüm geri kalmış ve gelişmekte olan ülkelerde olduğu gibi hayvan sevgisi bilinci daha tam oturmuş değildir . Ama gene de dostlarımız sizin gibi güçlü kalemler ve bizler gibi azınlıkta olan diğer sevenleri sayesinde yalnız değillerdir .

Bu konuda bilinçlendirmeyi sadece sizin gibi toplum önündeki insanlar değil fakat aynı zamanda yöneticiler de yapmalıdır . Ama maalesef tam tersi şekilde üzücü gelişmeler olmaktadır . Çok olay var ama unutamadıklarımdan birisi de AKP'li bir belediyenin Ankara'da düzinelerce sokak köpeğini 1 ya da 2 sene önce canlı gömdüğü olaydır . Bu üzücü örneklerin sonu gelmez ama siyaset temelli kötü bir duyarsızlık örneğini daha sizlere aktarmadan edemeyeceğim .

Konu sokak köpeği Badem'in ölümüyle daha doğrusu öldürülmesiyle ilgili ve bu konuda Sarıyer Belediye Başkanı Yusuf Tülün'ün tüyler ürpetici görüşleriyle ilgili . Aşağıda size linki veriyorum . Eğer sayfa açılmazsa www.havhav.com sitesi yöneticileriyle irtibat kurabilirsiniz . Eğe bu konu size daha önce geldiyse ve yazı yazıp ben sizi takip edemediysem özür dilerim . Ama eğer aksi ise en kısa zamanda bu rezil başkanı kamuoyuna hak ettiği şekilde daha iyi tanıtmanızı rica ediyorum .

http://www.havhav.com/konu/5/612

Onlar dünyanın en asil canlıları ve istedikleri sadece biraz sevgi . Sizi sokaktaki tüm dostlarımızın babası olarak saygıyla selamlıyorum .

Yazan: LaNeTLi_PiRe

Tarih: 10 Mart 2008

Saat: 21:30

rica ediyorum biride belediyeleri zehirlesin...

Yazan: noname36

Tarih: 10 Mart 2008

Saat: 08:36

Belediyeler artık aleni hayvan vurmuyorlar özellikle hayvan hakları koruyucularının yoğun olduğu büyük şehir belediyeleri. Badem'de vurulmadı zehirlendi:((
Bu gibi uygulamaları önüne geçebilmek için tepkimizi elbette ki vermeliyiz. Ama önemli olan tepkileri anında verebilmek. Çoğu zaman belediye ekipleri gelip hayvanları toplarken herkes seyirci kalıyor. Ondan sonra muhtelif site forumlarına ekipler geldi topladı köpek geri gelmedi yardımcı olun tepki gösterin deniyor. Bir nevi ben başımı derde sokmayayım ama vicdanımı rahatlatayım misali.
Hayvanseverlerin de bir çok hakkı var. Örneğin bulunduğunuz semtte hayvanlar belediye ekiplerince toplanıyorsa müdahale edebilir ve toplanan hayvanların en geç 15 gün içinde kısırlaştırılmış ve aşıları yapılmış olarak semte iadesini talep edebilirsiniz. Bu durumda ekipler bir tutanak hazırlamak zorunda ve toplanan köpek sayısını yazarak 15 gün içinde iade edileceklerini taahhüt ederek bu tutanağı hem kendileri imzalamakla hemde size imzalatmakla yükümlüdürler. 15 gün sonra köpeklerin kısırlaştırılmış ve aşıları tamamlanmış küpeli olarak alındığı alana iade edilirken de siz yine orada hazır bulunmakla ve köpeklerin iade edildiğini onaylamak için imza atmakla yükümlüsünüz. Ancak toplumumuzda yerleşik olan bana dokunmayan yılan bin yıl yaşasın rehaveti nedeniyle bu uygulama çok ender gerçekleşiyor. Ben karışmayayım nasılsa biri müdahale eder derseniz baktınız müdahale eden yok vicdanınızı rahatlatmak için sitelere aman köpekleri topladılar tepki verin derseniz biz daha çooook Bademler kaybederiz içimiz sızlayarak.
Onlar kendi haklarını koruyamıyorlar, imza atma gibi bir özellikleri yok, seçmen olmadıklarından dolayı siyasi açıdan bir değerleri de yok, onları düşünüyor ve onlar için üzülüyorsak haklarını korumak ve gerektiğinde müdahale etmek bizlere düşer. Lütfen biraz daha duyarlı olalım ki bu görüntüleri zamanla önleyelim...

Yazan: burakkkk

Tarih: 09 Mart 2008

Saat: 19:01

şikayet edelim köpeklerimizi vuruyorlar benim köpeğimide vurdular o badem adlı köpeğide zabıta vurmuş hayvanın ağızından kan gelmiş herhelde yha bu nasıl bişi yha köpeklerin vurulmasına son verelim sayınhavhav.com cular lütfen artık buna bi son versinler

Yazan: tugcebakan

Tarih: 07 Mart 2008

Saat: 10:27

ne istediler bu hayvandan yaa.
asıl böylee zehirlediyp,hayvanlara zarar veren,onları katleden insanlar hayvan!
umarım onlarda aynı şekilde can verirlerrrrr.nefret edioyrum hepsinden!

Yazan: danyx

Tarih: 04 Mart 2008

Saat: 16:13

inanmıyorum yaaa!! nasıl böyle bir şey yaparlar!

Yazan: kopukluba

Tarih: 04 Mart 2008

Saat: 15:57

hayvanlara bu eziyeti yapan insanlar neden sadece bu dünya için yaşarlar bilinmez ama bu dünyanın bide öbür dünyası var bu dünya sadece insanlara verilmemiş cahilliği bırakın artık kendinize gelin biraz yha hayvanı sevmeyen insanıda sevemez çocuklarınızı biraz hayvan sevgisiyle büyütün bu dünyada hayvanlarında yaşamaya hakkı var unutmayın lütfen biraz elinizi vicdanınıza koyun düşünün:((

Yazan: daisy

Tarih: 03 Mart 2008

Saat: 18:12

"insanların istemediği hayvanlar ormana atılır" nasıl bir yaklaşımdır.inanamıyorum.
yerleşim yerleri gittikce genişliyor yakında oralara da ev yapılacak o zaman onlar nereye atılacak?
zaten atılmakla da kalmıyorlar katlediliyorlar.
bence,bu sistemli bir yok edişdir. vicdansızlığın bu kadarı da pes artık.
onlarınki de can değil mi? yanlış eğitim neticesinde insanlar köpeklerden korkar hale geliyorlar diye onları öldürmeye ne hakları var?
bu toplumun sorunu nedir?
gözünün görmeye dayanamadığı herşeyi yok etmeye çalışıyor.
engelli insanlar evlere tıkılıyor,yaşlılar bakımevlerine,köpekler ormanlarda ölüme terkediliyor.gittikce vicdan duygularını yitiren bir toplum oluyoruz.
hayvanına merhamet göstermeyen yarın insanına mı gösterecek dersiniz?

Yazan: noname36

Tarih: 03 Mart 2008

Saat: 18:07

Havhav.com ekibine duyarlılıkarından ötürü teşekkür ediyorum. Maalesef 5199 yasası zaten çok yetersiz, birde buna bu tür uygulamalar eklenince sokaktaki canların hakkını savunmak çok zorlaşıyor. Havhav üyelerinden biri olarak kendi adıma elimden gelen desteği sunmaya hazır olduğumu bildirmek isterim.
Sarıyer Belediyesi halk sokak hayvanlarını görmek istemiyor diye kendi başına yasaya aykırı hareket ediyor bunun önüne geçmenin bir yolu vardır herhalde, birlikten kuvvet doğar derler, ama bu kuvveti telefonlar açarak başkanlığa hakaretler ederek değil kendi aramızda bütünleşerek yasal olarak bu uygulamaların nasıl önüne geçebileceğimizi o canların haklarını nasıl savunabileceğimizi kararlaştırmamız ve bu doğrultuda hareket etmemiz gerektiğini düşünüyorum. Zira Belediyeler yıllardan bu yana bağırıp çağıran hayvanseverlere alışmış bir kulaklarından giriyor diğer kulaklarından çıkıyor.

Sayfa başına dönmek için tıklayın
Balatta kayıp golden
9 aylık kopoy um büyükçe...
[b]kayıp terrıer ankara[...

Barınaklardan

Rot doberman...

Evde butik p...

Eş Arayan

Bosamıza gel...

Erkek minyat...

Köpek Arayan

Trafik kazas...