|
|
|
 |
|
|
|
|
Eğitim ne zaman başlar? |
|
Eğitime ne kadar erken başlanırsa o kadar faydalıdır. Bu nedenle köpek eve geldiği gün eğitimi başlamalıdır. Öncelikli olarak tuvalet eğitimi öğretilmelidir. Yavru size geldiğinde muhtemelen tuvalet terbiyesi yoktur. Bunu beraber başaracaksınız. Altın kural yavruyu ne kadar iyi takip ederseniz o kadar çabuk başarırsınız. Köpekler alışkanlıkları olan hayvanlardır. Tuvaleti için nereyi alıştırırsanız hep orayı tercih edecektir. Gazete üzerinde, çimenlerde, taş ya da asfalt üzerinde. Nereye alışacağını siz göstereceksiniz. Bir bahçeye sahip olmak önemli bir avantaj. Bahçeye çıkarken birden çok çıkış kapısı varsa hangi çıkışı kullanacağına karar verin, ana kapı ya da mutfak kapısı ve hep aynı yoldan onu bahçeye yönlendirin. Nereye yapmasını istiyorsan en iyisi kucağınızda oraya götürün. Kararlı olun, sinirlenmeyin, başarıyı yakalayın.
Küçük yavruların sık sık boşaltım ihtiyaçları vardır. Kural; yavru her uykudan uyandığında, beslenme ve oyun sonrası, yatmadan hemen önce, mümkünse gece bir ya da iki kez, gün içinde ise başlangıçta 2 saatte bir olmak üzere tuvalet ihtiyacını gidermesi için dışarıya çıkartın. Tuvalet terbiyesinde ayrıca daha önce bahsettiğim yavru kafesi oldukça işimize yarayacaktır. İhtiyaç molasını oyuna çevirmeyin. Öncelikli olarak onun tuvaletini yapması gerek, sonra da yine kucağınızda yerine getirin. Köpeğiniz tuvaletini haber vermeye başlayacaktır. Eğer iyi bir gözlemci iseniz bunu hemen farkedeceksiniz. Yavrumuza tabağından yemek yemeyi, bizim yemeklerimize uzanmamayı öğretmeliyiz. Hiçbir şekilde yemek masasından beslemezsek ileride yemek yerken bizi rahatsız etmeyecektir. |
|
Kaldırımdan yürürken yola inerse, bir çit görünce üzerinden atlamak, mutfağa girmek, yatak, kanepe üzerine çıkmak isterse, sokakta yerden bir şey yemeye kalkışırsa, eşyaları kemirirken yakalarsak (özellikle kablolar), oyuncağını ya da kemiğini vermek istemezse, bize hırlamayı ya da diş göstermeyi denerse sıkı bir şekilde, hiç vakit geçirmeden hemen bu hareketinden men edilmeli.
Bunlar sizin köpeğinize vereceğiniz eğitimdir. Sonrasında alacağı itaat eğitiminin ise eğitici tarafından verilmesi daha uygundur. Bunun ücreti eğiticiler arasında ciddi farklılıklar gösterebilir. Temel itaat eğitimini 200$'a bile verenler bulunmaktadır. Bunun olması gereken fiyatı 600-800$ civarıdır.
İsmail Efe Yıldız Köpek Eğitmeni
|
01.07.2003 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Yorumlar (11 adet) |
|
Yazan: Ceyda Ergül |
Tarih: 18 Ocak 2005 |
Saat: 18:00 |
Sayın Efe Bey,
Yaklasık 3 hafta kadar önce 3 haftalıkken aldıgımız bir erkek Golden Retriever köpeğimiz var. Çok hareketli ve doğal olarak ta çok yaramaz. Tuvalet eğitimini hala başaramadık. Şu anda 6 haftalık oldu. Hala gösterdiğimiz yeri benimseyemedi. Her uyku ve yemek sonrasında tuvaletini yapacağı yere bırakıyorum, doğru yaptığında ödüllendiriyorum ama acaba çok mu erken? Bir de evde 3,5 yasında bir erkek kedimiz var, sürekli ona saldırıyor, oynamak istiyor, kedimiz de bunu istemiyor. Patisiyle ona vuruyor ama o yine de inatla saldırmaya devam ediyor.
Herşeyi kemiriyor. 'Hayır' dan anlamıyor, henüz benimseyemedi. Köpek ilk kez besliyoruz, ne yapmalıyız? |
|
|
Yazan: betusss |
Tarih: 24 Eylül 2003 |
Saat: 20:06 |
sayın efe bey ben köpeğimi bir ay önce bir arkadaşımdan aldım.şu an 8 aylık ama eğitimsiz onu nasıl eğitebılırım arkadaşım bakamadığı için bana verdi bende bir başkasına vermek istemiyorum kedilere aşırı bir düşmanlığı var bu arada köpeğimin cinsi husky. |
|
|
Yazan: erdosel |
Tarih: 06 Eylül 2003 |
Saat: 10:50 |
merhaba efe bey benim bir goldenın var.5 aylık.3 aydır bizde ama tuvalet eğitimiyle ilgili hala sorunlarımız var.hata yaptığını biliyor bellide ediyor ama yaptıktan sonra...tavırlarımıza alıştı ama cevap vermiyor sanki..ne yapmalıyım? |
|
|
Yazan: efe yıldız |
Tarih: 02 Eylül 2003 |
Saat: 02:03 |
slm Bianca
sanırım bazı şeyler için geç olabilir ama köpeğinden ne istediğine bağlı olarak hala bişeyler yapıladabilir
|
|
|
Tarih: 02 Eylül 2003 |
Saat: 02:01 |
slm Serkan 3 aylık eğitimde köpeğin yeterince sosyalleşemedi sanırım bu konuyu eğitimcisi ile görüşmeni tavsiye ederim. |
|
|
Yazan: bianca |
Tarih: 22 Temmuz 2003 |
Saat: 15:32 |
efe bey, benim köpeğim 8 yaşında fakat hala ufak tefek sorunlar yaşıyoruz. bunun eğitimini vermek için çoook mu geç kalmışız?! |
|
|
Yazan: serkanyildiz |
Tarih: 22 Temmuz 2003 |
Saat: 11:38 |
merhaba efe bey ben serkan yıldız benim bir alman kurdum var 3 ay egitim gördü ve çok memmunum ama bir şeyden rahatsızım hep dövüşmek istiyor ne yapabilirim?
saygılar |
|
|
Tarih: 21 Temmuz 2003 |
Saat: 21:20 |
slm Gülşah
arkadaşınla konuştum ikimizinde uygun olduğu bi dönemde eğitime başlayacağız
|
|
|
Yazan: gülşah |
Tarih: 21 Temmuz 2003 |
Saat: 01:04 |
meraba ben gülşah efe bey cihangir parkından tanışıyoruz . bir arkadaşım köpeginin egitime gitmesini istiyo bende sizi önerdim fakat nası kontak kurucagınızı bilmiyorum benimde kurt köpegim vardı |
|
|
Tarih: 09 Temmuz 2003 |
Saat: 04:51 |
pek değerli arkadaşım rfzorcan
bu eğitimler dünyanın her yerinde verilebilir. Türkiyede dolar hesabı çünkü; eğitim çiftliğinde kullanılan mama dolar olarak alınıyor, eğitimciler aldıkları eğitimlerin ücretlerini dolar olarak ödüyorlar, kennel dezenfektesinde kullanılan ilaçlar yurtdışından dolar olarak alınıyor, köpeğini alırken $ olarak ödeme yapıyorsun, maması, tasması, kayışı $ olarak hesaplanıyor... Eğitiminde $ olması gayet uygun bence. |
|
|
Yazan: rfzorcan |
Tarih: 02 Temmuz 2003 |
Saat: 14:59 |
Bu temel itaat eğitimi Amerika'da mı veriliyor ya da bir başka deyişle neden bu eğitimler dolar hesabı pek değerli hocam? |
|
|
|
|
|
|
|
|
|