|
|
|
 |
|
|
|
|
Bekçi, bodyguard, branş eğitimleri |
|
Bekçi eğitimi Bekçi köpeği ne iş yapar? Bekçilik yapar... Bu zaten onun içgüdülerinde olduğu için, bekçilik eğitimi diye bir şey yoktur. Köpeğin ihtiyacı olan çok iyi bir koruma eğitimidir; yani bodyguard eğitimi. Köpeğinin içinde mutlak koruma içgüdüsü vardır. Önemli olan bu güdüyü doğru kullanabilmesi için, köpeğin doğru yönlendirilmesidir. Bu eğitimi almış bir köpek zaten en üst düzeyde bekçilik yapar ve tam koruma sağlar, iyi ve kötü niyetli kişileri o zaman ayırt eder.
Bodyguard eğitimi İşte bir koruma köpeğinin en çok ihtiyaç duyduğu ve alması gereken eğitim budur. “Köpeğim zaten saldırgan olabilen bir hayvan, ona saldırmayı neden öğretelim?” diye düşünebilirsiniz. Burada amaç ona saldırmayı öğretmek değil, zaten var olan saldırganlığını kontrol altına almaktır. Ayrıca burada yapılması gereken saldırı eğitimi değil, koruma eğitimidir. Saldırı ve koruma eğitimi arasında çok büyük fark vardır. Her istediği zaman ya da olur olmaz her zaman saldıran bir köpek bana göre çok kötü bir köpektir. Eğitimde köpeğimizi bir tehlike olsun ya da olmasın gerektiği zaman saldırı pozisyonuna sokabilmek, gerçekten bir tehlike oluştuğu zaman saldırtabilmektir. Aslında bu eğitim o kadar geniş alt başlıkları olan bir eğitimdir ki, hepsini yazmak neredeyse imkansızdır. Çünkü hemen hemen her koruma köpeği ayrı bir karakterdir ve her karakterin eğitiminde birbirine benzer fakat farklı metotlar kullanmak gerekir. |
|
1992-93 yıllarında Şimşek isimli çok yakışıklı bir Rottweiler eğittim. Ben zaten Rottweiler aşığı olduğum için çok iyi geçiniyorduk. Tüm eğitimleri başarı ile bitti. Birkaç kez sahibi geldi, beraber çalıştık. Köpeğini evine götürdü, çok iyi arkadaş oldukları her hallerinden belliydi. Yeniköy taraflarında bahçeli bir evleri vardı. Şimşek bahçede serbest gezer, gelen herkesi koklar, ama kimseye zarar vermezdi. Günün birinde eve arada sırada gelen bir kişi gelir, içeri girerken Şimşek yemek yemektedir, birden kafasını kaldırıp adamı süzer, yavaşça hırlamaya başlar. Şimşek'in bakıcısı ne olduğunu anlayamaz. Köpeğin kendisine saldıracağını düşünerek kapıdaki korumaları uyarıp, yardım ister. Herkes köpeğe bakarken o birden az önce içeri giren adama inanılmaz bir çeviklikle saldırır. Boğuşma esnasında adamın üzerinden bir tabanca düşer. Daha sonra öğrenilir ki, bu adam Şimşek'in sahibini vurmaya gelmiş. Biz bu köpeğe böyle bir şey öğretmemiştik. Bu onun içgüdüleri ile alakalı bir davranış. İşte Rottweiler budur; onun kadar iyi bir başka koruma düşünebilir misiniz? Sizin köpeğiniz de buna benzer harikalar yaratabilir; yeter ki, köpeğinizle ilgilenin, ona zaman ayırın; patronluğu elden bırakmadan, onun isteklerini göz ardı etmeyin.
Branş Eğitimleri Branş eğitimleri arama-kurtarma, iz takip, narkotik, çığ köpeği, enkaz köpeği, savaş köpeği, show köpeği gibi branşlara ayrılır. Bu köpekler iş köpekleridir. Her köpek bu eğitimi alamaz. Bu arada bir şeye dikkat çekmek istiyorum, kimileri polisimizin kullandığı narkotik, uyuşturucu bulan köpeklerin genelde uyuşturucu müptelası yapıldığını, bu yüzden deli gibi uyuşturucu aradıklarını düşünür. Oysa ki, bu köpekler yüzlerce köpek arasından seçilmiş topu çok seven köpeklerdir. Eğitimlerinde içine uyuşturucu yerleştirilmiş top ile oynatılırlar ve böylece uyuşturucunun kokusu ile top aynı anlama gelir. Köpek arabalarda, valizlerde aslında uyuşturucuyu aramaz, topu arar. Uyuşturucu kokusunun geldiği yerde top olduğunu düşünür.
İsmail Efe Yıldız Köpek Eğitmeni
|
26.05.2003 |
 |
|
|
|
|
|
|
Yorumlar (14 adet) |
|
Yazan: alparcihan |
Tarih: 19 Ağustos 2008 |
Saat: 10:30 |
kurt köpegim hiç saldırgan degil ne yapmam lazım yanlız 1 yasın da ben arkadaştan aldım kedi gördügü zaman havlıyor saldırıyor beni tanıyor gel dedigim de geliyor o kadar sesimi tanıyor ben saldırgan olmasını istiyorum lütfen acil yardım edin ilgililere duyrulur |
|
|
Yazan: akpunar |
Tarih: 10 Kasım 2005 |
Saat: 18:13 |
Merhaba iyi çalışmalar benim 7 aylık erkek bir rotwailer ım var .sosyalleşmesi açısından sevmek isteyen herkese sevdirdim.Şimdi sokakta her ilgi gösterene hemen şımarıyor.tanısın tanımasın hiç fatketmiyor.Açıkcası yalaka olacagından korkuyorum rotwailer gibi davranmıyor.şımarık bir kaniş gibi .küçükken sokak köpekleri saldırmaya kalktı çok korkmuştu adeta bütün adelelerinin titredigini hissettim.köpegimin korkak olmasını istemiyorum ne yapmalıyım. |
|
|
Yazan: mesutsari |
Tarih: 01 Haziran 2005 |
Saat: 14:12 |
meraba... ben yakın zamanda bir dobi ve av köpeği kırması sahibi olucam... genel olarak çok hareketli ama biz hemen anlaştık. ilk görüşmemizde gayet başarılı bir yürüyüş geçirdik ve şimdilik gezilere (genelde kalabalık yerlere) çıkarıp şu an bulunduğu eve getiriyorum... yalnız merak ettiğim birşey var... köpeğin doğasında koruma var ama başka köpeklerle karşılaştığı zaman ne yapacağımı bilmiyorum. özellikle sokak köpekleriyle karşılaştırmamaya çalışıyorum çünkü neler olabileceğini düşünemiyorum. ben dön kızım dedimi geri dönüyor yanımda sakin ama beni korumak için saldırabilir... böyle bir köpeğe eğitim aldırsak sonuç ne olur bir de bana ne kadara mal olur... şu an 16 aylık... |
|
|
Yazan: HAAYDUUT |
Tarih: 07 Ocak 2005 |
Saat: 14:54 |
EFE BEY BENİM 3 AYLIK BİR SAFKAN ALMAN KURDUM VAR ONU ELİMDEN GELDİĞİNCE EĞİTTİM 6 / 7 KOMUT ÖĞRENDİ AMA BEN DAHA FAZLA EĞİTMEK İSTİYORUM NE YAPABİLİRİM BANA YARDIMCI OLUR MUSUNUZ ÖĞRENDİĞİ KOMUTLAR :ÇAĞIRDIĞINDA GELME GÖSTERDİĞİM NESNEYİ YERDEN ALIP BANA GETİRMESİ HAYIR KOMUTU OTUR KOMUTU SAKLADIĞIM BİR NESNEYİ BULMA |
|
|
Yazan: ali karaca |
Tarih: 09 Ağustos 2004 |
Saat: 12:05 |
merhaba ismail bey.Benim bir çift rottweiler cinsi köpegim var.hiç egitim almadılar,gecen gece onlar bahçede salıkken eve hırsız girdi. sebebini bir türlü anlıyamıyorum,ama alan büyük oldugu için belki ğörmemişlerdir diye düşünüyorum.egİtİm aldırmam gerekiyormu,gerekiyorsa bana yardımcı olurmusunuz.ilginize teşekkür ederim.ALİ KARACA |
|
|
Yazan: efe yıldız |
Tarih: 01 Temmuz 2003 |
Saat: 15:40 |
merhaba Merveberker
1 yaşındaki köpek için henüz eğitim yaşı çok uygun 2 yaşına kadar vaktin var diyebiliriz ama yinede eğitim verdirmek istiyorsan fazla geç kalmamanı öneririm |
|
|
Tarih: 01 Temmuz 2003 |
Saat: 15:38 |
merhaba Celine
golden agresif olabilir ama %99.9 u bodyguart eğitimi alamaz bu onun karekterine aykırı bu iş için en uygunu rottweiler,alman kurdu,mastiff gibi köpeklerdir |
|
|
Yazan: merveberker |
Tarih: 20 Haziran 2003 |
Saat: 16:39 |
köpeğim rotweiller labrador karışı daha yeni 1 yaşına bastı. eğitim için geç sayılır mı? |
|
|
Yazan: Celine |
Tarih: 06 Haziran 2003 |
Saat: 17:24 |
Golden Retriever bodyguard eğitimi alabilir mi? |
|
|
Tarih: 02 Haziran 2003 |
Saat: 19:37 |
merhaba
köpeklerin yerden yemem yememesi için bu konuda eğitim almaları genelde mutlak gerekli o yüzden köpeğinizi eğitime vermenizi tavsiye ederim |
|
|
Saat: 19:36 |
merhaba Ra
eğitimli bi köpek almanı tavsiye ederim alacağın eğitimli köpeği tanımak için çiftlik dışına çıkmalısın en uygun yer cihangir ve istiklal caddesine gidebilirsin cihangirde sokakta yaşayan kedi ve köpeklere karşı istiklal caddesindede insan kalabalığına karşı köpeğin vereceği tepkileri test edebilirsin.
nereden köpek edinebileceğin hakkında bi fikrim yok
kolay gelsin |
|
|
Yazan: blue |
Saat: 12:11 |
merhabalar
harika birşey köpeklerin içgüdüleri çok gelişmiş zeus'un büyümesini sabırsızlıkla bekliyorum o benim için iyibir köpek olmak için çabalıyor ben onun için bir sahipten çok bir arkadaş olmak istiyorum ve arkadaşımın cahil olmasını istemem eğitimini sonuna kadar vereceğiz hatta abartabilir master ve doktora bile yaptırabiliriz :) |
|
|
Yazan: aşkım |
Tarih: 01 Haziran 2003 |
Saat: 23:40 |
daha önce size yazmıştım 1 yaşındaki boxer ım için dışarıdan yemek yemesini nasıl engellerim birde top görünce tutamıyoruz ne yapmalıyız teşekkürler |
|
|
Yazan: Ra |
Tarih: 27 Mayıs 2003 |
Saat: 17:43 |
merhabalar ismail bey ben bir pitbull sahibi olaçağım yakın zamanda evimde besleyeceğim ailemle yaşıyorum size iki sorum var birincisi pitbull gibi bir cinse eğitim aldırmalıyımmmı yoksa kedim bildiğim kadarıyla köpeğin agrasif kişiliğini aşabilirmiyim ikinci sorumda malatyada yaşıyorum malatyada bu köpeği alabilme gibi bir alternatifim yok istanbuldan alaçağım bana önerinizin olmasını isterdim nerden nasıl neye dikkat ederek almama dair teşekkürler efendi_ra@yahoo.com |
|
|
|
|
|
|
|
|
|